واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ تير ۱۳۹۴ (۱۴:۳۳ب.ظ)
ايجاد شبکه ريلي در داخل فرودگاه امام (ره)/ ايجاد ۶ هزار کيلومتر راه هوايي جديد موج - وزير راه و شهرسازي با اشاره به احداث شهر فرودگاهي امام خميني (ره) گفت: با توجه به اين که ۱۳ هزار و ۷۰۰ هکتار مساحت شهر فرودگاهي فضاي بسيار بزرگي است ما يک شبکه ريلي در داخل شهر فرودگاهي نيز در دست طراحي داريم تا دسترسي به ترمينالهاي مختلف در داخل فرودگاه تسهيل شود.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي، با تشريح آخرين وضعيت احداث شهر فرودگاهي امام خميني (ره) گفت: براي ارتباط خط راهآهن تهران به فرودگاه امام خميني برنامهريزي کرديم تا مردم از طريق قطار بتوانند به اين فرودگاه تردد کنند که اميدوارم در سال آينده اين اتصال ريلي فراهم شود.
عباس آخوندي با بيان اين که توسعه فرودگاه امام خميني (ره) آرزوي ديرينه مردم ايران است، گفت: شهر فرودگاهي امام خميني بر اساس برنامه پنجم توسعه مصوبه مجلس شوراي اسلامي احداث ميشود. خوشبختانه دولت يازدهم سريعا اساسنامه شهر فرودگاهي را تصويب کرد و هيأت مديره آن نيز تعيين شد.
وي ادامه داد: در فاز اول دو ترمينال بسيار بزرگ در شهر فرودگاهي فرودگاه امام (ره) با عنوان ترمينال «سلام» و ترمينال «ايران شهر» براي افزايش ظرفيت مسافري احداث ميشود. ظرفيت اين دو ترمينال ۲۵ ميليون مسافر در سال است اميدوارم ترمينال در دست ساخت سلام براي تابستان سال آينده قابل بهرهبرداري باشد. درباره ساخت ترمينال ايران شهر نيز فراخوان بينالمللي داديم و اميدوارم با اعتبار صندوق توسعه ملي و سرمايهگذاري خارجي طي سه سال آينده اين ترمينال نيز مورد بهرهبرداري قرار گيرد. در مجموع با ساخت دو ترمينال سلام و ايران شهر ظرفيت فرودگاه بينالمللي امام خميني به ۶ برابر افزايش مييابد.
وزير راه و شهرسازي با بيان اين که در حال حاضر ۸۲ شهر فرودگاهي در جهان وجود دارد، ادامه داد: شهر فرودگاهي امام خميني (ره) بايد با شهرهاي فرودگاهي جهان رقابت کند. شهر فرودگاهي امام خميني (ره) حدود ۱۳ هزار و ۷۰۰ هکتار مساحت دارد که ۲۵۰۰ هکتار منطقه ويژه و ۱۵۰۰ هکتار از آن نيز منطقه آزاد است، بنابراين يک منطقه سرمايهگذاري بزرگ در موقعيت بسيار استراتژيک در حاشيه شهر تهران ايجاد خواهد شد.
وي افزود: در شهر فرودگاهي امام خميني (ره) انواع کاربريهاي مختلف مانند صنعتي، تجاري، آموزشي، گردشگري و تفريحي قابل لحاظ شدن است که تمام اين طراحيها توسط مشاوران ايراني و مشارکت مشاوران ژاپني انجام شده و از حدود يک ماه گذشته رسما آغاز به کار کرد.
آخوندي گفت: با توجه به اينکه شهر فرودگاهي امام خميني جهان شهر ايران است و بايد بتواند براساس قواعد بينالمللي و جهاني فعاليت کند، اميدواريم از ابتدا تمام طراحيهاي اين شهر فرودگاهي در حوزههاي مديريت، مهندسي و عمليات در مقياسهاي بينالمللي بر مبناي رقابت با همتايان خود در اروپا، آمريکا و آسيا باشد.
وي افزود: در کشورهاي حاشيه خليجفارس چندين شهر فرودگاهي وجود دارد که شهر فرودگاهي امام خميني بايد بتواند با اين شهرها رقابت کند.
وزير راه و شهرسازي با تأکيد بر اين که شهر فرودگاهي نيازمند يک حملونقل چندوجهي است، گفت: در واقع ما بايد حملونقل هوايي در فرودگاه امام به حملونقل زميني و ريلي متصل شود، تمام طراحي بر مبناي حملونقل ترکيبي و چندوجهي است و پيشبيني کرديم بتوانيم يک لجستيک پارک در کنار شهر فرودگاهي داشته باشيم تا به ساير خطوط حملونقل از جمله زميني و ريلي متصل شويم.
آخوندي افزود: همزمان براي ارتباط خط آهن تهران به فرودگاه امام خميني برنامهريزي کرديم تا مردم از طريق قطار بتوانند به اين فرودگاه تردد کنند که اميدوارم در سال آينده امکان اين اتصال ريلي فراهم شود.
وي اظهار کرد: با توجه به اينکه ۱۳ هزار و ۷۰۰ هکتار مساحت شهر فرودگاهي فضاي بسيار بزرگي است ما يک شبکه ريلي در داخل شهر فرودگاهي نيز در دست طراحي داريم تا دسترسي به ترمينالهاي مختلف در داخل فرودگاه تسهيل شود.
وزير راه و شهرسازي با بيان اين که براساس پيشبينيهاي بينالمللي ميزان مسافران هوايي جهان از حدود ۴ ميليارد و ۸۰۰ ميليون نفر در سال ۲۰۰۸ به ۱۲ ميليارد نفر در سال ۲۰۲۸ افزايش مييابد، افزود: اين ميزان حجم مسافر هوايي که بخش عمدهاي از آنها ميتوانند بر فراز ايران عبور کنند ميتواند منجر به افزايش سهم ايران از بازارهاي بينالمللي و درآمد در صنعت هوانوردي شود.
وزير راه و شهرسازي ادامه داد: افزون بر اين اقدامات بسيار مهم ديگري براي استفاده از موقعيت جغرافياي ايران رخ داده به طوري که طي سالهاي اخير حدود ۶ هزار کيلومتر راه هوايي جديد بر فراز آسمان ايران ايجاد شد تا تمام هواپيماهاي عبوري شمال-جنوب و شرق - غرب که از آسمان ايران عبور ميکنند بدون تلاقي پرواز کنند؛ اينيکي از اقدامات بسيار مهم به حساب ميآيد.
آخوندي از افزايش پروازهاي عبوري به بيش از ۱۰۰۰ پرواز در شبانهروز در يک سال گذشته خبر داد و گفت: افزايش تعداد پروازهاي عبوري از فراز ايران يک منبع درآمدي بسيار خوبي براي ايران است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]