واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مناطق آزاد، توهم پاکدستی و وظیفه قوه قضائیه تهران - ایرنا - روزنامه روز شنبه مردم سالاری در سرمقاله ای به قلم پیمان گودرزی با اشاره به وضعیت مناطق آزاد در کشور آورده است : مناطق آزاد همواره یکی از جاهایی است که احتمال مفاسد اقتصادی، اختلاس و متعاقبش تحقیق و تفحصات بوده است.
در این مطلب می خوانیم : عوامل ساختاری و مهمی در شکل گیری چنین اتفاقات، انحرافات اقتصادی و ماجراهای بعضا خطرناک مالی و سیاسی زمینه ساز و تاثیر گذار بوده که از جمله آنها می توان به پاسخگو نبودن مناطق به دستگاه ها ی نظارتی، مدیریت سیاسی مناطق، عدم شفافیت و استمرار در ارائه گزارش عملکرد و نهایتا بی برنامگی کلی مناطق آزاد در طول دولت قبلی اشاره نمود.
در آن دوران دبیری شورایعالی مناطق آزاد را فردی بر عهده داشت که امروز به دلیل عدول و خروج از وظایف محوله آن دوران متهم به فساد اقتصادی شده است؛ اگر چه از دستگیری و بازداشت بعضی از مدیران عامل وقت مناطق آزاد، مدیران کل و مسئولین مرتبط بعنوان گواه این دلایل و سخنان نمی توان گذشت.
دولت قبل با عملکرد نامناسب و ناشیانه مبتنی بر توهم پاکی ، پاکدستی و مهرورزی، کشور را در مسیر عقب ماندگی و رکود انداخت به گونه ای که برخی کارشناسان از به عقب رانده شدن کشور و رسیدن به روزهای بعد از جنگ با آسیب های هولناکش سخن به میان می آورند. البته این سطح وسیع از فسادهای اقتصادی دولت قبل، گواهی بر بی توجهی افرادی است که آن زمان چنان مجذوب دولت و شخص احمدی نژاد بودند که در مقابل دولت سکوت کامل داشتند و کوچک ترین دلواپسی به دل راه نمی دادند! همان هایی که این روزها با وجدان بیدارخود به فکر فراموشی و بر هم زدن صورت مساله برآمده اند و همواره این گوی آتشین بی تدبیری و همراهی و تعامل با دولت گذشته را دست به دست کرده و به زمین یکدیگر پرتاب می کنند.
به تعبیر دیگر ، در دولت قبل باید منطقه آزادی را تصور می کردیم که در کنار آن عدم پاسخگویی، به آفتی دیگر و خطرناک تر گرفتار شده بود و آن بی کفایتی و تک روی دولت وقت بود. مجموع مسایل و عوامل ذکر شده موجب شد که امروز از اختلاس ها، زمینخواری ها، واگذاری های بی ضابطه، فروش زمین ها و بسیاری از واردات غیر قانونی و اتفاقات تلخ پرده برداری شود.
ولی تا به حال کسی پرسیده است چرا آن زمان این اتفاقات بزرگ را کسی ندید و امروز پس از گذشت چند سال تازه زوایای پنهان آن همه فساد نمایان گشته است؟
چرا نباید مسایل را برای یکبار هم که شده ریشه ای، آسیب شناسانه و با در نظر گرفتن جمیع جهات مورد بررسی و واکاوی قرار دهیم. مگر می شود فسادهایی در این سطح اتفاق افتاده باشد و کسی نه آن را دیده باشد و نه از آن شنیده باشد. به نظر می رسد باید زاویه دید خودمان را فراتر برده و اتفاقات و مسائل را با ابعاد مختلفش و متنوعش مورد ارزیابی قرار دهیم.
اگر به این موضوع از این زاویه نگریسته شود که چطور در طول حیات دولتی که خود را پاکدست می نامید این همه اتفاقات ناگوار افتاد و این دولت توانست تا آخرین روز حیاتش با انواع و اقسام روشها مانع از رسیدگی به تخلفات شود ، شاید بتوان این موضوع را آسیب شناسی جدی کرد و از تکرار آن جلوگیری نمود .
ضمن اینکه باید منتظر نشست و نهایتا رسیدگی قضایی به این حجم تخلفات را هم مشاهده کرد و دید که آیا کسانی که در راس این دولت خسارات جبران ناپذیری به کشور وارد نمودند نهایتا به چه مجازاتی می رسند؟
قوه قضائیه در رسیدگی به چند تخلف دولت سابق نشان داده که علی رغم بعضی مانع تراشی ها در رسیدگی به این تخلفات جدی است اما انتظار مردم رسیدگی سریع تر و پایان بخشی به ابهاماتی است که وجود دارد .
اینکه معاون رئیس دولت سابق دستگیر شود و رئیسش با انتشار اعلامیه خود را موظف به دفاع از او بداند ، این مطلب را در ذهن مردم تداعی می کند که رئیس دولت سابق هنوز هم قادر به ایستادگی در مقابل قانون است و هنوز هم آنقدر پشتوانه دارد که مانع از اجرای عدالت شود ؛ اما اگر قوه قضائیه پاسخی مناسب ، درخور و قانونی به این قبیل اقدامات ناخوشایند دهد ، مطمئنا با سربلندی بیشتر از این آزمون بیرون خواهد آمد.
منبع : روزنامه مردم سالاری
اول ** 1647
13/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]