تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):كسى كه در دلش هوايى جز خشنودى خدا خطور نكند، من ضمانت مى‏كنم كه خداوند دعايش را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845727427




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مرکز جدید حمایت از دختران فراری تاسیس می‌شود/سقفی برای دختران فراری


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: مرکز جدید حمایت از دختران فراری تاسیس می‌شود/سقفی برای دختران فراری
علی ربیعی –وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی- از اقدام یکی از خیرین برای راه‌اندازی اولین مرکز نگهداری دختران فراری در پایتخت خبر داد و گفت به‌زودی شاهد افتتاح این مرکز خواهیم بود.
آفتاب : به گفته علی ربیعی آمار دقیقی از تعداد ختران فراری وجود ندارد. مسئولان مربوطه در بهزیستی نیز نسبت به تعداد مشخص دختران فراری ابراز بی‌اطلاعی کرده‌اند. حبیب‌الله مسعودی‌فرید –معاون امور اجتماعی بهزیستی- در این رابطه گفته است "از تعداد کل دختران فراری آماری در دست نیست. ما چندبار از پلیس امنیت اخلاقی این آمار را خواسته‌ایم، اما این اتفاق نیافتاده است". 


آماری از دختران فراری وجود ندارد
نداشتن آمار مشخص در این زمینه خود یکی از مشکلات در مورد دختران فراری است. به گفته کارشناسان عوامل متعددی می‌توانند در پنهان شدن آمار دخیل باشند، که یکی از آن‌ها عدم پذیرش خانواده‌ها است؛ بسیاری از خانواده‌ها در هنگام اطلاع از نبودن فرزندشان عنوان می‌کنند که دختر آن‌ها دزیده شده‌است. 


با این وجود، و با تخمین‌های احتمالی، کارشناسان از بازگشت بیشتر این دختران به خانه پس از دوره‌ای خبر می‌دهند. مجید ابهری _آسیب‌شناس- می‌گوید 80 درصد دختران به خانه بازمی‌گردند و 20 درصد باقی‌مانده ممکن است به آسیب‌های بیشتری نظیر اعتیاد، تن‌فروشی و... کشیده شوند. 


چرا دختران فرار می‌کنند؟
بازگشت و عدم بازگشت دختران فراری بیش از همه به دلایل فرار آن‌ها ازخانه بازمی‎گردد. خشونت‌های خانگی، اعتیاد والدین، برآورده نشدن خواسته‌ها، آزار و اذیت، عشق‌های مجازی و... را از این دلایل می‌دانند. معاون امور اجتماعی بهزیستی 90 درصد دلایل فرار از خانه را تابع عوامل درونی و 10 درصد آن را تابعی از عوامل بیرونی نظیر دوستی‌ با جنس مخالف و ساختن یک زندگی مستقل می‌داند.


خانه‌های سلامت چه می‌کنند؟
پیش از این، خانه‌های سلامتِ بهزیستی در جمع‌آوری و کمک به دختران فراری مراکزی را تاسیس کرده بودند و به‌ گفته موسوی‌چلک –رئیس انجمن مددکاری- مراکز نگهداری دختران فراری در کشور سابقه‌ای 16 ساله دارد. وی گفته است سال 1378 مراکز اورژانس اجتماعی در ایران راه‌اندازی شدند و در حال حاضر 4 مرکز مداخله در بحران اورژانس اجتماعی به صورت سرپایی و شبانه‌روزی از 22 تا 40 روز به نگهداری از دختران فراری می‌پردازد. 


خانه‌های سلامت که سابقه‌ای نسبتا طولانی در کشور دارند، مراکزی هستند که در سراسر کشور تاسیس شده و دخترانی که از خانه فرار کرده و به شهرهای دیگر رفته‌اند را پوشش می‌دهد. بهزیستی در این خانه‌ها نسبت به برگرداندن دختران به نزد خانواده‌هایشان مسئول است و در جهت ارائه خدمات مشاوره‌ای و روان‌شناختی به آن‌ها اقدام می‌کند. این مراکز بدون تابلو مشخصه (برای حفظ امنیت) و هرکدام گنجایشی 10-12 نفری دارند.


ولی‌الله نصر –مدیرکل امور آسیب‌های سازمان بهزیستی- سن ورود دختران فراری به این مراکز را از سنین 12-13 سالگی می‌داند و گفته است در حال حاضر 450 دختر فراری در خانه‌های سلامت نگهداری می‌شوند. 38 درصد دختران خانه‌های سلامت زیر 15 سال، 79 درصد آن‌ها زیر 19 سال و متوسط سن آن‌ها نیز 18.5 سال است. 


آنچه در مورد حضور این دختران در این مراکز اهمیت دارد، سلامت اخلاقی آن‌هاست. به گفته مسئولان این سازمان اگر در فاصله فرار از خانه و آمدن به بهزیستی این دختران رفتارهای نامشروع و روابط جنسی برقرار کرده باشند، به‌جای خانه سلامت به مراکز بازپروری فرستاده می‌شوند که زنان آسیب‌دیده در آن هستند.


باتوجه به ویژگی‌های خانه‌های سلامتِ بهزیستی، علی ربیعی –وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی- خبر تاسیس مرکز جدید حمایت از دختران فراری را در حالی داده که معتقد است اگر بتوانیم برای راه‌اندازی مراکز ویژه دختران فراری کار را با خیرین پیش ببریم بدون شک در این راه موفق‌تر خواهیم بود. آنچه در این میان اهمیت دارد، آن‌که ببینیم موفقیت خانه‌های سلامت بهزیستی تا چه حد بوده و آیا مرکزی که وعده آن داده شده می‌تواند خلاءهای خانه‌های سلامت را جبران کند یا خیر. 


تاسیس مرکز برای دختران فراری چقدر مفید است؟
یک جامعه‌شناس در این‌رابطه می‌گوید تاسیس چنین مرکزی به خودی خود می‌تواند مفید باشد، به شرطی که شرایط و ویژگی‌های منفی زیادی که در خانه‌سلامت وجود دارد را نداشته باشد. 


افسر افشارنادری –جامعه‌شناس، استاد دانشگاه و عضو انجمن جامعه‌شناسی ایران- در گفتگو با فرارو گفت: مراکز نگهداری دختران فراری تاکنون در قالب خانه‌های سلامت بهزیستی وجود داشته و فعالیت می‌کرده است. اما حقیقت آن است که این مراکز مراکزی با اشکالات و ایرادات زیاد هستند. متاسفانه نگاه به دختران در این مراکز از نگاه قالب جامعه، یعنی نگاه به انسانی ضدهنجار و ضداخلاق ریشه می‌گیرد. طبق بازدیدی که من از یکی از خانه‌های سلامت داشتم، برخورد مناسب و انسانی در این مراکز مشاهده نکردم. آنچه در بازدید از این مراکز به‌نظر می‌آید نگهداری از تعدادی دختر خلاف‌کار است و این بزرگترین ایراد در چنین مراکزی است. 


به گزارش فرارو، این جامعه‌شناس در ادامه و درباره دلایل فرار دختران از خانه اظهار کرد: متاسفانه ساختارها و هنجارهای فرهنگی جامعه ما سبب می‌شود که برخی از دختران به دلیل فشارهای خانگی، محدودیت‌ها، خشونت‌ها و طلب آزادی از خانه بگریزند. اما آیا برخورد یکسانی از جانب خانواده‌ها با دختری که از خانه فرار کرده در مقایسه با پسری که از خانه گریخته وجود دارد؟ پاسخ منفی است. بسیاری از پسران پس از فرار از خانه و گذراندن زمانی بیرون از آن، بار دیگر مجدد با آغوش باز خانواده مواجه می‌شوند، اما در مورد دختران اینگونه نیست و خانواده‌ها یا آن‌ها را نمی‌پذیرند و یا به سختی می‌پذیرند. 


وی در ادامه تصریح کرد: بنابراین تا کلیشه‌های رایج نسبت به دختران در جامعه تغییر نکند، نمی‌توان انتظار داشت مراکزی که خود حامل این نگاه هستند، چندان موفق عمل کنند. این مراکز باید از حالت صوری بیرون آمده و رویکرشان را تغییر دهند و به دخترانی که به حمایت آن‌ها احتیاج دارند، مسائل اجتماعی را بیاموزند، چرا که این دختران لطمه‌های زیادی خورده‌اند و اگر نتوانند به خانه و یا جامعه بازگردانند، لطمه بیشتری خواهند خورد. 






تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن