محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844366983
آمریکا اجازه نمیدهد دلارهای ما برگردد |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آمریکا اجازه نمیدهد دلارهای ما برگردد
امیرشجاعی مجری برنامه های سیاسی صدا و سیما و فواد ایزدی کارشناس بین الملل و استاد دانشگاه درباره سفر آمانو به تهران گفتگوی ویژه خبری را برگزار کردند.
کد خبر: ۵۱۴۰۱۹
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۴ - ۰۷:۲۵ - 03 July 2015
امیرشجاعی مجری برنامه های سیاسی صدا و سیما و فواد ایزدی کارشناس بین الملل و استاد دانشگاه درباره سفر آمانو به تهران گفتگوی ویژه خبری را برگزار کردند.
به گزارش خبرآنلاین، سفر یوکیو آمانو به تهران و دیدار با مسئولان ارشد کشورمان باعث تحلیلهای زیادی شده. فواد ایزدی استاد دانشگاه و تحلیل گر مسایل سیاسی، درباره ادامه مذاکرات هسته ای در دومین روز تمدید خود و سفر یوکیو آمانو به تهران و دیدار با مسئولان ارشد کشور، نقطه نظرات خود را که عمدتا نا امید کننده بود در گفتگوی ویژه خبری ساعت 22 و 30 اعلام کرد.
پاسخهای او را به پرسشهای امیرشجاعی می خوانید:
یکی از موضوعاتی که تاکید دارم این است که تحریمها باید در روز امضای توافق لغو شود. دلیل پافشاری ما چیست و در صورت لغو نشدن تحریمها در روز توافق، برای ما چه مشکلاتی ممکن است ایجاد شود؟
اتفاقی که درباره تحریمها افتاده این است که تحریمهای اصلی بانکی و نفتی که برای اقتصاد کشور مشکل ایجاد کرده وضع شده توسط کنگره آمریکاست. ما 28 تحریم داریم که 18 تا متعلق به رئیس جمهور است. 10 قانون تحریمی داریم که بیشترین مشکل را برای بانکهای ما ایجاد کرده که توسط کنگره آمریکا تصویب شده و یک قانون نیز در سال 2010 تصویب شده.
تحریم بانکی سوئیفت هم هست؟
نه این متعلق به اروپاست ولی چون برای نقل و انتقال دلار دچار مشکل بودیم، اگر بحث سوئیفت رو حل کنیم، مشکلمان با انتقال دلار حل نمی شود. در کنگره جمهوری خواهان گفته اند با روند مذاکرات اوباما با ایران مخالفیم. بخشی از این مخالفت برای مسایل سیاسی است. چند هفته پیش 47 سناتور آمریکایی به رهبران ایران نامه نوشتند و گفتند هر توافق با اوباما داشتید، با او بوده، زمانی که او رفت، ما اینجاییم و این توافق را قبول نداریم. 5-6 نفر از نامزدهای حزی جمهوری خواه که نامزد انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا هستند این نامه را امضا کرده اند. این حرف و منطق جمهوری خواهان است. در دموکراتها نیز خانم کلینتون بر خلاف نظر اوباما اقدام کرده و گفته ایران دشمن سنتی ماست. مشکل ما این است که اگر در روز امضا توافق چیزی را گرفتیم، گرفتیم. اگر چیزی را نگرفتیم و تحریمها را منوط به راستی آزمایی کردند که برسد به آخر دوره ریاست جمهوری اوباما که مدتها طول می کشد، دچار مشکل می شویم. دقت کنید آنها حتی بحث لغو تحریمها را هم مطرح نکرده اند و گفته تعلیق انجام می شود. این تعلیق در زمان تمام شدن دوره اوباماست. بر اساس قانون تعلیق، رئیس جمهور باید به کنگره گزارش دهد تا مجوز 6 ماه تعلیق را بگیرد. در نهایت آقای اوباما چند ماه بیشتر امکان تعلیق ندارد و رئیس جمهور بعدی هم تعهدی درباره ادامه روند کاری اوباما ندارد. در تاریخ نمونه های زیادی داشتیم که رئیس جمهوری یک چیزی را تصویب می کند و رئیس جمهور بعدی رد می کند. نمونه های زیادی در این باره در تاریخ داریم. همین چند سال پیش، مذاکرات آمریکا با کره شمالی را داشتیم که آقای کلینتون امضا می کند و خانم شرمن هم معاون وزیر خارجه آن زمان بود. بعد آقای بوش آمد و گفت این به نفع ما نیست و لغو کرد.
این که توافق امضا شود و گفته اند تا اجرای آن 52 روز کنگره وقت می خواهد و باز هم به انتخاب رئیس جمهور بعدی نمی رسد. ما کجای این همه تاخیر ضرر می کنیم؟
اگر ما در روز امضا تعهدی گرفتیم که تحریمهای اقتصادی و مالی لغو می شود، گرفتیم. اگر نگرفتیم و منوط شد به کارهای دیگر، هیچ تضمینی نیست که ایران امتیازات متعدد بدهد و چیزی دستش را بگیرد. این که اعلام شده ما روز امضا می خواهیم تحریمها لغو شود به این دلیل است. این حرف منطقی است.
موضوع سوئیفت اگر حل شود، یعنی آنچه از طلب ما در هند و کشورهای دیگر داریم، را به ما پس می دهند؟
نه، دلار متعلق به پول آمریکاست و این کشور اجازه نمی دهد.
ولی این تحریم وضع شده توسط اتحادیه اروپا است.
مشکل همین جاست. آمریکایی ها به بانکهای چین و هند می گویند شما یا باید از دلار استفاده کنید یا پول دیگری مانند ریال. دلار پول بین المللی است و بانک مجبور است بر اساس ساختار پول بین الملل از دلار استفاده کند. اگر فردا هم اتحادیه اروپا بگوید ما هیچ مشکلی نداریم، ولی بداخلاقی های آمریکا ادامه یابد، مشکلات ما حل نمی شود. در روزهای اخیر حرف جدیدی را آمریکایی ها زده اند و می گویند نمی خواهیم در روز توافق، متن نهایی را امضای نهایی کنیم. کشور یک سری خطوط قرمز را مشخص کرده و گفته در روز امضا باید تحریمها را لغو شده بدانیم. آمریکا می خواهد به صورت صوری و ظاهری به این خط قرمز توجه کند و در عمل کار خود را ادامه دهد.
یعنی متن توافق نهایی امضا نشود و صوری یک متنی را وزرای خارجه ببرند در پایتخت خود تا ببینید امضا می شود یا نه؟
بله، این خیلی خطرناک است. اگر متن را در وین امضا نکنند و آن را ببرند به پایتختهای خود، اگر این متن را ایران بگوید خطوط قرمز ما را مشخص نکرده، توافق شکست می خورد و بعد مزی گویند کار ایران باعث شد که توافق نکنیم. در مسایل هسته ای طرف مقابل امتیازات گسترده ای می خواهد و حداقل باید تحریمها را لغو کند.
اگر هم تیم مذاکره کننده در همین مرحله نیز نپذیرد باز هم همین اتفاق می افتد؟
نه، تا وقتی متن تنظیم نشده، اگر مذاکرات به شکست بخورد و حرف منطقی ایران درباره برنداشته شدن تحریمها را گوش نکنند، مذاکرات شکست می خورد. دقت کنید چند هفته پیش 150 نماینده کنگره آمریکا از آقای اوباما تشکر کردند و در آنجا نوشتند اگر مذاکرات شکست می خورد، اولا برنامه هسته ای ایران قابل کنترل نیست. دوم اینکه ساختار تحریمها فرومی پاشد. این حرف 2 ماه پیش 150 نماینده کنگره آمریکاست. هفته پیش هم نفر دوم وزارت خارجه آمریکا گفت اگر توافق به نتیجه نرسد، تحریمها فرومی پاشد. طرف مقابل نیز حداقل نیاز به توافق دارد.
در این شرایط راهکار چیست؟
تیم مذاکره کننده نباید از عدم توافق بترسد. تحلیل طرفهای مقابل نیز است که اگر توافق نکنیم، تحریمها فرومی پاشد. نباید از عدکم توافق بترسم. اگر متنی تنظیم شود که خطوط قرمز ما را رعایت نکند، نباید در وین بپذیریم. طراحی طرف مقابل این است که در قدم اول توافق را موافق خواسته خود بگیرد. در قدم دوم نیز می خواهد در صورت شکست مذاکرات، ایران را مقصر اعلام کند. باید کاری کنیم که موفق به این کار نشود.
مسئله ابعاد احتمال نظامی برنامه هسته ای ایران چه می شود؟ ظاهرا آمریکایی ها عقب نشینی کردند. اگر pmd در این مرحله تعلیق شود، در جریان کلی مذاکرات به نفع ماست؟
اگر PMD را کنار بگذارند به نفع ماست. ولی آقای کری این جمله را نگفت. گفت ما می دانیم ایران در قبل از سال 2003 می خواسته بمب بسازد و ما از این مطمئن هستیم. 3 روز پیش در بین خبرنگاران آمریکایی، بحث نظارتها مطرح شد. بحث این بود که طبق پروتکل الحاقی، کشورهای می توانند در مقابل درخواست بازدید آژانس از تاسیسات هسته ای شان چانه بزنند و به جای بازدید و بازرسی از سایتهای نظامی، می توانند روشهای دیگر را در این زمینه پیش بگیرند. منتهی آمریکایی ها نمی خواهد فقط آژانس اعلام کند من راضی شدم. آمریکاییها می خواهند حتما به سایتهای نظامی ما برود. خانم شرمن نیز گفت ما دنبال متنی هستیم که دسترسی به سایتهای هسته ای مطرح و آسان شود. در بیانیه لوزان نیز دسترسیهای مضاعف و بیشتر مطرح شده بود.
سفر آمانو به تهران درباره همین رویکرد PMD است؟ تحلیل شما و راه حال احتمالی که آمانو پیشنهاد می کند چیست؟
آقای آمانو در مدت دبیرکلی در آژانس بین المللی انرژی اتمی به شدت بد عمل کرد. زمانی که او می خواست انتخاب شود، با آمریکایی ها جلسه ای داشت و قول داد با آنها درباره ایران هماهنگ باشد. مشروح این جلسه بعدا منتشر شد. این کار را نیز انجام داد. چهره آمانو، ژاپنی است، ولی کارکردش در حد معاون وزیر خارجه آمریکاست. هم عادلانه برخورد نمی کند و هم مشکلات زیادی را در کشور ایجاد کرده. نباید به این فرد و آژانس حق وتو داد. این که بگوییم آژانس راستی آزمایی کند و در صورت تایید او، فلان تحریم تعلیق شود، این به شدت برای ما خطرناک است.
ولی گفته می شود تنها مرجع فنی برای نظارت و تایید فعالیتهای اتمی آژانس است؟
مشکلی ندارد آژانس نظارت کند ولی حق وتو دادن به آژانس مشکل زاست. آژانس می تواند نظارت کند و گزارش بدهد مشکل داریم، ما حق داریم چانه بزنیم و اعتراض کنیم. هدف آمریکایی ها این بود که حق اعتراض ما را بگیرند. یعنی بگویند آژانس اگر شما را تایید کرد که هیچ، اگر نکرد، بدوید دنبالش تا تایید بگیرید. این به شدت برای ما بد است چون نوع برخورد آژانس را می شناسیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]
صفحات پیشنهادی
آغاز جدال نهایی وزرای خارجه ایران و آمریکا در هتل کوبورگ وین |اخبار ایران و جهان
آغاز جدال نهایی وزرای خارجه ایران و آمریکا در هتل کوبورگ وین 22ماه از مذاکرات بی وقفه هسته ای میان ایران و 5 1 lمی گذرد در حالی که فقط سه روز تا پایان ضرب الاجل 30 ژوئن وقت باقی است اگرچه بر اساس اخبار از وین به احتمال زیاد مذاکرات دور پایانی برای جلوگیری از شکست احتمالی حتی برتشریح 20 دلیل بیاعتمادی ایرانیان به آمریکا |اخبار ایران و جهان
تشریح 20 دلیل بیاعتمادی ایرانیان به آمریکا کد خبر ۵۱۰۹۶۳ تاریخ انتشار ۰۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۹ - 22 June 2015 عضو پیشین تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان با اشاره به کارشکنیهای آمریکا در روند حل و فصل مساله هستهای ایران در سالهای گذشته گفت یکی از اقداماتی که میتوانست مساله را ح«آقا» بازی آمریکا را به هم ریخت |اخبار ایران و جهان
آقا بازی آمریکا را به هم ریخت بیانات دقیق و متقن رهبر انقلاب در جمع مسئولان ارشد نظام بار دیگر چیدمان بازی آمریکاییها را در مذاکرات به هم ریخته است آمریکا به عنوان یک استراتژی چند لایه چنان نقشآفرینی میکند تا قوتها و ظرفیتهای ایران را پای میز مذاکرات به عنوان نقطه ضعف جاايران و آمريكا متحد استراتژیک میشوند |اخبار ایران و جهان
ايران و آمريكا متحد استراتژیک میشوند آمريكا براي پاسخ گويي به تندروهاي سياسي داخلي در ايالات متحده آمريكا عنوان ميكند در صورت اقدامات عملي ايران براي راستيآزمايي تحريمها تعليق و به صورت لايه به لايه برداشته میشود اين سخن بيراهي نيست و صحيح است با اين وجود دكتر ظريف عنواننشست ایران،اروپاوآمریکا برایتکمیل متنتوافق |اخبار ایران و جهان
نشست ایران اروپاوآمریکا برایتکمیل متنتوافق معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا به همراه معاون هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا بار دیگر برای تکمیل متن توافق پشت میز مذاکره نشستند کد خبر ۵۱۱۹۴۴ تاریخ انتشار ۰۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۹ ۰۸ - 25 June 2015 معاونان وزیران خارجه ایرخشم مخالفان آمریکایی توافق هستهای از اظهارات کری |اخبار ایران و جهان
خشم مخالفان آمریکایی توافق هستهای از اظهارات کری اظهارات اخیر جان کری وزیر خارجه آمریکا مبنی بر تمرکز نکردن این کشور بر گذشته برنامه هستهای ایران سبب خشم مخالفان توافق احتمالی هستهای با ایران در آمریکا شده است این افراد پیشنهادهایی را نیز برای کنگره آمریکا برای مانعتراشی بیپروندهای که آمریکاییها در صندوق پستی ایران انداختند! |اخبار ایران و جهان
پروندهای که آمریکاییها در صندوق پستی ایران انداختند تنها چند روز مانده به پایان مهلت تعیین شده برای مذاکرات هستهای ادعایی که کشورهای غربی و به ویژه آمریکاییها در دو دهه گذشته با عنوان ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران تدارک دیدهاند به مانعی جدی بر سر رسیدن به توافقبا اقتصاد آمریکا را پای میز نگهداریم |اخبار ایران و جهان
با اقتصاد آمریکا را پای میز نگهداریم دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت اگر قرار است پروتکل الحاقی پذیرفته شود باید شروطی داشته باشد و به هیچ وجه اجازه بازرسی از مراکز نظامی داده نشود کد خبر ۵۰۹۷۷۷ تاریخ انتشار ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۳۶ - 17 June 2015 دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفتاموال زنجانی کفاف بدهیهایش را نمیدهد |اخبار ایران و جهان
اموال زنجانی کفاف بدهیهایش را نمیدهد رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت در پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی در مرحله اول برای ۳۲ نفر حکم صادر و تأیید شد که اکنون احکام این پرونده در مرحله اجرا قرار دارد کد خبر ۵۱۲۶۵۳ تاریخ انتشار ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۴ ۵۸ - 28 June 2015 رئیس سازمان بازرسیعلم الهدی: جان آمریکا به مذاکرات وصل است |اخبار ایران و جهان
علم الهدی جان آمریکا به مذاکرات وصل است امام جمعه مشهد با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با کارگزاران نظام گفت افشاگری رهبری در ارتباط با تاریخچه روند مذاکرات که این مذاکرات از طرف آمریکا پیشنهاد شده است دولت این کشور را خاکسترنشین کرد کد خبر ۵۱۲۰۸۹ تاریخ انتشار ۰۵چارچوبسازي آمريکا براي بازگشت تحريمها |اخبار ایران و جهان
چارچوبسازي آمريکا براي بازگشت تحريمها برداشته شدن تحريم ها مي تواند باعث گشايش هاي اقتصادي در ايران شود اما سوال اين است که آيا با اين جو رواني و نيز شبکه هوشمند شکل گرفته براي اجراي تحريم ها هيچ شرکت تجاري و اقتصادي يا بانکي در دنيا حاضر است بر فرض توافق احتمالي به اين فکر کدلیل جالب یک امام جمعه برای لغو کنسرت/ احمدی نژاد چه چیزی را کوچک می داند؟/ مسئولی که شریعتی را ساواکی میداند
دلیل جالب یک امام جمعه برای لغو کنسرت احمدی نژاد چه چیزی را کوچک می داند مسئولی که شریعتی را ساواکی میداند تفسیر متفاوت از هدف شهدای غواص ردپای 35 میلیارد دلار بلوکهشده در امارات مکانهایی در جهان که زنان اجازه ورود ندارند رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میدیدار دوم وزیران خارجه ایران و آمریکا |اخبار ایران و جهان
دیدار دوم وزیران خارجه ایران و آمریکا محمدجواد ظریف و جان کری ظهر روز شنبه برای یک ساعت و نیم با حضور معاونان و برخی از اعضای هیات کارشناسی و معاون فدریکا موگرینی دیدار کردند کد خبر ۵۱۲۴۴۶ تاریخ انتشار ۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۹ ۲۲ - 27 June 2015 محمدجواد ظریف و جان کری ظهر روز شنبه براواکنش افخم به گزارش حقوق بشر آمریکا |اخبار ایران و جهان
واکنش افخم به گزارش حقوق بشر آمریکا سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن تاکید برتعهد جمهوری اسلامی ایران بر رعایت حقوق شهروندان خود به عنوان یک وظیفه انسانی ملی و اسلامی ادعاهای وزارت خارجه آمریکا در مورد نقض حقوق بشر در ایران را که در قالب گزارش سالانه 2014 منتشر شده است مردود اعلام کرآمریکا ما را از همان ابتدای انقلاب تحریم کرده بود |اخبار ایران و جهان
آمریکا ما را از همان ابتدای انقلاب تحریم کرده بود معاون اول قوه قضاییه گفت شیطان بزرگ آمریکا امروز ما را تحریم نکرده بلکه ما از همان ابتدای انقلاب تحریم شده ایم و آنها اجناسی را که ما خریده بودیم را برخلاف قوانین بینالمللی ظالمانه به ما ندادند کد خبر ۵۱۲۴۶۶ تاریخ انتشار ۰۶موضوع پی ام دی یا ادعاها در مورد گذشته، آزمون بزرگ آمریکا در مذاکرات |اخبار ایران و جهان
موضوع پی ام دی یا ادعاها در مورد گذشته آزمون بزرگ آمریکا در مذاکرات دکتر محمد حسن دریایی کد خبر ۵۱۲۷۲۹ تاریخ انتشار ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۹ ۰۱ - 28 June 2015 مقدمهدر مورد موضوع جنبه های نظامی پرونده هسته ای ایران یا همان PMD هم در ایران و هم در آمریکا درک قرین به واقعیتی وجود ندارد20 دلیل بی اعتمادی ایران به آمریکا |اخبار ایران و جهان
20 دلیل بی اعتمادی ایران به آمریکا عضو ارشد سابق تیم مذاکره کننده ایران در دوره اصلاحات امروز در دانشگاه جنگ ارتش امریکا حاضر و به مدت 40 دقیقه برای 380 تن از افسران عالیرتبه نیروی زمینی دریایی و هوایی ارتش آمریکا سخنرانی کرد و در پایان سخنرانی وی به مدت 50 دقیقه به پرسش های حضار-
سیاسی
پربازدیدترینها