واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: وزارت علوم : صنعت در ایران دانش زا می شود
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با بیان اینکه صنعت کشور ما صنعت دانش زائی نبوده است گفت: با تفاهم نامه های متعددی که میان وزارت علوم و دانشگاه ها با وزارتخانه های صنعت ، نفت ، دفاع و کشاورزی امضاء شده است شاهد ارتباط تنگاتنگ خواهیم بود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر ، وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، با بیان این مطلب در برنامه پیشخوان خبر ایجاد اشتغال کم هزینه در شرکت های دانش بنیان را از مزیت های این شرکت ها دانست و با تاکید بر اینکه تا پایان برنامه پنج ساله پنجم باید 20 هزار شرکت دانش بنیان در کشور ایجاد می شد گفت : تاسیس چهار هزار و 500 شرکت دانش بنیان نشان میدهد که از برنامه عقب هستیم . احمدی افزود : در حالی که ایجاد شغل در کشور برای هر نفر بین 150 تا 200 میلیون تومان هزینه دارد ، در شرکت های دانش بنیان با 40 میلیون تومان می توان برای هر نفر یک شغل ایجاد کرد .
وی با تاکید بر اینکه توسعه پایدار در کشورهای توسعه یافته ، با اتکاء به دانشگاه ها و مراکز پژوهشی است تصریح کرد : حرکت کشور باید به سمت ایجاد دانشگاه های نسل سوم یا کارآفرین باشد زیرا در دانشگاه های کارآفرین ، ایده های خلاقانه و نوآورانه فراوانی برای توسعه مطرح می شود.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری درباره ارتباط دانشگاه و صنعت نیز افزود : صنعت کشور ما صنعت دانش زائی نبوده است اما با تفاهم نامه های متعددی که میان وزارت علوم و دانشگاه ها با وزارتخانه های صنعت ، نفت ، دفاع و کشاورزی امضاء شده است از این پس شاهد ارتباط تنگاتنگ و موثر دانشگاه و صنعت خواهیم بود .
احمدی مسیری که کشور در فرآیند تولید علم در پیش گرفته را مسیری رو به جلو توصیف کرد و گفت : بر اساس سند چشم انداز بیست ساله کشور ، نقشه جامع علمی کشور و برنامه توسعه ، مسیر حرکت دانشگاه ها رضایتبخش است .
وی به تحصیل 4/5 میلیون دانشجو در کشور اشاره و رتبه علمی جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان را قابل قبول عنوان کرد و اظهار داشت : از نظر جایگاه علمی ، ایران در منطقه رتبه اول ، در جهان رتبه چهاردهم و در میان کشورهای عضو جنبش عدم تعهد رتبه دوم را دارد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری با اشاره به ایجاد مراکز رشد و پارک های علم و فناوری گفت : هم اکنون 36 پارک علم و فناوری و 154 مرکز رشد و 4500 شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت می کنند و دولت درصدد است با ایجاد صندوق های نوآوری و شکوفایی و اعطای وام به این مراکز ، به پیشبرد اهداف آنها کمک کند .
در بخش دیگری از این گفتگو ، مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم درباره بازبینی رشته های دانشگاهی و حذف یا اصلاح برخی از رشته ها اظهار داشت : تعداد زیادی از رشته های دانشگاهی ما بالای سی سال عمر دارند و تاکنون در مورد آنها بازنگری نشده ، از این رو کمیته هایی متشکل از استادان دانشگاه تشکیل شده است تا در این باره اقدام کنند .
شریعتی افزود : رصد کردن علم و فناوری ، تنوع بخشی به مدارج دانشگاهی ، ارزیابی کمی و کیفی درسی ، اعمال رویکرد کاربردی در متون تحصیلی ، ساماندهی رشته ها و دوره های تحصیلی و آموزش های مهارتی اهدافی است که این استادان دانشگاه در پی تحقق آن هستند .
معاون آموزشی وزارت علوم در پایان درباره جذب دانشجوی دکترا بر اساس نیاز دانشگاه ها گفت: از سال آینده سازمان سنجش آموزش کشور ، آزمونی متمرکز برگزار خواهد کرد و پس از آن آزمون دانشگاه های مجری مقطع دکترا می توانند بر اساس برنامه از پیش اعلام شده خود ، با هر شیوه ای که صلاح می دانند ، دانشجوی دکترا جذب کنند .
پنج شنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]