واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ تير ۱۳۹۴ (۱۸:۵۴ب.ظ)
نوشابه سالانه ۱۸۴ هزار نفر را ميکشد موج - اين اطلاعات در کنار دادههاي مرتبط با آسيبهاي سلامتي نوشيدنيهاي قند دار، اين امکان را براي پژوهشگران مهيا ساخت تا آنها آمار مرگومير ناشي از نوشيدنيهاي قند دار را منتشر کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، کارشناسان پزشکي اخيراً هشدار دادهاند که نوشيدنيهاي قند دار سالانه حدود ۱۸۴ هزار نفر را ميکشد و بايد هر چه زودتر از رژيم غذايي مردم کنار گذاشته شوند.
آمار کساني که به دليل مصرف نوشيدنيهاي قند دار (از نوشابه گرفته تا اسموتي) جان خود را از دست ميدهند اخيراً در پژوهشي در ژورنال انجمن قلبي آمريکا منتشر شد.
درصد زيادي از اين ۱۸۴ نفر به دليل ديابت (حدود ۱۳۳ هزار نفر در سال) جان خود را از دست ميدهند. حدود ۴۵ هزار نفر هم به دليل مشکلات قلبي و ۶۴۵۰ نفر هم به دليل سرطان جان خود را از دست ميدهند. پژوهش انجام شده در واقع اولين ارزيابي جامع در سطح جهاني نسبت به مرگومير ناشي از مصرف نوشيدنيهاي قند دار (SSBs) است.
محققان در اين پژوهش تمامي نوشيدنيهاي قند دار اعم از نوشيدنيهاي گازدار، آبميوه، چاي شيرين شده، نوشيدنيهاي انرژيزا و نوشيدنيهاي خانگي شيرين شده را در فهرست خود جاي دادند و البته آبميوههاي طبيعي در فهرست نبود. در اين تحقيق، پژوهشگران از نتايج ۶۲ پژوهش منتشر شده بين سالهاي ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۰ در ۵۱ کشور جهان استفاده کردند تا رژيمهاي غذايي بيش از ۶۱۱ هزار نفر را بررسي کنند. با کمک پژوهشهاي پيشين، جامعه آماري پژوهش حاضر حدود دو سوم جمعيت جهان را پوشش داد.
اگر آمار کلي مرگومير را در نظر بگيريم، ايالاتمتحده با25 هزار و 347 نفر در صدر فهرست قرار دارد، اما اگر نرخ واقعي مرگومير را نگاه کنيم مکزيک را در صدر فهرست خواهيم ديد. از هر يک ميليون مکزيکي بالغ، حدود ۴۰۴.۵ نفر جان خود را از دست ميدهند. بيشترين نرخ مرگومير مربوط به گروه سني ۲۰ تا ۴۴ سال است که اغلب مربوط به کشورهاي با درآمد متوسط يا پايين هستند. بر اساس نتايج اين پژوهش، نرخ مرگومير بريتانياييها ۳۰.۵ از هر يک ميليون فرد بالغ است. در واقع حدود هزار و316 بريتانيايي جان خود را در سال بر اثر مصرف نوشيدنيهاي قند دار از دست ميدهند.
يافتههاي اين پژوهش نشان ميدهد که بايد تلاشهاي ضروري براي کاهش مصرف نوشيدنيهاي قند دار هر چه زودتر صورت گيرد تا بيماريهاي مبتني بر چاقي نيز از بين بروند.
محققاني از دانشگاههاي هاروارد، تافتس و واشنگتن از ايالات متحده و ايمپريال کالج لندن گرد هم آمدند تا اين پژوهش جامع را در سطح بينالمللي انجام دهند.
دارويش مظفريان نويسنده اول پژوهش و رئيس دانشکده سياست و علوم غذايي فرايدمن در دانشگاه تافتس در بوستون آمريکا ميگويد: «آمار مرگومير ناشي از يک عامل رژيمي خاص در اغلب کشورهاي جهان زياد است و آن مورد نوشيدنيهاي قند دار است. اين نوشيدنيهاي هيچ سودي براي بدن ندارند و اگر جلوي مصرف آنها گرفته شود در واقع جان هزاران هزار نفر را نجات دادهايم.»
البته گوين پارتينگون، مدير انجمن نوشيدنيهاي غيرالکلي بريتانيا، در پاسخ به اين مقاله نوشت: «اين پژوهش به هيچ وجه نشان نميدهد که نوشيدنيهاي قند دار عامل بروز بيماريهاي مزمني چون ديابت، بيماريهاي قلبي-عروقي و يا سرطان است. پژوهشگران هيچ مدرکي نشان ندادند.»
اين در حالي است که ايران در چند سال اخير همواره بين چند کشور اول جهان از نظر مصرف نوشابه قرار داشته است. بنابراين، لزوم اصلاح مصرف نوشيدنيهاي قند دار احساس ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]