واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اقدامات جدید سناتورهای جمهوریخواه علیه مذاکرات هستهای
با پایان یافتن ضرب الاجل 30 ژوئن برای دستیابی ایران و گروه 1+5 به توافق نهایی هسته ای و اعلام تمدید یک هفته ای مذاکرات، امیدها برای یافتن راه حلی جهت پایان دادن به کشمکش ها در این زمینه همچنان به قوت خود باقی است. با این حال، نمایندگان تندرو کنگره آمریکا فرصت تمدید مذاکرات را برای طرح دوباره انتقادات و تلاش برای ضربه زدن به گفت و گوها مناسب دیده اند.
آفتاب : اقدامات جدید سناتورهای جمهوریخواه علیه مذاکرات هستهایبا پایان یافتن ضرب الاجل 30 ژوئن برای دستیابی ایران و گروه 1+5 به توافق نهایی هسته ای و اعلام تمدید یک هفته ای مذاکرات، امیدها برای یافتن راه حلی جهت پایان دادن به کشمکش ها در این زمینه همچنان به قوت خود باقی است. با این حال، نمایندگان تندرو کنگره آمریکا فرصت تمدید مذاکرات را برای طرح دوباره انتقادات و تلاش برای ضربه زدن به گفت و گوها مناسب دیده اند.
به گزارش «تابناک»، در پی اعلام تمدید یک هفته ای مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5، روزنامه «گاردین» صبح امروز با انتشار مطلبی ضمن بررسی این موضوع، نسبت به تلاش احتمالی کنگره آمریکا برای ضربه زدن به توافق نهایی در صورت ادامه پیدا کردن بیش از حد گفت و گوها هشدار دارد.
این روزنامه اشاره کرد که بر اساس قانون نظارت کنگره بر توافق هسته ای ایران که اخیراً در سنای آمریکا به تصویب رسید، در صورتی که متن توافق نهایی تا پیش از نهم ژوئیه به کنگره تحویل داده شود، این نهاد یک ماه فرصت خواهد داشت تا نسبت به بازبینی آن اقدام کند. اما در صورت عدم رعایت این تاریخ، بازه زمانی مذکور به دو ماه افزایش خواهد یافت.
با توجه به همین موضوع، گاردین اشاره کرد که در صورت فراتر رفتن مذاکرات از یک هفته اضافی تعیین شده و گذشتن تاریخ نهم ژوئیه، نمایندگان مخالف توافق هسته ای در کنگره فرصت مناسبی خواهند داشت تا آرای مخالف مورد نیاز خود را تا حد امکان جمع آوری کنند. در این مدت، حامیان مالی جمهوری خواهان، همچون شلدون آدلسون نیز احتمالاً با به راه انداختن کمپین هایی در راستای تأثیرگذاری بر نظر نمایندگان کنگره تلاش خواهند کرد.
مدت زیادی لازم نبود تا این هشدار گاردین با مطرح شدن برخی موضع گیری ها، جنبه حقیقت به خود بگیرد. میچ مک کانل، رهبر اکثریت سنا امروز با انتشار یادداشتی در پایگاه اینترنتی «پولیتیکو» ضمن انتقاد از تمدید مذاکرات هسته ای نوشت «اکنون زمان توقف مذاکره با ایران است». وی با بیان اینکه دولت اوباما در رساندن توافق هسته ای به ضرب الاجل از پیش اعلام شده شکست خورده، به انتقاد از رویکرد واشنگتن در قبال این مذاکرات پرداخت.
مک کانل در این مطلب نوشت: «رئیس جمهور اوباما و وزیر خارجه کری باید از این فرصت برای متوقف کردن و وقفه در مذاکرات استفاده کنند، یک قدم به عقب برگشته و هدف از مذاکرات را یک بار دیگر بررسی کنند... روندهای موجود در مذاکرات ایران به شدت نگران کننده هستند و خطوط قرمز ما به چراغ های سبز تبدیل شده اند».
در بخش دیگری از این مطلب آمده: «توقف در مذاکرات به گروه ۵+۱ زمان می دهد تا بر سر اهداف اساسی توافقنامه هسته ای توافق کنند که عبارتند از: ایجاد توافق بر سر بازرسیهای "هر زمان و هر مکان"، فاش شدن برنامه تحقیق درباره برنامه نظامی هسته ای ایران در گذشته که شامل دسترسی به اسناد، تاسیسات، دانشمندان و مقامات ایرانی است و توافق بر سر رفع مرحله به مرحله و تدریجی تحریمها در ازای تبعیت ایران از توافق». مک کانل همچنین به رسمیت شناخته شدن بین المللی برنامه هسته ای ایران را به ضرر مردم آمریکا دانست.
چند ساعتی از انتشار این مطلب نگذشته بود که مارکو روبیو، از دیگر سناتورهای سرشناس جمهوری خواه و از جمله نامزدهای احتمالی حزب جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 نیز با انتشار بیانیه ای، انتقاد خود را از تمدید مذاکرات هسته ای ایران اعلام کرده و خواستار کنار رفتن آمریکا از پای میز مذاکره شد.
در این بیانیه که در پایگاه اینترنتی «هیل» منتشر شده، آمده است: «اگر رئیس جمهور درباره مذاکرات برای دستیابی به توافی که سبب ارتقای امنیت ما و محافظت از متحدینمان، از جمله اسرائیل می شود، جدیت دارد، می بایست میز مذاکره را ترک کرده و تحریم های جدیدی علیه ایران وضع نماید تا زمانی که ایران با آمادگی جهت انجام مذاکرات جدی، پای میز مذاکره حاضر شود».
هم صدا با روبیو، سناتور مارک کِرک نیز اظهار داشت کاخ سفید باید این شجاعت را داشته باشد که خود را از توافق بدی که حتی «استانداردهای حداقلی» امنیتی برای غرب را نیز رعایت نمی کند، کنار بکشد. باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنا نیز با ارسال نامه ای خطاب به اوباما، مدعی شد در جریان مذاکرات گروه 1+5 با ایران، ایالات متحده از اهداف اصلی و اولیه خود کوتاه آمده است.
به این ترتیب، روند شکل گرفته طی 24 ساعت گذشته و در پی اعلام تمدید یک هفته ای مذاکرات، حاکی از آن است که نمایندگان تندرو کنگره آمریکا عزم خود را برای اعمال فشار هر چه بیشتر بر ایران در مدت زمان باقیمانده جزم کرده اند. البته در این میان، برخی تحلیل ها نیز حاکی از آن است که این سناتورها قصد دارند از طریق انجام این گونه فضاسازی ها، ایران را وادارند که طی یک هفته آینده، با اعطای امتیازات مورد نظر آمریکا موافقت کرده و از مواضع خود کوتاه بیاید.
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]