واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۳۵ق.ظ)
قرارداد توسعه ايستگاههاي قطار با يک شرکت فرانسوي منعقد شد موج - مدير عامل شرکت راهآهن در مراسم انعقاد قرارداد توسعه ايستگاههاي قطار با يک شرکت فرانسوي گفت: ايستگاههاي اصلي راهآهن ۲۰ ماهه توسعه مييابد و ارزش اين قرارداد ۷ ميليون يورو است.
به گزارش خبرگزاري موج، محسن پورسيدآقايي، مدير عامل شرکت راهآهن جمهوري اسلامي ايران، صبح امروز، چهارشنبه، ۱۰ تير، با شرکت ارپ فرانسه قرارداد توسعه ايستگاههاي راهآهن اصلي کشور را منعقد کرد.
ايتين تريکو، رئيس هيات مديره شرکت ارپ، در مراسم انعقاد قرارداد توسعه ايستگاههاي اصلي راهآهن ايران گفت: خوشحاليم که امروز براي پروژههاي راهآهن جمهوري اسلامي ايران اينجا هستيم. همچنين از ملاقات با آقاي آخوندي خوشحال شديم.
وي افزود: از پروژههايي که در آينده ايران روي آن تأکيد دارد توسعه ايستگاههاي راهآهن؛ بهخصوص ايستگاههاي مشهد، قم و تهران در گام اول است.
وي با بيان اين که پروژههاي مختلفي را در کشورهاي دنيا انجام دادهايم با اشاره به ايستگاه راهآهن شهر استراسبورگ تصريح کرد: اين ايستگاه يک ايستگاه تاريخي بوده است که به ايستگاه چندوجهي تبديل شده است يا ايستگاه تورين در ايتاليا که يک ايستگاه اجتماعي و اقتصادي بسيار قوي است که به صورت چندوجهي بازسازي شده است. همچنين در ايستگاه کازابلانکاي مراکش يک طراحي دارد که هم شهري محسوب ميشود و هم چند وجهي.
وي ادامه داد: ايستگاه بعدي شهر شانگهاي در چين است که براي قطارهاي سريعالسير ساخته شده که در آن المانهاي معماري چين در طراحي ايستگاه استفاده شده است.
وي با اشاره به ايستگاه قطار شهر بمبئي هند نيز گفت: اين ايستگاه بسيار مهمي است که دو شاخصه دارد که ثبت يونسکو شده و شلوغترين ايستگاه دنياست که روزانه يکميليون و ۲۰۰ هزار نفر در آن تردد ميکنند.
رئيس هيات مديره شرکت ارپ فرانسه گفت: در ايران هم دوستان برنامهاي براي بازآفريني ايستگاهها و توسعه بر مبناي حملونقل دارند، اين برنامه شامل تهران، مشهد و قم ميشود که اهداف اصلي پيگيري شده در آن بهينهسازي طراحي سايت ايستگاهها، طراحي جامع ايستگاهها، بهروز رساني ايستگاههاي موجود و تبديل آن به ايستگاه مدرن، ساخت ايستگاههاي جديد است.
تريکو افزود: در تهران يک ايستگاه بسيار شاخص و قابلتوجه داريم که حدود ۸۰ سال پيشساخته شده که با نيازهاي امروز همخواني ندارد. نکته بعدي که در اين ايستگاه داريم سايت ۱۷۰ هکتاري است که کاملا قابل برنامهريزي است.
وي با بيان اين که ۵ برنامه براي اين ايستگاه داريم، تصريح کرد: يکي از اين برنامه پيشبيني يک ايستگاه قطار سريعالسير است. مشهد دومين شهري است که به آن ميپردازيم که ايستگاه راهآهن بسيار شکيلي از لحاظ تاريخي دارد. سه هدف بهينهسازي محوطه، طراحي ايستگاه مولتي مدل ايستگاه و طراحي ترمينال ۲ اين ايستگاه را دنبال ميکنيم.
وي بيان کرد: ايستگاه قم هم در جاي بسيار مهمي در مرکز شهر قرار گرفته در آن دو هدف بهينه کردن سايت و طراحي طرح جامع ايستگاه و در نهايت جانمايي ايستگاه سريعالسير قم در مسير تهران-قم -اصفهان است.
محسن پور سيد آقايي در مراسم انعقاد قرارداد توسعه ايستگاههاي اصلي راهآهن کشور بين راهآهن ايران و شرکت ارپ فرانسه، گفت: خوشبختانه ادغام وزارت راه و مسکن فرصت طلايياي را براي تفکر جديد در يکپارچگي حملونقل و توسعه شهري به وجود آورده است.
وي با بيان اين که به اين فرصت قبلا پرداخته نشده بود، افزود: وزارت مسکن فقط در توسعه شهري و وزارت راه فقط در توسعه حملونقل حضور داشت، اما؛ توسعه شهري بدون محوريت حملونقل امکانپذير نيست.
مدير عامل شرکت راهآهن با بيان اينکه اين کار در ساير کشورها هم صورت گرفته و اتفاق خوبي است، گفت: حملونقل و توسعه شهر را بايد در کنار هم طراحي کنيم و موضوعي که مورد توجه وزارت راه در اين قرارداد قرار دارد، حملونقل حومهاي است.
پور سيد آقايي ادامه داد: براي رفتوآمد به شهرهاي اصلي و جلوگيري از حاشيهنشيني بايد سيستم حملونقل مدرن و سريعي را با فاصله ۴۰ تا ۱۰۰ کيلومتر در حومه ايجاد کنيم تا مردم به راحتي به شهرهاي مادر تردد کنند.
وي با بيان اين که اين موضوع موجب ميشود تا ما بتوانيم برنامهريزي مناسبي را براي گسترش حاشيهنشيني در شهرها داشته باشيم و مردم امکان زندگي زيبا و راحتي را داشته باشند، افزود: مردم در حاشيه شهرهاي بزرگ، زندگي چندان مناسبي ندارند که ميتوان با استفاده از حملونقل حومهاي، شرايط راحتتري را به وجود آورد.
معاون وزير راه و شهرسازي از شرکت «اَرپ» به عنوان يکي از به نامترين شرکتها در جهان نام برد و افزود: موضوع ديگر يکپارچگي در بحث حملونقل است، زيرا؛ در کشور به صورت جزيرهاي طراحي شده و حتي يک خط مترو با ايستگاه راهآهن و فرودگاه ارتباط ندارد.
وي افزود: در تهران هفت خط مترو داريم که اخيرا با توجه به بحثهاي صورت گرفته از سوي وزارت راه و شهرسازي، يکي از خطوط در حال اتصال به فرودگاه مهرآباد است، همچنين ايستگاه مترو در ميدان راهآهن داريم در حالي که بايد به داخل ايستگاه راهآهن مرتبط باشد.
پور سيد آقايي با تأکيد بر اين که در ساير شهرها هم اين مشکل را داريم، گفت: اين نشانگر تفکر جزيرهاي در سازمانها است، بنابراين امروز به دنبال طراحي ايستگاههاي حملونقل چند وجهي هستيم که ترمينالهاي اتوبوس، مترو و ديگر انواع حملونقل در يک جا متمرکز باشند تا مردم مفهوم يکپارچگي را احساس کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]