واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری: تصویب طرح جامع مدیریت و کنترل حریق درجنگل ها و مراتع خبرگزاری پانا:مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در جلسه شورای مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در این طرح که برای نخستین بار در کشور اجرا می شود، مدیریت آتش سوزی در منابع طبیعی از حالت بی برنامگی خارج شده و پیش ازوقوع حادثه تصمیمات لازم اتخاذ می شود.
۱۳۹۴ چهارشنبه ۱۰ تير ساعت 10:45
به گزارش خبرنگار پانا،علی محمدی مقدم افزود:در این طرح الگویی براساس مدلهای علمی مقابله با بحرانهای طبیعی در دنیا ارائه شده که قابل استفاده برای بحرانهای آتش سوزی، سیل و زلزله است .
وی گفت: این مدل شامل دو مرحله مدیریت ریسک و مدیریت بحران است که در مدیریت ریسک اقدامات پیشگیرانه نظیر ایجاد آتش بر، پهنه بندی مناطق با ریسک بالای آتش سوزی، انسجام بخشی سازمانی و همسو سازی ظرفیتهای دست اندرکاران دولتی و غیردولتی اعم از جوامع محلی و بهره برداران منابع طبیعی، دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها و نیازسنجی تجهیزات اطفای حریق صورت می پذیرد .
محمدی مقدم ادامه داد: در این مرحله میزان دسترسی به آب در منطقه بررسی شده و درصورت نبود آب در منابع طبیعی، منابع آب مصنوعی ایجاد می شود.
وی بیان داشت: درمرحله مدیریت بحران نیز نخستین اقدام ارزیابی اثرات وقایع و وسعت فاجعه است .
محمدی مقدم نبود اطلاعات در زمینه شدت و میزان آتش سوزی، مهارحریق و بسیج تجهیزات را از مشکلات مدیریت آتش سوزی ها دانست و اظهارداشت: دراین مدل با آموزش مردم، دهیاران و جوامع محلی در قالب تیمهای اطفای حریق در زمان وقوع آتش سوزی، میزان گستردگی و سطح آتش بصورت کارشناسانه گزارش می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری احیا و بازسازی جنگل ومراتع پس از وقوع آتش را ازدیگر برنامه های این طرح عنوان کرد و گفت: در این مرحله میزان خسارات وارده به منابع طبیعی برآورد شده، منطقه ازکانون آفات و بیماریها خارج و دست اندرکاران و دستگاه های متولی برای احیای منطقه و بازسازی تاسیسات آسیب دیده مشخص می شود.
علی محمدی مقدم اظهارداشت: میزان اعتبار لازم برای تهیه بانک اطلاعاتی این طرح حدود یک میلیارد ریال است اما پیش بینی اعتبار لازم برای تامین تجهیزات در گرو نیازسنجی تجهیزات ادارات مختلف است .
وی افزود:درصورت تامین اعتبار عملیات اجرایی این طرح تا سال 95 در استان تکمیل می شود.
محمدی مقدم تصریح کرد: با توجه به اینکه درمواقع آتش سوزی در جنگل ومراتع ومحیط های تالابی از سالهای گذشته در کشور با بی برنامگی مواجه بوده ایم و به طور معمول فعالیتها بر وقوع حریق متمرکز بوده با اجرای این طرح تا حد زیادی از نابودی منابع طبیعی جلوگیری می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]