واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ تير ۱۳۹۴ (۸:۵۱ق.ظ)
وقتي متوليان شرکت بهرهبرداري مترو تخلفات را گردن نميگيرند؛ چندين و چند نام تنها براي يک ايستگاه مترو موج- در شرايطي که رئيس کميسيون نامگذاري شوراي اسلامي شهر تهران انتخاب نام هاي متعدد براي مترو واقع در محدوده ميدان فاطمي را تخلف اعلام مي کند، مديرعامل شرکت راه آهن شهري تهران و حومه اين تخلفات را گردن نمي گيرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، سابقه بحث و گفتگو درباره احداث قطار شهري در تهران به 110 سال قبل بازميگردد. تأسيس ترامواي شهري ازجمله نکات پيشبينيشده در امتيازنامهاي بود که «بارون ژوليوس دو رويتر» در عهد ناصرالدينشاه روي کاغذ آورد. در همين سالها يک خط آهن روزميني بين دروازه شهري ري (حضرت عبدالعظيم) و ميدان باغ شاه بانام معروف ماشيندودي ساخته شد تا اينکه از سال 1350، مطالعات اجتماعي، اقتصادي و ترافيکي براي ساخت مترو در پايتخت آغاز شد. بعد از مطالعات صورت گرفتهشده نيز در سال 1354 قانون تأسيس شرکت راهآهن شهري تهران و حومه (مترو) به تصويب رسيد و عمليات اجرايي براي ساخت مترو در سال 1356 آغاز شد اما بعد از گذشت مدتزماني و از سال 1359 تا 1365 شاهد توقف کامل ساخت مترو به دليل جنگ تحميلي بوديم.
بعدازاين تغيير و تحولات، سرانجام در سال 1374، قراردادي براي خريد تجهيزات ثابت و متحرک خطوط 1، 2 و 5 مترو به امضا رسيد و اکنون نيز پس از گذشت سالها، هرماه شاهد افتتاح يک ايستگاه مترو در شهر تهران هستيم.
بر اساس توافقات صورت گرفتهشده ميان مجموعه مديريت شهري و شوراي اسلامي شهر تهران بهعنوان متولي نامگذاري ايستگاههاي مترو، مقررشده نام ايستگاهها بر اساس محلي که ايستگاه در آن واقعشده، تعيين شود. اين کار بهمنظور سهولت شهروندان در پيدا کردن مسيرها بوده و با اين راهکار تا حدود زيادي از سردرگمي شهروندان در پيدا کردن مسيرها، کاسته شده است.
در اين شرايط اما، زمان افتتاح ايستگاه مترويي که در محدوده ميدان فاطمي واقعشده است شاهد رعايت شدن اين توافق نبوديم.
اين ايستگاه ابتدا قرار بود به نام ايستگاه فاطمي نام نهاده شود اما بعد از گذشت مدتي در تابلوييهايي که بر سر در ايستگاه مترو نصب شد، نام ميدان جهاد به چشم ميخورد و حتي در روز افتتاح اين ايستگاه نيز بر روي تمام تابلوها، اين نام مشاهده شد. ماجرا به اينجا ختم نشد زيرا هابيل درويشي، مديرعامل شرکت راهآهن شهري تهران و حومه در مراسم بهرهبرداري از اين ايستگاه بهيکباره اعلام کرد که براي قدرداني از مقام شامخش شهداي خبرنگار، اين ايستگاه به نام شهداي رسانه نامگذاري خواهد شد. بعدازآن نيز تابلوهايي که پيشتر ميدان جهاد داشت به نام شهداي رسانه تغيير پيدا کرد و حتي در نقشههايي که اکنون از مترو تهران منتشر ميشود نام ايستگاه فاطمي، شهداي رسانه است.
بعدازاين اتفاق، مجتبي شاکري، رئيس کميسيون نامگذاري شوراي اسلامي شهر تهران چندي پيش در جلسه علني شورا، در غالب تذکري اين موضوع را مطرح کرد که چرا بايد بهيکباره نام يک ايستگاه مترو تغيير پيدا کند در شرايطي که اين وظيفه شوراي شهر تهران بوده و بر اساس مقررات، ايستگاههاي مترو نميتوانند نامي بهجز نام مکاني که ايستگاه در آن واقعشده داشته باشند.
وي در آن جلسه شورا، از مسئولان مديريت شهري و شرکت بهرهبرداري مترو تهران و حومه خواست که هر چه سريعتر نام اين ايستگاه را تغيير دهند.
براي پي بردن به سرانجام اين اتفاق، گفتگويي را با هابيل درويشي، مديرعامل شرکت مترو تهران و حومه داشتيم. وي در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاري موج مبني بر اينکه چرا تاکنون نام ايستگاه مترو فاطمي از شهداي رسانه به ميدان جهاد (فاطمي)، تغيير نکرده است؟، بهطورکلي تذکرات اعضاي شوراي شهر در رابطه بانام اين ايستگاه را زير سؤال برد.
وي تأکيد کرد که نامگذاري اسامي ايستگاهها بر عهده شوراي شهر تهران بوده و نام شهداي رسانه نيز اگر قرار است تغيير کند بايد شوراي براي اين تغيير اقدامات لازم را انجام دهد.
درويشي همچنين تخلفي که شوراي شهر تهران به مديريت شهري در اين زمينه نسبت داده را نيز نپذيرفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]