واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ تير ۱۳۹۴ (۱۴:۴۸ب.ظ)
موردي از بيماري تب کريمه در زنجان گزارش نشده است موج - رئيس اداره بهداشت و مديريت بيماريهاي دامي اداره کل دامپزشکي استان زنجان با اشاره به اقدامات پيشگيري انجام شده براي مقابله با بيماري تب کريمه گفت: زنجان گزارشي از وجود اين بيماري نداشته است.
به گزارش خبرگزاري موج، منصور صمصامي با اشاره به اقدامات انجام شده براي کنترل بيماريهاي مشترک بين انسان و دام در سطح استان اظهار داشت: در اين راستا سمپاشي عليه کنه در دستور کار قرار گرفته و عملياتي هم شده است.
وي با تاکيد بر دخيل بودن کنه در انتقال بيماريهاي مشترک بين انسان و دام اضافه کرد: اين اقدامات در راستاي پيشگيري از انتقال بيماريهاي مشترک بين انسان و دام و همچنين پيشگيري از خسارتهاي اقتصادي که اغلب هم سنگين هستند، انجام ميشود.
رئيس اداره بهداشت و مديريت بيماريهاي دامي اداره کل دامپزشکي استان زنجان بيماري تب کريمه يا همان CCHF را از بيماريهاي مشترک بين انسان و دام اعلام کرد و افزود: اين بيماري از طريق کنه به دام و از طريق دام انسان را در معرض خطر قرار ميدهد.
وي تب کنگو يا تب کريمه را يک بيماري خطرناک ويروسي عنوان و تصريح کرد: با توجه به اينکه تا کنون راه درماني براي مبتلايان به اين بيماري ارائه نشده است، تنها راه کنترل اين بيماري مبارزه با کنه است.
صمصامي دامداران، قصابان و کارکنان کشتارگاهها و افراد درگير با دامها را در معرض خطر ابتلا به بيماري تب کريمه عنوان کرد و ادامه داد: اين بيماري اغلب از طريق ترشحات دامي به انسان منتقل ميشود.
وي عطسه و ترشحات خونآلود را راههاي انتقال بيماري تب کريمه به انسان برشمرد و تاکيد کرد: ميتوان با مراقبتهايي خاص از جمله استفاده از دستکش، عينک و ماسک مانع انتقال اين بيماري به انسان شد.
رئيس اداره بهداشت و مديريت بيماريهاي دامي اداره کل دامپزشکي استان زنجان با تاکيد بر اين که دامپزشکي موارد دامي تب کريمه را دنبال ميکند، ادامه داد: اين بيماري در دامها علائم خاصي ندارد و تنها مشخصه آن تب است.
وي اسکين را از ديگر بيماريهاي ويروسي اعلام کرد که از طريق نيش گزنده مگسها منتقل ميشود.
صمصامي کانون بيماري لمپين اسکين را محل فعاليت مگس ناقل دانست و خاطرنشان کرد: اين مگسها محل فعاليت مشخصي ندارند و در برخي موارد وزش باد هم در آن تاثيرگذار است.
وي با تاکيد بر اين که در سال جاري گزارشي از ابتلا به بيماري لمپين اسکين وجود ندارد، ادامه داد: با توجه به شيوع اين بيماري طي سال گذشته واکسيناسيون وسيعي در بين دامهاي استان انجام شد.
رئيس اداره بهداشت و مديريت بيماريهاي دامي اداره کل دامپزشکي استان زنجان تعداد دامهاي واکسينه شده را در کانونهاي پرخطر 77 هزار و 976 رأس عنوان کرد و افزود: هر چند اين بيماري بين انسان و دام مشترک نيست ولي آمار انتقال آن از طريق دام به دام بالا است.
وي وجود ندول و سپس سرباز کردن آنها را از علايم بيماري لمپين اسکين اعلام کرد و گفت: ضعف و بروز عوارض ثانويه باکتريايي از عوامل خسارت سنگين اقتصادي اين بيماري است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]