واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ تير ۱۳۹۴ (۹:۴۹ق.ظ)
معاون وزير ارتباطات در گفت و گو با موج: ورود کالاهاي چيني سبب رکود در جامعه شد/ اعتماد به توليد داخل در اولويت است موج - معاون برنامهريزي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ضمن اميدواري نسبت به خروج از رکود اقتصادي اظهار کرد: تنها را تحقق و توسعه اقتصاد مقاومتي تکيه بر توليد داخلي است.
برات قنبري، معاون برنامهريزي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در گفتوگو با خبرنگار موج؛ درباره نحوه اثرگذاري وزارت ارتباطات بر تحقق و توسعه اقتصاد مقاومتي گفت: در راستاي سياست هاي دولت مبني بر ايجاد رونق در توليد و حمايت از توليد داخل، وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در جهت توانمندسازي بخش خصوصي، رفع موانع توليد و رونق کسبوکار فعاليتهاي بسياري را انجام داد که اين فعاليتها تابهحال با موفقيت همراه بود.
قنبري افزود: همچنين براي کاهش شکاف ديجيتالي بهکارگيري محصولات و خدمات راهبردي بومي و ملي به منظور تحقق اهداف سياست هاي کلي اقتصاد مقاومتي قدمهاي بزرگي را برداشتهايم که اميد ميرود رضايت اهالي اين حوزه را همراه داشته باشد.
وي با اشاره بر اينکه در سال هاي گذشته اهميتي به بخش داخلي داده نشد، اذعان کرد: در سال هاي قبل شاهد عدم حمايت و ورود بيمرز کالاهاي خارجي بخصوص کالاهاي درخواستي بيکيفيت چيني در مقابل رکود فعاليت کليه توليدکنندگان داخلي بوديم.
قنبري ادامه داد: اما امروز دست اندرکاران وزارت ارتباطات باايمان به اين موضوع که فعالين بخش داخلي قابليت رقابت با توليدکنندگان محصولات خارجي رادارند، حمايت همه جانبه از سرمايهگذاران داخلي را در دستور کار قراردادند و معتقدند اين حمايتها بايد به صورت نظاممند و در قالب اهداف و برنامههاي مشخص صورت بگيرد.
معاون راهبردي وزير ارتباطات توضيح داد: در اين راستا وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات نسبت به تعريف و ايجاد فاز اول شبکه اصلي ارتباط بومي تحت عنوان شبکه توانا با تأمين صد در صد تجهيزات بومي از طريق بخش خصوص و تضمين خريد خدمت بااعتباري بالغبر 1680 ميليارد ريال اقدام نمود.
قنبري اضافه کرد: در حال حاضر نيز سيستم هاي انتقال نوري 40 کاناله (DWDM) توليد داخل در شبکه ملي انتقال کشور با ظرفيت 400 گيگابايت بر ثانيه در مسير تهران – اصفهان بکار گرفتهشده است.
معاون برنامهريزي وزير ارتباطات با حمايت مستمر از ايجاد اشتغال براي فارغالتحصيلان مرتبط با حوزه فناوري ارتباطات و اطلاعات گفت: افزايش توان دانش فني و کاربردي متخصصي و دانشمندان داخلي، کاهش قيمت محصولات مشابه خارجي، امنيت شبکه را نيز در کنار اين حمايتها را تضمين ميکنيم.
وي خاطرنشان کرد: همچنين به منظور عدم وابستگي به ماهوارههاي ساير کشورها و وجود تحريمهاي غيرقانوني و ناعادلانه بينالمللي، تعريف و اجراي پروژه «سيگنال رساني زميني صداوسيما» که با حمايت نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي مواجه گرديد بااعتباري بالغبر 2910 ميليارد ريال در دستور کار اين وزارت قرار گرفت تا اين خدمت راهبردي در مواقع اضطراري بدون وابستگي به شبکههاي ماهوارهاي خارجي در اختيار آحاد جامعه قرار بگيرد.
قنبري با اشاره به اقدامات ديگر توضيح داد: در اين راستا حمايت از ايجاد «جويشگر بومي» از طريق بخش خصوصي بااعتباري بالغبر 1700 ميليارد ريال بوده که با تأمين بسترهاي تحقيقاتي، زيرساختهاي آزمايشگاهي و پهناي باند موردنياز از طريق وزارت خانه در حال انجام است.
وي افزود: همچنين برنامهريزي جهت «بوميسازي فناوريهاي نوين مبتني بر آيندهپژوهي» به منظور تدوين نقشه راه براي تحقيق، نحوه انتقال، بهکارگيري خدمات و محصولات نسلهاي جديد شبکه 5G، 4G، M2M، IOT، Big Data را در دستور کار قرار داده تا حمايت و سرمايهگذاري لازم از کالاها و محصولاتي که قابليت توليد در داخل رادارند، صورت گيرد.
معاون برنامهريزي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات بابيان اين که توليد برخي محصولات، در اختيار تعداد محدودي شرکت و کشور بوده و سرمايهگذاري براي توليد آنها صرفه اقتصادي نداشته عنوان کرد: برنامهريزي براي تسهيل انتقال اين نوع محصولات به کشور با استفاده از ظرفيت منطقه ويژه اقتصادي پيام صورت گرفته تا از اين طريق علاوه بر انتقال دانش و فناوري، زمينه ارزآوري براي کشور نيز فراهم گردد.
قنبري در پايان اظهار کرد: به منظور حمايت از توليد داخل، توسعه صادرات و ارتقا توان مالي بنگاهها، تسهيلات لازم از طريق وجوه اداره شده در اختيار صاحبان صنايع مرتبط قرار ميگيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]