واضح آرشیو وب فارسی:فارس: همه ما در قبال طبیعت مسئولیم
دلواپسان طبیعت الوند دست بکار شدند
همدان، دارای مناطق دیدنی با طبیعتی بکر است و این طبیعت نیازمند حمایت و توجه مسئولان و دستگاههای متولی و البته فرهنگسازی در جامعه در راستای توجه به طبیعت است.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، استان همدان با داشتن طبیعت بکر و دیدنی در نقاط مختلف نیازمند توجه و حمایت دستگاههایی همچون حفاظت از محیط زیست است و تاکنون در برخی از موارد شاهد شکایت اداره حفاظت از محیط زیست از برخی کارخانهها و فعالان عرصه صنعت در استان بودهایم. برخی شهروندان زمانی که بحث توجه به محیط زیست و نگهداری و حفاظت از آن مطرح میشود انگشت اتهام خود را سمت دستگاهها و دولت میگیرند و این مهم را اصلاً وظیفه خود تلقی نمیکنند، همین امر سبب میشود بسیاری از مناطق طبیعی و بکر در استان همدان این روزها با تخریب مواجه شوند. توجه به محیط زیست و حفاظت از آن هر چند به یک فرهنگ در بین شهروندان به شکل عمیق نهادینه نشده، اما دستگاههای متولی و نهادها و تشکلهای مردمی در این راستا تلاش بسیاری دارند و در پایتخت تاریخ و تمدن این مهم بسیار مورد توجه است. منطقه طبیعی گنجنامه در همدان به عنوان یکی از مناطق گردشگری و تاریخی همواره با آسیبهای تخریب طبیعت و وجود زباله مواجه بوده و در آخرین قسمت سریال وضعیت گنجنامه و محیط زیست، تخریب برخی از مناطق طبیعی و بکر این منطقه به بهانه ساخت کمپ امداد و همچنین ساخت امکانات رفاهی و تفریحی صورت گرفت و هنوز هم سرنوشت فاضلابی که به آب رودخانه در این منطقه میریزد مشخص نشده است. از بین بردن طبیعت و فضای سبز در استان؛ خطایی نابخشودنی است چراکه سرانه فضای سبز همدان از میانگین کشوری پایینتر است و صدالبته که طبیعت و زمین پاک، آسان در اختیار ما قرار نگرفته و ما باید امروز امانتدار خوبی برای آیندگان باشیم. گنجنامه به عنوان منطقه گردشگری همدان، این روزها و در فصل تابستان و زمان مسافرت نیازمند توجه و حمایت بیشتر از سوی مسئولان و متولیان امر است. این منطقه در فصل تابستان همواره پذیرای گردشگران بسیاری است که خواسته و ناخواسته موجب تخریب این منطقه میشوند و در این راستا عمده نیاز ما انجام کار فرهنگی است. وجود کتیبههای تاریخی در منطقه گنجنامه اهمیت این منطقه را چندین برابر کرده و انتظار میرود مسئولان و مدیران استانی به بهانههایی همچون رشد صنعت گردشگری، طبیعت بکر این منطقه را دچار آسیب نکنند. در حال حاضر این منطقه با بنرها و تابلوهایی پر شده که اصالت طبیعی و تاریخ آن را زیر سئوال برده و در بخش دیگر نیز ساخت و سازهایی در دامنه الوند و اعتراض شهروندان دوستدار طبیعت و کوهنوردان تاکنون پاسخ مسئولان را به دنبال نداشته است. توجه به منطقه گردشگری گنجنامه از سوی شهرداری با ساماندهی دکههای فروش و عرضه محصولات غذایی شروع شد و این مهم تا حدودی موجب بروز وضعیت مناسبی در این منطقه گشت.
نبود روشنایی و نورپردازی لازم در این منطقه و البته در قسمت کتیبهها از دیگر کمبودها در این منطقه تاریخی و گردشگری است که باید رفع این مشکل مورد توجه قرار گیرد. مشکل عمده در این منطقه اما نبود سطل زباله به تعداد مناسب است و دیگر اینکه به دلیل ضعف کار فرهنگی نهادینه نشدن فرهنگ جمعآوری زباله این منطقه گردشگری و تاریخی با مشکل ریختن زباله در طبیعت مواجه شده است. یکی از گردشگران در منطقه گنجنامه که از اهواز برای گردش به همدان آمده، در گفتوگو با خبرنگار فارس درباره وضعیت زباله در گنجنامه گفت: این منطقه طبیعت بکر و خوش آب و هوایی دارد که باید مانند هوا از آن مراقبت کرد. امین نجفی با اشاره به اینکه این منطقه همیشه در دسترس است و مردم همدان قدر آن را نمیدانند، اظهار کرد: سطل زباله در این منطقه به تعداد کافی وجود ندارد و اگر آبرسانی مناسبی به حالت لولهکشی در این محل انجام میشد برخی از مسافران آب رودخانه را آلوده نمیکردند. وی ریختن زباله در طبیعت دیدنی گنجنامه را تاسفبار عنوان کرد و افزود: شهرداری همدان میتواند در ابتدای مسیر گنجنامه کیسههایی به گردشگران بدهد تا زبالههای خود را درون آن بریزند. این شهروند اهوازی که محو طبیعت و آب و هوای منطقه گنجنامه شده بود، بیان کرد: به نظر میرسد ساخت و ساز در این منطقه به سود مالکان است و از این فرصت استفاده میکنند تا قیمت باغ خود را افزایش دهند اما این مهم باعث آسیب به طبیعت گنجنامه میشود. نجفی که فارغالتحصیل رشته تجهیزات پزشکی است، درباره وجود مجتمع تفریحی در منطقه گنجنامه گفت: نظر شخصی من بر این است که اصل طبیعت گنجنامه بر هر چیزی اولویت دارد و هیچ امکانات تفریحی جای آب و هوا و این طبیعت را نخواهد گرفت. پس از انجام گفتوگو با این مسافر اهوازی وجود زبالههایی در کنار رودخانه و مناطق مختلف طبیعت بکر گنجنامه ذهنم را مشغول کرده بود و مدام در این اندیشه بودم که بالاخره و چگونه باید فرهنگ جمعآوری و نریختن زباله در طبیعت را در جامعه نهادینه کرد؟!
در این افکار و گیر و دار ذهنی احساس کردم تعدادی از مسافران و گردشگران به نقطهای خیره شدهاند به سمت آبشار گنجنامه رفتم و با صحنه خوشایندی روبرو شدم. چند نفر با دستکش و ماسک با کیسه زباله مشکی در دست مشغول جمع کردن زباله از بین سنگها و میان آب بودند به سمت یکی از دوستداران محیط زیست رفتم و با وی گفتوگو کردم. این شهروند دوستدار طبیعت درباره کار این گروه گفت: چند نفر دوست هستیم که در شبکههای مجازی درخصوص طبیعت و توجه به آن با یکدیگر بحث و تبادل نظر میکنیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که باید کار کرد و حرف درمان مشکلات نیست. محمد فلاح درباره راهاندازی این گروه اظهار کرد: ما به این نتیجه رسیدیم که با شعار مشکلات حل نمیشود و باید آستینها را بالا زد و به همین دلیل خودمان مشغول به کار شدیم. این دوستدار طبیعت نام گروه را «دلواپسان طبیعت» عنوان کرد و افزود: هدف ما این است که مردم با دیدن این صحنه که ما زبالهها را جمع میکنیم یاد بگیرند که زمین محل انداختن زباله نیست. فلاح با تاکید بر این همه ما انسانها در قبال زمین مسئول هستیم، بیان کرد: زمین به ما انسانها آرامش، زندگی، غذا و حتی دارو میدهد. وی تصریح کرد: دیدن زباله در طبیعت مانند جسم برندهای در روح ما فرو میرود و ما را آزردهخاطر میکند. این دوستدار طبیعت درباره روند کارگروه خاطر نشان کرد: این هفته پنجم است که ما به پاک کردن طبیعت از زباله می پردازیم و امروز به منطقه گنجنامه آمدیم. وی در پایان علی کوثری، حمید جواندل، سعید علیآبادی، مجید روشنایی، مهدی جواندل و محمد فضلی را اعضای گروه دلواپسان طبیعت نام برد و یادآور شد: ما در قبال طبیعت مسئول هستیم. ----------------------- محمدمهدی خلجی ----------------------- انتهای پیام/89044/غ
94/04/08 - 12:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]