تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 16 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه ماه شعبان، وسواس دل و پريشانى‏هاى جان را از بين مى‏برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814234047




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا رابطه زناشویی روزه را باطل می‌کند؟


واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
آیا رابطه زناشویی روزه را باطل می‌کند؟
همسران می‌توانند بر اساس شرایط خاصی در طول روز و شب ماه رمضان، بهره لازم را از یکدیگر ببرند.

خبرگزاری فارس: آیا رابطه زناشویی روزه را باطل می‌کند؟



به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از مهر خانه،‌ رمضان، ماه بندگی و عبادت است، اما خداوند در همین ماه بندگی هم بندگان را تکلیفی فراتر از توانشان نداده است و همسران می‌توانند بر اساس شرایط خاصی در طول روز و شب ماه رمضان، بهره لازم را از یکدیگر ببرند؛ بهره‌ای که بسته به زمان، انواع و شرایط خاصی خواهد داشت. 
بررسی این شرایط و چگونگی این ارتباطات به‌نحوی که به روزه آسیب نزند، مسئله‌ای است که در میان استفتائات از مراجع به دنبال پاسخ آنیم.
ملاعبه
سؤال: اگر مردى با همسر خود در روز ماه رمضان شوخى و ملاعبه کند، آیا به روزه‌هایش ضرر می‌رساند؟
پاسخ: حضرات آیات خامنه‌ای و مکارم‌شیرازی معتقدند: اگر دخول صورت نگیرد و منجر به انزال منى نشود، به روزه خللى وارد نمی‌کند و روزه باطل نیست. 
آیت‌الله بهجت نیز می‌فرمایند: ملاعبه زن و مرد روزه را باطل نمی‌کند، اما ایشان در پاسخ به سؤال دیگری می‌فرمایند: اگر ملاعبه منجر به انزال شود، درصورتی‌که قصد انزال داشته یا عادت او در این کار این بوده که به انزال منجر مى‏‌شده، روزه وى باطل است، اما اگر منى انزال نشده و قصد انزال هم نداشته، اشکال ندارد. آیت‌الله روحانی نیز می‌فرمایند: احتلام ناخواسته موجب افطار نمى‌شود و روزه صحیح است.
آیت‌الله تبریزی دراین‌‌باره توضیح می‌دهند: چنان‌چه قصد انزال داشته، ولو بعد از شروع در ملاعبه، روزه‌اش باطل مى‌شود و هم‌چنین است اگر بداند یا احتمال بدهد که منى از او خارج مى‌شود. آیت‌الله مظاهری نیز معتقدند: آبی که در هنگام معاشقه از زن یا مرد خارج می‌شود، پاک است و روزه را باطل نمی‌کند.
نزدیکی
سؤال: اگر زن و شوهرى در روز ماه رمضان نزدیکى کنند، حکم آن- با توجه به جهل به این موضوع- چیست؟
پاسخ: آیت‌الله روحانی می‌فرمایند: اگر جهل داشته باشند که نزدیکى در روز ماه رمضان اشکال ندارد، روزه آن‌ها باطل نمى‌شود، ولى اگر احتمال دادند و یقین نداشته و عمل را انجام دادند، روزه باطل مى‌شود.
سؤال: اگر شخص روزه‌دار در اثر فراموشى آمیزش جنسى کند، آیا به روزه‌هایش ضرر می‌رساند؟
پاسخ: آیت‌الله خامنه‌ای می‌فرمایند: اگر فراموش کند که روزه است و آمیزش جنسى کند، روزه او باطل نمی‌شود، ولى هر لحظه که یادش آمد، باید فوراً از حال آمیزش خارج شود؛ وگرنه روزه‌اش باطل است.
سؤال: اگر شوهر با همسر خود در ماه رمضان جماع کند و زن نیز به آن راضى باشد، چه حکمى دارد؟
پاسخ: آیت‌الله سیستانی می‌فرمایند: دخول بدون انزال در ماه رمضان، مبطل روزه است.
سؤال: مردی که به هر علتی مثل مرض، روزه نمی‌گیرد، اگر همسر روزه‌دار خود را مجبور به جماع کند، روزه زن باطل است؟ و آیا کفاره دارد یا نه؟ کفاره آن به عهده چه کسی است؟
پاسخ: حضرات آیات بهجت و مظاهری می‌فرمایند: روزه او باطل می‌شود و کفاره روزه خودش و روزه زنش را باید بدهد. آیت‌الله بهجت در ادامه توضیح می‌دهند: ولى اگر زن در بین جماع راضى شود، بنابر احتیاط واجب مرد دو کفاره بدهد و زن یک کفاره و در هر صورت زن باید قضاى روزه آن روز را به‌جا آورد. 
کفاره نزدیکی
سؤال: اگر در روز ماه مبارک رمضان زن و شوهر نزدیکی کنند، چه حکمی دارد و باید چه کاری انجام دهند؟ آیا باید روزه را قضا بگیرند؟
پاسخ: آیت‌الله خامنه‌ای می‌فرمایند: بر هر یک از آنان حکم افطار عمدى جارى است و علاوه بر قضا، کفاره هم بر هر دو واجب می‌شود؛ که عبارت است از شصت روز روزه یا اطعام شصت فقیر و یا دادن شصت مد طعام به شصت مسکین که سهم هر کدام، یک مد (ده سیر گندم یا جو یا برنج) است.    
    مطلب فوق مربوط به سایر رسانه‌ها می‌باشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/

94/04/08 - 00:01





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 427]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن