واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
کیهان گزارش داد؛
وعده همکاری هستهای پس از آن همه بدعهدی غرب
خبرگزاری آسوشیتدپرس از ارائه سند همکاری هستهای مشروط غرب به ایران خبر داد.
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، خبرگزاری آسوشیتدپرس از ارائه سند همکاری هستهای مشروط غرب به ایران خبر داد.
براساس این سند به ایران قول داده شده که در ازای توقف فعالیت نیروگاه آبسنگین اراک، نیروگاه آب سبک در اختیار این کشور قرار بگیرد. نیروگاه آب سنگین اراک قادر به تولید پلوتونیوم است که میتواند برای ساخت چندین بمباتمی در یک سال کافی باشد.
در این سند همچنین به ایران قول داده شده که سوخت مورد نیاز و نیز کلیه احتیاجاتش برای هر رآکتوری که بخواهد تامین شود. همچنین به ایران وعده کمک در زمینه فعالیتهای صلحآمیز هستهای، پزشکی هستهای، تحقیقات و نیز جابهجایی زبالههای اتمی داده شده است.
در مورد سایت فردو تصریح شده که اگر این سایت به جای غنیسازی اورانیوم برای تولید ایزوتوپ مورد استفاده قرار گیرد، میتوان بر سر ادامه فعالیت آن به توافق رسید.
اما از آنجا که فرایند تولید ایزوتوپ به تکنولوژی مشابه غنیسازی اورانیوم نیاز دارد و یکی از این دو میتواند فوری جایگزین دیگری شود، این پیشنهاد احتمالا با مخالفت کنگره آمریکا روبرو خواهد شد.
از آنجا که سایت فردو در عمق زمین قرار دارد و بین کوهها محصور است، در برابر حملات هوایی مصونیت دارد. به همین دلیل آمریکا و متحدانش از مدتها پیش مصر هستند که فعالیت غنیسازی اورانیوم این سایت متوقف شود. در صورت شکست مذاکرات، گزینه حمله به مراکز اتمی ایران، از سوی آمریکا و اسرائیل همچنان گزینهای مطرح است.
یک دیپلمات در وین به آسوشیتدپرس گفته که چین اعلام آمادگی کرده تا در فرآیند جابهجایی تاسیسات آب سنگین اراک با آب سبک کمک کند. همچنین فرانسه مسئولیت دفن زبالههای اتمی ایران را پذیرفته است. بریتانیا نیز آماده است تا در بخش امنیت و ایمنی هستهای به ایران کمک کند.
پیشنهادهای همکاری و کمک هستهای از این دست در حالی است که فرانسویها حاضر نشدند سهم 10 درصدی مالکیت ایران از موسسه یورودیف را پرداخت کنند. شرکت آلمانی زیمنس نیز با نقض تعهد، اجرای نیروگاه اتمی بوشهر را نیمه کاره گذاشت.
همچنین آمریکا و متحدان غربی آن در ماجرای نیاز ایران به سوخت 20 درصد رآکتور تهران (و تهیه رادیو داروهای 800 هزار بیمار)، نیاز ایران را به گروگان گرفته و نه تنها حاضر به فروش سوخت 20 درصد نشدند، بلکه برای این کار در بازارهای جهانی مانعتراشی کردند اما ایران به همت متخصصان خود توانست این سوخت را تولید کند.
همچنین شایان ذکر است که چینیها به عنوان طرف قرارداد احداث تأسیسات یوسیاف اصفهان در سال چهارم قرارداد خود- مقارن با دولت اصلاحات- نقض تعهد کردند و این تأسیسات توسط متخصصان ایرانی ساخته شد. کیهان
۰۷/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۸:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]