واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ تير ۱۳۹۴ (۱۷:۱ب.ظ)
مصرف خود سرانه دارو عامل مسموميت موج - کارشناس تجويز مصرف منطقي دارو، مصرف خودسرانه دارو بدون تجويز پزشک را عامل مهم مسموميت دارويي بيان کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، مجيد حنيفه با اشاره به آمار سازمان پزشکي قانوني کشور مبني بر سير صعودي مسموميتهاي منجر به فوت ناشي از دارو در طول دهه 80 گفت: اين آمار نشان ميدهد در استان همدان در اين دوره بهطور متوسط ساليانه 15 مرگ در اثر مسموميت دارويي روي داده است که اين تعداد به نسبت جمعيت استانها، همدان را به همراه تهران از اين نظر در ردهٔ دوم کشور قرارداده است.
وي با تاکيد بر ضرورت پرهيز از مصرف خودسرانه دارو بدون تجويز پزشک افزود: توجه به نکات پيشگيرانه در مقابل بروز مسموميتهاي دارويي براي خود و خانواده امري ضروري است.
حنيفه با اشاره به اين که کودکان زير 5 سال، پرخطرترين گروه سني از نظر بروز مسموميت هستند، اظهار کرد: اگر در خانه کودک زير 5 سال داريد، حتماً داروها (به ويژه داروهاي خوش طعم) را دور از ديد و دسترس کودکان و در کمدهاي بالاتر و مجهز به قفل قرار دهيد.
وي افزود: داروهاي خود را در مقابل چشم کودکان نخوريد؛ زيرا کودکان رفتار بزرگ سالان را تقليد ميکنند و ممکن است دور از چشم والدين داروها را به دهان ببرند.
کارشناس تجويزمصرف منطقي دارو گفت: اگر به کودک خود دارو ميدهيد در صورت امکان به او بفهمانيد که اين دارو است و از کلماتي مثل آبنبات، شکلات و يا خوراکي استفاده نکنيد.
حنيفه تاکيد کرد: در هنگام بيماري مراقب باشيد تا دوز تکراري دارو را مصرف نکنيد.
وي با اشاره به عوارض جانبي مصرف خود سرانه داروها افزود: داروها را با مشاوره پزشک و يا داروساز و طبق توصيه آنها مصرف کنيد، چون که با مصرف بيش از مقدار درماني داروها بهطور خودسرانه، نه تنها روند درمان شما سريعتر نميشود، بلکه دچار عوارض جانبي يا مسموميت با داروها خواهيد شد.
وي مصرف خودسرانه داروها در سالمندان نسبت به افراد ديگر جامعه را خطرناک تر بيان کرد و گفت: در دوران سالمندي به علت تغييرات ساختار در اندامهاي داخلي مانند کبد، کليه، ميزان مايعات عضلات و چربي بدن، تغييراتي در جذب و دفع داروها اتفاق ميافتد و بياعتنايي به مصرف دقيق داروها ميتواند منجر به مسموميت شود.
حنيفه خاطرنشان کرد: در هنگام مراجعه به پزشک و دريافت دارو از داروخانه، والدين سالمند خود را همراهي کنيد و از درستي نحوه مصرف دارو مطمئن شويد.
وي تاکيد کرد: در سالمندان کاهش قدرت بينايي و فراموشي، ميتواند منجر به بروز اشتباهاتي در مصرف داروها و در نتيجه بروز مسموميت دارويي شود.
حنيفه با اشاره به پيشگيري از مسموميت و مصرف داروي تکراري در سالمندان افزود: بسياري از سالمندان ناچار به مصرف داروهاي متعددي در طول روز ميباشند که استفاده از جعبههاي تقسيم داروها ميتواند کمک بزرگي به پيشگيري از مسموميت و مصرف داروي تکراري در آنها شود.
وي افزود: سالمندان بايد در مراجعه به پزشک، نام داروهاي مصرفي خود را به همراه داشته باشند تا از تجويز دوباره داروها و مصرف همزمان آنها و يا بروز تداخلات خطرناک دارويي پيشگيري شود.
کارشناس تجويز مصرف منطقي دارو گفت: به طور دوره اي نحوه مصرف داروهاي سالمندان را کنترل کنيد تا از بروز مسموميت دارويي پيشگيري شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]