محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844891892
آسیبهای اجتماعی سوارهاند و طرحها، پیاده!
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: دست روی دست میگذاریم تا بالاخره یک آسیب پیدا شود، رشد کند، افراد زیادی از جامعه را درگیر کند و بعد تازه به فکر چاره میافتیم،کارشناس میآوریم، جلسه پشت جلسه، طرح پشت طرح و بالاخره با ارائه یک طرح، افرادی را که در این پدیده گرفتار شدهاند، حمایت میکنیم. بماند هزینهها و اعتباراتی که باید خرج کنیم تا جلوی پیشرفت آسیب پیدا شده را بگیریم. اینکه دست روی دست میگذاریم خود یک آسیب است.
به گزارش تراز ،، بهتر نیست روی پیشگیری تمرکز کرده و علاج واقعه را قبل از وقوع بکنیم؛ یعنی قبل از اینکه آسیبی پیدا شود و یقه خیلی از ما، شما و جامعه را بگیرد، جلوی رشد آن را بگیریم و نگذاریم اصلاً در زندگی و جامعه ما سرک بکشد، چه برسد به اینکه همه جا جولان بدهد و تازه ما به جای چارهاندیشی برای جلوگیری از بروز آسیب به فکر حمایت کردن بیفتیم. امروزه از سوی دستگاههای متولی بسیار میشنویم که طرح هایی را در قالب حمایت از افراد آسیب دیده اجتماعی مثل کودکان کار و خیابان، متکدیان و زنان بیسرپرست، مصرفکنندگان مواد مخدر و... ارائه میدهند.
با اینکه به نظر میرسد از سوی کارشناسان بارها و بارها چگونگی بروز آسیبها در شکل و شمایل مختلف رصد شده است ولی هنوز طرحی را که بتواند بهجای حمایت، جنبه پیشگیری داشته باشد، در دستور کار قرار ندادهایم.
مثلاً همین چند وقت پیش بود که مراکزی برای حمایت از کودکان کار و خیابان از سوی سازمان بهزیستی در 18 استان کشور راهاندازی شد یا طرحهای این چنینی که هر روز حداقل با چند نوع از آن برخورد میکنیم ولی این به تنهایی کافی نیست باید ریشهیابی کنیم.
درست است که این گونه طرحها موجب میشود تا از شدت آسیب بکاهد و افراد مشمول آن کمتر آسیب ببینند ولی تنها پیشگیری کافی نیست باید ریشهیابی و ریشه کنی کرد.
آسیب پدیده تام
امــانالله قرایی مقدم، جامعه شناس، در این باره میگوید: در مورد آسیبهای اجتماعی دو طرز تفکر وجود دارد. عدهای فرد را مقصر میدانند یعنی همان نظریه فردگرا و در نتیجه خود را از زیر بار مسئولیت رها میکنند و برخی نیز از جمله جامعه شناسان براین باورند که این جامعه است که آسیب بهوجود میآورد. محل زندگی، نوع خانواده، باورها و دسترسی نداشتن به آرزوها از جمله عوامل متعددی هستند که موجب تولید آسیب میشوند.اما باید گفت که جامعه ترکیبی از افراد است ولی مجموعهای ازافراد نیست.
او میافزاید: برای ریشه کنی عوامل آسیب باید خانواده را اصلاح کرد. مثلاً طلاق کاهش یابد،رفاه اجتماعی وغیره باشد، شادی و نشاط هم باشد.
قرایی مقدم براین باور است که آسیب پدیده «تام» است یعنی مجموعه عوامل جمع میشوند تا یک جرم بهوجود آید.ولی در هر شکل باید گفت که چون جامعه پیچیده است و نمیتوان برای آن نسخه واحد پیچید بنابراین نمیتوان آسیبها را کاهش داد.او میافزاید: از طرفی طرح هایی که تاکنون در زمینه کاهش آسیبها تدوین شده است به نوعی ناقص بوده است. مثلاً ما تاکنون در شادی و نشاط چه کرده ایم ؟ در حالیکه این مسأله میتواند آسیب را کاهش دهد.یا در مورد ازدواج همینطور.
به اعتقاد این جامعه شناس، طرحهای حمایتی میتوانند در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی مفید باشند به شرط آنکه تداوم داشته باشند.از طرفی، طرحها باید همه جانبه و مطالعاتی باشند و نباید تنها یک سازمان مسئول رسیدگی به آن باشد.چون آسیب تک بعدی و تک وجهی نیست بلکه چند وجهی است.به طور کلی تا زمانیکه انسان است آسیب هم هست ولی میتوان با فراهم کردن امکانات آن را کاهش داد.
پیشگیری را باور کنیم
سید حسن موسوی چلک رئیس انجمن مددکاران ایران نیز براین باور است، اینکه ما در حوزه آسیبها در کنار حمایتهایی که داریم اولویت را برای برنامههای پیشگیرانه بگذاریم و رویکردهای اجتماعی یعنی کمک کننده به سلامت روان اجتماعی مردم باشد یک ضرورت است.
او میگوید، ما به چند دلیل در حوزه آسیبهای اجتماعی موفق نبودیم و نتوانستیم رویکردهای پیشگیرانه را فراگیر و نهادینه کنیم.
او یکی از مهم ترین دلایل موفق نبودن در حوزه پیشگیری را در این میداند که اعتقادی به پیشگیری نداریم با این تصور که برنامههای پیشگیرانه کوتاه مدت جوابگو نیست.
به اعتقاد موسوی، ما کمتر بر روی برنامههای پیشگیری متمرکز شدیم. البته این به این منظور نیست که برنامه در این زمینه نداریم مثل بحث اعتیاد که سند آن نوشته شد و دوباره بازنگری گردید. ما برای اجرای برنامه اعتیاد کمتر از 10 درصد منابع را پیشبینی کردیم که این میزان کم بود.
چلک براین موضوع تأکید میکند که اگر منابع تأمین شود ما میتوانیم برنامههای خوبی اجراکنیم.از طرفی باید بحث پیشگیری را محله محور کنیم چون برخی از آسیبها در برخی از محلات شیوع زیادی دارد.از این رو اگر توقع داشته باشیم برنامهای که تدوین میشود در هر جا و مکان جواب دهد واثر بخشی دارد موفق نخواهیم بود چون شرایط در هر منطقه متفاوت است و برنامه خاص خود را میطلبد.
او نکته بعدی را در این میداند که ما فقر دانش پیشگیری بویژه با رویکرد پیشگیری اجتماعی در جامعه داریم.از طرفی خود مردم هم خیلی علاقهمند نیستند تا درگیر این موضوع شوند.
بنابراین برای مردم هم حوزه اجتماعی، خیلی حوزه جدی نیست.البته اینکه ما چه اطلاعاتی را کی و به چه کسانی میدهیم مهم است.پس کیفیت زمان وحتی افرادی که اطلاعات در اختیار آنها قرار میگیرد مهم است که باید به تناسب ویژگیهای افراد مختلف برنامه پیشگیرانه داشته باشیم. برنامهای که کمک کند تا از زندگی لذت ببریم.
رئیس انجمن مددکاران ایران عقیده دارد، باید برنامهها جلوتر از شیوع و بروز مسائلی باشد که در جامعه با آنها مواجهیم ولی متأسفانه برنامههای ما این ویژگیها را ندارند و بیشتر خود محور هستند و اجتماع محور نیستند بجز در برخی. ولی بهطور کلی طرح هایی که فراگیر نباشند اثر بخش نیستند.
به گفته او، همه این عوامل نشان میدهد که انگاردغدغه هایی در حوزههای اجتماعی وجود ندارد. حتی در سیاست گذاریها هم به آن توجه نمیشود و در برنامه ریزیها ی اجرایی هم این مشکل وجود دارد.بنابراین قبول کنیم که آسیب همیشه خواهد بود.
بویژه اینکه امروزه با آسیبهای نوپدید سروکار داریم.همچنین قبول کنیم که نباید به آسیب اجتماعی رنگ سیاسی و امنیتی بدهیم و سعی کنیم تا برنامههای پیشگیرانه را در سبد خانوار مردم جای دهیم.
بیشتر افرادی که به دلیل خشونت در زندانها هستند هیچگونه سابقه قبلی ندارند و شاید به دلیل کنترل نکردن رفتار خود(مثلاً بروز خشم در لحظه) در زندان به سر میبرند.
آموزش مهارتهای زندگی
اما مسئولان سازمان بهزیستی کشور، سازمانی که متولی بخش زیادی از آسیبهای اجتماعی است و تلاش میکند تا آسیبها را رصد کند، براین باورند که به طور کلی نه تنها در جامعه ما بلکه در دنیا به رویکرد پیشگیرانه توجه چندانی نمیشود.
حبیب الله مسعودی فرید معاون اجتماعی سازمان بهزیستی در این باره میگوید،34 سال پیش وزیر بهداشت کانادا براساس تحقیقاتی که انجام داد به این نتیجه رسید که 4 فاکتور محیط زیست، سبک زندگی، ژنتیک و خدمات سلامت،در سلامت مردم نقش دارند البته نه فقط سلامت جسمی بلکه سلامت روحی و روانی.
او موفقیت را در این 4 عامل میداند که باید بر روی آنها سرمایه گذاری کرد. حتی یک مؤسسه پیشگیری در امریکا نیز اعلام کرد که تقریباً 70 درصد از عوامل سلامتی مردم ناشی از محیط و سبک زندگی است اینکه تغذیه آنها چیست و چه رفتاری دارند.او میافزاید: در 15 سال گذشته مؤلفه های جدیدی در ادبیات اجتماعی مطرح شده و موضوعاتی چون فقر، شکاف درآمدی و... که در عرصه آسیبزایی اجتماعی مؤثرند، به میان آمده است. به طور کلی هر آسیبی علل فردی، خانوادگی و اجتماعی و اقتصادی خودش را دارد که اگر بخواهیم بر روی آسیبهای اجتماعی کار کنیم باید این عوامل را در نظر بگیریم.
البته توجه به این نکته لازم است که در بحث آسیبهای اجتماعی بسیاری از دستگاهها باید فعالیت کنند و اینکه چرا تاکنون نتوانستهایم طرح هایی در قالب پیشگیری از بروز آسیب، تدوین و اجرا کنیم به این دلیل است که همه دستگاهها باید کار کنند نه بهزیستی.
به گفته فرید، مثلاً از آموزش پرورش شروع میکنیم که باید آموزش مهارتهای زندگی را در دستور کار خود قرار دهد چراکه مطالعات نشان داده است که کسب مهارتهای زندگی در پیشگیری از آسیبها بسیار مهم است.مثلاً همین مهارتها درپیشگیری از اعتیاد میتواند 70 درصد مؤثر باشد. از این رو مهارتهای زندگی میتواند به عنوان یک موضوع اساسی مطرح شود که ما باید در نظام آموزش و پرورش به آن اهمیت دهیم چراکه همه موضوعات را تحتالشعاع قرار میدهد.
او به این نکته اشاره میکند که در حال حاضر، تنها 10 درصد از کودکان ما در مهدهای کودک هستند و بقیه در آموزش و پرورش آموزش میبینند.
از طرفی یکسری از دلایل بروز آسیبها این است که آموزشی برای خانوادهها وجود ندارد. مثلاً در فرزند پروری. واین امر جز در آموزش و پرورش محقق نمیشود چون در آموزش و پرورش است که میتوان هم به کودکان و هم به والدین دسترسی پیدا کرد و با آنها براحتی ارتباط برقرار کرد. یا آموزشعالی.
فرید تأکید میکند که بررسیها نشان میدهد، بیشتر افرادی که به دلیل خشونت در زندانها هستند هیچگونه سابقه قبلی ندارند و شاید به دلیل کنترل نکردن رفتار خود(مثلاً بروز خشم در لحظه) در زندان به سر میبرند.
او 50 درصد اختلالات روانی را در افراد کمتر از 14 سال میداند و یاد آور میشود، 75 درصد از افرادی که دچار اختلال روانی هستند زیر 24 سال سن دارند! پس کجا میتوان به آنها آموزش داد؟ در آموزش و پرورش.
اما وقتی فرید درباره راهکارهای لازم سخن میگوید به موضوعاتی مثل، ارتقای سلامت روان و شناسایی اشکالات روانی اشاره میکند که شناسایی نکردن بموقع موجب میشود تا بار زیاد مالی به سیستم سلامت وارد شود و از طرفی کارکرد افراد را هم کاهش دهد.
معاون اجتماعی بهزیستی همچنین معتقد است که به موضوع سلامت روان در بعد پیشگیرانه آن توجه نشده است، اما بهزیستی در زمینه پیشگیری با آموزش مهارتهای زندگی در جنبههای مختلف توانسته فعالیتهایی انجام دهد و پس از انجام مطالعات به این نتیجه رسیده است که تفاوتهای معنی داری وجود داشته ولی مشکلی که وجود دارد این است که پوشش بالایی نداریم.
یعنی درصد کمی از افراد، تحت پوشش طرحهای مهارتهای زندگی قرار گرفتند چون نمود اجتماعی ندارد.
او فقر را یکی از ریزفاکتورهای آسیبهای اجتماعی میداند که تنها نان شب نداشتن در آن خلاصه نمیشود بلکه دسترسی نداشتن به بهداشت و آموزش هم نوعی فقر به حساب میآید.
فرید البته به مسأله چگونگی اجرای طرحها اشاره میکند که برخی بدرستی اجرا نمیشوند. بهطور مثال قرار بود براساس برنامه چهارم توسعه 40 درصد از حداقل حقوق به زنان سرپرست خانوار تعلق بگیرد که تاکنون اجرایی نشده است.او در ادامه میافزاید، باید به موضوع بازاریابی اجتماعی نیز توجه کرد؛ یعنی اینکه مردم رفتارهای سالمی انجام دهند.
در حال حاضر خانوادهها به دنبال کلاسهای مختلف برای اوقات فراغت فرزندان خود هستند که هزینههای زیادی هم دارد.اگر بتوانیم فرهنگسازی مناسب در این زمینه داشته باشیم و به خانوادهها اطلاعرسانی کنیم میتوانیم موفق باشیم. باید طوری سیاستگذاری کنیم که همه سیاستها دریک راستا باشد.
زمانبندی انتشار: 7 تير 1394 - 16:11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
دادستان عمومی انقلاب زاهدان: ایجاد اشتغال، راهی برای جلوگیری از آسیبهای اجتماعی
سهشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹ ۳۷ دادستان عمومی انقلاب زاهدان گفت خانوادههای زندانیان به ویژه معدومین مستعد آسیبهای اجتماعی و ناهنجاریهای مختلف هستند که ایجاد اشتغال برای آنها میتواند از این مشکلات جلوگیری کند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه سیستان و بلبا حضور مسئولان استان کردستان صورت گرفت برگزاری نخستین همایش آسیبهای اجتماعی در کامیاران
با حضور مسئولان استان کردستان صورت گرفتبرگزاری نخستین همایش آسیبهای اجتماعی در کامیاراننخستین همایش بزرگ آسیبهای اجتماعی با حضور مسئولان استانی و شهرستانی و استقبال خوب مردم در کامیاران برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از کامیاران عصر امروز نخستین همایش بزرگ آسیبهای اجتاستاندار خراسان جنوبی: آسیبهای اجتماعی در خراسان جنوبی کمتر از میانگین کشوری است
استاندار خراسان جنوبی آسیبهای اجتماعی در خراسان جنوبی کمتر از میانگین کشوری استاستاندار خراسان جنوبی گفت خراسان جنوبی در بسیاری از آسیبهای اجتماعی در وضعیت مطلوبی نسبت به سایر استانهای کشور قرار دارد به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان جنمعاون فرهنگی و پیشگیری بهزیستی آذربایجان غربی خبر داد تشکیل 66 تیم محله محور در شناسایی آسیبهای اجتماعی آذربا
معاون فرهنگی و پیشگیری بهزیستی آذربایجان غربی خبر دادتشکیل 66 تیم محله محور در شناسایی آسیبهای اجتماعی آذربایجان غربیمعاون فرهنگی و پیشگیری بهزیستی آذربایجان غربی از تشکیل 66 تیم محله محور در شناسایی آسیبهای اجتماعی آذربایجان غربی خبر داد پروین محمدپوری امروز در گفتوگو برییس سازمان بهزیستی: ارقام آسیبهای اجتماعی در ایران نگرانکننده است
چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۱۶ رییس کل سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه پرسنل سازمان بهزیستی کمترین حقوق و مزایا را دریافت میکنند گفت مدیران کل این سازمان در لیست افراد مستحق دریافت یارانه هستند به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسنا انوشیروان محسنیبندپی در مراسم تودیع و معارفتشکیل نخستین جلسهی شورای راهبردی در ایلام برای کاهش آسیبهای اجتماعی
سهشنبه ۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۴ نخستین جلسهی شورای راهبردی مهار کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی در استانداری ایلام به ریاست معاون سیاسی امنیتی استاندار و با حضور جمعی از محققان جامعهشناسان و روانشناسان که دغدغههای خود را در این زمینه بیان کردند برگزار و معاون استاندار هم به آنهتخصیص اعتبار 200 میلیون تومانی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی مدارس
تخصیص اعتبار 200 میلیون تومانی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی مدارس استانها > اصفهان - رئیس اداره مراقبت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش اصفهان گفت در سال جاری 200 میلیون تومان اعتبار برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در مدارس استان اصفهان اخبا بروشور نمیتوان به جنگ آسیبهای اجتماعی رفت
یکشنبه ۷ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۸ مدیرکل امور اجتماعی استانداری ایلام با بیان اینکه با چاپ یک بروشور برگزاری یک کنگره و انجام یک سخنرانی نمیتوان به جنگ آسیبهای اجتماعی رفت گفت دستگاههای فرهنگی در حوزه پیشگیری اولیه از آسیبهای اجتماعی تاکنون آنگونه که باید نگران نبودهاند دکتررتبه اول تهران در نرخ آسیبهای اجتماعی نوپدید
چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۴۴ مدیرکل سابق بهزیستی استان تهران با اشاره به افزایش مشکلات اجتماعیو کاهش قدرت دستگاههای حمایتی در پاسخ به آنها گفت برای مثال استان تهران مهمانپذیر 2300 نفر افراد مجهولالهویه است نگهداری این افراد مشکل حادی است حال آنکه بیش از 90 درصد این افرادآسیبهای اجتماعی در ۶۰ نقطه از اردبیل مطالعه شد
معاون بهزیستی اردبیل آسیبهای اجتماعی در ۶۰ نقطه از اردبیل مطالعه شد شناسهٔ خبر 2786884 - چهارشنبه ۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۸ ۱۴ استانها > اردبیل اردبیل – معاون پیشگیری بهزیستی استان اردبیل از مطالعه آسیبهای اجتماعی با رویکرد ویژه به خشونتهای خانگی در ۶۰ نقطه از استان خبر داد به گزاتقویت انجمن حمایت زندانیان موجب کاهش آسیبهای اجتماعی میشود
شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۲۳ مجمع هیات مدیره انجمن حمایت زندانیان اهواز با حضور رئیس کل دادگستری دادستان عمومی و انقلاب اهواز و مدیرکل زندانهای استان خوزستان برگزار شد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا افشارنیا رییس کل دادگستری استان خوزستان با اشاره بهمدیرکل تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد: توجه به آسیبهای اجتماعی با نگاه دینی عامل مهمی در برقراری امنیت جا
مدیرکل تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد توجه به آسیبهای اجتماعی با نگاه دینی عامل مهمی در برقراری امنیت جامعه استمدیرکل تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت توجه به آسیبهای اجتماعی با نگاه دینی عامل مهمی در برقراری امنیت جامعه است به گزارش خبرگزاری فارس از گچساران حجت&zwطلاق و اعتیاد از شایعترین آسیبهای اجتماعی در آذربایجان شرقی
شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷ ۴۵ مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی گفت طلاق با 40 درصد اعتیاد با 40 درصد خودکشی با 5 درصد و سرقت با 5 درصد بیشترین آسیبهای اجتماعی استان را براساس شایع بودن تشکیل میدهند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه آذربایجان شرقی محسن ارشدعفاف و حجاب از آسیبهای اجتماعی پیشگیری میکند
عفاف و حجاب از آسیبهای اجتماعی پیشگیری میکند مدیرکل اداره امور بانوان شهرداری تهران گفت هدف از برگزاری هفته ملی عفاف و حجاب حفظ بنیان خانواده پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و ترویج سبک زندگی ایرانی – اسلامی است نرگس معدنیپور مدیرکل اداره امور بانوان شهرداری تهران در گفت و گو بامام جمعه طالقان: توسعه ورزشهای همگانی در کاهش آسیبهای اجتماعی تأثیرگذار است
امام جمعه طالقان توسعه ورزشهای همگانی در کاهش آسیبهای اجتماعی تأثیرگذار استامام جمعه طالقان بر توسعه ورزشهای همگانی در این شهرستان تأکید کرد و گفت توسعه ورزشهای همگانی در کاهش آسیبهای اجتماعی تأثیرگذار است به گزارش خبرگزاری فارس از طالقان حجت الاسلام و المسلمین علپرداختن سطحی به آسیبهای اجتماعی آسیبزا است
جمعه ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۴۳ مدیرکل امور اجتماعی استانداری ایلام گفت نباید با پرداختن سطحی به آسیبهای اجتماعی با فرهنگ جامعه بازی کرد دکتر علی مهرعلیزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه ایلام اظهار کرد بررسی مسائل اجتماعی نشان میدهد تمامی مشکلاتامام جمعه پارسیان: ستاد دیه با هدف جلوگیری از آسیبهای اجتماعی فعالیت میکند
امام جمعه پارسیان ستاد دیه با هدف جلوگیری از آسیبهای اجتماعی فعالیت میکندامام جمعه پارسیان در جشن گلریزان این شهرستان فعالیت ستاد دیه را در راستای جلوگیری از آسیبهای اجتماعی دانست به گزارش خبرگزاری فارس از پارسیان حجتالاسلام هادی میرزایی صبح امروز در دومین همایش و جشن-
گوناگون
پربازدیدترینها