تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه نيّت ها فاسد باشد، بركت از ميان مى رود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840382003




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پومیس، خطرناک‌تر از پالم


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: پومیس، خطرناک‌تر از پالم
به گفته مدیر‏کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، مصرف‏کنندگان باید نسبت به مضرات استفاده از این فراورده آگاه باشند و در هر بسته‏ بندی که به یکی از نام های مذکور برخوردند از خرید آن اجتناب کنند و موضوع را به نزدیک ترین معاونت غذا و دارو دانشگاه های سراسر کشور یا سامانه ١٤٩٠ اطلاع دهند.
آفتاب : اخیرا خبر از واردات روغنی با نام «روغن پومیس» به میان آمده که گفته می شود از تفاله زیتون به همراه هگزان فراوان که یک محصول شیمیایی است تهیه می شود و برای سلامتی انسان بسیار مضر است.


به گزارش آفتاب به نقل از شرق، حال آنکه با کمی جست‏وجو در اخبار پیرامون این روغن درخواهید یافت که واردات آن به کشور سابقه‏ای طولانی دارد و گویا به تازگی مسوولان به فکر برخورد جدی با آن افتاده‏اند. این روغن که از کشورهای اسپانیا، ایتالیا و یونان به‏صورت قاچاق وارد کشور می شود، برای واردکنندگان حاشیه سود بسیار بالایی دارد و درواقع این سودجویان با بازی با جان مردم، جیب‏های خود را پر می کنند.


مدیرکل نظارت بر فراورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو از غیرمجازبودن مصرف روغن «پومیس» خبر داد. هدایت حسینی درباره روغن غیرمجاز «پومیس» گفت: یکی از بدترین نوع روغن ها در فرایند تهیه روغن زیتون، روغن استخراج شده از تفاله زیتون است و طرز تهیه آن نیز به این صورت است که باقی مانده حاصل از تفاله زیتون که هنوز دارای مقداری روغن است را با هگزان فراوان و حرارت زیاد استخراج می کنند و با عنوان روغن حاصل از تفاله زیتون یا پومیس (pomace) به ‏فروش می رسانند. 


وی همچنین با اشاره به اسامی سانسا (Sansa) به زبان ایتالیایی یا اروخ (Oruj) به زبان اسپانیایی به ‏عنوان دیگر نام های این روغن ها اظهار کرد: خریدوفروش این محصول تحت هر نامی ممنوع است و بازرسان سازمان غذا و دارو و دانشگاه ها موظف به جمع آوری این فراورده غیر‏مجاز از سطح عرضه هستند.


به گفته مدیر‏کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، مصرف‏کنندگان باید نسبت به مضرات استفاده از این فراورده آگاه باشند و در هر بسته‏ بندی که به یکی از نام های مذکور برخوردند از خرید آن اجتناب کنند و موضوع را به نزدیک ترین معاونت غذا و دارو دانشگاه های سراسر کشور یا سامانه ١٤٩٠ اطلاع دهند. 


همچنین مردم در هنگام خرید روغن به اطلاعات درج شده روی بسته‏ بندی اعم از تاریخ تولید، انقضا، نام و مشخصات شرکت واردکننده، شماره پروانه بهداشتی و نام کشور تولید‏کننده دقت کنند. 


محمدرضا هاتفی، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان روغن زیتون و زیتون شور، در این رابطه به «شرق» گفت: این روغن غیرمجاز به کشور در قالب قاچاق وارد و به‏صورت وسیع در استان های کشور توزیع شده است. این روغن را از تفاله روغن زیتون با هگزان فراوان (که یک محصول شیمیایی است) و حرارت زیاد استخراج می کنند، این در حالی است که به‏ علت استفاده از هگزان تنها می تواند در مصارف صنعتی مانند تولید پماد، کرم و... مورد استفاده قرار گیرد. 


هاتفی افزود: شیوه توزیع این روغن به 2 صورت است. نخست آنکه روی برچسب آن به نام «روغن پومیس» ذکر می شود که خود ممنوع‏الورود و ممنوع‏المصرف است، اما از مبادی غیررسمی وارد کشور می شود. دیگری با نام روغن زیتون توزیع می شود که در این مورد باید مصرف‏کنندگان دقت کافی داشته باشند تا محصولی که خریداری می کنند کد بهداشتی سازمان نظارت بر غذا و دارو و آدرس کارخانه تولیدکننده را داشته باشد و در صورت وارداتی بودن نیز پروانه فروش و گواهی استاندارد روی برچسب آن حک شده باشد.


دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان روغن زیتون و زیتون شور با اشاره به اینکه روغن پومیس از کشورهای اسپانیا، و ایتالیا و یونان به‏ صورت قاچاق وارد کشور می شود، تصریح کرد: این روغن در تمامی کشورها به مصرف صنعتی می رسد، اما در ایران به دلیل گران بودن روغن زیتون، ‏١٠درصد زیر قیمت عرضه می شود و برای واردکنندگان غیرمجاز آن حاشیه سود بالایی دارد.


وی افزود: تا مدت های طولانی با واردات این محصول مخالفت جدی نمی‏شد تا اینکه موضوع به اطلاع رییس سازمان غذا و دارو رسید و وی نیز پیگیری این مساله را برعهده مدیر‏کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گذاشت تا اینکه دیروز نسبت به این مورد اخطار لازم داده شد. اکنون با همکاری انجمن صنفی تولیدکنندگان روغن زیتون و زیتون شور، سازمان غذا و دارو و تعزیرات این موضوع در حال پیگیری است و تاکنون تعداد بالایی از فروشگاه های عرضه‏کننده این محصول پلمب شده‏اند.


دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان روغن زیتون و زیتون شور با اشاره به تفاوت روغن «پومیس» با روغن «پالم» گفت: روغن پالم مصرف خوراکی دارد، اما در محصولات خاصی مانند روغن‏های قنادی و بستنی مورد استفاده قرار می‏گیرد.


این روغن چون در دمای ١٤درجه نیز به‏صورت جامد باقی می‏ماند، می تواند در این محصولات مورد استفاده قرار گیرد و امکان تقلب در آن وجود ندارد، اما به دلیل اینکه در محصولات دیگر مورد استفاده قرار نگیرد، واردات آن از ٦٤٠هزار تن به ٤٤٠هزار تن کاهش یافته، اما روغن «پومیس» از اساس به‏علت شیمیایی و سرطان‏زابودن بنا بر استاندارد ١٤٤٦ وزارت بهداشت، مصرف خوراکی ندارد. 


پیش از این نیز حدود 6 سال پیش، حسین صادقی، نایب رییس شورای ملی زیتون ایران، نسبت به واردات روغن پومیس هشدار داده بود. 


وی گفته بود: مردم آگاه باشند که اگر در مارک های خارجی با کلمه روغن پومیس یا اولیواویل برخورد کردند از خرید آنها خودداری کنند چراکه روغن پومیس از تفاله زیتون گرفته شده و برای سلامتی افراد مضر است.


به این دلیل به نظر می رسد مسوولان با وجود تاخیر بسیار طولانی نسبت به برخورد جدی با این محصول، باید پیگیری های خود را با شدت بیشتری اعمال کنند.




تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن