تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن همواره خانواده خود را از دانش و ادب شايسته بهره مند مى سازد تا همه آنان را وارد ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846027918




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

متفاوت‌ترین نمایشگاه رمضانی در مصلی


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گشتی در نمایشگاه قرآنی «شب‌های نورانی مصلی»
متفاوت‌ترین نمایشگاه رمضانی در مصلی

نمایشگاه مصلی


شناسهٔ خبر: 2788976 - یکشنبه ۷ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۲
مجله مهر > گزارش ویژه

همزمان با فرارسیدن ماه مبارک رمضان ویژه برنامه «شب‌های نورانی مصلی» از چهارشنبه ۲۷ خرداد مصادف با شب اول ماه مبارک رمضان آغاز به کار کرده است. روایت ما از یکی از شب های این نمایشگاه را بخوانید: مجله مهر - محمدحسین تیرآور: ساعت حدود هفت است. سوار بر ون‌های صلواتی به سمت نماشگاه می‌روم. زیر گذری حیاط بیرونی را به صحن و حیاط داخلی مصلی امام متصل می‌کند. زیرگذر، نمایشگاه تابلو های خوشنویسی است؛ چند خطاط در حال خوشنویسی هستند و شاید  قلم‌هایشان ناراحت اند از قدم های عجول بازید کنندگان؛ با این حال بدون توجه خواصی از پله های زیرگذر بالا می‌روم و به حیاط بزرگ مصلی می رسم. آفتاب اگرچه رمق چندانی ندارد، اما از ابتدای ظهر تا یک ساعت پیش، تمام تلاشش را کرده است که رمق را از جسم روزه داران بگیرد و این دقایق آخر به خود استراحتی داده است.یک حوض بزرگ با آبی نه چندان شفاف در وسط حیاط است که دورش را چند میز و صندلی چیده‌اند، چند غرفه خوراکی در یک سمت، سالن نسبتا بزرگی به نام "نمایشگاه عفاف و حجاب" در مقابل، و غرفه کودکان  و کتاب در شبستان  و پشت سر قرار دارد. نمایشگاه بر روی ساعت، شصت دقیقه‌ای ست که شروع شده، اما جز غرفه داران و چند خبرنگار، هنوز بازدیدکنندگان چندانی حضور پیدا نکرده‌اند و باید منتظر اذان بود تا نمایشگاه جان بگیرد.
نمایشگاه مصلی
وارد سالن کتاب می شوم؛ برگه عطری از طرف غرفه عطر به سمتم تعارف می شود، بخش کتاب در اصل یک غرفه دراز است که با تبلیغاتی هر بخش موضوعی از بخش های دیگر تفیک شده است. داستان و رمان، زن و خوانواده، اسلام، قرآن های نفیس، تاریخ و ... . به سمت رمان ها می روم و متوجه می شوم کتاب‌ها همه داخلی است، بخش های دیگر نیز همین طور است و مشخص است کتاب ها گزینش شده هستند. بر روی بنر زیر میز در هر بخش، کتابی معرفی شده است. کتاب "خانواده" و DVD کتاب گویا "من زنده ام" در ویترینی جدای از دیگر کتاب ها به چشم می خورد.محصولات صوتی و نرم افزار های قرآنی چندانی به چشم نمی خورد و اگر هم وجود دارد در میان دیگر محصولات صوتی مثل آموزش فتوشاپ است و بخش ویژه ای را به خودش اختصاص نداده است.غرفه ای فرش شده و بدون صندلی و با یک حوض در وسط و چند قاب عکس بر روی دیوار در پایان محصولات کتاب وجود دارد؛ سوال می کنم که برای چیست؟ که می گویند ظاهرا برای گپ و گفتگو و معرفی کتاب است.
نمایشگاه مصلی
نمایشگاه در کل راهروی ایست از گوشه ی مصلی که به دو ردیف تقسیم شده است، ردیف دوم به محصولات قرآنی مانند قاب های سنگی، ساعت و تابلوفرش اختصاص دارد. انتهای راهرور کتاب غرفه ی کودکان شروع می شود، این را از روی بنر های کودکان متوجه می شودم. فعلا که برنامه خاصی در آن دیده نمی شود. میز نقاشی روی شن برایم جدید و جالب می آید. تمام سعی‌ام را می کنم با خطی خوش اسمی روی شن ها حک کنم، تا حدودی موفق بوده ام.در حیاط کنار حوض بر روی میزی دونفره نشسته ام. مردم کم کم و از پله های زیرگذر وارد می شوند و حیاط کمی شلوغ تر می شود. نیم ساعتی تا اذان مانده است. خانواده ای فلاکس به دست چند متر آن طرف تر زیر اندازی پهن می کنند؛ خانواده می روند به سمت نمایشگاه حجاب و  پدر بلافاصله متکایی می گذارد و دراز می کشد.حال چندانی ندارم، ولی آنقدر هم خسته نیستم که حسرت بخورم کاش زیر اندازی داشتم تا کمی دراز می کشیدم، برخلاف دیگر نمایشگاه های بزرگی که در مصلا برگزار می شود، هنوز کف پاهایم دردی را حس نمی کند!جوان‌هایی با موهای عمودی و روحانی‌های معمم!خیمه معرفت، از آن جنس خیمه هاییست که همیشه در نمایشگاه های غیر مرتبط مانند رسانه های دیجیتال نیز دیده می شود و برای من و شاید دیگران جذابیت  خاصی داشته است. از اینکه ببینی جوانی با موهای رو به آسمان خودش با یک روحانی گرم گرفته است، و چند دقیقه ای مکث  کنی تا  از گوشه ای خیمه را بر انداز کنی، تا متوجه بشوی قشر به ظاهر غیر مذهبی چه قدر در غرفه حضور پیدا می کند، و با دیدن صحنه هایی، لذت ببری و خوشحال بشوی از حسن اعتماد به این قشر، و کنار بیندازی گزاره هایی که به تو می گویند مردم بی دین شده اند؛ و شاید فردی دیگر با موبایل خود عکسی از خوش و بش یک پسر با همان موها و ابروهای اصلاح شده اش در کنار یک روحانی  بیندازد  و در اینستاگرامش بگذارد و زیرش بنویسد: #شکار_لحظه_ها!ازدواج، تربیت فرزند، صحت قرائت نماز، مهدویت، شبهات و چند عنوان دیگر عنوانین غرفه را تشکیل می دهند، در هر بخش یک میز و چند صندلی و یک روحانی دیده می شود که بعضی‌هایشان لپ تاب در مقابل‌شان است. در بعضی از غرفه ها نیز خانم ها حضور دارند. چند باری این کار را کرده ام، اما این بار از همیشه مفصل‌تر بود؛ صحبت با روحانی های مستقر در غرفه و سوال از میزان استقبال و اقشار مراجعه کننده. تخصصش مشاوره در تربیت فرزند است؛ می گوید :" هر هفته کیهات بچه ها می خوانم" و مقالات اروپایی را نیز.
نمایشگاه مصلی
نکته ای می گوید که هم از آن خوشحال است و هم ناراحت. اینکه اکثر مراجعه کنندگان خانم و یا آقاییست که خود موازین دینی را رعایت نمی کنند ولی می خواهند نسخه ای برای دین دار شدن فرزندانشان داشته باشند . می گوید:" طرف نماز نمی خوانده و یا حداقل های حجاب را ندارد ، اما از من می خواهد که بگویم چه کنند که دخترشان  محجبه بشود!" و تحلیلش از این رفتار این است که مردم بازگشت به فطرت حق طلب خود دارند و این نکته خوشایندیست، و ناراحت از اینکه این پدر مادر ها خود در خانواده ای بزرگ شده اند که اهمیتی به تربیت فرزند  داده نمی شده و حالا خودشان دوست دارند که اهمیت بدهند. در آخر کلامش است که قدم به بحث می گذارم و می گویم: چرا می خواهیم جبران خانواده را در در محیط های دیگر مثل نظام آموزشی بکنیم و  چرا متوجه نیستند قدم اول الگو پذیری فرد در محیط خانواده است و و موثر ترین فضا خانواده است؟ حرف هایم را تایید می کند و با این نکته که برای همین است که اسلام حفظ این کانون برایش بسیار مهم است گفتگو را به پایان می رساند. همیشه ترسم از این است افرادی که در این گونه خیمه ها پاسخگو هستند، نکند آنهایی باشند که نباید، و در منطق و کلامشان ضعفی باشد؟افطار در هوایِ آزادِ مصلیچراغ های زرد رنگ حیاط مصلی کم کم خودی نشان می دهند. نمی توانم تعداشان را بشمارم ولی کم نیستند خانواده هایی که حصیری پهن کرده اند و سفره افطاری را که با خود آورد اند بر رویش چیده اند تا بهانه خریدشان را به  تجربه ای تفریحی تبدیل کنند. خانواده هایی که زیر اندازی  برای نشستند نیاوردند، بر دور میز ها نشسته اند. پسر بچه ای دوچرخه سوار از کنارم رد می شود، کنار یکی دیگر از سفره های خانوادگی یک ماشین بزرگ که شاید شارژی هم باشد به چشمم می اید. از این تعداد خانواده و این نوع اقلام مشخص است که این محیط از سال های گذشته نیز وجود داشته است و خانوده هایی ترجیح می دهند یک شب از ماه رمضانشان را اینگونه تفریح کنند، همانطور که یکی از پدر های دور سفره می گوید: "کار هرسالمان است".
نمایشگاه مصلی
صدای اذان در حیاط می پیچد. نماز جماعت در مقابل سن قرائت قران بر گزار می شود؛ پنجاه متر آن طرف تر و بر روی موکت ها خوانواده هایی نشسته اند و با بسته های افطاری که نمایشگاه داده است افطار می کنند. بعد از گذشت چند دقیقه، تک و توک افرادی در میان افراد بلند می شوند و نماز می خوانند. مادری برای نماز بر روی یک صندلی نشسته و صندلی دیگری را برعکس در مقابلش قرار داده است.به طرف نمایشگاه عفاف و حجاب می روم. بهتر است بگوییم نمایشگاه فروش محصولات عفاف و حجاب؛ چون بدون قید کلمه فروش، عبارتی بزرگتر از چیزی که می بینم را تداعی می کند. در ذهن مجموعا سه نوع چادر به یاد داشتم: عربی، ساده، دانشجویی؛  و حالا با عباراتی مثل، صدفی، ملی، لبنانی، اماراتی، عربی اصیل، خلیجی مواجه می شوم.  در انتهای سالن غرفه ی نسبتا بزرگی برای دوخت رایگان چادر وجو دارد. در میان راهرو راه می روم. محصولات حجاب چند قلم بیشتر نیستند، البته با مدل های متنوع: آستین چه ، حد، چادر و...
نمایشگاه مصلی
تک و توک غرفه هایی هم هستند که مخاطبین را با  عکس خانمی چادری و چهره آرایش کرده به عفاف و حجاب دعوت می کنند، در بهترین  احتمال می توان گفت: فروشنده نا آگاه!دختربچه‌ها هم حجاب را دوست دارندعکس های دختر بچه‌های کم ‌سن و سال محجبه ای که شاید توانایی چندانی برای چادر ندارند هم در غرفه ای به نام" من حجاب را دوست دارم" گرفته می شود، برای ثبت در صفحه اینستاگرام این گروه، که هدفشان به گفته غرغه دار " رواج هرچه بیشتر این جمله است: من حجاب را دوست دارم، و تنها جنس قابل خریدش برچسب ها و یا جا سو ایچی ای با همین شعار است.حیاط را به سمت سالن کودکان رد می کنم. حیاط به این بزرگی  آنهم بدون حضور نگهبانی صوت بدست و یا شیشه ای آماده برای شکسته شدن و یا لوستر یا گلدانی در نزدیکی، هر کودک آپارتمان نشینی را به جنب و جوش وا می دارد؛ همین می شود که عده ای حتی با خود بد مینتون و یا توپ فوتبال آورده اند.
نمایشگاه مصلی
وارد سالن کودکان می شوم؛ بچه ها سفارش می دهند و پیرمرد برایشان اشکال کاغذی درست می کند، اشکال کاغذی ای که متعجبم چه طور  در میان ده ها تا و برش قیچی، تشخیص می دهد در آخر به چه شکلی در می آید.
نمایشگاه مصلی
از میز کناری صدای تا زدن بادکنک می آید؛ روحانی ای بدون عبا، با بادکنک های لوله ای عینک و یا خرگوش و چیز های دیگر درست می کند. راحت رد نشوید، چه اشکالی دارد یک روحانی صرفا یک هدیه دهنده به کودکان باشد؟ بدون هیچ حدیث و نکته ای.گاهی اوقا آدم ها با یک خودکار مسلمان می شوند، این را خودش به من می گوید. تعریف می کند که  استاد درس اصول فقهش تعریف می کرده که یک بار در بچگی به مسجد رفته و روحانی مسجد به او یک خودکار هدیه داده است و همین کار باعث شده است که ...
نمایشگاه مصلی
و این را نیز می گوید که آن خرگوش که در حیاط است، کودکان را می آورد تا در سالن روبرو برایشان برنامه بگذاریم و در آنجا بازی هایی با نکته های اخلاقی ویژ کودکان خواهیم داشت.چشم می گردانم، جای خالی فروش محصولاتی برای کودکان حس می شود، به جز یک غرفه فروش دفتر با جلد های ایرانی.ساعت از ده نیم گذشته است، پاهایم درد گرفته است. تجربه خوبی بود از تجربه سبک زندگی دینی! به سمت ون های صلواتی می روم.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن