واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ تير ۱۳۹۴ (۱۲:۱۰ب.ظ)
عدم مواجه شدن صنعت فولاد با کاهش شديد توليد و تقاضا در سال جاري موج - عضو هيات مديره انجمن توليدکنندگان فولاد ايران گفت: امسال فولادسازان کشور نسبت به سال گذشته با کاهش شديد تقاضا و توليد مواجه نمي شوند و انتظار مي رود افت توليد با شيب ملايم را شاهد باشند.
به گزارش خبرگزاري موج از پايگاه اطلاع رساني انجمن توليدکنندگان فولاد، بهادر احراميان درخصوص چشم انداز يک ساله بازار فولاد براي توليدکنندگان کشور، اظهار داشت: صنعت فولاد ايران در سال جاري بيشتر بر پايه دو عنصر مهم روند قيمت هاي جهاني ونيز تحولات داخلي کشور که بيشتر روي سطح تقاضا تاثير خواهد داشت، شکل خواهد گرفت.
وي افزود: بررسي شرايط مختلف اقتصادي، نشانه آمادگي براي رسيدن سطح قيمت فولاد به حدود 275 تا 375 دلار(پشت درب گمرک ايران)و نيز سطح تقاضايي که ممکن است با لغو يا دوام تحريم ها تحت تاثير قرار گيرد و شايد 20 درصد کمتر از سال 1393 باشد.
به اعتقاد اين متخصص، حفظ وضعيت موجود در مقابل توسعه واحد، تعديل هزينه ها در برابر ايجاد ظرفيت براي جهش توليد و عدم ورود به تعهدات خريد و فروش بلندمدت تا مشخص شدن بهتر افق هاي پيش رو شرايطي است که بايد مورد توجه قرار گيرد.
احراميان گفت: بسياري از تحليلگران که سابقه تاريخي سنگ آهن را پيگيري مي کنند، ريزش قيمت اين ماده معدني از تني 130 به حدود 50 دلار را در واقع بازگشت بهاي سنگ آهن به ميانگين درازمدت خود و پايان دوره اوج قيمت است.
وي تصريح کرد: وجود مازاد عرضه سنگ آهن جهاني و اثر کاهنده آن برقيمت سنگ آهن و فولاد پديده اي است که در سال هاي آتي نيز شاهد آن خواهيم بود. عضو هيات مديره انجمن توليدکنندگان فولاد ايران گفت: احتمال کاهش تقاضا و توليد فولاد تا حدود 100 ميليون تن و نيز آغاز بازيافت قراضه در مقياس عظيم و جايگزيني آن با سنگ آهن تا سقف 400 ميليون تن در سال طي دهه آينده و اثر کاهنده آن بر تقاضاي سنگ آهن در داخل چين را نيز نبايد ناديده گرفت.
احراميان اضافه کرد: براساس برآوردها ،قيمت تمام شده فولاد جهاني با فرض قيمت سنگ آهن 62 درصد تحويلي به چين در 55 دلار و قيمت کک معادل 180 دلار در هرتن به اضافه ساير هزينه هاي ثابت معمول، قيمت توليد فولاد در حدود هرتن 250 دلار خواهد بود که در مقايسه با قيمت هاي روز فولاد در دنيا حاشيه سودي مناسب است و انگيزه زيادي براي شروع جنگ قيمتي ديگر و افزايش سهم بازار را براي صادرکنندگان سنتي فولاد فراهم خواهد کرد.
به گفته وي، علاوه بر چين، روسيه و اوکراين نيز با توجه به کاهش ارزش پول ملي خود در يک افق کوتاه مدت يک ساله از موقعيت پيش آمده به منظور صادرات محصولات فولادي استفاده خواهند کرد، اما انتظار مي رود پس از تکميل فرآيند تعديل قيمتهاي داخلي با قيمت هاي جديد ارز، اين پنجره بسته شود و حضور اين کشورها در بازارهاي صادراتي چندان با گذشته تفاوت نکند.
عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي تهران در خصوص تاثيرات لغو تحريم ها، اذعان کرد: بيشترين تغييري که در سال 94 خواهيم داشت، اثرات رواني ايجاد گشايش جديد براي فعاليت اقتصادي خواهد بود که شايد تا حد کمي بر حجم تقاضاي واقعي و نه قيمت، در سطح بازار فولاد اثرگذار باشد، اما ورود و تزريق منابع مالي، سرمايه و آغاز مجدد فعاليت ساخت و ساز در يک ديدگاه عمل گرايانه زودتر از سال 95 آغاز نخواهد شد.
مديرعامل فولاد يزد پيش بيني کرد: شکاف هاي ايجاد شده ميان تحريم کنندگان، در صورت وقوع هر يک از سناريوهاي تمديد مذاکرات پس از تيرماه و يا عدم توافق بدون تعيين تاريخ براي مذاکرات بعدي نيز قطعا شرايط افزايش و اجراي تحريم ها به سختي زمان اوج تنش ها، باز نخواهد گشت و اقتصاد کشور در فضاي قدري بازتر وضعيت کماکان قابل مديريتي را حفظ خواهد کرد.
ايران در افق چشم انداز 1404 دستيابي به ظرفيت 55 ميليون تن فولاد خام را پيش بيني کرده و اکنون به عنوان نخستين توليدکننده خاورميانه و چهاردهمين فولادساز جهان محسوب مي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]