محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842208422
![نمایش مجدد: 15 توصیه به روزه دارانی که دارو مصرف می کنند refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
15 توصیه به روزه دارانی که دارو مصرف می کنند
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: دکتر محمد آزادبخت ، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، یکی از دغدغههای بیماران در ماه مبارک رمضان را روزهداری و چگونگی مصرف داروها دانست.
به گزارش تراز ،فرد مبتلا به بیماری که مجبور به مصرف دارو در این ماه میباشد، قبل از هر چیز باید با پزشک معالج خود مشورت نماید.
دوران بارداری، شیردهی و برخی از بیماری ها مانند دیابت، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و عروقی، چربی خون، روده تحریک پذیر، یبوست، زخم های گوارشی (معده و اثنی عشر)، اختلالات کلیوی، بیماری های اعصاب و روان و آسم همگی از شرایط جسمی هستند که فرد ملزم است پیش از اقدام به روزهداری، با پزشک معالج خود در خصوص روزهداری و همچنین نحوه مصرف داروها مشورت نماید.
اثربخشی بسیاری از داروها، ارتباط مستقیمی با مصرف به موقع آنها در زمان معین دارد. بیماران هیچ گاه نباید بدون مشورت با داروساز یا پزشک معالج خود، اقدام به قطع دارو، تغییر یا کاهش دوز مصرفی و یا تغییر زمان مصرف آن نمایند.
رعایت نکردن این اصول می تواند منجر به عدم کارآیی دارو، عدم دستیابی به اثرات درمانی، بروز اثرات جانبی و تشدید بیماری شود.
مصرف بسیاری از داروها را میتوان پس از مشورت با پزشک به زمان سحری یا افطار منتقل نمود. چنانچه فردی به رغم ابتلا به بیماری، پس از مشورت با پزشک معالج خود، مجاز به روزه گرفتن باشد، میبایست به نکات زیر توجه نماید:
1- قطع ناگهانی برخی از داروها به واسطه روزهداری بسیار خطرناک است. بیمار باید درباره قطع مصرف داروها و نحوه استفاده از آنها در ماه مبارک رمضان، با پزشک و یا داروساز خود مشورت نماید.
2- بیماران مبتلا به بیماری انسدادی ریوی (COPD) و صرع، در معرض خطر تغییر دوز دارو در ایام روزهداری می باشند. پزشکان علاوه بر اینکه باید به بیماران صرعی که با قطع دارو دچار بازگشت حملات تشنجی میشوند مشاوره دقیق بدهند، باید به بیماران مبتلا به آسم که با قطع داروهای استنشاقی و افشانههای تنفسی دچار حملات آسمی میشوند، توصیههای لازم را ارایه بنمایند.
3- مطالعات به عمل آمده روی داروهای ضد فشارخون و ضد انعقاد خون نشان میدهد که روزه داری تاثیر خاصی بر اثربخشی این داروها ندارد. البته گاهی اوقات لازم است در مورد داروهای مدر (ادرار آور)، برای جلوگیری از دست رفتن آب بدن، پزشک اقدام به کاهش دوز این داروها در بیماران روزهدار بنماید.
از آنجاکه مصرف کافی آب و مایعات نقش بسیار مهمی در دفع داروها و متابولیت های ناشی از آنها دارد، لازم است دقت شود که در فاصله بین افطار تا سحر به میزان کافی آب و مایعات به بدن روزهداران و به خصوص بیمارانی که دارو مصرف میکنند، برسد
4- برخی از داروهای ضد التهاب این قابلیت را دارند که دو بار در طول روز مصرف شوند. مصرف اینگونه داروها را میتوان با مشورت پزشک و داروساز به زمان افطار یا سحر موکول نمود.
5- جهت درمان عفونت، پزشک معالج میتواند اقدام به تجویز آنتی بیوتیکهایی بنماید که به جای چند بار مصرف در طی روز، یک یا دو بار در روز مصرف شود.
6- برخی از داروها نیز به شکل آهسته رهش در بازار دارویی موجود میباشند. در مورد این داروها بجای مصرف سه تا چهار بار در روز، پزشک میتواند داروی آهسته رهش که یک بار در روز تجویز میشود توصیه نماید.
7- تغییر نحوه مصرف برخی از داروها (از شکل خوراکی به شکل پوستی) در این ایام نیز بنا به تجویز پزشک ممکن میباشد. در صورت وجود این شکل دارویی، بجای مصرف برخی از داروهای خوراکی، پزشک معالج میتواند آنها را به شکل زیست چسب (مثلا مخاط چسب تریامسینولون استوناید) تجویز نماید.
8- در خصوص بیماران دیابتی، هرچند روزهداری برای برخی از مبتلایان به دیابت بنا بر تشخیص پزشک معالج میتواند مفید باشد، ولی تغییر خودسرانه دوز دارو و رژیم غذایی در برخی دیگر میتواند بسیار خطرناک باشد. بیماران دیابتی باید پیش از شروع ماه مبارک تحت بررسی پزشکی قرار گیرند. بیماران باید از نظر میزان قند خون، فشار خون، چربی خون، انعقاد خون و بررسیهای کلی وضعیت بیوشیمی خون پایش گردند و بر این اساس رژیم غذایی و دارویی مختص هر بیمار قبل از شروع ماه مبارک تعیین گردد.
9- بیمارانی که انسولین مصرف مینمایند، قبل از اقدام به روزهداری باید با پزشک معالج خود مشورت نمایند. در تمامی بیماران دیابتی، تنظیم و کنترل مرتب قند خون، بسیار مهم میباشد.
10- هم بیماران دیابتی و هم خانواده فرد دیابتی باید در رابطه با خطرات تهدیدکننده و عوارض روزهداری مورد مشاوره قرار بگیرند. همچنین افراد فوق، در مورد علایم افزایش و کاهش قند خون، اندازهگیری قند خون، تنظیم وعدههای غذایی، فعالیت بدنی و مصرف داروها در ماه مبارک رمضان باید آموزش لازم را دریافت کنند. علاوه بر این ضروری است روش درمان و اقدامات لازم در صورت بروز مشکل، به فرد همراه بیمار آموزش داده شود.
11- چنانچه بیمار از شرایط عمومی مناسبی برای روزهداری برخوردار باشد، قاعدتا استفاده از اشکال دارویی خاصی که داروها را به صورت غیرخوراکی به بدن میرساند، مشکلی ایجاد نخواهد کرد. بعضی از این اشکال دارویی عبارتند از: قطرههای گوشی، بینی و چشم، کرمها، پمادها و داروهایی که به صورت پلاستر (چسبهای پوستی) مصرف میشوند، شیافهای مقعدی و واژینال، دهان شویهها و اسپریهای دارویی (مانند داروهای ضد آسم که در مورد این داروها نظر شرعی مراجع تقلید متفاوت است)، قرصهای زیرزبانی مانند نیتروگلیسیرین (که در مورد این داروها نیز نظر شرعی مراجع تقلید متفاوت است)، داروهای تزریقی عضلانی و زیرجلدی به شرط آنکه حاوی ویتامینها و یا مواد مغذی نباشند (که البته در مورد داروهای تزریق وریدی نیز مراجع تقلید نظرات متفاوتی دارند).
12- افرادی که باید داروهای خود را به طور روزانه (یک بار در روز) مصرف کنند، برای ادامه درمان خود در زمان روزهداری با مشکل خاصی رو به رو نیستند. این بیماران میتوانند زمان مصرف داروی خود را در فاصله بین افطار تا سحر قرار دهند. در صورتی که لازم است داروی خود را با معده خالی مصرف کنند، بهترین زمان مصرف دارو برای آنها یک ساعت قبل از سحری و یا دو ساعت بعد از افطار میباشد.
13- بیمارانی که مجبور به مصرف روزی دو یا چند بار از داروها هستند، ممکن است پس از مشورت با پزشک معالج خود قادر باشند داروهای خود را در فاصله بین افطار تا سحر استفاده کنند. این مورد برای بیمارانی که مجبور به مصرف داروها با دفعات بیشتر هستند تقریبا ناممکن است و این قبیل افراد بهتر است از روزهداری صرفنظر نمایند. در مواردی خاص ممکن است پزشک معالج قادر باشد با جایگزینی داروهای این بیماران با انواع طولانی اثر آنها و یا تعویض دارو با یک داروی مشابه با نیمه عمر طولانیتر، امکان روزهداری را برای این گروه از بیماران نیز فراهم نماید.در این موارد صرفا نظر پزشک درمانگر تعیین کننده است.
14- از آنجا که به هم خوردن عادات غذایی در ایام ماه مبارک رمضان باعث بروز تغییراتی در روندهای فیزیولوژیک و متابولیک بدن و در نتیجه ایجاد تغییرات در میزان و سرعت متابولیسم و دفع داروها خواهد شد، لازم است علایم حیاتی مربوط به کنترل بیماری با دقت بیشتر و در فواصل کوتاهتری کنترل شود.
15- از آنجاکه مصرف کافی آب و مایعات نقش بسیار مهمی در دفع داروها و متابولیت های ناشی از آنها دارد، لازم است دقت شود که در فاصله بین افطار تا سحر به میزان کافی آب و مایعات به بدن روزهداران و به خصوص بیمارانی که دارو مصرف میکنند، برسد.
این اقدام ضمن تامین نیاز بدن روزهداران به مایعات، به خصوص در زمانی که ماه مبارک رمضان در فصل گرما قرار دارد، شرایط لازم را برای دفع مناسب داروها و متابولیتهای آنها از بدن فراهم خواهد کرد.
زمانبندی انتشار: 6 تير 1394 - 09:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]
صفحات پیشنهادی
توصیههای دارویی ماه رمضان/ مصرف داروهای بیماران دیابتی
توصیههای دارویی ماه رمضان مصرف داروهای بیماران دیابتی افرادی هستند که میبایست تا پایان عمرشان دارو مصرف کنند ولی با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان روزهدار می شوند پزشکان برای این قبیل افراد و بیماران توصیههایی دارند به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاهتوصیه های دارویی ماه رمضان/ مصرف داروهای بیماران دیابتی
توصیه های دارویی ماه رمضان مصرف داروهای بیماران دیابتی شناسهٔ خبر 2781038 - چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸ ۳۰ سلامت > درمان افرادی هستند که می بایست تا پایان عمرشان دارو مصرف کنند ولی با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان روزه دار می شوند پزشکان برای این قبیل افراد و بیماران توصیه هامصرف دارو برای روزه داران + ویدئو
مصرف دارو برای روزه داران ویدئو در ماه مبارک رمضان بیماران باید با نظر پزشک معالج خود دارو را یک یا دو بار در روز استفاده کنند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر درماه مبارک رمضان بیماران از نظر توان روزه داری به دو دسته تقسیم می شوند بیمارانی که توانایی روزه داریمعاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی مطرح کرد دمای هوای تهران به ۴۱درجه و اهواز به ۵۰درجه میرسد/ اوجگیری مصرف
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی مطرح کرددمای هوای تهران به ۴۱درجه و اهواز به ۵۰درجه میرسد اوجگیری مصرف برق در روزهای آیندهمعاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی از پیشبینی رشد مصرف برق در روزهای آینده خبر داد و گفت قرارداد احداث حدود 7000 مگاوات بخش بخار نیروگاه گازی دولتیاز استفراغ عمدی برای لاغری تا مصرف داروهای بیاثر!
از استفراغ عمدی برای لاغری تا مصرف داروهای بیاثر یک کارشناس تغذیه گفت از نظر پزشکان و کارشناسان عمده داروهای لاغری یا بیاثرند یا اگر هم اثری داشته باشند فرد پس از مدت کوتاهی به وزن قبلی خود بازمیگردد به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران به نقل از ايسنا علتازهترین توصیهها درباره «تب کریمه»/ مردم گوشت گرم مصرف نکنند
لبنیات غیرپاستوریزه مصرف نکنید تازهترین توصیهها درباره تب کریمه مردم گوشت گرم مصرف نکنند شناسهٔ خبر 2783794 - یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۰ اقتصاد > کشاورزی و دامداری یک مقام مسئول در سازمان دامپزشکی با بیان اینکه تب کریمه کنگو هیچ علایمی در دام ندارد گفت باید به مردمروزه داران برای سلامت جسم این توصیه ها را بخوانند
کلید شادی داشتن سلامتی است و آنچه ما می خوریم بر سلامتی تاصیر مستقیمی دارد اسلام مسلمانان را تشویق می کند تا به فکر سلامتی خود باشند حضرت محمد ص گفت قبل از بیماری به فکر سلامتی خود باشید او همچنین مسلمانان را تشویق میکند تا سبک زندگی سالمی داشته باشند که این سبک زندگی ساتوصیه هایی به روزهداران برای مراقبت از کلیههایشان
توصیه هایی به روزهداران برای مراقبت از کلیههایشان یک جراح کلیه و مجاری ادراری با تاکید بر اهمیت مصرف مایعات به میزان مورد نیاز بدن گفت روزهداران باید آب کافی در فواصل افطار تا سحر بنوشند تا از بروز عوارض احتمالی بر کلیهها پیشگیری شود آفتاب دکتر سیمین وحیدی با بیان اینکه بتغییر زمان مصرف برخی داروها عارضههایی به بیمار تحمیل میکند
یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۰ کارشناس مسئول دارویی استان گیلان گفت تغییر زمان مصرف برخی داروها از روز به شب نیز میتواند عارضههایی را به بیمار تحمیل کند از جمله این داروها میتوان به برخی مهارکنندههای انتخابی باز جذب سروتونین مانند فلوکستین اشاره کرد که مصرف شبانه آن در برخی افارس گزارش میدهد هشدار به خانوادهها؛ افزایش مصرف بیرویه داروهای غیرمجاز لاغری در آبادان
فارس گزارش میدهدهشدار به خانوادهها افزایش مصرف بیرویه داروهای غیرمجاز لاغری در آبادانموضوع لاغری و تناسب اندام و به تبع آن استفاده از داروهای لاغری از جمله مواردی است که متأسفانه این روزها شاهد مصرف روزافزون و بیرویه این داروها به ویژه داروهای غیرمجاز لاغری در سطح شهر آباداچگونگی مصرف دارو در ماه رمضان
چگونگی مصرف دارو در ماه رمضانتاریخ انتشار يکشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷ ۱۴ یک مسئول دارویی در کشور چگونگی مصرف دارو در ماه رمضان را تشریح کرد به گزارش تسنیم بی شک با فرا رسیدن ماه رمضان دغدغه بیمارانی که برای درمان خود یک یا چند دارو مصرف میکنند بیشتر میشود و هممصرف زیاد نمک عامل ابتلا به سرطان معده/توصیه سازمان بهداشت جهانی
مصرف زیاد نمک عامل ابتلا به سرطان معده توصیه سازمان بهداشت جهانی شناسهٔ خبر 2780049 - سهشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۴ ۳۱ سلامت > تغذیه مطالعات جدید نشان می دهند که مصرف بیش از حد نمک علاوه بر ایجاد فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی می تواند خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش دخطر ناشی از قطع ناگهانی برخی داروها به واسطه روزهداری
سهشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۶ مدیر غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی ساوه به بیان توصیههایی مرتبط با روزهداری و مصرف داروها در ماه مبارک رمضان پرداخت مریم سعیدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه مرکزی – افزود برای افرادی که به دلیل ابتلا به بیماری دانحوه مصرف دارو در ماه رمضان
مصرف دهان شویهها غرغره دارو یا اسپری دهانی به شرط آنکه چیزی درون معده برده نشود باعث ابطال روزه نمیشود نکات مهم درباره مصرف دارو در زمان روزه داری رئیس دفتر تحقیق و توسعه آموزش مردمی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز هشدار داد در هنگام روزه داری بیماران نبایتوصیه هايي به روزه داران در ماه رمضان
توصیه هايي به روزه داران در ماه رمضان همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان نوع غذا و زمان خوردن آن با توجه به ساعات روزه داری دچار تغییر می شود و کارشناسان تغذیه در همین ارتباط توصیه هایی به روزه داران دارند آفتاب مریم زارعی کارشناس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درباره نکات مهم تغامام رضا (ع) برای روزهای آخر شعبان چه توصیهای فرمودند؟ + صوت
با نوای حاج میثم مطیعی امام رضا ع برای روزهای آخر شعبان چه توصیهای فرمودند صوت توصیه و دعای حضرت امام رضا علیه السلام برای روزهای پایانی ماه شعبان با نوای میثم مطیعی را در ادامه گزارش بشنوید و دانلود کنید به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران ابَتوصیه های پزشکی برای روزه داری بیماران مبتلا به دیابت
توصیه های پزشکی برای روزه داری بیماران مبتلا به دیابت فوق تخصص غدد درونریز و متابولیسم گفت بیماران دیابتیک باید دقت داشته باشند در طول روز باکم شدن آب بدن و افت شدید قند مواجه نشوند علی رضا استقامتی با اشاره به اهمیت اصول تغذیه بیماران دیابتی در ماه مبارک رمضان گفت در-
گوناگون
پربازدیدترینها