واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
پسامذاکرات اتمی؛ آغاز ایستادگی بسیار سنگین
دو سال قبل، دکتر حسام الدین آشنا، در جریان گفتگوی ویژه خبری مورخ دوشنبه 8 مهر 1392، بهوضوح، طرح کلی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات اتمی و حتی دوران پساتحریم را با کلید واژه "رویکرد اتمام حجت"، "اثبات حسن نیت"، و از همه مهمتر، "ایستادگی بسیار سنگین" بیان کرد.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس روزنامه «رسالت» در سرمقاله شماره امروز خود نوشت: تز 1. دوران پسامذاکرات اتمی؛ آغاز "ایستادگی بسیار سنگین"... اگر آن چنان که دکتر حسام الدین آشنا، از اعضای برجسته و تعیین کننده اتاق فرمان عملیات رئیس جمهور اسلامی ایران، دو سال قبل تصریح کرده بود، فرجام مذاکرات اتمی به آغاز "ایستادگی بسیار سنگین" ختم میشود، باید بپذیریم که این، یک برنامه از پیش سنجیده البته از نوع "دو فاکتو" بوده است که اکنون مو به مو در حال تحقق است.دو سال قبل، دکتر حسام الدین آشنا، در جریان گفتگوی ویژه خبری مورخ دوشنبه 8 مهر 1392، بهوضوح، طرح کلی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات اتمی و حتی دوران پساتحریم را با کلید واژه "رویکرد اتمام حجت"، "اثبات حسن نیت"، و از همه مهمتر، "ایستادگی بسیار سنگین" بیان کرد.
اکنون، چهار روز مانده به فرجام ضرب الاجلی که یحتمل تا شهریور و سفر رئیس جمهور به مجمع عمومی سازمان ملل متحد تمدید خواهد شد، تحقق این پلان، آشکارا قطعیت یافته است.
تز 2. جملاتی که دکتر حسام الدین آشنا برای بیان منظور خود به کار برد، کامل و دقیق بود. او گفت: "رویکرد اتمام حجت، رویکرد بسیار مهم و تعیین کنندهای در کاری است که ایران در حال انجام آن است؛ جمهوری اسلامی ایران این بار اجازه نمیدهد مذاکرات، ناتمام و ناگهانی قطع شود و در پی اتمام حجت است، زیرا، اگر فردا ایستادگی بسیار سنگینی انجام دادیم، مردم بدانند ما حسن نیت نشان دادیم".
مهم؛ تکرار: "... زیرا، اگر فردا ایستادگی بسیار سنگینی انجام دادیم، مردم بدانند ما حسن نیت نشان دادیم".
وی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب درباره نرمش قهرمانانه گفت: "نرمش برای این است که در بازی پیروز شوی نه این که بازنده شوی. ما طرفهای خود را یک صد سال است که میشناسیم و میدانیم که آنها با قصد قربت نیامدهاند". وی با بیان این که امریکاییها گرفتاریهای جدی در منطقه دارند که بدون مذاکره با ایران این گرفتاریها سالها حل نخواهد شد، افزود: "امریکاییها باید در موضوع هستهای حسن نیت خود را نشان دهند تا درباره مسائل دیگر منطقه نیز با ایران مذاکره کنند".
دکتر حسام الدین آشنا، با اشاره به این که مقامات آمریکا بار دیگر خواستهاند ایران پروتکل الحاقی را بپذیرد تأکید کرد: "ما دیگر اجازه بازرسی غیر متعارف و سر زده را نمیدهیم، زیرا، در گذشته این کار انجام شد، اما، آنها دبه کردند. ... جمهوری اسلامی ایران این بار اجازه نمیدهد مذاکرات ناتمام و ناگهانی قطع شود و در پی اتمام حجت است، زیرا، اگر فردا ایستادگی بسیار سنگینی انجام دادیم مردم بدانند ما حسن نیت نشان دادیم. این که آقای روحانی میگوید امریکاییها وقت کمی دارند برای این است که ملت ایران خیلی منتظر نمیماند و تصمیم خود را میگیرد".
وی گفت: "ما خواستار حذف تحریمها هستیم نه کاهش آنها و نمیخواهیم بر سر کاهش پلکانی تحریمها چانه بزنیم. ما معتقدیم تحریمها ظالمانه است و هر دو طرف باید هم زمان اقدامات اعتماد ساز را انجام دهند نه اینکه ما اقدامی را انجام دهیم و طرف مقابل بگوید بروم بررسی کنم که انجام شدنی هست یا نه" (سه شنبه 9 مهر 1392، خبرگزاری مهر، خبر شماره 2146425).
تز 3.
البته همان طور که مقام معظم رهبری در دیدار رمضانی نود و چهار با مدیران کشور فرمودند، ما برای توافق نکردن وارد این گود نشدیم. انقلابیها، اساساً اعتقادی به پیش بینی رویدادهای انسانی ندارند؛ آنها وارد این میدان شدند تا با اراده انسانی تاریخ را شکل دهند، هر چند که با وقوف بر جوهر امور، در کل، برآوردی از امور دارند. میدانستیم که آنها به اندک برد دیگران رضایت نخواهند داد.
به هر حال، چه در داخل و چه در خارج، برخی "محترمین" بودهاند که گمان میکردند که باید این مسیر را امتحان کرد.
همچنین، لااقل، لازم بود تا برای مردم و بهویژه جوانانی که باید برای "ایستادگی بسیار سنگین" مهیا باشند، حجت تمام شود که ما همه راهها را رفتیم. خصوصاً برای جوانانی که خیانتهای رنگارنگ امریکاییها به تاریخ این ملت یادشان نیست، این اتمام حجت ضروری مینمود.
این چنین بود که پروژه موسوم به "نرمش قهرمانانه" ، با طرحی اندیشیده به حرکت درآمد. بنا به این توضیحات، ایران برای برقراری موازنه فعلی در مذاکرات برنامهریزی اصطلاحاً "دو فاکتو" داشته و آن را تا این جا پیش برده است، و اکنون نه در پایان، بلکه در نیمه راه است.
حامد حاجیحیدری
انتهای پیام/ز
94/04/06 - 04:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]