واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: توصيه مركز پژوهشهاي مجلس در مورد چگونگي استفاده از لامپ كم مصرف
سياسي. قوه مقننه. مجلس. مجلس شوراي اسلامي
مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي توصيههايي در مورد چگونگي استفاده از لامپهاي كم مصرف ارائه داد.
به گزارش دفتر اطلاع رساني مركز پژوهش ها، دفتر مطالعات زيربنايي اين مركز اعلام كرد كه در قانون بودجه سال ۱۳۸۷مبلغ يك هزار ميليارد ريال براي تهيه و توزيع لامپهاي كم مصرف و ترويج استفاده از آنها اختصاص يافته است.
به گزارش روز چهارشنبه ايرنا، در صورتي كه استفاده از اين لامپها بدون توجه به مشكلات فني گسترش يابد، فايدهاي كمتر از زيان آن در پي خواهد آورد زيرا عملكرد لامپهاي كم مصرف نشان ميدهد كه آنها علاوه بر تضعيف ضريب توان، حداكثر Cos =۰/۸هارمونيك قابل ملاحظهاي را بر شبكه تحميل مي كنند و بررسي مدل يك مجتمع مسكوني نيز نشان ميدهد كه استفاده انبوه از اين لامپها نياز به پيش بينيهاي واقع بينانه دارد و اگر چه استفاده از آنها گامي عملي به سوي گسترش فرهنگ صرفه جويي است، ولي اين امر مستلزم حركت با ديد باز است.
مركز پژوهشها در ادامه براي كاهش آثار سوء ناشي از جايگزيني لامپهاي كم مصرف با لامپهاي معمولي پيشنهاد كرد كه با توجه به كاربرد محدود لامپهاي كم مصرف براي روشنايي، به منظور كاهش مصرف در ساعات پيك، (اوج مصرف) حداكثر در ۳۰تا ۴۰درصد لامپهاي مصرفي از آنها استفاده شود.
همچنين پس از به كارگيري لامپهاي كم مصرف در هر منطقه T.H.Dآن اندازه گيري و حتما فيلترهاي مناسب در مناطق مورد نياز نصب شود، ضمن اين كه كاربرد اين لامپها در مناطقي از شهر كه ميزان T.H.Dبالاست (مانند مناطق صد درصد اداري) حتما با فيلتر انجام گيرد و از توسعه بيحد آن در اين مناطق نيز جلوگيري شود. در همين ارتباط وزارت نيرو هم بايد حداكثر T.H.D قابل قبول شبكه را تبيين كند.
از سوي ديگر با توجه به بالا بودن هزينه اوليه خريد لامپهاي كم مصرف، دولت يارانه معمول را پرداخت كند و در همين حال هتل ها، سالنهاي اجتماعات، مساجد ، حسينهها و ساير اماكن عمومي هم كه اغلب شدت نوري بالاتر از ۲۰۰ لوكس دارند و محيط آنها همواره روشن است موظف به استفاده از اين لامپ ها شوند.
مركز پژوهشها در همين حال تصريح كرد كه وزارت نيرو كاملا اميدوار به كاهش مصرف (با كاربرد اين نوع لامپ ها) نباشد و برنامه مديريت بار را با دقت و عمق بيشتري دنبال كند.
آخرين توصيه مركز پژوهشها نيز اين بوده كه در مناطقي كه از لامپهاي كم مصرف به مقدار زياد استفاده شده است - بهتر است- كنتورهاي الكترومغناطيسي جمع آوري و به جاي آنها كنتورهاي ديجيتالي نصب شوند.
در بخش ديگري از اظهارنظر مركز پژوهشها در اين زمينه آمده است: انرژي برق گرانترين انرژي شناخته شدهاي است كه تاكنون بشر به آن دسترسي پيدا كرده است زيرا توليد و به كارگيري اين انرژي ، سرمايهگذاري زيادي را طلب ميكند و اگر چه منابع متنوعي براي توليد اين انرژي در دسترس است كه از جمله آنها ميتوان -سوختهاي فسيلي، نيروي اتم، پتانسيلهاي آبي، انرژي ناشي از باد، جذر و مد (آب درياها)، تشعشع آفتاب، زمين گرمايي (ژئوترمال) و Bio Massرا نام برد، ولي با اين اوصاف هزينه توليد انرژي برق همچنان بالا بوده و اين در حالي است كه انرژي برق چهارراه ارتباطي بين انرژي ها به شمار ميرود به همين دليل در آيندهاي نه چندان دور تمام انرژي ها نخست به انرژي الكتريكي تبديل شده و بعد از آن به صورت انرژي مكانيكي، حرارتي، روشنايي و شيميايي مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
از سوي ديگر در بين كاربردهاي انرژي الكتريكي، انرژي نوراني حاصل از آن هم از ويژگي خاصي برخوردار است، به طوري كه با هيچ انرژي ديگري قابل جايگزيني نيست و مردم ناچارند در زمينه روشنايي، از انرژي الكتريكي بهره گيرند كه با استفاده از انرژي نفت و گاز براي اين منظور قابل مقايسه و جايگزيني نيست.
بنابراين، سرمايه هنگفت مورد نياز در صنعت برق و استفاده انحصاري روشنايي از اين انرژي و سهم بالاي مصرف روشنايي در ايران و قيمت بالاي انرژي الكتريكي برق توليد شده به علت ضريب بار نسبتا پايين - پيك به وسيله بار روشنايي حادث ميشود و هر قدر اين بار كاهش پيدا كند، به تبع آن پيك منحني بار نيز كمتر خواهد شد و در نتيجه ضريب بار بيشتر مي شود و بخشي از اهداف مديريت بار تحقق مييابد. ضمن اين كه كاهش بار روشنايي با ترويج لامپ كم مصرف امكان پذير است و به همين سبب سعي ميشود كه لامپهاي كم مصرف جايگزين لامپهاي با مصرف زياد شوند، ولي بايد توجه داشت كه كاربرد بدون مطالعه آنها نه تنها سودي در بر نخواهد داشت بلكه ممكن است در بعضي از حالات زيانبار هم باشد.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 273]