واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ تير ۱۳۹۴ (۵:۱۱ق.ظ)
کوتاهي وزارت بهداشت در صدور گواهي سلامت محصولات کشاورزي موج- مشاور سازمان حفاظت محيط زيست در امور سموم و کودهاي شيميايي اظهارکرد: ما نسبت به متوسط جهاني، سموم و کود کمي مصرف مي کنيم و مشکل ما در نوع سموم مصرفي است.
محمدجواد سروش در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري موج درباره وضعيت استفاده از سموم کشاورزي و استفاده بي رويه از آن در محصولات کشاورزي کشور گفت: در همه جاي دنيا هنوز سموم شيميايي مصرف مي شود و بيشترين مصرف سموم را اروپايي ها و آمريکايي ها دارند. هم اکنون حداقل 40-50 درصد توليد محصولات کشاورزي مديون استفاده از سموم و کود کشاورزي است.
وي تاکيد کرد: مصرف بي رويه و بدون برنامه سم آثار مخرب خودش را ميگذارد و سلامت انسان ها و محيط زيست را به خطر مي اندازد، اما؛ تلاش براي اين که بخواهيم مصرف سم و کود را کاهش دهيم صحيح نيست.
سروش با اشاره به اين که مصرف سم و کود بايد با برنامه و توصيه شده و طبق قانون و با نسخه گياه پزشکي و نظارت مصرف شود گفت: بايد کنترل کيفي به صورت کامل روي سموم انجام گيرد. در دنياي امروز همه جا کود و سم در دسترس است اما آن چيزي که ما بايد داشته باشيم گواهي سلامت محصولات و فرآورده هاي کشاورزي است.
مصرف سم در کشور از متوسط جهاني پايين تر است
مشاور سازمان حفاظت محيط زيست در امور سموم و کودهاي شيميايي اظهار کرد: ما نسبت به متوسط جهاني، سموم و کود کمي مصرف مي کنيم، مشکل ما در نوع سموم مصرفي است، اين سموم از گروه هاي پر خطر و سمومي هستند که سال هاي قبل از رده خارج شده اند.
سروش با بيان اينکه بيش از 270 نوع سم جديد در کشور ثبت شده که تنها 8 درصد از آن پر خطر است تصريح کرد: با توجه به اين که تجارت سم در بخش خصوصي انجام مي گيرد و سموم پر خطر ارزان تر و داراي طيف کشندگي وسيع تري است، کشاورز اشتياق بيشتري براي مصرف اين سموم پر خطر دارد و در واقع تجارت به سمت سموم پرخطر رفته است.
وي گواهي سلامت محصولات در دنياي امروز را مهمترين شاخص پايداري سلامت اجتماعي و اقتصادي جامعه عنوان و تاکيد کرد: اگر استقرار نظام گواهي محصولات و فرآورده هاي کشاورزي در قالب استاندارهاي خاص داشته باشيم مي توانيم کيفيت را کنترل و فرآيند توليد و مصرفمان را استاندارد سازي کنيم و در واقع تضمين سلامت کيفيت براي مصرف کننده برسيم.
کنترل کيفي محصولات کشاورزي به عهده وزارت بهداشت است
به گفته سروش مادامي که کنترل کيفي در روي محصولات کشاورزي که از جمله مسووليت هاي وزارت بهداشت و درمان است، بعد از توليد به هنگام عرضه به مصرف کننده وجود نداشته باشد، کشاورز خود را مسوول نمي بيند تا در قبال عوارض سموم حرکتي انجام دهد.
وي ادامه داد: اگر ما کنترل را روي محصولات توليدي داشته باشيم، هيچ کس نمي تواند محصول آلوده و مغاير سلامت به بازار عرضه کند. در آنجا ما مي توانيم مصرف سموم را کنترل کنيم و اين فرهنگ را در کشاورز به وجود بياوريم که در صورت مصرف کود و سم بيشتر از حد استاندارد، در زمان عرضه به بازار بايد پاسخگو باشد.
مشاور سازمان حفاظت محيط زيست در امور سموم و کودهاي شيميايي با ارائه پيشنهادي گفت: با توجه به وضعيت تجاري و قاچاق سم از کشورهاي همسايه ايران، بايد گواهي نامه صدور کيفيت محصولات را جدي بگيريم.
به عقيده وي اين عمل نظارت دايمي بر روي محصولات کشاورزي و فرآورده هاي تجاري را از سوي مسوولان وزارت بهداشت، وزارت کشاورزي، سازمان محيط زيست و سازمان استاندارد مي طلبد.
سروش با بيان اين که سلامت جامعه در توليد محصول سالم و گواهي شده است گفت: بيش از صد ميليون تن محصولات کشاورزي بايد داراي گواهي سلامت باشد و اين حرکت بايد همگاني باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 506]