واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: ایرانی ها کتاب امانتی نمی خوانند
آمار نشان می دهد که از ۳۹ میلیون کتاب موجود در کتابخانه های عمومی کشور فقط یک چهارم کتاب به امانت گرفته می شود، و اگر مردم به خواندن کتاب امانتی موجود در کتابخانه های عمومی رغبت نشان دهند، سرانه مطالعه کتاب افزایش می یابد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، آسیب شناسی کتابخانه های عمومی کشور، موضوع این هفته برنامه شهر فرنگ شبکه خبر بود که میهمانان این برنامه با بیان نقطه نظرات خود به واکاوی سرانه مطالعه در کشور پرداختند. محمد اللهیاری معاون توسعه کتابخانهها و کتابخوانی در این برنامه گفت: بودجه کتابخانه ها از طریق دولت و یا خیرین تامین می شود و کتابخانه وقتی کامل می شود که به عنوان نهاد کتابخانه در اختیار بهره بردار قرار می گیرد.
وی افزود: اکنون در کشور 2 هزار کتابخانه نهادی ، 900 کتابخانه مشارکتی و 24 کتابخانه مستقل داریم. علاوه بر این برخی سازمان ها، افراد و موسسات پژوهشی در کشور نیز کتابخانه دارند اما به طور کلی 6 کتابخانه مرکزی در کشور موجود است. اللهیاری با تاکید بر اینکه کتابخانه ها باید در منطقه ای ساخته شود که فرهنگ کتابخوانی در میان مردم آن منطقه رایج باشد گفت : هم اکنون مردم به صورت عادلانه و راحت به کتاب دسترسی ندارند اما گسترش کتابخانه ها کمک می کند که دسترسی مردم به کتاب سهل تر و عادلانه تر شود . معاون توسعه کتابخانهها و کتابخوانی با اشاره به اینکه تیراژ کتاب پارسال 136 میلیون نسخه بود گفت : این رقم نشان می دهد به ازای هر نفر کمتر از دو کتاب در کشور وجود دارد . در ادامه مجید حسینی عضو هیات علمی دانشگاه که دیگر میهمان برنامه بود گفت: بر اساس آمار 39 میلیون کتاب در کتابخانه ها هست که فقط یک چهارم از این تعداد به امانت گرفته می شود، چون مردم کتاب به امانت نمی گیرند. این استاد دانشگاه با اشاره به وجود 470 کتابخانه در تهران از 3 هزار کتابخانه عمومی در کشور گفت: در کتابخانه های کشور 39 میلیون نسخه کتاب وجود دارد که اگر همین کتاب ها خوانده شود آمار سرانه مطالعه کتاب در کشور افزایش خواهد یافت .
حسینی تعداد ناشران در کشور را ده هزار ناشر عنوان و تصریح کرد : ما به اندازه آمریکا و فرانسه ناشر داریم و به اندازه فرانسه و ژاپن نیز سالانه 60 هزار عنوان کتاب منتشر می شود اما تعداد تیراژ این عناوین کتاب فقط 500 نسخه است یعنی برای افزایش کشش مردم به مطالعه کاری نکرده ایم . وی با تاکید بر اینکه به جای اینکه مردم را کتابخوان کنیم مردم را خریدار کتاب کرده ایم اظهار داشت : من مخالف توسعه کتابخانه ها هستم چون کتابخانه ها را درست اداره نمی کنیم. حسینی افزود : حجم و نوع کتاب های ما اصلا متناسب نیست و توسعه سخت افزاری را به صلاح نمی دانم زیرا هر چه کمیت افزایش یابد ، کیفیت کم می شود .
جمعه ۵ تیر ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]