تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):کسی که نماز را از وقتش تأخیر بیندازد، (فردای قیامت) به شفاعت من نخواهدرسید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820888187




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

علوم انساني و چالش اشتغال/دكتر داوري: بدون علوم انساني نمي‌دانيم كيستيم


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: علوم انساني و چالش اشتغال/دكتر داوري: بدون علوم انساني نمي‌دانيم كيستيم
رئيس فرهنگستان علوم در همايش علوم انساني و چالش اشتغال گفت: ما بدون علوم انساني و به‌ويژه فلسفه اصلاً نمي‌دانيم كجا هستيم و كيستيم.

به گزارش خبرنگار مهر،‌ عصر ديروز در همايش علوم انساني و چالش اشتغال دكتر رضا داوري اردكاني،‌ رئيس فرهنگستان علوم به وضعيت علوم انساني در ايران پرداخت.

دكتر داوري در آغاز سخن موضع خود را دفاع از علوم انساني در ايران خواند و گفت: ‌منظور من از علوم انساني علومي است كه در قرنهاي هجدهم و نوزدهم در عالم جديد پديد آمده اند،‌ يعني علومي چون جامعه شناسي،‌ روانشناسي و اقتصاد.

وي سپس با تمايز قائل شدن ميان نگاه سياسي و نگاه علمي به مشكلات فراروي ظهور علوم اشاره كرد و گفت: علوم خيلي آسان به دست نيامده اند و كار علمي،‌ كار خطيري است. در جهان تجدد نيز چنين نبوده كه علوم انساني به سادگي به دست آيند و مثلا اثبات مركزيت زمين كار ساده اي نبوده است و براي آن هزينه هاي دشواري پرداخته شده است.

استاد فلسفه دانشگاه تهران در ادامه با تاكيد بر كارهاي خطيري كه بر سر پيشرفت علوم انساني صورت گرفته است،‌ گفت: در غرب مي بايستي شرايطي ايجاد شود كه اين علوم پديد آيند و حتما اين نياز و طلب بوده كه اين علوم به وجود آمده است. جامعه اي كه به علمي نياز نداشته باشد و احساس نياز به آن نكند،‌ به آن علم روي نمي كند.

دكتر داوري تاكيد كرد: در كشور ما نسبت به اين علوم انساني احساس نياز نبوده است و به همين دليل نخستين آثاري كه در زمينه اقتصاد و روانشناسي نوشته شده است تا اين اندازه كم مطالعه شده است.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي دليل خوانده نشدن اين كتب را فقدان احساس نياز جامعه ايراني سده نوزدهم به علوم انساني خواند و گفت:‌ علم سيال است و به هر كجا مي رود و براي دريافت آن بايد شما نيز سيال باشيد. جهان فعلي به سياست كه البته بسيار هم مهم است،‌ بيش از اندازه اهميت مي‌دهد،‌ اما با عينك سياسي نمي‌توان علم را فهميد.

دكتر داوري در بخش ديگري از صحبتش با اشاره به اهميت علوم انساني گفت: به هر حال ما بدون علوم انساني و به‌ويژه فلسفه نمي‌دانيم كجا هستيم كه بخواهيم به جايي رويم.

دكتر داوري در پايان با تاكيد بر ضرورتهاي پيش رو در فراگيري و گسترش علوم انساني و فلسفه گفت:‌به هر حال ما بايد ضعفهاي خودمان را ببينيم و با همان توش و توان اندك كه داريم قدم بر داريم و ان شاء‌الله به جايي مي رسيم. ان شاء‌الله علوم انساني به خودآگاهي مي‌رسد.
 چهارشنبه 1 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 387]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن