واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ تير ۱۳۹۴ (۱۹:۸ب.ظ)
کارنامه تجارت خارجي در سه ماهه نخست سال منتشر شد موج- بررسي تحليلي تجارت خارجي ايران در بهار امسال نشان ميدهد که تراز بازرگاني جمهوري اسلامي ايران مثبت و حجم صادرات بيشتر از واردات بوده است.
به گزارش خبرگزاري موج، گمرک جمهوري اسلامي ايران حجم تجارت خارجي سه ماه امسال را 21 ميليارد و 214 ميليون دلار اعلام کرد. در اين مدت، 10 ميليارد و 867 ميليون دلار انواع کالا از ايران به ساير کشورها صادر و در مقابل 10 ميليارد و 347 ميليون دلار نيز وارد کشور شده است.
بر اساس اين گزارش صادرات کشورمان 9.96 درصد و واردات نيز 15.48 درصد کاهش داشته است.
همچنين ميزان وزني کالاهاي صادراتي کشورمان در مدت يادشده 25 ميليون و 61 هزار تن و ميزان وزني کالاهاي وارداتي نيز 8 ميليون و 845 هزار تن بوده است.
همچنين مقايسه ميزان وزني صادرات نسبت به واردات نشان مي دهد صادرکنندگان ايراني همچنان به صادرات مواد خام علاقهمندند و کالاهاي ساخته شده سهم کمتري را همچون سالهاي پيش به خود اختصاص داده است.
اين گزارش ميافزايد، کارنامه تجارت خارجي ايران در بهار امسال حاکي از آن است که با وجود کاهش 32 درصدي صادرات ميعانات گازي، جايگاه محصولات پتروشيمي بهتر شده و صادرکنندگان توانستهاند ارزش صادرات اين محصول را در مدت يادشده 12 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش دهند.
اقلام عمده کالاهاي صادراتي
اقلام عمده صادرات در مدت مورد بررسي، شامل گازهاي نفتي و هيدروکربورهاي گازي شکل مايع شده به ارزش 576 ميليون دلار و سهم ارزشي 7 درصد، پروپان مايع شده به ارزش 383 ميليون دلار و سهم ارزشي 4.65 درصد و قير نفت به ارزش 363 ميليون دلار و سهم ارزشي 4.4 درصد بوده است.
عمدهترين خريداران کالاهاي ايراني
گرچه واردات از چين همواره با انتقادات شديدي همراه بوده، اما در مقابل کشور چين بزرگترين خريدار کالاهاي ايراني نيز بهشمار ميرود. اين کشور در بهار امسال 5 ميليون و 626 هزار تن کالا به ارزش يک ميليارد و 928 ميليون دلار از ايران وارد کرد. پس از اين، کشور عراق قرار دارد. صادرات به عراق نيز در اين مدت با 2ونيم درصد افزايش به يک ميليارد و 509 ميليون دلار رسيد.
همچنين بيشترين افزايش صادرات در بهار امسال به کشور امارات متحده عربي و هند اختصاص دارد. امارات متحده عربي در اين مدت يک ميليارد و 317 ميليون دلار انواع کالا از ايران وارد کرد و با 43 درصد افزايش نسبت به پارسال رتبه سوم را به خود اختصاص داد.
هند در رتبه چهارم قرار گرفت. صادرات ايران به هند در اين مدت 729 ميليون دلار بود که 46 درصد افزايش نشان ميدهد. همچنين افغانستان نيز 611 ميليون دلار کالا از ايران وارد کرد و در رتبه پنجم قرار گرفت.
اقلام عمده واردات
اين گزارش حاکي است، رتبههاي نخست واردات کشورمان در اين مدت به دو نهاده دامي و دو کالاي اساسي اختصاص دارد.
در سالهاي گذشته نيز چنين بوده و رتبههاي نخست واردات به اين کالاها اختصاص داشته است. اين کالاها به ترتيب شامل ذرت دامي به ارزش 356 ميليون دلار، برنج به ارزش 243 ميليون دلار، دانه گندم به ارزش 214 ميليون دلار و کنجاله سويا به ارزش 209 ميليون دلار هستند. سهم اين کالاها از کل واردات کشورمان در مدت يادشده 9.88 درصد بوده است. اين در حالي است که خودرو ديگر جايي در ميان پنج قلم عمده وارداتي ندارد و جاي خود را به يک کالاي سرمايهاي داده است. ماشينآلات و دستگاههاي به هم فشرده، شکل دادن يا قالبگيري سوختهاي معدني جامد، خميرهاي سراميکي و ساير محصولات معدني و ماشينهاي درست کردن قالبهاي ريختهگري از ماسه عنوان پنجمين کالاي عمده وارداتي کشورمان در اين مدت است که به ارزش 209 ميليون دلار وارد کشورمان شده است.
کشورهاي عمده صادرکننده کالا
چين در بهار امسال عمدهترين کشور صادرکننده کالا به ايران بوده است. سهم اين کشور از کل واردات کشورمان 2 ميليارد و 606 ميليون دلار بود. با اين حال صادرات چين به ايران در مدت يادشده بيش از 6 درصد کاهش داشته است. امارات متحده عربي رتبه دوم را به خود اختصاص داده و در اين مدت 2 ميليارد و 395 ميليون دلار انواع کالا به ايران صادر کرده که مجموع صادرات اين کشور نيز با 25 درصد کاهش همراه بوده است. رتبههاي بعدي نيز به کره جنوبي، ترکيه و هند اختصاص دارد که هر يک از اين کشورها به ترتيب 929 ميليون دلار، 782 ميليون دلار و 636 ميليون دلار انواع کالا به ايران صادر کردهاند که گرچه صادرات هند به ايران در اين مدت با کاهش چشمگيري همراه بوده اما شاهد افزايش صادرات کره جنوبي و ترکيه به ايران هستيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]