واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ تير ۱۳۹۴ (۱۴:۲۰ب.ظ)
ابتلاي يک سوم کودکان کره شمالي به راشيتيسم موج - برنامه جهاني غذا اعلام کرد اين نهاد براي کمکرساني به مردم کره شمالي که از سوء تغذيه رنج ميبرند، از منابع مالي کافي برخوردار نيست.
به گزارش خبرگزاري موج، کره شمالي هفته گذشته اعلام کرده بود بدترين خشکسالي صدسال گذشته را تجربه ميکند که به ويژه تأثير مخربي بر کشت برنج و گندم داشته است.
جان علييف، معاون مدير منطقهاي برنامه جهاني غذا در آسيا، با ارسال رايانامهاي به خبرگزاري فرانسه خاطر نشان کرد: تنها 55 درصد نيازهاي مالي براي کمکرساني به کره شمالي تأمين شده است و اين نهاد تنها ميتواند به نيمي از يک ميليون و هشتصد هزار زن و کودک نيازمند کمک کند.
وي با ابراز تأسف گفت: «با توجه به خشکسالي و پيامدهاي آن، اين مشکلات مالي واقعاً بدموقعي ايجاد شده است».
وي افزود پم حداقل به 28 ميليون دلار (24 ميليون و 700 هزار يورو) ديگر براي کمک رساني به مردم کره شمالي نياز دارد.
اين مسوول سازمان ملل تصريح کرد: «دسترسي به منابع مالي براي جلوگيري از افزايش سوء تغذيه در کره شمالي از اهميت حياتي برخوردار است و ما نياز فوري به پول داريم».
بارش باران در چند روز اخير تا حدي وضعيت را در برخي مناطق کره شمالي بهبود بخشيده اما کافي نبوده است..
خبرگزاري رسمي کي سيان اي به نقل از سيم ميونگ اوک، معاون رئيس سازمان هواشناسي کره شمالي، اعلام کرد در استانهاي هوانگهائه Hwanghae جنوبي و شمالي در فاصله يازدهم تا بيست و دوم ژوئن باران زيادي باريد اما خشکسالي همچنان ويراني به بار ميآورد.
وي افزود: «گردبادي که در حال حاضر بر فراز شمال غربي اقيانوس آرام در جريان است و شرق آسيا را تحت تأثير قرار خواهد داد، به علت آل نينو تشديد نخواهد شد و فصل باران احتمالاً ديرتر فرا خواهد رسيد و شدت کمتري خواهد داشت.»
بنا بر اعلام برنامه جهاني غذا، برداشتهاي پيش از موعد گندم و جو نشان ميدهد ميزان محصول تا چه حد کاهش يافته است.
کره شمالي که اقتصاد و کشاورزي آن پس از دههها مديريت فاجعهبار و تخصيص منابع به برنامه هستهاي روند رو به نابودي را طي ميکند، در نيمه دوم سالهاي 90 قحطي مرگباري را تجربه کرد.
صدها هزار نفر در آن سالها از گرسنگي جان خود را از دست دادند.
سازمان ملل ميگويد نزديک به يک سوم کودکان کره شمالي راشيتيسم دارند.
وزارت وحدت کره جنوبي خاطر نشان کرد با اين حال، اجراي اصلاحاتي توانست محصول و زندگي روزمره کشاورزان در کره شمالي را بهبود ببخشد.
توليد کشاورزي کره شمالي با اين اصلاحات، سال گذشته به رغم خشکسالي شديد احتمالاً تنها 10 هزار تن کاهش يافته و به چهار ميليون و هشتصد هزار تن رسيده است.
کيم جونگ اون، رهبر کره شمالي، به کشاورزان اجازه داده است 30 درصد سهم محصول خود را براي خود نگه دارند. در سال 2014، اين سهم به 60 درصد افزايش يافت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]