واضح آرشیو وب فارسی:مهر: /علوم انساني و چالش اشتغال/سواد تكنولوژيك و تفكر تلفيقي سرمايههايي براي اصلاح رشتههاي علوم انساني هستند
دكتر محمود مهرمحمدي، عصر ديروز در همايش «علوم انساني و چالش اشتغال» گفت: سواد تكنولوژيك و تفكر تلفيقي، سرمايههايي براي اصلاح رشتههاي علوم انساني هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، عصر ديروز در همايش «علوم انساني و چالش اشتغال» كه به همت انجمنهاي علمي فلسفه دانشگاههاي تهران و بهشتي، در تالار فردوسي دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران برگزار شد، دكتر محمود مهرمحمدي، عضو هيئت علمي گروه تعليم و تربيت دانشگاه تربيت مدرس پيرامون «چالش اشتغال از نظر بيسوادي تكنولوژيك و فقر تفكر تلفيقي در علوم انساني و اجتماعي» سخنراني كرد.
دكتر مهر محمدي، موضوع سخنراني خود را ذيل محور ذيل محور «توانمنديهاي پايه دانشآموختگان علوم انساني در اشتغال آنان» خواند به شرح مفهوم «برنامه درسي مغفول» پرداخت و گفت: اين مفهوم ناظر به غفلتها و لغزشهايي است كه به ويژه در حوزه ساخت و تدوين برنامهها اتفاق ميافتد و در اثر آن محروميتي كه جبران يا رفع آن بسيار بعيد يا حتي غيرممكن مينمايد به دانشآموختگان تحميل ميشود. به ديگر سخن برنامههاي درسي ميتواند واجد خلأها و نقيصههايي باشد كه از حيث پرورش شايستگيهاي ضروري در دانشآموختگان «عقيم» ارزيابي شود.
وي تاكيد كرد: اين مبحث به تبيين يكي از وجوه مغفول در برنامههاي درسي علوم انساني ـ اجتماعي ميپردازد كه اين برنامهها را از حيث شايستگيهاي اشتغال عقيم و نابارور ميسازد. اين خلا «سواد تكنولوژيك» و «تفكر تلفيقي» است كه پردازش دقيق آنها ميتواند به سرمايهاي كارساز براي بازنگري و اصلاح برنامههاي درسي رشتههاي علوم انساني و اجتماعي مبدل شود.
دكتر مهر محمدي گفت: مراد از سواد تكنولوژيك (technological literacy)، شايستگي ارايه طرح و تدبير معقول در مواجهه با مسايل يا موقعيتهاي مسألهاي است كه لاجرم با ظرفيت خلق و ابداع (نه كشف و رمزگشايي) سر و كار داشته و نيازمند قابليتهاي فكري ويژه و پيچيده، به خصوص تفكر تلفيقي (Integration Thinking) ميباشد. اين شكل تفكر ناظر به قابليت حل پارادوكس يا جمع كردن ميان معيارها يا ملاحظات به ظاهر غيرقابل جمع در ارايهي طريق براي مسايل خاص ميباشد.
وي در پايان به نسبت دقيق ميان اين شايستگيها و موضوع اشتغال با ذكر مثالهايي از حوزههاي مختلف علوم انساني پرداخت.
در ادامه دكتر هادي وحيد، عضو هيئت علمي دانشكده حقوق دانشگاه شهيد بهشتي در مورد «اشتغال دانش آموختگان حقوق» سخنراني كرد و گفت: امروزه اگرچه در نتيجه تقسيم كار و تخصصي شدن آن، آموزش و تخصص شرط لازم براي سامان دادن به وضعيت اشتغال در حقوق است، اما شرط كافي نيست. در هر دو بخش خصوصي و دولتي نابساماني ساختار و كاركرد دستگاه هاي نيازمند به جذب متخصصان حقوق بر وضعيت اشتغال دانش آموختگان اين رشته مؤثر است. در كنار دو قطب آموزش و اشتغال، نقش اساسي سياست گذاري هاي كلان در نظام حقوقي كشور را نبايد ناديده گرفت.
وي گفت: علاوه بر مشكلات بيشمار بازار كار ايران به طور كلي، موانع عمده كاريابي دانش آموختگان حقوق با توجه به سه محور اساسي فوق الذكر عبارتند از نخست عدم تناسب محتوايي لازم ميان آموزش حقوق و نيازهاي حرف و مشاغل حقوقي؛ دوم عدم تعامل مناسب ميان دستگاه هاي آموزشي و دستگاه هاي اجرايي و قضايي؛ سوم بي اعتنايي و بي اعتمادي دستگاه هاي قضايي و اجرايي به دانش اموختگان حقوقي؛ چهارم نبودن تخصص هاي حقوقي مورد نياز بازار كار؛ پنجم ضعف فرهنگ عمومي و شناخت ناكافي و گاه نادرست عامه از دانش و كارايي حقوق
وي در پايان گفت: راهكارهايي كه براي برون رفت از اين مشكلات مي توان پيشنهاد كرد عمدتاً بر اصلاح نظام آموزشي و تغيير در سياست هاي دستگاه هاي اداري و قضايي استوار است و ارتقاي فرهنگ عمومي را ميطلبد.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 340]