تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز، از آيين‏هاى دين است و رضاى پروردگار، در آن است. و آن راه پيامبران است. ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827044719




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توکلی:مصوبه هسته‌ای مجلس حد جواز مذاکره‌کنندگان را مشخص می‌کند/ مطهری:طرح به نفع دولت است


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: توکلی:مصوبه هسته‌ای مجلس حد جواز مذاکره‌کنندگان را مشخص می‌کند/ مطهری:طرح به نفع دولت است
احمد توکلی با اشاره به طرح حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای گفت: تصویب این طرح باعث می‌شود که طرف مقابل ما در مذاکرات هسته‌ای بداند که حد جواز تیم مذاکره کننده ما به چه میزان است تا توقع بیش از اندازه نداشته باشند.
به گزارش نامه نیوز، احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و علی مطهری دیگر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شب گذشته به بررسی طرح حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای ایران پرداختند.

توکلی در ابتدای این برنامه پیرامون اینکه این طرح چه پیامدهای داخلی و خارجی می‌تواند داشته باشد، گفت: احساس ما از مراوداتی که با مردم داریم این است که اکثریت مردم ما خواهان یک روش عزتمندانه هستند تا هم تحریم‌های ظالمانه برداشته شود و هم منافعی که دستاورد بچه‌های این کشور است حفظ شود لذا اکثریت نمایندگان به این خواست عمومی رای دادند به ویژه اینکه این طرح یک پشتوانه عملی برای دولتی است که 18 ماه است در این عرصه دست و پنجه نرم می کند و سرفرازانه این کار را پیش می‌برد.

وی افزود: کفه پیام داخلی و خارجی تصویب این طرح برابر است، این طرح باعث می‌شود که طرف مقابل ما در مذاکرات هسته‌ای بداند که حد جواز تیم مذاکره کننده ما به چه میزان است تا توقع بیش از اندازه از تیم مذاکره کننده هسته‌ای نداشته باشند.

مطهری در ادامه این بحث در پاسخ به این سؤال که آیا تصویب این طرح قدرت چانه زنی ما را در مذاکرات هسته‌ای بالا خواهد برد یا خیر؟ گفت: این طرح قدرت چانه زنی تیم مذاکره کننده هسته‌ای را بالاتر می‌برد چراکه یک صدا از کل نظام بیرون می‌آید و این یک صدایی حاکی از وحدت ملت و حکومت درباره این مسئله است.

وی ادامه داد: گمان می‌کنم کفه پیام خارجی تصویب این طرح از کفه داخلی آن بیشتر است، این موضوع به این دلیل است که در حال حاضر مجلس همان چارچوب‌هایی که قبلاً توسط مقام معظم رهبری تاکید شده بود در قالب یک قانون در می‌آورد که تصویب این قانون ضمانت اجرایی بیشتری پیدا می‌کند، ضمن اینکه دست دولت را نیز باز می‌گذارد که اگر احیاناً در یک فرضیه نزدیک به محال توافق بدی صورت گرفت بالاخره یک ابزار و بهانه‌ای داشته باشد که بتواند این توافق را لغو کند و این کاری است که در خیلی از مجالس دنیا انجام می‌شود لذا تصویب این طرح به نفع دولت است.

در ادامه این گفتگو توکلی نیز در پاسخ به این سؤال که برخی‌ها معتقدند که تصویب چنین طرحی مسیری خلاف جهت حرکتی است که دولت در آن قرار دارد، گفت: هم جهتی مهم است و همسانی مهم نیست، کاری در دولت و مجلس صورت می‌گیرد که این کار مکمل و هم جهت‌اند.

وی ادامه داد: تصویب این طرح حد جواز تیم مذاکره کننده ما را در مقابل دشمن یا طرف مذاکره کننده مشخص می‌کند و توقع آن‌ها را پایین می‌آورد چراکه هر جای دنیا مجلس تجلی اراده ملی است و دولت نیز متکی به اراده ملی حرف می‌زند در نتیجه وقتی مجلس تصویب می‌کند که تیم مذاکره کننده هسته‌ای نمی‌تواند از خطوطی جلوتر برود طرف مذاکره کننده مفروضاتی پیدا می‌کند به اضافه اینکه اگر در شرایطی توافقی امضا شد که در آن یک اشتباهی به وجود آمد جا دارد بتواند دوباره درباره آن بحث کنیم و جلوی آن ایستادگی کنیم و نکته دیگر در تصویب این طرح نیز تاکید بر ترجیح مصوبات شورای عالی امنیت ملی است.

توکلی همچنین درخصوص جایگاه نظرات شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت: اصل 176 یک نهادی تاسیس می‌کند که قوی‌ترین نهاد کشور است و این نهاد ترکیبی از روسای قوا، فرماندهان بلند پایه نظامی و چندین مقام دیگر کشور است که سیاست‌های دفاعی و امنیتی را تحت سیاست‌های کلی که مقام معظم رهبری تعیین می‌کند را مشخص می‌کند.

وی تصریح کرد: از آن جا که امنیت و دفاع بالاترین وجه حیات اجتماعی است، شورای عالی امنیت ملی در ابتدا این موضوع را تعیین می‌کند و سپس به تبیین سیاست‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی می‌پردازد و این سیاست‌ها به گونه‌ای تابع سیاست‌های امنیتی و دفاعی است.

این نماینده مجلس ادامه داد: تصمیمات شورای عالی امنیت ملی در نهایت باید مورد تایید مقام معظم رهبری قرار گیرد تا مصوب تلقی شود.

وی با بیان اینکه این جنگ همه جانبه‌ای است که به ملت ما تحمیل شده و این تحریم‌ها ثمره زیاده‌خواهی‌های ظالمانه است، گفت: به سامان رساندن مذاکرات یک مقر فرماندهی می‌خواهد که مجلس مقر ریل گذاری است لذا جایی بیرون از مجلس باید حرف آخر را بزند لذا ما این کار را کردیم تا رئیس شورای عالی امنیت ملی که همان رئیس جمهور است تصمیمات توسط او مشخص شود.

مطهری در پاسخ به این موضوع که برخی‌ها معتقدند با توجه به تغییرات به وجود آمده اثرگذاری این طرح کاسته شده است، اظهار داشت: اگر ما می‌خواستیم دست مذاکره کنندگان را ببندیم و این مذاکرات به بن بست برسد طرح قبلی خیلی مفید بود ولی اگر بخواهیم همراهی کنیم تا یک توافق خوب بدست آوریم لازم بود اصلاحات در طرح قبلی صورت گیرد.

وی در ادامه به بند 2 این طرح که در خصوص نظارت‌های متعارف بر سایت‌های هسته‌ای و ممنوعیت دسترسی به اماکن غیر هسته‌ای و مصاحبه با دانشمندان هسته‌ای کشور است، اشاره کرد و گفت: در پایان این بند قیدی اضافه شد که باید در این خصوص  مصوبات شورای عالی امنیت ملی رعایت شود که این خود نکته ظریفی است که مجلس خواسته یک راهی برای یک مورد خاصی باشد که اگر این مورد خاص پیش آمد و شورای عالی امنیت ملی صلاح دید که یک دسترسی ویژه‌ای را برقرار کند اجازه یک چنین دسترسی را بدهد.

مطهری خاطرنشان کرد: بر این اساس اگر لازم باشد یک بار دسترسی مدیریت شده ای انجام شود دست مذاکره کنندگان کاملاً بسته نباشد لذا به هر حال فکر می‌کنم اصلاحاتی بر روی طرح اولیه انجام شد، اصلاحات درستی بود.

توکلی در ادامه برنامه در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه چگونه می‌توان از تمامی ظرفیت‌ها استفاده کرد، گفت: کسانی که برای حرف زدن با طرف مقابل مأمور شده‌اند مورد اعتماد هستند. فرد مذاکره کننده باید بصیر و خیرخواه باشد که این شرایط به اندازه زیادی رعایت شده است.

وی افزود: منافع ملی کشور اقتضا می‌کند به کسانی که حرف می‌زنند باید اعتماد کرد بنابراین باید هم سو صحبت کرد نه اینکه بخواهیم به صورت همسان صحبت کنیم.

توکلی تاکید کرد: شرط کافی در این است که به صورت هم‌سو سخن بگوییم، نباید پشت مذاکره کنندگان را خالی کرد. باید جایگاه گفتگو کنندگان را محکم کنیم و یک مفهوم از کل ملت به گوش برسد.
وی در خصوص دیدگاهش از توافق خوب افزود: باید ظلمی که به ملت از طریق برداشتن تحریم صورت گرفته، برطرف شود.

توکلی با بیان اینکه در طی مدت طولانی به دنبال طرح مطرح شده بودم، گفت: بنده با رئیس مجلس تبادل نظر کردم تا این کار صورت گیرد.

این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: عزت ملی، اقتدار و غیرت ملی، ما به ازای واقعی دارد، در صورتی که ملتی بخواهد ذلیلانه زندگی کند اقتصادش فلج است.

علی مطهری در ادامه این گفت‌وگو تصریح کرد: نباید به طرف مقابل به گونه‌ای پیام داد تا آن‌ها بخواهند سوء استفاده کنند، کار امروز مجلس تجسم همدلی و همزبانی دولت و ملت بود.

وی افزود: مجلس نماد ملت است و این همزبانی امروز به خوبی دیده شده است. البته نسبت به هیأت رئیسه مجلس انتقاد دارم زیرا ضرورتی نداشت برای تصویب این طرح گاهی اوقات آیین نامه زیر پا گذاشته شود.
مطهری ادامه داد: کاری که امروز در مجلس انجام شد مظهر همدلی و همزبانی دولت و ملت بود، مردم ایران باید به حقوق خود برسند بنابراین ظلمی که تحت عنوان تحریم بر ملت شده باید از بین برود تا مردم بتوانند زندگی خوبی داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه عزت نفس خود را هیچ وقت نباید از دست بدهیم، گفت: اگر به توافق نرسیدیم این امر بدان معنا نیست که به پایان زندگی سیاسی، اجتماعی رسیده‌ایم.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه باید ملت شریف ایران به حقوق خود دست یابد، تصریح کرد: در حوزه هسته ای باید به پیشرفت دست یابیم تا بتوانیم از مواهب انرژی هسته ای به خوبی استفاده کنیم.

در بخش دیگری از گفت‌وگوی ویژه خبری، نجات‌الله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان طی گفتگوی زنده تلفنی پیرامون طرح حفظ حقوق دستاوردهای هسته‌ای ایران گفت: 10 روز فرصت اظهار نظر وجود دارد بنابراین در فرصت مقرر می‌توانیم اظهار نظر کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: در جلسات فوق‌العاده موضوع را طرح خواهیم کرد، اگر این طرح روز چهارشنبه به دستمان برسد می‌توانیم در این رابطه اظهار نظر انجام دهیم.

وی با اشاره به اینکه جلسه ساعت 4 بعد از ظهر برگزار خواهد شد، ادامه داد: برای ارزیابی مصوبه مجلس دو سؤال مطرح است که سؤال اساسی آن مربوط به این مسئله می‌شود که آیا این مصوبه بر اساس شرع و قانون اساسی انتخاب شده است.

نجات الله ابراهیمیان با اشاره به این که شورای نگهبان بر اساس قانون اساسی نسبت به این طرح جواب خواهد داد، گفت: شورای نگهبان قبل از شور نمی‌تواند اظهار نظر کند.


منبع: فارس


۰۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن