تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بخشنده ترین شما پس از من کسی است که دانشی بیاموزد آنگاه دانش خود را بپراکند. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844691358




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معلوم نبودن مکان امحاي 4 ميليارد کيلو پسماند صنعتي/ ضرورت بازتعريف مفهوم توسعه در کشور


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲ تير ۱۳۹۴ (۱۰:۲۲ق.ظ)
در گفت و گوي تفصيلي با موج عنوان شد؛ معلوم نبودن مکان امحاي 4 ميليارد کيلو پسماند صنعتي/ ضرورت بازتعريف مفهوم توسعه در کشور گروه اجتماعي موج؛
سيد احمد نبوي مديرکل پيشين نظارت و ارزيابي سازمان محيط زيست معتقد است؛ حدود 500 هزار صنعت موجود در کشور 4 ميليون در سال( 4 ميليارد کيلو) پسماند توليد مي کنند که معلوم نيست کجا امحا مي شود؟ اين پسماندها بسيار خطرناک است، ما براي امحا اين پسماندها قانون و راهکار و حتي مرکز امحا داريم اما بخش زيادي از اين 4 ميليون تن که عمدتا در شهرهاي بزرگ توليد مي شود، شبانه سوزانده مي شوند، پسماند سوزي شبانه آلودگي را اطراف شهرهاي صنعتي بزرگ که شبانه دود مي شود، صبح لايه دودي را سراسر شهر مي گيرد، اين لايه حاصل از دود خودروها نيست.
عرصه نظارت و ارزيابي محيط زيست يکي از مهم ترين و حساس ترين بازوهاي سازمان محيط زيست براي رصد وضعيت محيط زيستي کشور است، سيد احمد نبوي در زمان مديريت خود به عنوان مديرکل نظارت و ارزيابي سازمان محيط زيست که زمان زيادي هم از آن آن نمي گذرد، گزارش‌ها و کشفيات بسياري از تخلفات ارائه داده است که اين موضوع بهانه اي شد تا در يک گفت و گوي رو در رو با وي در خبرگزاري موج شرايط موجود محيط زيست کشور را بررسي کنيم که در ادامه مي خوانيد.

وضعيت محيط زيست ايران را چگونه ارزيابي مي کنيد؟
شايد سال هاي گذشته خيلي به محيط زيست توجه نمي شد و درواقع محيط زيست جز اولويت‌هاي کشورمان نبود، اما امروز محيط زيست تبديل يک اولويت شده است.
محيط زيست کشور شرايط مناسبي ندارد، به جاي اينکه تمام نگاه ما به اتفاقات و تصميمات مذاکرات هسته اي باشد به اين توجه کنيم که آب، خاک، هواي کشور که زيرساخت هاي اصلي کشوراند در حال نابودي است. ما مي توانيم سلاح استراتژيک و صنعت نوين نداشته باشيم اما آيا مي توانيم خاک سالم نداشته باشيم؟
مي گوييم خودمان مي کاريم، خودمان توليد مي کنيم و به تحريم ها توجهي نداريم، اما اين خودکفايي مستلزم داشتن خاک، آب و هواي سالم است. براي اين امر بايد مفهوم توسعه را باز تعريف کنيم، توسعه ناهمگون و اشتغال با مفهوم اشتغالزايي و بدون در نظر گرفتن آلودگي هاي خاک و آب بيهوده است.

با تاثير تحريم بر آب خوردن مردم از نگاه رييس جمهور موافقيد؟
به هيچ وجه قبول ندارم، فکر مي کنم آقاي رييس جمهور مثال خوبي را انتخاب کرده باشد؛ ايشان در نوع مثال خواست سخت ترين وضعيت را به عنوان مثال بياورد ،اما اين مثال درستي نيست. من معتقدم تحريم‌ها تازگي ندارد، تحريم‌هاي عليه کشورمان 30 سال پيش شروع شده و البته در اين مقطع تشديد شده است، مقام معظم رهبري بحث اقتصاد مقاومتي را در مقابل همين تشديد تحريم ها مطرح کرده است چراکه اقتصاد مقاومتي را در شرايط عادي مطرح نمي کنند ،بايد توجه داشته باشيم که در اقتصاد مقاومتي رفتارهاي تجملاتي مثل حفر چاه هاي سطحي که پولدارها مي زنند براي پر کردن استخرهاي شخصي و تفريحي جايي ندارد.
بايد ديد ،در اوج گرفتن کشاورزي مکانيزه نقش اقتصاد مقاومتي کجاست. کدام چاه‌ها بايد کور شوند بايد جلوي پول هاي کثيف گرفته شود و آن پول‌ها را هزينه کشاورزي مدرن و مکانيزه کنيم.
ما اقتصاد مقاومتي را شنيديم، نوشتيم، و درباره آن تبليغات کرديم ولي هرگز نيامديم درباره آن کاري کنيم، من فکر مي کنم فرداي ايران مانند امروز که دولت قبلي را به محاکمه مي کشد، فرداي ايران نيز اين دولت را هم براي اقتصاد مقاومتي محاکمه کند. بايد ديد سهم اين دولت از خاک پاک چقدر بوده است، هرکس به اندازه اي که اين خاک را آلوده کرده است بايد پاسخگو باشد.
خاک سالم ، آب سالم و هواي سالم در اقتصاد مقاومتي تعريف دارد و اين سه شاخصه لازم است که بدانيم پاکسازي مي کنيم که اين اتفاق نيفتاده و امروز به اوج خود رسيده است. ما به نقطه بحران در محيط زيست رسيده ايم و دراين شرايط همه بايد پاسخگو باشند.

چرا سازمان محيط زيست قدرتمند عمل نمي کند؟
معاونت رييس جمهور بايد قدرت داشته باشد چرا که نظارت بالادستي مجلس را ندارد اين که چرا نمي تواند عمل کند بخش عمده آن به دليل وجود مديران فاسد و نالايق در کشور است، گاهي اوقات برخي دستگاه‌ها (مثل منابع طبيعي، نيروي هاي نظامي مسئول، برخي از دواير قضايي، شورا ياري ها، شوراي دهستان ها و...) همه با هم پول مي گيرند و منطقه حفاظت شده را بين خود تقسيم مي کنند. اين مديران بهه جاي آن که با اتحاد خود منطقه حفاظت شده را حفظ کنند، به دليل فساد و نالايقي شان نه تنها حفظ نمي کنند بلکه مناطق را از دست مي دهند.

ميزان زمين خواري‌ها در مناطق حفاظت شده چقدر است؟
11 درصد از کل خاک کشور را مناطق حفاظت شده تشکيل داده اند که متاسفانه از اين 11 درصد يک درصد از ميان رفته است.
توانستم در دوره مديريتم در سازمان محيط زيست ،حدود 3هزار هکتار اراضي تصرف شده در کل کشور را کشف و ضبط کنم اما ميزان زمين خواري‌ها خيلي بيش از اين است، اگر تسلط ما بر مناطق افزايش مي يافت، به عددي حدود 40-50 هزار هکتار کشف مي رسيديم ولي ما به 3 هزار هکتار مستقيم دست پيدا کرده و مستند سازي کرديم و بر آنها مشرف شديم. البته توقفي که در زمين خواري ها ايجاد کرديم در حوزه بخش خصوصي بوده است، آنچنان که مقام معظم رهبري نيز در سخنانشان در 17 اسفند 93 اشاره کردند، بسياري از تخريب ها وزمين خواري ها مربوط به بخش دولتي است، و شايد اين رقم کشف شده يک درصد از آن تصرفات نبايد البته بسياري از اين تصرفات خارج از محدوده حفاظتي سازمان محيط زيست است مثلا دريا را خشک کردند و در آن پيش روي کرده اند. اتفاقي که در محدوده جزيره قشم افتاده است، از اين جنس تخريب ها فراوان داريم.
عوامل محيط زيست براي باز پس گيري‌ تصرفات بايد پيگير باشند و عناصري درمحيط زيست به کنکاش و به دنبال رسيدن پرونده ها به دادگاه و رسيدگي قضايي باشند، نمي توان از قوه قضاييه انتظار داشت يک تنه جلوي تخلفات بايستد، سازمان محيط زيست به عنوان دستگاه نظارتي بايد همراه اين قوه باشد، همانطور که در بازپس گيري 3 هزار هکتاري ذکر شده قوه قضاييه به ما کمک‌هاي شاياني کرد، ودر زمان شناسايي مجرمان زمين خواري، ما شعبه ويژه اي را به زمين خواري ها اختصاص داديم، علاوه بر اين صداو سيما هم بي نظير عمل کرد. اين نشان مي دهد که اين موضوع به چپ و راست ربطي ندارد. قوه قضاييه و صدا و سيما شايد متهم به يک جريان سياسي خاص باشند ولي در اين کار اينگونه نبوده است، واقعا همکاري کردند.

وضعيت معدن کاوي در مناطق چهارگانه را چگونه ارزيابي مي کنيد؟
در خاک کشور معادن و عناصر کاني زيرزميني بسياري وجود دارد، برخي از اين معادن در مناطق حفاظت شده قرار گرفته است، مجلس، سازمان محيط زيست و همه دستگاه‌ها بايد از 11درصد خاک مناطق حفاظت شده ايران چشم بپوشند، قرار نيست ما همه خاک را اين نسل از بين ببريم و از آن استفاده کنيم.
برداشت از اين 11 درصد خاک کشور ممنوعه است و نبايد با تغيير مديران دستخوش تغيير نشود، به اين امر متعهد شويم و براساس سخنان رهبري جرم انگاري کنيم، و هر مديريرا که در مناطق چهارگانه مجوزي صادر کرد را محکوم اعلام کنيم.
براي مثال معاون پيشين محيط طبيعي سازمان محيط زيست که چند روز گذشته جا به جا شد، به برخي مجوز مي داد و به برخي نمي داد، اين آقا گفت: آشوراده را داديم و اشتباه کرديم! اگر وي براي اين واگذاري محکوم مي شد مدير بعدي جرئت نمي کرد اين کار را تکرار بکند. مجوز دادي و فهميدي اشتباه کردي و بايد پس بگيري؟
به دليل اين مشکلات معتقدم ما نيازمنديم که جرم انگاري در حوزه محيط زيست انجام شود. و البته مراقب باشيم 89 درصد باقيمانده محيط زيست کشور نيز تخريب نشود. معدن کاوي باعث مخروبه شدن محيط زيست نشود، در کشور ما در حال حاضر پس از برداشت از معدن، معدن را به صورت مخروبه رها مي کند، و اين معادن رها شده مرکز ريزگردهاي داخلي مي شود.

چرا در حوزه هاي ديگر به جز زمين خواري‌ها مقصران شناسايي و دادگاهي نمي شوند؟
درست است که زمين خواري براي بخش خصوصي براي شوراها، شهرداري ها و... نان دارد اما درجاهاي ديگري مثل آلايندگي کارخانه‌ها منافع بيشتري هست.
در کشور ما چند درصد از صنايع جريمه آلايندگي مي دهند؟ از حدود 500 هزار صنعت در کشور، تنها حدود 3-4 درصد در چند سال گذشته ايجاد شده‌اند، که عمده اين‌ها مربوط به 20 تا 40 سال قبل است و نوسازي هم در آن‌ها انجام نگرفته است. تنها 10 درصد از اين صنايع نوسازي شده اند که با 3 درصد صنايع جديد 87 درصد مابقي صنايع کجايند؟ که مطمئنا نه نوسازي شده اند و نه بازسازي!
87 درصد صنايع کشور آلاينده است. آيا ما از اين صنايع جريمه آلايندگي مي گيريم؟ البته قبول دارم شرايط کشور، شرايط سختي است اما اين صنايع بايد بدانند متخلفند واين تخلف بايد به آنها تفهيم شود و با آنها کج دار و مريض برخورد کرد.
دادگاه مي گويد نمي توانم صنعت را تعطيل کنم، چون اشتغال از بين مي رود، اما به مدير صنعت مي گويد پولي که کسب مي کني را براي پاداش کارکنانت خرج نکن براي اصلاح آلايندگي ات خرج کن.
در بازديد‌هاي فصلي (4 دوره در هر سال) که از کارخانه‌هاي انجام مي شود اگر در دو دوره کارشناس، آلايندگي صنعت را اعلام کند آن مجموعه صنعتي تبديل به صنعت آلاينده مي شود و بايد جريمه سنگيني پرداخت کند که اين اتفاق نمي افتد بايد توجه داشته باشيم که آزمايشگاهاي معتمد حد واسط ميان سازمان و صنعت هستند.

مقصر آلودگي هوا خودروها يا صنايع آلاينده اند؟
اين تقلب است که ما همه چيز را گردن خودروها مي اندازيم، صنايع پسماند توليد مي کنند و آن پسماند، پسماند خطرناک است، که با پسماند شهري و عادي متفاوت است. که به آن پسماند صنعتي مي گويند در برخي موارد به پسماند ويژه و خطرناک تبديل مي شود.
از 500 هزار صنعت موجود در کشور 4 ميليون در سال يعني 4 ميليارد کيلو پسماند توليد مي شود که معلوم نيست کجا امحا مي شود؟
اين پسماندها بسيار خطرناک است، ما براي امحا اين پسماندها قانون و راهکار و حتي مرکز امحا داريم اما بخش زيادي از اين 4 ميليون تن که عمدتا در شهرهاي بزرگ مستقرند شبانه سوزانده مي شود، پسماند سوزي شبانه آلودگي را اطراف شهرهاي صنعتي بزرگ که شبانه دود مي شود صبح لايه دودي را سراسر شهر مي گيرد، اين دود، حاصل از دود خودروها نيست.

وضعيت خريد و فروش قاچاق حيات وحش در کشور چگونه است؟
بحث خريد و فروش قاچاق حيات وحش در کشور مغفول مانده بود و من اين بحث را در سازمان محيط زيست مطرح کردم. امروز که دارم با شما صحبت مي کنم تمام قضات کشور، به اين موضوع حساس شدند، جريمه کشتار حيات وحش بالا رفته است.
در قاچاق امحا و احشا و پوست و قاچاق اعضاي حيات وحش پول هايي که جا به جا مي شود سر به فلک مي زند و هيچکس هنوز نمي توانسته عدد حاصل از اين تجارت غير قانوني را برآورد کند.
براي مثال با قاچاق مرجان ها و جاندران دريايي، فروشندگاني مرجان‌هاي زنده که از در آکواريوم هاي خيابان هاي تهران فروخته مي شود، مافيا دارد. آنقدر ارزش دارد که خيلي‌ها با ريسک وارد آن شوند. اين دست اندازي به منابع دريايي بسياري از سواحل به حال نابودي کشانده و دريا در حال تبديل شدن به لجنزار است، چراکه اکوسيستم دريا بهم ريخته است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن