واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اسماعیل امینی: نمیدانم چرا از شادی میترسیم
شناسهٔ خبر: 2784758 - دوشنبه ۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۶
فرهنگ > شعر و ادب
اسماعیل امینی در نشست در محفل رندان با اشاره به شاد نبودن عمومی جامعه گفت: برخلاف آنچه عدهای گمان میكنند، ماه رمضان ماه شادمانی است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، همزمان با آخرین روز فصل بهار، طنزگویان و طنزدوستان به سالن سوره مهر حوزه هنری آمدند و در كنار هم، تا رسیدن به زمان افطار، به شعر و متن طنز مهمان شدند.
چهرههای سرشناس حوزه طنز از جمله ناصر فیض، مهدی فرجاللهی، اسماعیل امینی، فرامرز ریحانصفت، نادر ختایی، عباس احمدی، مصطفی مشایخی، صابر قدیمی و بسیاری از نویسندگان و شاعران جوان از حاضران «در حلقه رندان» بودند.
در این برنامه كه سعید بیابانكی، شاعر، اجرای آن را به عهده داشت، ضمن تبریك ماه مبارك رمضان، به شهدای غواص اشاره كرد و گفت: ۲۶ خرداد ماه، روز تشییع پیكر پاك شهدای غواص دستبسته بود كه همه ما برای آنها احترام زیادی قائلیم و شاهد حضور بسیاری از مردم در مراسم تشییع پیكر آنها بودیم.
بیابانكی سپس شعری را كه پیشتر سروده بود، مجددا به احترام این شهدای عزیز خواند و به جانبازان دفاع مقدس نیز ادای احترام كرد.
اسماعیل امینی، شاعر و مدرس دانشگاه نیز در این برنامه بعد ازخواندن شعری طنز، در سخنانی گفت: برخلاف آنچه عدهای گمان میكنند، ماه رمضان ماه شادمانی است. این ماه در تمام كشورهای اسلامی، بعد از افطار، تا سحر مراسم شعرخوانی و قرآنخوانی و دور هم جمع شدن و گفتن و خندیدن برپا میشود كه در آنها هم عبادت صورت میگیرد و هم سرشار از شادی است.
وی ادامه داد: نمیدانم چرا ما از شادی میترسیم؟ همین چند روز گذشته در جایی نوشته بود اگر خانمها بروند به استادیوم و شادی كنند آنوقت چه میشود، دیگر چه چیزی از دین میماند؟ میخواهم بگویم اتفاقا اهل دین افراد شادی هستند. من این را از پدرم كه یك فرد روحانی بود به یاد دارم كه میگفتند آنها كه غمگینند اهل جهنم هستند و اهل بهشت و مومنین، افراد شادمانند و این را از چهره آنها میتوان تشخیص داد.
این شاعر با بیان این كه خدا را شكر میكنیم كه ما امت پیامبر خاتم هستیم، اظهار كرد: این را در روایات هم داریم كه چهره مومن، بشاش است. هم پیامبر ما و هم حضرت علی (ع) افرادی خوشپوش و معطر بودند و لبخند به لب داشتند و بسیاری از افرادی كه به اسلام ایمان آوردند به دلیل این بود كه خوشخلقی ایشان و وجناتشان آنها را جذب حرفهایشان كرد.
روزگار ما روزگار نژادپرستی نیست اسماعیل امینی گفت: یك گونه از اسلام، اسلام داعشیهاست كه تقلبی و ساخته صهیونیستهاست و بسیار متعصب و سختگیر هستند، اما گونه دیگری از اسلام هم هست كه همه چیز را مباح میكند مانند بعضی كشورهای همسایه كه هم مركز عیاشی دارند و هم نمازخانه. میخواهم بگویم بین این دو نوع عملكرد فاصله نیست و هر دو جنس این اسلامها كه ساخته شدهاند، با آنچه حقیقت اسلام است فاصله دارد.
این نویسنده همچنین توصیهای به اهالی قلم در ماه رمضان كرد و گفت: در ماه رمضان به دوستانی كه صاحب قلم و اهل مطالعه هستند، توصیه میكنم با حوصله قرآن بخوانند. علوم بلاغه، حاصل مطالعاتی است كه زبانشناسان درباره زیبایی قرآن انجام دادهاند، باید نسبت به این امانت پیامبر بیمسئولیت نباشیم و خیلی بد است در زمانی كه این همه ابزارهای دسترسی به مطالعه وجود دارد، از قرآن دور باشیم.
وی تاكید كرد: تازگیها دیده میشود عدهای از افراد كه جسارت ندارند با دین مخالفت كنند، میگویند ما با اعراب مخالفیم و تا میخواهی كاری دینی انجام دهی میگویند دست از این عربیبازیها بردارید، مگر ما عربیم كه روزه بگیریم، نماز بخوانیم و ... عدهای از روی جهل یا از روی عمد تصور میكنند مقابله با دین، نوعی بیگانهستیزی است در حالی كه نباید متحجرانه و نژادپرستانه نگاه كرد، این كار بسیار غیرانسانی است. نسبت دادن افكار و اندیشهها به اقوام و خطكشی میان آنها، كار كودكانهای است كه در روزگار ما اصلا مجالی برای آن نیست و روزگار ما، روزگار ترجیح یك نژاد به نژاد دیگر یا یك قوم به قوم دیگر نیست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]