تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):عدالت نيكو است اما از دولتمردان نيكوتر، سخاوت نيكو است اما از ثروتمندان نيكوتر؛...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836882562




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دکتر اميني : چرا در فقه يک المصانع نداريم؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۷ خرداد ۱۳۹۴ (۱۷:۳۶ب.ظ)
سلسله مصاحبه در نگاه صاحب نظران (1) دکتر اميني : چرا در فقه يک المصانع نداريم؟ دفتر مطالعات رسانه اي اقتصاد اسلامي موج؛ بايستي به سمت آن برويم که المصانع در کنار المکاسب داشته باشيم.
در بخش قبلي از اين نشست تخصصي که پيرامون مسئله انديشه اقتصاد اسلامي مطرح شد بيان شد بايستي ظرفيت هاي عظيم فقه اسلامي را بکار گرفت تا ظرف تفکري و بررسي نظريات مختلف شکل گيرد. بر همين اساس بخش دوم اين مصاحبه به حضور خوانندگان ارائه مي شود.
آقاي دکتر اميني شاهد هستيد اقتصاددانان برجسته سه دسته براي موضوع اقتصاد اسلامي مطرح مي نمايند.. دسته اي روحانيوني هستند که اقتصاد را به حداقل هاي موجود يعني احکام شرعي تنزل داده و آن را ميپذيرند. دسته ي ديگر روحانيون علاقمند به اقتصاد و يا اقتصاد دان هاي علاقمند به روحانيت و فقه اسلامي هستند. و اما دسته سوم معتقدند نظام اقتصاد اسلامي يک نظام برجسته مي دانند. به نظر شما با توجه به اين سه دسته اي که وجود دارد و تاريخ 1400 ساله اقتصاد در اسلام که از احکام اوليه گرفته تا متاجر و مکاسب، آيا کفايت مي کند يا خير؟ در صورتي که خير است اين خير به معناي تغيير اقتضائات است يا قسم ديگري دارد؟ و در صورت مثبت بودن به نظرتان بايستي عنصر زمان، مکان را در کنار فقه پويا قرار دهيم و نتايج خوبي بدست بياوريم يا خير؟
آيه و حديث داريم و اين آيه و حديث مباني بدون تبيين و تحليل، بدون استخراج نظريه، بدون استخراج تئوري، در واقع ما راجع به بيع حلال و حراممان مشخص است اما بايد بياييم و تبيين کنيم چه مدلي از بيع مورد نظر ماست و قرار است با چه نگاهي بيع را بررسي و استنتاج کنيم. بيع را مي خواهيم در داخل کشور يا خارج کشور بررسي کنيم و بر روي چه جنسي و در چه مکاني ببينيم. يا در موردي ديگر توسعه را چگونه مطرح مي کنيم.
توسعه بر يک مبناي غربي شکل گرفت و مي خواهد انسان ر بر مبناي ساختار مادي پيش ببرد. در چنين شرايطي بايد يا بپذيريم مبناهاي غربي را و سر تسليم نشان دهيم يا آنکه معتقد باشيم ضد اسلام است و اسلام براي اين توسعه مي تواند تعريف و الگو سازي ارائه کند.
غرب توسعه را بر مبناي صنعتي شدن و به تعبير ديگر مسير توسعه را صنعتي شدن برنامه ريزي کرد. وقتي مي خواهيم اين را حمل کنيم بر ساختار واقعي احکام شرع، در کجا مي توان چنين چيزي را بررسي و پرداخت نمود. ما المکاسب، المتاجر داريم اما المصانع نداريم. کجا و در چه زماني به موضوع صنعت پرداختيم و آن را بررسي کرديم؟
اخيرا با يکي از اقتصاددان ها گفتگو داشتم و بحث به فقه صنعت رسيد. در ادامه بحث اين استاد بزرگوار گفتند من يک پروژه اي داشتم و در آن پروژه قرار بود آثار علامه مطهري را دسته بندي نمايم که با بررسي نظرات اين استاد شهيد متوجه يک تئوري در صنايع نفتي و پتروشيمي شدم. با شنيدن اين جمله خوشحال شدم که پس از 35 سال توانستيم با بررسي نظريه هاي مختلف اين مطلب را بدست آوريم اما بايد پذيرفت هنوز فقها در مورد مسئله صنعت جدي ورود نکردند.
به طور مثال ما اگر قرار است پالايشگاه داشته باشيم. حتما اين پالايشگاه از نفت استفاده مي کند و نفت از ذخاير ملي است. بر اين اساس آيا مي توان پالايشگاه خصوصي داشته باشيم؟
بگذاريد مثال ديگري بزنم. آيا اسکانس را مي توان عين در نظر گرفت و با زياد و کم شدن اين اسکناس حمل بر ربح کنيم يا همچنان با طلا مي سنجيم.
آيا با يک پسوند اسلامي بانک هاي ما اسلامي مي شوند؟ مي گوييم بانک ها اسلامي هستند چون قانون اسلامي داريم. اما در عمل ربوي ترين وضعيت ها را الان داريم در بانکداري استفاده ميکنيم. به خاطر اينکه بانکداري و اساسا الگوي حرکت پول مردم در چرخه ي ملي و بهره برداري، برايش الگويي تعريف نشده است. اينجا مسئله مهمي است که بايستي توجه کرد. ما معتقديم که مباني اسلام و اصول اسلام وجود دارد و اين بايد پردازش و تبيين گردد و نهضت نظريه پردازي و تئوري سازي و نهضت نرم افزاري و مغز افزاري از درون اين بايستي استخراج شود. ادامه دارد....













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن