واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ خرداد ۱۳۹۴ (۲۱:۴۲ب.ظ)
ابتکار: دولت يازدهم، دولت محيط زيست است موج - اعضاي اتحاديه صادرکنندگان و توليدکنندگان محصولات معدني ايران با معصومه ابتکار معاون رييس جمهور و رييس سازمان حفاظت محيط زيست ديدار و پيرامون مسائل مشترک محيط زيستي گفتگو کردند.
به گزارش خبرگزاري موج، ابتکار، گفتگوي بخشهاي دولتي و خصوصي را از جمله سياستهاي مهم دولت يازدهم به منظور ايجاد هم فکري و همراهي در موضوعات مختلف برشمرد و گفت: همين گفتگوها مانع دوگانگي و تقابل بخش خصوصي و دولتي ميشود.
معاون رئيس جمهور با تاکيد بر ضرورت ايجاد اشتغال و رشد اقتصادي پايدار و سبز در کشور، تصريح کرد: اين بدان معني است که براي دستيابي به رشد اشتغال و اقتصاد مجاز به تخريب عرصه سرزمين و محيط زيست نيستيم و اين اهداف بايد از طريق اقتصاد سبز مورد پيگيري قرار گيرد.
ابتکار حفاظت از مناطق چهارگانه تحت مديريت سازمان حفاظت محيط زيست به منظور جلوگيري از تخريب گونههاي زيستي گياهي و جانوري و حفاظت از منابع ملي براي نسلهاي آينده را از مهمترين اولويتهاي سازمان حفاظت محيط زيست دانست و گفت: به رغم هدفگذاري جهاني در خصوص حفاظت از 17 درصد عرصه سرزميني و 10 درصد عرصه دريايي تا سال 2020، ايران تنها 11 درصد عرصه سرزميني و 3 درصد عرصه دريايي را مورد حفاظت قرار داده است که اين مناطق خط قرمز محيط زيست براي فعاليتهايي همچون فعاليتهاي معدني است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: طبق آخرين مطالعات بهره کشي از کره زمين يک و نيم برابر ظرفيت زيستي آن است و اين بدان معنا است که زمين براي هر يکسال فعاليت انسانها، يک سال و نيم زمان بازسازي نياز دارد و البته در ايران نيز بهره برداري سه برابر بيشتر از ظرفيت است و اين تهديدي جدي براي آينده کشور است.
معاون رئيس جمهور با تاکيد بر اين که رويکرد اقتصادي قابل تفکيک از محيط زيست نيست، تصريح کرد: دولت يازدهم نيز به رغم مشکلات عديده در بخش اشتغال و اقتصاد با رويکرد مثبت به محيط زيست و اولويت بخشي به اين حوزه، همچنين علم به آسيبها و بحرانهاي متعدد محيط زيست کشور همچون تغيير اقليم و خشکسالي، دولت يازدهم را دولتي محيط زيستي ميداند و اقتصاد سبز و توجه به رشد اقتصادي ملازم با مسائل محيط زيستي را مورد پيگيري قرار داده است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با تاکيد بر اهميت حسابرسي سبز که از جمله سرفصلهاي مهم برنامه چهارم توسعه کشور بود، اظهار کرد: متاسفانه غفلت از برنامه چهارم توسعه و محيط زيست منجر به بحرانهاي کنوني شد و اين در حالي است که به طور مثال، ارزش خدمات زيستي هر هکتار از تالاب هورالعظيم، حدود 14 هزار دلار تخمين زده ميشود.
وي گفت: سازمان حفاظت محيط زيست بر اساس قانون و برنامههاي دولت يازدهم، توسعه اقتصاد سبز که معدن از مهمترين محورهاي آن است را از جمله اولويتهاي کاري خود قرار داده است.
ابتکار تاکيد کرد: منحني صعودي رشد اقتصادي و اشتغال زماني ارزشمند است که همزمان منحني آلودگي و تخريب محيط زيست روندي نزولي داشته باشد.
معاون رئيس جمهور افزود: محيط زيست مخالفتي با بخش معادن و فعاليتهاي آن ندارد اما معتقديم اين فعاليتها بايد در چارچوب ضوابط و مقررات قانوني صورت پذيرد و فعالان اين بخش نيز خود را مکلف و متعهد به مسئوليتهاي اجتماعيشان بدانند.
ابتکار تاکيد کرد: ضوابط و شاخصهاي زيست محيطي معادن در بخشهاي مختلف اکتشاف، آماده سازي، بهره برداري و بازسازي از طريق تعامل و همکاري با شوراي عالي معدن تدوين شده و پس از نهايي شدن به دولت ارجاع داده ميشود.
اعلام آمادگي براي همکاري در زمينه توسعه سبز معادن و حفظ محيط زيست در کنار نقش پذيري در رشد و توسعه اقتصادي و اشتغال کشور، درخواست براي تعامل بيشتر ميان دو مجموعه از طريق کارگروههاي مشترک، تدوين قوانين و مقررات و الزامات فعاليتهاي معادن به صورت شفاف از طريق بررسي و اصلاح آئين نامهها و قوانين موجود در کارگروهي مشترک، ايجاد اداره کل تخصصي معادن در سازمان حفاظت محيط زيست از جمله درخواستهاي مطروحه از سوي حاضرين در جلسه بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]