محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830868080
توجه به پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ خرداد ۱۳۹۴ (۱۷:۲۴ب.ظ)
حسن رضايي: توجه به پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي دفتر مطالعات رسانه اي اقتصاد اسلامي؛ پيوست فرهنگي يکي از ضرورت هاي اجراي سياست اقتصاد مقاومتي است.
"فرهنگ مانند هوايي است که ما در آن تنفس مي کنيم." اين نگاه راهبردي رهبر فرزانه انقلاب اسلامي به مقوله فرهنگ باعث شده است تا برنامه ريزان و مسئولين جمهوري اسلامي در هر دستگاه و وزارتخانه اي موظف به توجه به ابعاد فرهنگي هر اقدام، محصول و حرکت خود شوند. اين مساله بيش از آنکه يک توصيه يا پيشنهاد باشد، يک دستور کلان، راهبردي و آينده نگرانه است. سيستم ها و سازمان ها، سياست ها و استراتژي ها، طرح ها و برنامه ها، علوم و فناوري ها، خدمات و مصنوعات همه داراي بار فرهنگي اند و ظرفي هستند براي انتقال فرهنگي که بر اساس آن مهندسي و توليد شده اند. (1) در اين نگاه؛ اجرايي شدن صحيح هر سياست کلان نظام جمهوري اسلامي نيازمند تدوين پيوست فرهنگي متناسب با آن خواهد بود. در واقع از آنجا که بستر اصلي شکل گيري انقلاب اسلامي؛ بستري فرهنگي بوده است، فرهنگ بايستي در تمام تار و پود اقدامات مسئولين آن به عنوان يک جزء جدايي ناپذير لحاظ شده و مورد توجه واقع شود.
ابلاغ سياست هاي کلان اقتصاد مقاومتي توسط رهبر معظم انقلاب اسلامي لزوم توجه جدي به تدوين پيوست فرهنگي مربوط به سياست هاي مذکور را براي تمام دستگاه هاي مسئول در جمهوري اسلامي بيش از پيش روشن کرده است. چه آنکه در يک نگاه کلان تر؛ واژه ي "اقتصاد مقاومتي" ريشه در مفاهيم فرهنگي برگرفته از سلوک اقتصادي تبيين شده در دين مبين اسلام دارد و اساسا واژه اي فرهنگي به حساب مي آيد. طبيعتا براي اجرايي شدن صحيح و دقيق سياست هاي ابلاغي مذکور؛ بايستي فرهنگ اقتصاد مقاومتي به مثابه يک روح واحد در تمامي اقدامات دستگاه هاي مسئول در نظام جمهوري اسلامي دميده شود. اجرايي شدن اين مهم؛ وابسته به تدوين و تبيين پيوست فرهنگي مربوط به سياست هاي اقتصاد مقاومتي در هر دستگاه و ملزم شدن دستگاه هاي گوناگون به تصحيح و تدوين سياستگذاري هاي خود در راستاي ارزش هاي موجود در اين پيوست فرهنگي مي باشد. حال سوال اينجاست که پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي چيست و چه تلاشي براي تدوين و ساماندهي آن صورت گرفته است؟
پيش از تبيين چيستي پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي، لازم است تاملي کوتاه در مفهوم و معناي پيوست فرهنگي داشته باشيم. پيوست فرهنگي از واژگان نوپديد و تازه اي به حساب مي آيد که در ادامه تبيين نظام فکري رهبر فرزانه انقلاب؛ در راستاي نگاهي راهبردي به مهندسي و مديريت فرهنگي؛ توسط ايشان مطرح شده است. اصولا کارکرد پيوست فرهنگي ساماندهي نسبت بين مديريت راهبردي و مديريت اجرايي کشور در حوزه فرهنگ است و سياست هاي حاکم بر چگونگي حضور نقشه هاي کلان فرهنگي در موضوعات خرد و عيني را تنظيم مي کند. بر اين اساس؛ پيوست فرهنگي از سويي بايستي ناظر به سياست هاي کلان فرهنگي کشور و از سويي مبتني بر مقتضيات و شرايط حاکم بر دستگاه اجرايي مورد نظر باشد. پس از بيان اين توضيح کوتاه؛ در تبيين چيستي پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي بايد گفت مجموعه ملاحظات، الزامات تکليف محور و سياست هاي فرهنگي ناظر بر اجرايي شدن سياست هاي اقتصاد مقاومتي در هر دستگاه اجرايي را مي توان پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي در آن دستگاه به حساب آورد.
از طرفي مي توان تدوين و اجرايي شدن پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي را دو مقوله کاملا جداگانه به حساب آورد. چه آنکه پيش زمينه اجرايي شدن اين پيوست فرهنگي، پيش از هر چيز اعتقاد مديران دستگاه هاي مسئول به اجرايي کردن آن خواهد بود. در واقع همان گونه که دکتر حسن بنيانيان، رئيس کميسيون فرهنگي - اجتماعي شوراي عالي انقلاب فرهنگي مي گويد: «مساله "پيوست فرهنگي" قبل از اينکه متکي به قانون باشد، بايد متکي به انگيزه ديني و اسلامي مديران باشد تا او در مرحله اجرا اين پيوست را با انگيزهها و اعتقادات دروني خودش اجرا کند.» طبيعتا يکي از اجزاي پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي تبيين ارزش هاي اسلامي در حوزه اقتصاد و تاکيد بر توجه به ارزش هايي همچون صرفه جويي، قناعت، انفاق و ... خواهد بود. پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي بايستي توجه به اين ارزش ها را در تعارض با ارزش هاي مدرن از قبيل مديريت بدن با پوشيدن لباس هاي مارک دار استفاده از لوازم لوکس و غيره در دستور کار خود قرار دهد. تبيين ارزش هاي فرهنگي اسلام در حوزه اقتصاد و کاهش تناقض ها و تعارض هاي موجود در محيط اجتماعي و فردي در زمينه رفتار اقتصادي يکي از مهم ترين اولويت هاي پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي خواهد بود.
با اين حال سوال اينجاست که با گذشت نزديک به دو سال از ابلاغ سياست هاي کلي نظام در زمينه اقتصاد مقاومتي، سرنوشت پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي در دستگاه هاي مختلف کشور به کجا رسيده است؟ و اقدامات دستگاه هاي مسئول در سراسر کشور تا چه حد متاثر از سياست هاي کلي نظام در حوزه اقتصاد مقاومتي است؟ به نظر مي رسد به دليل عدم وجود درک صحيح از اهميت مقوله پيوست فرهنگي؛ همگان منتظرند تا پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي نيز مانند بخشنامه هاي اعلام تغيير حقوق و پاداش کارکنان و ... طي يک روند اداري به دستگاه ها ابلاغ شود و نهايتا در بايگاني اداره مقصد جا خوش کند. حال آنکه آنگونه که دبير کميسيون فرهنگي - اجتماعي شوراي عالي انقلاب فرهنگي مي گويد: «ما منتظر نيستيم که يک سند نوشته بشود و بعد بگذاريم در کتابخانه دستگاه اجرايي! ما منتظريم يک سند راهنماي اصلاح تصميمگيريها ايجاد شود. يعني ۱۰درصد تکيهگاه پيوست فرهنگي نيازمند دستورالعمل و ابلاغ قانون است.»
با اين وجود گويا هنوز هم سرنوشت تهيه و تدوين همان سند کلي نيز در هاله اي از ابهام قرار دارد. به نظر مي رسد عدم وجود متولي مشخص در اين زمينه باعث شده است تا فعاليت سازمان يافته و معيني در جهت تدوين پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي در کشور انجام نشود. از اين رو پيرو سياست هاي کلي نظام و تاکيدات مکرر رهبر معظم انقلاب مبني بر لزوم تعريف پيوست فرهنگي جهت انجام کارهاي مختلف در کشور؛ انتظار آن است که مسئولين مرتبط در هر دستگاه اجرايي کشور بر مبناي سندهاي بالادستي و مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي به عنوان بالاترين مرجع سياست گذاري فرهنگي در کشور، خود به تدوين پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي براي مجموعه تحت مديريت خود اقدام نمايند.
اگر چه تدوين پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي در کشور نيازمند پيوند خوردن اقتصاددانان، مديران باتجربه کشور و فضلاي صاحب نظر حوزه علميه در زمينه اقتصادي است، با اين حال تعلل در تبيين و تدوين پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي کشور به علت نبود نهاد مشخص متولي آن و از طرفي وابسته بودن اجرايي شدن سياست هاي بخش اعظم آن به مديران دستگاه هاي اجرايي کشور؛ اين نکته را به همگان گوشزد مي کند که مديران دستگاه هاي کشور خود بايستي در جهت تدوين پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي جهت اقدامات و فعاليت هاي مجموعه تحت مديريت خود دغدغه داشته و اقدام نمايند.
چه آنکه اصولا کارکرد پيوست فرهنگي ساماندهي نسبت بين مديريت راهبردي و مديريت اجرايي کشور در حوزه فرهنگ است و سياست هاي حاکم بر چگونگي حضور نقشه هاي کلان فرهنگي در موضوعات خرد و عيني را تنظيم مي کند. بنابراين هر دستگاه اجرايي با اطلاع از سياست هاي کلي در زمينه اقتصاد مقاومتي مي تواند نقشه راه خود براي تدوين پيوست فرهنگي مختص خود را با بهره گيري از کارشناسان مربوطه تدوين نمايد. اگرچه خلاء وجود يک پيوست فرهنگي کلان در زمينه اقتصاد مقاومتي همچنان حس مي شود و درک واحدي از متولي انجام اين مهم در سطح جامعه وجود ندارد. روح الله مومن نسب؛ کارشناس و پژوهشگر فضاي مجازي معتقد است شوراي عالي انقلاب فرهنگي بايد مدلي را مصوب کند که بر اساس آن تمام دستگاههاي کشور ملزم شوند پيش از صدور مجوز براي توليد و توزيع محصولاتي که در جامعه تاثيرگذار است پيوست فرهنگي خود را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ارائه کرده و پس از دريافت تاييد وزارت ارشاد، مجوز صادر شود.
اين در حالي است که رئيس کميسيون فرهنگي مجلس خبر از تشکيل کارگروهي براي تدوين سياست هاي فرهنگي مبتني بر اقتصاد مقاومتي در متن برنامه ششم توسعه داده است. در پايان آنکه به نظر مي رسد متولي مشخصي جهت عملياتي کردن تدوين پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي کشور وجود ندارد. از اين رو از طرفي بايد به پر کردن اين خلاء انديشيد و از سويي دستگاه هاي اجرايي مختلف خود را موظف به تدوين پيوست فرهنگي مبتني بر سياست هاي اقتصاد مقاومتي جهت اقدامات و محصولات مختلف خود بدانند. اگرچه وجود يک سند واحد و راهکارهاي قانوني تعريف شده در اين زمينه مي تواند راهگشا باشد.
پ.ن:
1 - ناظمي، مهدي، مهندسي فرهنگي کشور؛ تحليلي بر ديدگاه هاي مقام معظم رهبري، تهران: شوراي عالي انقلاب فرهنگي، 1384، ص 53
نويسنده : حسن رضايي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]
صفحات پیشنهادی
نماینده مردم بویین زهرا در مجلس: تنها راهحل اقتصاد کشور، توجه به اقتصاد مقاومتی است
نماینده مردم بویین زهرا در مجلس تنها راهحل اقتصاد کشور توجه به اقتصاد مقاومتی استنماینده مردم بویین زهرا در مجلس شورای اسلامی گفت راهکاری که برای اقتصاد بیمار کشور در نظر گرفته شده اقتصاد مقاومتی است و تنها راهحل اقتصاد کشور توجه به اقتصاد مقاومتی و منابع و ذخائر است به گزاتوجه ویژهای به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی شود
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان توجه ویژهای به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی شود شناسهٔ خبر 2781571 - چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۳ استانها > زنجان زنجان-رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت برای توسعه کشور و برون رفت از فشار ناشی از تحریم ها باید توجهعضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه فردوسی تأکید کرد لزوم توجه به چالشها و فرصتهای اقتصاد مقاومتی در آموزش
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه فردوسی تأکید کردلزوم توجه به چالشها و فرصتهای اقتصاد مقاومتی در آموزش و پرورشعضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه فردوسی بر لزوم توجه به چالشها و فرصتهای اقتصاد مقاومتی در اقتصاد آموزش و پرورش تأکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد تقیاستاد دانشگاه: اقتصاد مقاومتی کمتر مورد توجه دولتمردان است
استاد دانشگاه اقتصاد مقاومتی کمتر مورد توجه دولتمردان استاستاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت اهمیت ویژه دقیق و بلندمدت برای تحقق اقتصاد مقاومتی و تکیه بر داشتهها و توانمندیها در برنامهریزی و هم در عمل و اجرا در حال حاضر کمتر مورد توجه دولتمردان است به گزارش خبرگزاری فارس ااقتصاد مقاومتی باید بیش از پیش مورد توجه مسئولان قرار گیرد
امام جمعه شهرکرد اقتصاد مقاومتی باید بیش از پیش مورد توجه مسئولان قرار گیرد شناسهٔ خبر 2776935 - جمعه ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۲۰ استانها > چهارمحال و بختیاری شهرکرد - نماینده ولی فقیه در استان چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد گفت اقتصاد مقاومتی باید بیش از پیش مورد توجه مسئمسئول نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه افسری امام علی (ع): توجه به اقتصاد مقاومتی تنها راهحل مشکلات اقتصادی کشور
مسئول نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه افسری امام علی ع توجه به اقتصاد مقاومتی تنها راهحل مشکلات اقتصادی کشور استمسئول نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه افسری امام علی ع گفت توجه به اقتصاد مقاومتی راهحل مشکلات ما خواهد بود و با افزایش توانمندی در زمینه اقتصاد میتوانیم تحریمها و حامام جمعه رودسر: توجه دولت به مشکل تولیدکنندگان زمینهساز اقتصاد مقاومتی است
امام جمعه رودسر توجه دولت به مشکل تولیدکنندگان زمینهساز اقتصاد مقاومتی استامام جمعه رودسر گفت توجه دولت به مشکل کشاورزان و تولیدکنندگان زمینهساز اقتصادی مقاومتی است به گزارش خبرگزاری فارس از رودسر حجتالاسلام محمدعلی دستجردی امروز در خطبههای نماز جمعه این شهر با تواردات میوه بر خلاف موازین اقتصاد مقاومتی/ وزارت جهاد و گمرک واردات را کنترل کنند
در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح شد واردات میوه بر خلاف موازین اقتصاد مقاومتی وزارت جهاد و گمرک واردات را کنترل کنند عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت متاسفانه در زمینه کشاورزی با ناهنجاریهایی مواجه هستیم ناهنجارهایی از این جهت که شعار اقتصاد مقاومتی حمایت از تولید داخلی و اشتغاتولیت مسجد مقدس جمکران: پیوست فرهنگی برای شهر قم تعریف شود
تولیت مسجد مقدس جمکران پیوست فرهنگی برای شهر قم تعریف شودتولیت مسجد مقدس جمکران با اشاره به اینکه باید اقدامات بهتری از نظر سیما و منظر شهری در قم صورت گیرد گفت لازمه این کار تعریف یک پیوست فرهنگی در برنامهها و سیاستگذاریهای کلانشهری است به گزارش خبرگزاری فارس از قم حجت&zwمعاون فرماندار ورامین: حمایت از تولیدکنندگان گام اساسی تحقق اقتصاد مقاومتی است
معاون فرماندار ورامین حمایت از تولیدکنندگان گام اساسی تحقق اقتصاد مقاومتی استمعاون برنامهریزی و اداری مالی فرماندار شهرستان ورامین گفت حمایت از تولیدکنندگان بهعنوان اصلیترین محور توسعه اقتصادی کشور گامی اساسی در تحقق اقتصاد مقاومتی محسوب میشود به گزارش خبرگزاری فارس از جنوملت ایران در جنگ اقتصادی و فرهنگی محکم و استوار ایستاده است
سردار نقدی ملت ایران در جنگ اقتصادی و فرهنگی محکم و استوار ایستاده است شناسهٔ خبر 2781776 - چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹ ۱۱ استانها > هرمزگان بندرعباس - رئیس سازمان بسیج مستضعفان گفت ملت ایران در جنگ اقتصادی و فرهنگی محکم و استوار ایستاده است به گزارش خبرنگار مهر سردار محمفارس گزارش میدهد پیشنهاد الجزایر برای میزبانی جشنواره فیلم دمشق/تحریمهای فرهنگی سوریه و بیتوجهی دیپلماسی فر
فارس گزارش میدهدپیشنهاد الجزایر برای میزبانی جشنواره فیلم دمشق تحریمهای فرهنگی سوریه و بیتوجهی دیپلماسی فرهنگی ایرانپیشنهاد الجزایر برای میزبانی جشنواره فیلم دمشق در حالی است که یکی از این اقدامات ایران برای مقابله با تحریم فرهنگی سوریه میتوانست تامین راههای لازم برای برگزارتوجه به رويکرد فرهنگي در همه برنامه هاي شهرداري قم
۲۰ خرداد ۱۳۹۴ ۱۲ ۴۱ب ظ آيت الله حسيني بوشهري در ديدار شهردار جديد قم توجه به رويکرد فرهنگي در همه برنامه هاي شهرداري قم موج - قم - مدير حوزه هاي علميه با اشاره به ظرفيت هاي عظيم شهر مقدس قم و جايگاه آن در فرهنگ اهل بيت ع توجه به مباحث فرهنگي در شهر مقدس قم را خواستار شد بهآیتالله مصباح یزدی: پروژههای عمرانی شهر با پیوست فرهنگی اجرایی شود
آیتالله مصباح یزدی پروژههای عمرانی شهر با پیوست فرهنگی اجرایی شودعضو خبرگان رهبری گفت در کنار کارهای عمرانی رفاهی و خدماتی حتما کار فرهنگی نیز انجام شود تا مردم متوجه به اخلاق و معنویات شده و از بروز فساد جلوگیری شود به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی شهرداریآیتالله جوادی آملی: امنیت بدون اقتصاد مقاومتی حرفی پوچ است
در همایش امنیت پایدار مطرح شد آیتالله جوادی آملی امنیت بدون اقتصاد مقاومتی حرفی پوچ است آیت الله جوادی آملی در پیامی به همایش امنیت پایدار گفت برای تامین امنیت باید اضطرابزدایی کرد و امنیت بدون اقتصاد مقاومتی هم حرفی پوچ است به گزارش جام نیوز دومین همایش امنیت پایدار صبح اماقتصاد مقاومتی به عنوان یک عامل درون زا در آموزش وپرورش است
پیام ˝فانی˝ به مناسبت برگزاری نخستین همایش ملی اقتصاد آموزش و پرورش اقتصاد مقاومتی به عنوان یک عامل درون زا در آموزش وپرورش است خبرگزاری پانا وزیر آموزش و پرورش به مناسبت برگزاری نخستین همایش ملی اقتصاد آموزش و پرورش با رویکرد اقتصاد مقاومتی در مشهد مقدس پیامی صادر کرد ۱در کافهخبر بررسی شد؛ چرا ایرانیها شاد نیستند؟/ شاد نبودن مردم ریشه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دارد
در کافهخبر بررسی شد چرا ایرانیها شاد نیستند شاد نبودن مردم ریشه اقتصادی سیاسی و فرهنگی دارد جامعه > آسیبها - در میزگرد بررسی عوامل شاد نبودن در جامعه مطرح شد که مسائل سیاسی و اقتصادی در این زمینه موثر است اما ایرانیان ریشه فرهنگی هم در این زمینه دارند زهرا تا-
گوناگون
پربازدیدترینها