تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خوشى و آسايش، در رضايت و يقين است و غم و اندوه در شكّ و نارضايتى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844621903




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توجه به پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳۱ خرداد ۱۳۹۴ (۱۷:۲۴ب.ظ)
حسن رضايي: توجه به پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي دفتر مطالعات رسانه اي اقتصاد اسلامي؛ پيوست فرهنگي يکي از ضرورت هاي اجراي سياست اقتصاد مقاومتي است.
"فرهنگ مانند هوايي است که ما در آن تنفس مي کنيم." اين نگاه راهبردي رهبر فرزانه انقلاب اسلامي به مقوله فرهنگ باعث شده است تا برنامه ريزان و مسئولين جمهوري اسلامي در هر دستگاه و وزارتخانه اي موظف به توجه به ابعاد فرهنگي هر اقدام، محصول و حرکت خود شوند. اين مساله بيش از آنکه يک توصيه يا پيشنهاد باشد، يک دستور کلان، راهبردي و آينده نگرانه است. سيستم ها و سازمان ها، سياست ها و استراتژي ها، طرح ها و برنامه ها، علوم و فناوري ها، خدمات و مصنوعات همه داراي بار فرهنگي اند و ظرفي هستند براي انتقال فرهنگي که بر اساس آن مهندسي و توليد شده اند. (1) در اين نگاه؛ اجرايي شدن صحيح هر سياست کلان نظام جمهوري اسلامي نيازمند تدوين پيوست فرهنگي متناسب با آن خواهد بود. در واقع از آنجا که بستر اصلي شکل گيري انقلاب اسلامي؛ بستري فرهنگي بوده است، فرهنگ بايستي در تمام تار و پود اقدامات مسئولين آن به عنوان يک جزء جدايي ناپذير لحاظ شده و مورد توجه واقع شود.

ابلاغ سياست هاي کلان اقتصاد مقاومتي توسط رهبر معظم انقلاب اسلامي لزوم توجه جدي به تدوين پيوست فرهنگي مربوط به سياست هاي مذکور را براي تمام دستگاه هاي مسئول در جمهوري اسلامي بيش از پيش روشن کرده است. چه آنکه در يک نگاه کلان تر؛ واژه ي "اقتصاد مقاومتي" ريشه در مفاهيم فرهنگي برگرفته از سلوک اقتصادي تبيين شده در دين مبين اسلام دارد و اساسا واژه اي فرهنگي به حساب مي آيد. طبيعتا براي اجرايي شدن صحيح و دقيق سياست هاي ابلاغي مذکور؛ بايستي فرهنگ اقتصاد مقاومتي به مثابه يک روح واحد در تمامي اقدامات دستگاه هاي مسئول در نظام جمهوري اسلامي دميده شود. اجرايي شدن اين مهم؛ وابسته به تدوين و تبيين پيوست فرهنگي مربوط به سياست هاي اقتصاد مقاومتي در هر دستگاه و ملزم شدن دستگاه هاي گوناگون به تصحيح و تدوين سياستگذاري هاي خود در راستاي ارزش هاي موجود در اين پيوست فرهنگي مي باشد. حال سوال اينجاست که پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي چيست و چه تلاشي براي تدوين و ساماندهي آن صورت گرفته است؟

پيش از تبيين چيستي پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي، لازم است تاملي کوتاه در مفهوم و معناي پيوست فرهنگي داشته باشيم. پيوست فرهنگي از واژگان نوپديد و تازه اي به حساب مي آيد که در ادامه تبيين نظام فکري رهبر فرزانه انقلاب؛ در راستاي نگاهي راهبردي به مهندسي و مديريت فرهنگي؛ توسط ايشان مطرح شده است. اصولا کارکرد پيوست فرهنگي ساماندهي نسبت بين مديريت راهبردي و مديريت اجرايي کشور در حوزه فرهنگ است و سياست هاي حاکم بر چگونگي حضور نقشه هاي کلان فرهنگي در موضوعات خرد و عيني را تنظيم مي کند. بر اين اساس؛ پيوست فرهنگي از سويي بايستي ناظر به سياست هاي کلان فرهنگي کشور و از سويي مبتني بر مقتضيات و شرايط حاکم بر دستگاه اجرايي مورد نظر باشد. پس از بيان اين توضيح کوتاه؛ در تبيين چيستي پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي بايد گفت مجموعه ملاحظات، الزامات تکليف محور و سياست هاي فرهنگي ناظر بر اجرايي شدن سياست هاي اقتصاد مقاومتي در هر دستگاه اجرايي را مي توان پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي در آن دستگاه به حساب آورد.

از طرفي مي توان تدوين و اجرايي شدن پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي را دو مقوله کاملا جداگانه به حساب آورد. چه آنکه پيش زمينه اجرايي شدن اين پيوست فرهنگي، پيش از هر چيز اعتقاد مديران دستگاه هاي مسئول به اجرايي کردن آن خواهد بود. در واقع همان گونه که دکتر حسن بنيانيان، رئيس کميسيون فرهنگي - اجتماعي شوراي عالي انقلاب فرهنگي مي گويد: «مساله‌ "پيوست فرهنگي" قبل از اين‌که متکي به قانون باشد، بايد متکي به انگيزه‌ ديني و اسلامي مديران باشد تا او در مرحله‌ اجرا اين پيوست را با انگيزه‌ها و اعتقادات دروني خودش اجرا کند.» طبيعتا يکي از اجزاي پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي تبيين ارزش هاي اسلامي در حوزه اقتصاد و تاکيد بر توجه به ارزش هايي همچون صرفه جويي، قناعت، انفاق و ... خواهد بود. پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي بايستي توجه به اين ارزش ها را در تعارض با ارزش هاي مدرن از قبيل مديريت بدن با پوشيدن لباس هاي مارک دار استفاده از لوازم لوکس و غيره در دستور کار خود قرار دهد. تبيين ارزش هاي فرهنگي اسلام در حوزه اقتصاد و کاهش تناقض ها و تعارض هاي موجود در محيط اجتماعي و فردي در زمينه رفتار اقتصادي يکي از مهم ترين اولويت هاي پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي خواهد بود.

با اين حال سوال اينجاست که با گذشت نزديک به دو سال از ابلاغ سياست هاي کلي نظام در زمينه اقتصاد مقاومتي، سرنوشت پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي در دستگاه هاي مختلف کشور به کجا رسيده است؟ و اقدامات دستگاه هاي مسئول در سراسر کشور تا چه حد متاثر از سياست هاي کلي نظام در حوزه اقتصاد مقاومتي است؟ به نظر مي رسد به دليل عدم وجود درک صحيح از اهميت مقوله پيوست فرهنگي؛ همگان منتظرند تا پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي نيز مانند بخشنامه هاي اعلام تغيير حقوق و پاداش کارکنان و ... طي يک روند اداري به دستگاه ها ابلاغ شود و نهايتا در بايگاني اداره مقصد جا خوش کند. حال آنکه آنگونه که دبير کميسيون فرهنگي - اجتماعي شوراي عالي انقلاب فرهنگي مي گويد: «ما منتظر نيستيم که يک سند نوشته بشود و بعد بگذاريم در کتابخانه‌ دستگاه اجرايي! ما منتظريم يک سند راهنماي اصلاح تصميم‌گيري‌ها ايجاد شود. يعني ۱۰درصد تکيه‌گاه پيوست فرهنگي نيازمند دستورالعمل و ابلاغ قانون است.»

با اين وجود گويا هنوز هم سرنوشت تهيه و تدوين همان سند کلي نيز در هاله اي از ابهام قرار دارد. به نظر مي رسد عدم وجود متولي مشخص در اين زمينه باعث شده است تا فعاليت سازمان يافته و معيني در جهت تدوين پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي در کشور انجام نشود. از اين رو پيرو سياست هاي کلي نظام و تاکيدات مکرر رهبر معظم انقلاب مبني بر لزوم تعريف پيوست فرهنگي جهت انجام کارهاي مختلف در کشور؛ انتظار آن است که مسئولين مرتبط در هر دستگاه اجرايي کشور بر مبناي سندهاي بالادستي و مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي به عنوان بالاترين مرجع سياست گذاري فرهنگي در کشور، خود به تدوين پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي براي مجموعه تحت مديريت خود اقدام نمايند.

اگر چه تدوين پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي در کشور نيازمند پيوند خوردن اقتصاددانان، مديران باتجربه کشور و فضلاي صاحب نظر حوزه علميه در زمينه اقتصادي است، با اين حال تعلل در تبيين و تدوين پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي کشور به علت نبود نهاد مشخص متولي آن و از طرفي وابسته بودن اجرايي شدن سياست هاي بخش اعظم آن به مديران دستگاه هاي اجرايي کشور؛ اين نکته را به همگان گوشزد مي کند که مديران دستگاه هاي کشور خود بايستي در جهت تدوين پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي جهت اقدامات و فعاليت هاي مجموعه تحت مديريت خود دغدغه داشته و اقدام نمايند.

چه آنکه اصولا کارکرد پيوست فرهنگي ساماندهي نسبت بين مديريت راهبردي و مديريت اجرايي کشور در حوزه فرهنگ است و سياست هاي حاکم بر چگونگي حضور نقشه هاي کلان فرهنگي در موضوعات خرد و عيني را تنظيم مي کند. بنابراين هر دستگاه اجرايي با اطلاع از سياست هاي کلي در زمينه اقتصاد مقاومتي مي تواند نقشه راه خود براي تدوين پيوست فرهنگي مختص خود را با بهره گيري از کارشناسان مربوطه تدوين نمايد. اگرچه خلاء وجود يک پيوست فرهنگي کلان در زمينه اقتصاد مقاومتي همچنان حس مي شود و درک واحدي از متولي انجام اين مهم در سطح جامعه وجود ندارد. روح الله مومن نسب؛ کارشناس و پژوهشگر فضاي مجازي معتقد است شوراي عالي انقلاب فرهنگي بايد مدلي را مصوب کند که بر اساس آن تمام دستگاه‌هاي کشور ملزم شوند پيش از صدور مجوز براي توليد و توزيع محصولاتي که در جامعه تاثيرگذار است پيوست فرهنگي خود را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ارائه کرده و پس از دريافت تاييد وزارت ارشاد، مجوز صادر شود.

اين در حالي است که رئيس کميسيون فرهنگي مجلس خبر از تشکيل کارگروهي براي تدوين سياست هاي فرهنگي مبتني بر اقتصاد مقاومتي در متن برنامه ششم توسعه داده است. در پايان آنکه به نظر مي رسد متولي مشخصي جهت عملياتي کردن تدوين پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي کشور وجود ندارد. از اين رو از طرفي بايد به پر کردن اين خلاء انديشيد و از سويي دستگاه هاي اجرايي مختلف خود را موظف به تدوين پيوست فرهنگي مبتني بر سياست هاي اقتصاد مقاومتي جهت اقدامات و محصولات مختلف خود بدانند. اگرچه وجود يک سند واحد و راهکارهاي قانوني تعريف شده در اين زمينه مي تواند راهگشا باشد.

پ.ن:

1 - ناظمي، مهدي، مهندسي فرهنگي کشور؛ تحليلي بر ديدگاه هاي مقام معظم رهبري، تهران: شوراي عالي انقلاب فرهنگي، 1384، ص 53

نويسنده : حسن رضايي













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن