واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیر كل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس هشدار داد: کمبود منابع آبی در فارس خبرگزاری پانا: مدیر كل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس گفت:كمبود آب و وقوع آتش سوزی ها تهدیدی جدی برای عرصه های منابع طبیعی است.
۱۳۹۴ يکشنبه ۳۱ خرداد ساعت 09:48
مهرزاد بوستانی در کارگاه آموزشی مدیریت بحران گزارشی از اقدامات انجام شده طی سال جاری در خصوص پیش آگاهی ، پیشگیری و مهار حریق در عرصههای جنگلی و مرتعی بیان و با اشاره به برنامه های اجرایی و اقدامات موثر در در زمینه مدیریت بحران بویژه آتش سوزی های احتمالی در عرصه های منابع طبیعی در سال جاری اظهار داشت: این کارگاه آموزشی فرصتی بزرگ برای تعامل دهیارانبا یکدیگر در مقابله با این بحران است. وی با اشاره به كمبود شدید آب در استان گفت:عرصه های منابع طبیعی به عنوان تعدیل كننده منابع آبی استان نقش بسزایی را ایفا می كنند.
مدیر كل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس افزود: مشكلات و جراحت های وارده بر پیکر منابع طبیعی و محیط زیست براثر عدم آگاهی مردم و در مواردی عدم استفاده صحیح از منابع طبیعی ایجاد شده، كه بیش از هر زمان دیگری آثار آن را می توان درگسترش بی رویه بیابانها و كویرها، كاهش سطح جنگلها، خالی شدن آبخوان ها، آلودگی ها، طوفانهای گرد و غبار و بحران آب بوضوح مشاهده کرد.
بوستانی با اشاره به كاهش بارندگی های امسال به میزان 17 تا 20 درصد نسبت به سال گذشته اظهار داشت:خشكی هوا در برخی از مناطق استان موجب بروز آتش سوزی در مراتع پر تراكم از نظر پوشش گیاهی شده است كه در این راستا اقدامات حفاظتی به عنوان مهمترین راهكار برای پیشگیری از حریق در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به شناسایی مناطق بحرانی آتش سوزی و درجه بندی این مناطق بر اساس حساس بودن بیشتر آنها به حریق اظهار داشت:استقرار ادوات و تجهیزات اطفاءحریق در این مناطق و بكار گیری قرق بانان فصلی در مناطق بحرانی از مهمترین اقدامات پیشگیرانه است.وی در ادامه خواستار همكاری و تعامل بیشتر دهیاران ،بهره برداران و جوامع محلی در زمان وقوع آتش سوزی ها شد و گفت:حفاظت از عرصه های ملی با كشیدن حصار آهنی در اطراف این عرصه ها میسر نمی شود چرا كه معتقدیم منافع مردم با حفاظت صحیح از عرصه های منابع طبیعی گره خورده است.
فیاضپور مدیر كل مدیریت بحران استانداری فارس نیز هدف از برگزاری این كارگاه آموزشی را آشنایی دهیاران استان به شكل تئوریك و نظری با مبحث مدیریت بحران اعلام کرد و گفت: یکی از اساسی ترین نیازها، بخصوص در حوزه مدیریت بحران آموزش است.
وی در ادامه با اشاره به هماهنگی و تعامل همه دستگاهها در مواقع بحران بویژه در عرصه های منابع طبیعی اظهار داشت: هماهنگی بین دستگاه های مربوطه در صورت بروز بحران میزان خسارتهای ناشی از آتش سوزی ها را به حداقل می رساند. فیاض پور از برنامه ریزی های منسجم از سوی ستاد مدیریت بحران برای به حداقل رساندن آسیب آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی استان خبر داد.
بهزاد ابول پور استادیار بخش فنی و مهندسی كشاورزی مركز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس نیز در این جلسه با اشاره به چالش های كمبود آب در استان افزود: در سالهای اخیر بدلیل بحران کمبود آب و وقوع خشکسالی های ممتد، مسئله كمبود آب به یكی از بزرگترین بحرانهای زیست محیطی تبدیل شده است كه آسیب های ناشی از آن در سایر بخشها نیز نفوذ یافته است.
وی با بیان اینكه میزان نزولات جوی و بارندگی برای اکثر نقاط جوابگوی نیاز آبی گیاهان نیست اظهار داشت: چنانچه آبیاری با توجه به اصول و ضوابط صحیح انجام شود بازدهی آن بیشتر شده و به دنبال آن خسارتهای ناشی از كمبود و هزینه های زاید آن در عرصه های زیست محیطی کاهش خواهد یافت.
ابول پور گفت: متأسفانه عدم آگاهی بهر برداران از ظرفیت منابع آبی از یک سو و شیوه نادرست در بر خورد با بروز چنین شرایطی، باعث مسائل و مشکلات اقتصادی و اجتماعی زیاد برای آنان شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]