محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853260338
ناگفته های خواندنی دعایی از مرحوم حاج آقامصطفی خمینی/از مخالفت با شریعتی تا موافق با مبارزه مسلحانه
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: ناگفته های خواندنی دعایی از مرحوم حاج آقامصطفی خمینی/از مخالفت با شریعتی تا موافق با مبارزه مسلحانه سیاست > احزاب و شخصیتها - حجت الاسلام والمسلمین محمود دعایی به هفته نامه صدا گفت:
* برخی از روحانیون و برخی مراکز سنتی مذهبی نوآوریهای مرحوم شریعتی را برنمیتابیدند و عکسالعملها، واکنشها و انتقاداتی نسبت به آرای او داشتند. همینجا بگویم که خود حضرت امام تمامی آثار مرحوم شریعتی را مطالعه کرده بودند و یک دید واقعبینانه نسبت به او داشتند. اگر هم نقدی داشتند، نقدی بود که خود دکتر قبول داشت و به دنبال همان پذیرش نقد بود که پذیرفته بود در بعضی آرا و اندیشههایی که ارائه کرده بود، تجدیدنظر کند و بزرگانی را هم برای نظردهی و راهنمایی تعیین کرده بود. بههرحال، خود امام مخالف مرحوم شریعتی به حساب نمیآمدند و درعینحال سعی میکردند تحفظی داشته باشند، اما به عکس، مرحوم حاجآقامصطفی تحت تأثیر القائات محافل سنتی، برخورد متفاوتی داشتند و ما نگران بودیم. صبیه حضرت امام، خواهر حاجآقامصطفی، متأسف بود که چرا داداش از مطالعات روز فاصله گرفته است و معلوماتش بهروز نیست.
* این امر نشاندهنده یک فضای باز و آزاد در زندگی خانواده امام بود. یک دختر ایشان میتوانست در این حد مطالعات بهروزی داشته باشد، یک پسرشان میتوانست طور دیگری فکر کند و یک فرزندشان هم میتوانست مثل مرحوم حاجاحمدآقا باشد که روابط صمیمانه و خوبی با جامعه روشنفکری ایجاد کرد؛ با مرحوم آلاحمد، مرحوم شریعتی، بزرگان دیگر و کانونهای فعال روشنفکری که در آن ایام حضور داشتند، در تماس بود.
* مرحوم حاجآقامصطفی استعداد فوقالعاده درخشانی داشت. کسی بود که در سنین نوجوانی به درجات عالی علمی حوزوی رسیده بود. در حالی که دروس بالا را میخواند، تدریس میکرد؛ هم مدرس بود و هم متدرس؛ هم تحصیل میکرد و هم تدریس. شرایط بسیار ایدهآلی هم برایش فراهم شد که بهترین بهرهها را از محضر پدرش برد. در شرایطی که در ترکیه در تبعید و فقط با پدر بود، بهرهگیریهای فراوانی از محضر پدر در مباحثه با ایشان و تحصیل در محضر پدر برد. در آنجا آنچه را تا آن زمان خوانده بود، بازخوانی و مجددا بر پدر عرضه کرد. بعد هم که به نجف آمدند، این توفیق را داشت که هم از محضر پدر در درس عمومی استفاده میکرد و هم مطالعات شخصی داشت، خودش هم در حد یک مجتهد جامعالشرایط به الزامات اجتهاد خود عمل میکرد و آن تدریس درس خارج فقه و اصول بود. ایشان یک مدرس برجسته بود. در کنار اینها کار تفسیر هم انجام میداد. من به خاطر دارم که به مناسبتی من تفسیر «پرتوی از قرآن» مرحوم طالقانی را به محضر امام بردم. ایشان وقتی این تفسیر را خواندند، خیلی تحت تأثیر بینش و نوع برداشت مرحوم آقای طالقانی قرار گرفتند و به من توصیه کردند این تفسیر را در اختیار حاجآقامصطفی قرار دهم؛ چون حاجآقامصطفی روی تفسیر کار میکند و این تفسیر میتواند راهنمای او باشد و به شیوه تحقیق او کمک کند. البته بعدا علاقهمندان ایشان آثارشان را چاپ کردند که آثار قابل عرضهای هم هستند. بااینحال، حاجآقامصطفی مطالعات روز را در آن حد نداشت و کتابهای جدیدی را که از ایران میآمد و حتی روزنامههایی را که از ایران میآمد، مطالعه نمیکرد به این دلیل که بر اثر درگیر شدن جدی در مباحث حوزوی و مطالعات و تحقیقات خودش، فراغتی برای این کار نداشت. به همین دلیل هم از برخی نوآوریهایی که در آن ایام بود، فاصله داشت. *من یک بار در مراجعهای بهعنوان گله به ایشان گفتم امام وقتی در سنین نوجوانیشان بودند، کتابهایی مینوشتند که خوراک روشنفکران روز بود؛ «کشفالاسرار» را مینوشتند و به شبهات روز پاسخ میدادند، کاش شما هم این فراغت را میداشتید و با مطالعه آثاری که الان عرضه میشود، نیازهای روز جامعه ما را بررسی میکردید. ایشان گفتند اشتغالاتم اجازه نمیدهد، باشد برای فرصتهای آینده. یقینا اگر این فرصت برایشان پیش میآمد، ایشان هم مثل اخویشان، حاجاحمدآقا، در مسیر این نوآوریها قرار میگرفتند.
*حاجآقامصطفی یکی از چهرههای برجسته درس پدر بود. درس امام در نجف با دروس متداول خارج که در نجف بود تفاوت داشت. معمولا مراجع برجسته نجف هنگام تدریس درس خارج، کمتر اجازه میدادند مستشکلی اشکال بگیرد، به عکس امام که وقتی درسشان را شروع کردند، اول احساس کردند کسی اشکال نمیگیرد، فرمودند ما روضه نمیخوانیم، آمدهایم مباحثه کنیم، قوامِ یک مباحثه به طرح سؤال و اشکال است و من از اشکال استقبال میکنم. به دنبال این تأکید بود که علاقهمندان تشویق شدند که با ایشان در مباحث علمی درگیر بحث شوند. جمع برجستهای بهعنوان مستشکلین درس امام مطرح شدند که از علمای مطرح نجف و فضلا و برجستگان مدرسین نجف بودند و در دانشِ بالا شهره بودند. یکی از آنها مرحوم آقاسیدعباس خاتم بود که از اصحاب استفتای امام شد، دیگری آقای آیتالله کریمیمازندرانی بود که الان در قم هستند، آقای اشرفیشاهرودی و مرحوم آقای قدیری بودند، آقای سیدمحمود شاهرودی که رئیس قوه قضائیه شد، مستشکلین دیگری هم بودند و پیشاپیش و سرآمد همه اینها، مرحوم حاجآقامصطفی بود که در درس پدر درگیر میشد و جدی هم مباحثه میکرد. گاهی امام تعابیری میکردند که نشان میداد ایشان به علمیت فرزندشان اعتقاد دارند. مثلا در پاسخ به سؤالی که حاجآقامصطفی میپرسید، امام بعد از توضیح، میفرمودند مصطفی، از تو بعید است؛ یعنی تو باسوادی و مبانی را میدانی و نباید این حرف را بزنی. این نشاندهنده برداشتی بود که امام نسبت به حاجآقامصطفی داشت. در تعبیری هم که امام بعد از شهادت مرحوم حاجآقامصطفی کردند که «مصطفی امید آینده اسلام بود»، خیلی حرف هست. امام کسی را امید آینده اسلام میداند که از هر جهت سرآمد باشد؛ هم از نظر تقوا، هم از نظر دانش و هم از نظر صلاحیتهای اجتماعی و اخلاقی که باید وجود داشته باشد. مرحوم حاجآقامصطفی در این حد از کمالات بود.
*در امر مبارزه و در امر نهضت طبیعتا ایشان به راه پدر معتقد بود و بدون اجازه و مصلحت پدر اقدامی نمیکرد. البته ممکن بود در بعضی اقدامات مقدمتا از امام اجازه نگیرد، به امام اطلاع ندهد و درباره امری شخصا اقدام کند که البته آن هم به دلیل تشخیصی بود که داشت؛ چون به هر حال خود ایشان عنصر باصلاحیت و صاحبنظری بود که میتوانست تصمیمی بگیرد. اما آن تصمیم را طوری انتخاب میکرد که مطمئن باشد در راه و سلیقه و خطمشی پدر خدشهای وارد نمیکند. نمونهاش تصمیمگیری برای استفاده از موج رادیویی بود. وقتی بنا شد از امکانات فرستندههای عراق برای تبلیغ استفاده شود، این یک حرکت ریسکمانند بود، امکان داشت تبعات منفی داشته باشد و عدهای بگویند ما داریم از امکانات بیگانه در تبلیغات خود استفاده میکنیم. در نتیجه ممکن بود این اقدام دامن امام را به این اتهام آلوده کند که ایشان به یک قدرت و جناح بیگانه وابسته شدهاند. اینجا بود که ایشان بدون اجازه پدر پیشنهاد دادند که بهرهگیری از موج رادیویی عراق آغاز شود. گفته شد که اگر این حرکت مورد استقبال واقع شد، جامعه ایرانی آن را پذیرفت و موفق بود، طبیعتا امام هم وقتی مطلع شد، از این حرکت موفق و تأثیرگذار حمایت خواهد کرد، اما اگر به دلایلی ناموفق بود و بنا بود بهعنوان یک حرکت غیرموجه متوقف شود، دامن امام آلوده نمیشود؛ چون این اقدام بحق بدون اطلاع ایشان صورت گرفته و بحق ایشان از این مسئله مطلع و آگاه نبودند. ممکن بود گاهی مسائلی از این قبیل به وجود بیاید. در رابطه با فعالیتهای مبارزاتی انقلابی هم میدانیم که امام خطمشی مسلحانه را قبول نداشتند و با آن مخالف بودند. به همین دلیل ایشان هیچگاه جمعیت فداییان اسلام را تأیید نکردند یا حرکت سیدجمالالدین اسدآبادی را که امر کرده بود ناصرالدینشاه را ترور کنند و میرزا رضای کرمانی از ایشان اجازه گرفته بود، تأیید نمیکردند. در دورهای که نماینده ما در سفارت مصر آقای خسروشاهی بودند، اخوانالمسلمین و گروههای جهادی مصری از ایشان سؤال کرده بودند که اگر امام و مقامات بلندپایه انقلاب اسلامی ایران اجازه دهند، برای ما این امکان وجود دارد که ولیعهد و مادرش را که سالی یک مرتبه سر قبر محمدرضا پهلوی میآیند، در قاهره ترور کنیم.
*آقای خسروشاهی خدمت امام رفته و گفته بودند چنین سؤالی را از ما پرسیدهاند، آیا شما اجازه میدهید؟ امام قویا منع کرده و گفته بودند به چه حقی این کار انجام شود؟ این نظر نشاندهنده مشی امام در مبارزه و روش ایشان در فعالیتهای سیاسی بود، اما حاجآقامصطفی گاهی متفاوت با این نظر امام، اجازه میداد ما دوستانی که در نجف بودیم، فعالیتهای مسلحانه داشته باشیم؛ یعنی حداقل آشنایی با سلاح و مواد انفجاری پیدا کنیم. همینطور ایشان گروههای جهادی را که آن موقع فعالیتهای مسلحانه داشتند، میپذیرفت و با آنها ارتباط داشت. البته خود حاجآقامصطفی یک فقیه صاحبنظر و مجتهد مسلم بود و این مشی متفاوت را با پدرش داشت. ایشان ارتباطاتی با گروههای مختلف سیاسی داشت، رابط مطمئنی بین جناحهای مختلف داخل و خارج ایران با پدر بود و اطلاعات را در اختیار پدر قرار میداد. نکته دیگر اینکه امام در پرداخت هزینههایی که دوستان فعال و مبارزی که در عراق بودند نیاز داشتند، احتیاط میکردند، اما حاجآقامصطفی این نقیصه را جبران میکرد و با وجوهاتی که گاهی در اختیار داشت، نیازهای دوستان را تأمین میکرد.
*نمیخواهم بگویم حاجآقامصطفی در اقدامات مسلحانهای که ممکن بود صورت بگیرد، آمر بوده است. در فضایی که آن موقع برای اپوزیسیون داخل و خارج وجود داشت، ایشان نمیخواست یکسری تحرکات را که میتوانست رژیم را در بعضی نقشهها و برنامههایش ناکام کند، منع کند. من در این زمینه که ایشان آمر باشد یا حرکتی را دستور دهد، اطلاعی ندارم. 17302
کلید واژه ها: سید محمود دعایی - شهید سیدمصطفی خمینی - علی شریعتی - امام خمینی(ره) -
یکشنبه 31 خرداد 1394 - 06:26:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]
صفحات پیشنهادی
مراسم سومین سالگرد درگذشت مرحوم حاج احمد قدیریان
با سخنرانی حداد عادل برگزار می شود مراسم سومین سالگرد درگذشت مرحوم حاج احمد قدیریان مراسم سومین سالگرد ارتحال مرد روزهای سخت و دوست دیرین و یار صمیمی مقام معظم رهبری مرحوم حاج احمد قدیریان در یادمان شهدای هفتم تیر با سخنرانی غلامعلی حدادعادل برگزار میشود به گزارش حوزه اپیام تسلیت رییس جمهوری به مناسبت درگذشت مرحومه حاجیه خانم فاطمه چرچی
شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۹ رییس جمهوری در پیامی درگذشت مرحومه حاجیه خانم فاطمه چرچی همسر شهید والامقام محمدحسین دوروزی عربزاده مادر شهیدان سعید و حمید دوروزی و خواهر شهید جعفر چرچی را تسلیت گفت به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجوییان ایران ایسنا متن پیام حجتالاسلام واپیام تسلیت روحانی در پی درگذشت مرحومه حاجیه خانم فاطمه چرچی
پیام تسلیت روحانی در پی درگذشت مرحومه حاجیه خانم فاطمه چرچیرئیسجمهور در پیامی درگذشت مرحومه حاجیه خانم فاطمه چرچی همسر شهید والامقام محمدحسین دوروزی عربزاده مادر شهیدان سعید و حمید دوروزی و خواهر شهید جعفر چرچی را تسلیت گفت به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطپیام تسلیت روحانی به مناسبت درگذشت مرحومه حاجیه خانم فاطمه چرچی
پیام تسلیت روحانی به مناسبت درگذشت مرحومه حاجیه خانم فاطمه چرچی رییس جمهوری در پیامی درگذشت مرحومه حاجیه خانم فاطمه چرچی همسر شهید والامقام محمدحسین دوروزی عربزاده مادر شهیدان سعید و حمید دوروزی و خواهر شهید جعفر چرچی را تسلیت گفت آفتاب متن پیام حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسرییس جمهوری درگذشت مرحومه حاجیه خانم فاطمه چرچی را تسلیت گفت
در پیامی رییس جمهوری درگذشت مرحومه حاجیه خانم فاطمه چرچی را تسلیت گفت رئیس جمهور درگذشت مرحومه حاجیه خانم فاطمه چرچی همسر شهید والامقام محمدحسین دوروزی عربزاده مادر شهیدان سعید و حمید دوروزی و خواهر شهید جعفر چرچی را تسلیت گفت به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران و به نقدکتر شریعتی: در ساواک به من می گفتند تو شاخه دانشگاهی خمینی هستی
دکتر شریعتی در ساواک به من می گفتند تو شاخه دانشگاهی خمینی هستی سیاست > احزاب و شخصیتها - روزنامه خراسان به نقل از حسن رحیم پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشت آن چه مي گويم نقل قول پدرم حاج حيدر رحيم پور ازغدي درباره مرحوم دکتر شريعتي است که در سال هايبازخوانی مخالفت سردار شهید حاج داود کریمی با بنیصدر
چهارشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۳۹ منصور کوچک محسنی نخستین فرمانده قوای محمد ص پس از ربایش حاج احمد متوسلیان در لبنان و مسئول وقت پادگان ولیعصر عج مطالب جدیدی از اُبهّت سیاسی و عقیدتی سردار شهید حاج داود کریمی چگونگی ایجاد ساختار نظامی در سپاه مخالفت او با بنیصدر و چگونگی بروحانی درگذشت مرحومه حاجیه خانم فاطمه چرچی را تسلیت گفت
طی پیامی روحانی درگذشت مرحومه حاجیه خانم فاطمه چرچی را تسلیت گفت شناسهٔ خبر 2769199 - شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷ ۴۶ سیاست > دولت رئیس جمهور در پیامی درگذشت مرحومه فاطمه چرچی همسر شهید والامقام محمدحسین دوروزی عربزاده مادر شهیدان سعید و حمید دوروزی و خواهر شهید جعفر چرچی را تسموافقت با انتقال زندانیان ایرانی در اقلیم کردستان عراق به کشور
دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۳۰ در دیدار معاون کنسولی وزیر امور خارجه ایران با نخستوزیر اقلیم کردستان عراق در اربیل با انتقال محکومان ایرانی به کشور در آستانه ماه مبارک رمضان موافقت شد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در این دیدار علاوه بر بحث و گفتوگو دجزئیات طرح موساد و بختیار/ کاش خمینی را ترور میکردیم!
گاردین گزارش داد جزئیات طرح موساد و بختیار کاش خمینی را ترور میکردیم اکنون و بعد از گذشت چندین سال این مامور موساد معتقد است که اگر طرح ترور چندماه بعد مطرح می شد این کار ارزش خطر کردن را داشت به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز چندی پیش یک روزنامه لبنانی طی گزارشی از درخواست شتسلیت رئیس جمهور به مناسبت درگذشت مرحومه چرچی
نبض سیاست تسلیت رئیس جمهور به مناسبت درگذشت مرحومه چرچی رئیسجمهور در پیامی درگذشت مرحومه حاجیه خانم فاطمه چرچی همسر شهید محمدحسین دوروزی عربزاده مادر شهیدان سعید و حمید دوروزی و خواهر شهید جعفر چرچی را تسلیت گفت حسن روحانی در پیام خود آورده است درگذشت نماد صبر و فدامام خمینی ۲۶ سال پس از وفات، شبکههای اجتماعی را قبضه کرد
امام خمینی ۲۶ سال پس از وفات شبکههای اجتماعی را قبضه کردتاریخ انتشار دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹ ۱۸ پایگاه بیزینس اینسایدر به وضعیت حسابهای کاربری با نام امام خمینی ره در شبکههای اجتماعی پرداخت و نوشت «مردی که آمریکا را شیطان بزرگ مینامید ۲۶ سال پسسلطانیوش در گفتوگو با فارس: استکبار ستیزی امام خمینی (ره) وی را به «حقیقت همیشه زنده در تاریخ» تبد
سلطانیوش در گفتوگو با فارس استکبار ستیزی امام خمینی ره وی را به حقیقت همیشه زنده در تاریخ تبدیل کرده استدبیر انجمن اسلامی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه روحیه استکبار ستیزی امام خمینی ره وی را به حقیقت همیشه زنده در تاریخ تبدیل کرده است گفت برخی تلاش میکنند مولفههایناگفتههایی درباره سفر هیأت سیاسی «طالبان» به ایران
ناگفتههایی درباره سفر هیأت سیاسی طالبان به ایران رئیس کمیته دفاعی مجلس ضمن تأیید سفر اخیر هیأت سیاسی طالبان به ایران گفت نمیتوانم جزئیات را اعلام کنم اما آنچیزی که هست اینکه آنها اعلام آمادگی کرده و آمدند صحبت کردند اسماعیل کوثری در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران با بیان ایحاجی بابایی: استیضاح فانی به نفع معلمان و مجلس نیست
حاجی بابایی استیضاح فانی به نفع معلمان و مجلس نیستتاریخ انتشار سه شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹ ۴۲ وزیر آموزش و پرورش دولت دهم گفت من در حال حاضر استیضاح را به نفع مجلس آموزش و پرورش دولت و معلمان نمیدانم به گزارش فارس حمیدرضا حاجیبابایی در حاشیه همایش جبهه یکتا دهاشمی رفسنجانی: آیتالله خامنهای در موافقت با رهبری شورایی در مجلس خبرگان سخنرانی کردند/ سخنان مطرح شده در مو
هاشمی رفسنجانی آیتالله خامنهای در موافقت با رهبری شورایی در مجلس خبرگان سخنرانی کردند سخنان مطرح شده در مورد انتخاب شورایی هنوز قابل انتشار و بازگویی نیست دامه بررسی و تدوین سیاستهای کلی انتخابات در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام که به ریاست آیتالله هاشمی رفسنجانی تشکیل شتشکیل بسیج 20 میلیونی به فرمان امامخمینی(ره) از تجارب مهم جنگ تحمیلی است
کوثری در دیدار فرناندو پونس مارکز تشکیل بسیج 20 میلیونی به فرمان امامخمینی ره از تجارب مهم جنگ تحمیلی است رئیس کمیته دفاعی مجلس تشکیل بسیج 20 میلیونی به فرمان حضرت امامخمینی ره را یکی از تجارب مهم جنگ تحمیلی دانست و گفت حضور گسترده مردم در طول هشت سال دفاع مقدس در بسیاری-
سیاسی
پربازدیدترینها