تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص): هرگاه سفره پهن مى‏شود، چهار هزار فرشته در اطراف آن گرد مى‏آيند. چون بنده ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834020395




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جشنواره‌ای از جنس آب، خاک و محیط‌ زیست


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:

جشنواره‌ای از جنس آب، خاک و محیط‌ زیست هفته گذشته مصلای بزرگ امام خمینی(ره) میزبان نخستین جشنواره و نمایشگاه آب، خاک و محیط‌ زیست بود. در این نمایشگاه از 257 طرح دانش‌بنیان و 12 طرح بزرگ ملی رونمایی شد. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های مشترک همه این طرح‌ها این بود که نه‌تنها می‌تواند گام بزرگی برای رسیدن به اقتدار ملی و خودکفایی در حوزه‌های آب، خاک و محیط‌زیست باشد، بلکه اجرای آنها می‌تواند سلامت و رفاه اجتماعی را تضمین کند.
 

وقتی از آب، خاک و محیط زیست صحبت می شود نخستین چیزی که به ذهن می رسد این است که در این سه حوزه بخش دولتی باید مشکلات و محدودیت های پیش رو را از میان بردارد. این در حالی است که این سه حوزه بسیار گسترده و وسیع است و ابعاد بزرگ تری را در بر می گیرد و باتوجه به این ویژگی باید بخش خصوصی نیز بتدریج در این سه حوزه ورود پیدا کند تا مشکلات و محدودیت های موجود در مدت زمان کوتاه تری برطرف شود. البته در سال های اخیر با توجه به پیامدهای ناشی از خشکسالی و کمبود بارش ها، دولت بیش از پیش مشکلات مطرح در این سه حوزه را به عنوان اولویت مورد توجه قرار داده است.

مردم تصور می کنند برای حل مشکلات و بحران های موجود در این سه حوزه هیچ مسئولیتی ندارند و فقط نقش مصرف کننده را دارند. این در حالی است که آنها می توانند نقش پررنگ تری داشته باشند. یکی از ویژگی های نمایشگاه آب، خاک و محیط زیست این بود که آن طور که باید با استقبال مردم و بخش خصوصی مواجه نشد و این در حالی بود که در این نمایشگاه حضور دانشجویان و محققان نیز پررنگ نبود. اگرچه معاونت علمی و فناوری در اطلاع رسانی خبرهای برگزاری این جشنواره در ابعاد رسانه ای عملکرد خوبی داشت، به نظر می رسد در جلب توجه و مشارکت سرمایه گذاران بخش خصوصی آن طور که باید موفق نبوده است.

حضور کمرنگ دانشجویان نیز به دلیل همزمانی برگزاری این جشنواره با تعطیلی یا روزهای برگزاری امتحانات در دانشگاه هاست. پیش از این قرار بود این نمایشگاه اواخر مهر امسال برگزار شود که تصمیم گرفته شد برگزاری نمایشگاه به زمان دیگری تغییر پیدا کند البته به نظر می رسد توجیه دست اندرکاران از برگزاری نمایشگاه در این روزها این بوده است که موضوع آب و بحران آب در فصل گرما نمود بهتری دارد. از مجموع 400 عنوان فناوری مطرح شده در کمیته علمی جشنواره در نهایت 257 طرح مورد تائید قرار گرفت که بیش از 70 درصد این طرح ها در حوزه آب و 30 درصد در حوزه های خاک و محیط زیست طبقه بندی می شود.

در ادامه این گزارش چهار طرح برتر و جالب توجه این جشنواره به انتخاب خبرنگار روزنامه جام جم مورد بررسی قرار گرفته است. مالچ های بیولوژیکی یکی از طرح هایی که در بخش طرح های برتر این جشنواره به نمایش گذاشته شده بود، تولید مالچ های بیولوژیک به منظور کنترل ریزگردها و حرکت شن های روان است که با حمایت مالی ستاد توسعه فناوری های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پژوهشکده زیست فناوری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در دست اجراست. مالچ ترکیب پلیمری چسبناکی است که پس از پاشش موجب همبستگی ذرات خاک و شن در لایه سطحی می شود. مالچ ها اکنون به صورت ترکیبات نفتی، شیمیایی یا بیولوژیکی توسط شرکت های مختلفی در سطح دنیا تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرند. مالچ های بیولوژیک مجموعه ای از بیوپلیمرها هستند که پس از فرآوری با ایجاد پیوند شیمیایی و اتصالات فیزیکی ذرات خاک موجب استحکام خاکدانه ها می شوند. منشأ بیوپلیمرهای گیاهی، حیوانی یا میکروبی است. در سال های اخیر از این پلیمرها به عنوان جایگزین مالچ نفتی در تثبیت گرد و غبار و شن های روان استفاده می شود. مالچ های بیولوژیک به دلیل ویژگی های فیزیکی و شیمیایی در تثبیت شن های روان و ذرات خاک از کارایی مناسب تری برخوردار است. این مالچ ها بدون ایحاد سیلاب سطحی وضع فیزیکی لایه سطحی خاک را اصلاح می کند و به تنش های محیطی و شیمیایی خاک مقاوم است. یکی دیگر از مزیت های مالچ های بیولوژیک این است که با محیط زیست و اکوسیستم خاک سازگار است و برای انسان، جانوران و گیاهان عوارض جانبی به همراه ندارد. نتایج بررسی و ارزیابی های به عمل آمده آزمایشگاهی و مزرعه ای از اجرای طرح تاکنون نشان داده است مالچ های بیولوژیک می توانند مقاومت لایه سطحی خاک را در مقابل سایش های ناشی از باد و باران افزایش دهند. کشاورزی، آبزی پروری و پرورش طیور به طور همزمان آب از عوامل اصلی محدودکننده توسعه کشاورزی است. از این رو باید مدیریت صحیح منابع آب در سطح کشور مورد توجه قرار گیرد. امروزه اهمیت محصولات گلخانه ای هیدروپونیک، آبزی پروری و پرورش طیور باتوجه به بحران منابع آب و خاک حاصلخیز در کشور ها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. آمونیاک و مواد سمی ناشی از فضولات ماهی و پسماندهای غذایی بهترین مواد را برای رشد و نمو گیاهان فراهم می کند. بسترهای کشت گیاهان، آب خروجی از مخازن ماهی را برای ماهی ها تصفیه می کند که در این شرایط این آب می تواند برای رشد و تغذیه ماهی مناسب باشد.

البته باید در نظر داشت در این شرایط نیز همچنان بخشی از املاح و مواد معدنی طبیعی برای رشد گیاهان با کمبودهایی مواجه است. اگر در کنار این دو سیستم پرورش ماکیانی مانند مرغ و بلدرچین مورد توجه باشد، می توان از فضولات آنها برای تقویت آب مخازن پرورش ماهی استفاده کرد. این در حالی است که املاح معدنی مورد نیاز رشد گیاهان ازجمله آهن، کلسیم و پتاسیم با افزودن کود دامی مرتفع شده و برای رفع کمبود املاح گیاهی به کود نیازی نیست. هدف از این طرح این است که عملکرد هر یک از اجزای بیولوژیکی سیستم به حداکثر افزایش پیدا کند. اگر بتوان همزمان برای تولید چند نوع محصول مختلف از دام و طیور تا ماهی و محصولات کشاورزی از یک سیستم واحد استفاده کرد، نه تنها می توان درآمد اقتصادی این سیستم را افزایش داد، بلکه با این کار هزینه های ساخت و ساز تجهیزات و اجزای سیستم و همچنین بازده سیستم نیز افزایش پیدا می کند. به این ترتیب پرورش همزمان محصولات گلخانه ای، ماهی، دان و طیور در شرایطی که با بحران آب مواجه هستیم اقتصادی و سودآور خواهد بود. کنتور هوشمند آب و برق یکی از مشکلات مهم در حوزه آب، کاهش سطح آب های زیرزمینی است. در دهه اخیر این مشکل بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. کنتور هوشمند آب و برق با هدف کنترل مصرف آب های زیرزمینی طراحی شده است. بخش کشاورزی 80 درصد آب های زیرزمینی را به خود اختصاص می دهد. یکی از مشکلات ما این است که در این حوزه کنترلی انجام نمی شده است. کشاورزان بدون در نظر گرفتن محدودیتی از منابع آب زیرزمینی استفاده می کردند و هیچ سازمانی نمی توانست میزان مصرف آب های زیرزمینی در بخش کشاورزی را به طور دقیق محاسبه و کنترل کند. اگر قرار بود روی لوله ها کنتوری نصب شود به مرور زمان در اثر فشار آب سر لوله ها از بین می رفت که در نتیجه موجب افزایش هزینه می شد. این محصول از طریق الکترو پمپی برق مصرفی کنتورهای کشاورزی را اندازه گیری و براساس میزان برق مصرفی، میزان آب خارج شده از لوله ها یا میزان آب مصرف شده در بخش کشاورزی را محاسبه می کند. درواقع این کنتور روی لوله آب استفاده نمی شود. بر این اساس میزان آب مصرفی اندازه گیری می شود.

براساس هماهنگی های انجام شده با آب منطقه ای با در نظر گرفتن منابع آب زیرزمینی، مقدار آب مجاز برای مصرف و همچنین زمان مصرف آب مشخص می شود و این بذرنامه به کنتور داده می شود. بر این اساس کنتور در ساعت های مشخصی الکتروپمپ را قطع و وصل می کند. در پایان هر ماه آب منطقه ای براساس اطلاعات ثبت شده در سرور یا از طریق کارتی که در اختیار کشاورزان قرار می گیرد میزان آب مصرفی را محاسبه می کند. اگر میزان آب مصرفی بیش از حد مجاز باشد براساس سیاست های در نظر گرفته شده جریمه هایی برای کشاورزان در نظر گرفته می شود. اگرچه کشاورزان خودشان باید هزینه این کنتورها را پرداخت کنند، اما استفاده از این فناوری به نفع کشاورز است. گاهی بهره برداری بی رویه از منابع آب زیرزمینی موجب خشک شدن چاه ها می شود. اکنون این طرح یعنی استفاده از کنتور های هوشمند در حوزه کشاورزی قانونی شده است. در استان های خراسان رضوی و کرمان در بیش از 80 درصد چاه ها کشاورزان از این کنتورهای هوشمند استفاده می کنند. اجرای این طرح در شیراز موجب صرفه جویی برق نیز شده است. در این شهر بر اساس سیاست های در نظر گرفته شده در ساعت های اوج مصرف برق شهری الکتروپمپ ها قطع می شود و به این ترتیب می توان از برق ذخیره شده در حوزه شهری بهره گرفت. تولید مکمل های غذایی از جلبک به طور کلی مکمل های غذایی حاوی موادغذایی متنوعی از رنگدانه ها تا ویتامین ها، انواع چربی ها و پروتئین های خاص هستند. جلبک ها مکمل هایی هستند که امروزه در سطح دنیا مورد توجه قرار گرفته اند. جلبک ها، دربردارنده ریزمغذی هایی هستند که نمی توان آنها را به موادغذایی اضافه کرد و استفاده از جلبک ها به عنوان موادغذایی به این معنی است که می توان این مواد را در سفره غذایی مورد استفاده قرار داد.

در این طرح از جلبک کلراولگاریس استفاده شده است که نوعی جلبک تک سلولی است. در این جلبک ترکیبات غذایی منحصر به فردی از قبیل اسیدهای چرب، عناصر، ریزمغذی ها، مولیبدن، روی و آهن یافت می شود که می تواند وارد غذای روزمره مردم شود. این مکمل ها می تواند به صورت چاشنی یا ادویه در ماست و لبنیات مورد استفاده قرار گیرد یا به شکل انواع دیگری از مکمل ها تولید شود. یکی از مشکلاتی که در روند تولید این مکمل ها وجود دارد این است که فرآوری تا اندازه ای مشکل است. باید پیش از مصرف در دیواره سلولی این جلبک شکاف سلولی ایجاد شود. دستگاه گوارش بدن انسان نمی تواند طی 3 تا 4 ساعت دیواره سلولی جلبک را حل کرده و محتویات داخل آن را مورد استفاده قرار دهد. با ایجاد شکاف سلولی پس از ورود این مکمل به بدن مواد طبیعی و مغذی جلبک براحتی مورد استفاده بدن قرار می گیرد. اکنون این محصول در مرحله آزمایشگاهی تولید شده است. در مرحله صنعتی با توجه به بالا بودن هزینه ها باید سرمایه گذاری
انجام شود.

این مکمل غذایی مانع ریزش مو می شود، در پیشگیری از ابتلا به بیماری های سرطانی اثرگذار است، روند پیشرفت سرطان را کند می کند و موجب بهبود رشد و افزایش قد می شود. در سطح دنیا این مکمل مورد توجه قرار گرفته است. در داروخانه های کشور ما این قرص های مکمل به قیمت 5000 تومان به ازای هر قرص به فروش می رسد. اگر این محصول در داخل کشور تولید شود هزینه تولید آن به یک پنجم کاهش پیدا می کند. باید کار در سطح کلان انجام شود تا بتوان هزینه ها را کاهش داد.

استفاده از این مکمل ها در آینده ای نه چندان دور هزینه های بهداشت و درمان را کاهش می دهد، موجب مطلوبیت مواد غذایی خواهد شد و همچنین باعث می شود ذائقه و سلیقه مردم به استفاده از فرآورده های طبیعی تغییر کند. در بررسی های انجام شده حدود 90 عنصر یا فاکتور قابل تشخیص با استفاده از دستگاه های آزمایشگاهی در این مکمل ها شناسایی شده است. سطح پروتئین موجود در این مکمل ها 12 تا 13 درصد است. بعضی اسیدهای چرب مانند امگا3 یا امگا6 که بدن ما نمی تواند تولید کند در این مکمل وجود دارد و ردپای عناصر کمیاب مغذی و آهن نیز در این مکمل دیده می شود. فرانک فراهانی جم - گروه دانش


 


یکشنبه 31 خرداد 1394 ساعت 04:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن