واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ خرداد ۱۳۹۴ (۱۶:۱۶ب.ظ)
مدير کل حفاظت محيط زيست استان قم: استان قم با چالش گرد و غبار و ريزگردها مواجه است موج - قم - مدير کل حفاظت محيط زيست استان قم گفت: احداث سدهاي بالادست درياچه نمک، قطع حقابه هاي تالاب ها و رودخانه ها و خشکسالي سال هاي گذشته، استان قم را با چالش جدي گرد و غبار و ريزگردها مواجه کرده است.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، مدير کل حفاظت محيط زيست استان قم در ديدار مدير کل امور اجتماعي استانداري قم با اشاره به برخي معضلات و چالش هاي زيست محيطي در استان، گفت: احداث سدهاي بالادست درياچه نمک، قطع حقابه هاي تالاب ها و رودخانه ها و خشک سالي سال هاي گذشته، استان قم را با چالش جدي گرد و غبار و ريزگردها مواجه کرده است.
وي از استقرار برخي واحدهاي صنعتي آلاينده در استان که ضوابط استقرار صنايع را رعايت کرده اما به دليل آلايندگي، سلامت عمومي جامعه را به خطر انداخته اند، انتقاد کرد و گفت: رشد و پيشرفت صنعتي استان بايد در راستاي توسعه پايدار بوده و تمامي ملاحظات و مولفه هاي زيست محيطي در آن مورد توجه قرار بگيرد.
سيد رحمان دانيالي معضل کمبود شديد فضاي سبز و کاهش پوشش گياهي در پيرامون و سطح شهر قم را مورد توجه قرار داد و گفت: دفع غيراصولي پسماندها در استان از ديگر مسايلي است که بايد براي رفع اين مشکلات برنامه ريزي و همکاري ميان دستگاهي انجام شود.
وي فراهم آوردن تمهيدات لازم براي دستيابي به محيط زيست سالم و پايدار را در گرو سياست گذاري کلان مناسب و حضور جدي مديريت عالي استان در اين جهت دانست و گفت: اميدواريم با همکاري و هماهنگي تشکل هاي مردم نهاد زيست محيطي به ويژه در زمينه آموزش، فرهنگ سازي و جلب مشارکت هاي مردمي بتوانيم به محيط زيست مطلوب و در شأن نام و جايگاه قم دست يابيم.
مدير کل امور اجتماعي استانداري قم نيز در اين ديدار با بيان اين که وضعيت محيط زيست و منابع طبيعي استان در دهه هاي گذشته مناسب تر از امروز بوده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه کم توجهي و نگاه بخشي در حوزه محيط زيست در گذشته، چالش هاي بسياري از جمله تغيير اقليم و خشکسالي، ريزگردها، شوري بسيار آب و گسترش انواع بيماري هاي جسمي و رواني را به دنبال داشته است.
ابراهيم حاجي مظفري با بيان اين که رعايت ملاحظات زيست محيطي، نبايد در روند توسعه و پيشرفت استان مورد غفلت واقع شود، گفت: استان قم از استان هاي مهاجرپذير است که جمعيت آن در سال هاي گذشته به شدت رشد يافته و در اين ميان تناسبي ميان تراکم جمعيتي و مسايل زيست محيطي از جمله مديريت پسماند، تامين منابع آبي و فضاي سبز وجود ندارد.
وي در پايان بر نقش مهم و موثر تشکل هاي مردم نهاد زيست محيطي در فرهنگ سازي، آگاهي بخشي و اطلاع رساني در جامعه تاکيد کرد و گفت: تشکل ها از توانمندي و ظرفيت بالاي علمي و اجرايي برخوردار بوده و مي توانند با حضور و مشارکت جدي در حوزه محيط زيست، بخشي از کمبودهاي اعتباري و نيروي انساني اين اداره کل را پوشش دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]