واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان: كاهش تولید پسماند تاثیر بسزایی در توسعه پایدار شهری دارد مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت: کاهش یا جلوگیری از تولید پسماند با استفاده از روش های هوشمندانه و بازیافت تاثیر بسزایی در حفظ توسعه پایدار شهری و محیط زیست دارد.
۱۳۹۴ شنبه ۳۰ خرداد ساعت 12:41
به گزارش خبرگزاری پانا ، تیمور باجول گفت: تغییر الگوی مصرف جوامع ، افزایش جمعیت و مهاجرت به کلانشهرها و از سوی دیگر پیشرفت تکنولوژی، صنایع غذایی و افزایش درتغییر و کمیت پسماندها موجب شده که بخش عمده ای از هزینه های مدیریت پسماندها به مرحله جمع آوری و حمل آن مربوط شود.
وی افزود: مدیریت اجرایی پسماند باید برای حفظ محیط از تجمع پسماندها و صرفه جویی در استفاده از مواد اولیه و کاهش هزینه ها با اتخاذ تدابیر لازم نسبت به کاهش پسماند تولیدی اقدام کند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان تصریح كرد: در این راستا می توان با آموزش و فرهنگ سازی کردن به شهروندان بیاموزیم که اجتناب از تولید پسماند را سرلوحه کار قرار دهند و پس از آن است که کاهش تولید پسماندهای عادی در شهر، بازیافت، تولید انرژی و در نهایت گزینه دفن پسماندها مورد توجه قرار می گیرد.
باجول خاطرنشان كرد: اجتناب از تولید پسماند یا کاهش در مبدا دامنه وسیعی از گزینه هاست که از طریق محدود کردن مصارف غیر ضروری، طراحی مناسب، بازیافت و استفاده ازمحصولاتی که تولید پسماند کمتری کرده ، امكان پذیر است.
وی اظهار داشت: کاهش یا جلوگیری از تولید پسماند یا انحراف از مسیر تولید زباله با استفاده از روش های هوشمندانه و بازیافت تاثیر بسزایی در حفظ توسعه پایدار شهری و محیط زیست و بهداشت شهر دارد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان درخصوص اصول مدیریت پسماندها خاطرنشان کرد: همان طور که در قانون مدیریت پسماندها ذکر شد جهت تحقق اصل »50« قانون جمهوری اسلامی و به منظور حفظ محیط زیست از آثار زیان بار پسماندها و مدیریت بهینه آنها، پسماندها به پنج دسته پسماندهای عادی، پسماندهای پزشکی یا بیمارستانی، ویژه، کشاورزی و صنعتی تقسیم می گردد.
به گفته باجول بر اساس قانون وظیفه مدیریت پسماندها عادی از قبیل زباله ها پسماندهای خانگی و ساختمانی در شهرها که به صورت معمول از فعالیت های روزمره انسان ها در شهرها و روستاها و خارج از آنها تولید می شود به عهده شهرداری و سازمان مدیریت پسماندهاست.
وی یادآورشد: باتوجه به آنالیز فیزیكی شیمیایی شهر اصفهان از یک هزار تن پسماند تولید عادی شهر 30 درصد آن مواد قابل بازیافت انواع کاغذ، مقوا، انواع فلزات، انواع شیشه به جز شیشه های ساختمانی و ماشین،انواع مواد پلیمری ا ست که به چرخه برمی گردد که از نظر وزنی حدود 300 تن در پسماند شهر اصفهان است.در حال حاضر با برنامه ریزی و آموزش و همکاری شهروندان حدود 150 تن مواد بازیافتی در مبدا جدا سازی می شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان در خصوص مواد آلی در پسماند شهری اظهار داشت: 65 درصد مواد آلی که حدود 650 تن در پسماند شهری است، در کارخانه کود آلی به روش هوازی تبدیل به کود کمپوست استاندارد شده که در فضاهای سبز شهری و در زمینه های کشاورزی و باغات مورد استفاده قرار می گیرد.
وی گفت: خوشبختانه شهر اصفهان به صورت مستقیم پسماند شهری را دفع نمی کند و در کل پسماند شهری پردازش و مقدار 200 تا 250 تن در فصول مختلف به عنوان ریجکت در سایت پسماند شهر برای تولید انرژی برق ذخیره سازی می شود.
وی اضافه كرد: متاسفانه حدود 150 تن از مواد بازیافتی هنوز در پسماند شهری مخلوط می شود و نیاز به برنامه های وسیع آموزشی واجرای قوانین جهت جداسازی درمبداست که همکاری و مساعدت شهروندان را می طلبد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]