واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ خرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۸ب.ظ)
با تعيين ضربالاجل زماني 3ماهه معادن شن و ماسه در جنوب غرب پايتخت تعيين تکليف ميشوند موج - شهردار منطقه ۱۸ با آلاينده خواندن فعاليتهاي معادن شن و ماسه در اين منطقه ،خواستار توقف فوري فعاليت اين معادن شد.
به گزارش خبرگزاري موج، شهردار منطقه 18 با اشاره به اين نکته که معدن «خليجفارس، فربت و شن و ما» در جنوب غرب تهران باعث آلودگي شديد و تخريب محيطزيست اين منطقه شدهاند افزود: خوشبختانه فعاليت معدن خليجفارس پس از گذشت سالها عملاً به پايان رسيده است، به همين دليل شهرداري دستبهکار شد تا اين معدن تعطيل شود. در حال حاضر تقريباً 80 درصد کار انجامشده و تا يک ماه آينده اين 100هکتار معدن خليجفارس بهطور کامل تعطيل خواهد شد.
وي در ادامه افزود: يکي از منابع ايجاد گردوغبار در شهر تهران همين معادن موجود در منطقه هستند چراکه در مسير بادها قرار دارند. تردد کاميونها نيز در اين منطقه آلودگي زيادي را براي شهروندان به همراه داشته است، به همين خاطر مديريت شهري تلاش ميکند تا جلوي فعاليتهاي اين معادن هر چه سريعتر گرفته شود.
وحيد نوروزي همچنين در اين جلسه گفت: البته تصميماتي را براي جلوگيري از فعاليت اين معادن در دستور کار خود قرار دادهايم، بهطور مثال با همکاري پليس درصدد هستيم که جلوي کاميونهايي که براي معدن خليجفارس نخاله حمل ميکنند تا دوباره بازيافت شود را بگيريم و اجازه تردد به آنها در محله خليجفارس را ندهيم. متأسفانه اين ميان، بعضي از افراد هستند که وقتي متوجه شدند عزم شهرداري منطقه براي تعطيلي اين معادن جدي است، اقدام به کارشکني کردهاند، بهطور مثال در چندين نقطه ورودي بوستان مادر نخاله خالي کردند.
شهردار منطقه 18گفت: اين معادن بيش از 50 سال سابقه فعاليت دارند و بهاندازه کافي از اين زمينها استفاده کردهاند و حالا نوبت به اين رسيده که اين اراضي استراحت کند. مديران شرکت فربت هم درخواست وقت کردند و چندين جلسه با مديران اين معدن داشتهايم و به نتايجي هم رسيدهايم، اما هنوز با شرکت شن و ما به توافق نرسيدهايم.
عليمحمد شاعري، رئيس ستاد محيطزيست و توسعه پايدار شهرداري تهران که در اين جلسه حضور داشت نيز گفت: اگر وزارت صنايع يا سازمان محيطزيست و فرمانداري، هم سو و با يکديگر حرکت کنند سرانجام به نتيجه خوبي خواهيم رسيد. نکتهاي که در اين ميان بايد به آن توجه شود اين است که براي اشتغال ۱۰۰ نفر نبايد جامعه را به خطر انداخت، چراکه بحث به وجود آمدن آلودگي ريز گردها از فعاليتهاي معدني، امري واضح است.
در ادامه معيني، مسئول نظارت بر معادن استان تهران نيز بابيان اين نکته که هرگونه اقدام و صدور مجوز براي طرحهاي عمراني طبق قانون صورت ميگيرد، افزود: اين معادن که سالها از فعاليت آنها ميگذرد درگذشته مجوزهاي فعاليتشان را از دفتر فني استانداري گرفتهاند. از زماني که نظارتها بر عهده سازمان صنايع و معادن گذاشتهشده، هيچگونه مجوزي براي اين معادن صادر نشده است.
همچنين بازگير، رئيس اداره محيطزيست استان تهران نيز طي سخناني اظهار داشت: فعاليتهاي اين معادن به رودخانه کن آسيب جدي وارد کرده است. سازمان محيطزيست راهکاري براي پايان دادن به مشکل معادن شن و ماسه انديشيده است.
نماينده سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهرداري تهران هم با اشاره به تخريب گسترده محيط زيستي اين معادن گفت: در بازديدهايي که از معدن خليجفارس داشتيم متأسفانه شاهد وجود يک گسل در اين منطقه بوديم. از طرفي با انجام کارهاي پژوهشي مشخصشده است که در ضلع شرقي رودخانه کن به خاطر حفاريهاي زيادي که انجامشده است، احتمال رانش زمين وجود دارد. متأسفانه بستر رودخانه حدوداً 30 متر بالاتر از سطح معدن است و همانطور که شهردار منطقه گفت با وقوع يک سيل، حفرهاي که عمق آن به حدود 150 متر ميرسد تبديل به يک درياچه خواهد شد.
در پايان اين نشست، عيسي فرهادي فرماندار تهران با جمعبندي کليه نظرات حاضرين گفت: اينکه اين معادن بايد تعطيل شوند را همه ميدادند و در اين زمينه بايد همه ارگانها دستبهدست هم دهند تا کار به سرانجام برسد. تا 3 ماه آينده همه ارگانها بهخصوص محيطزيست بايد تمام تلاش خود را انجام دهند تا با همکاري ديگر سازمانها بهخصوص وزارت صنايع و معادن، اين موضوع تعيين تکليف شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 606]