تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه اگر مردم آثار آن را مى‏دانستند، به جهت حريص بودن به خير و بركتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820890822




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دو سوم جمعیت جهان در خطر خشکسالی


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
دو سوم جمعیت جهان در خطر خشکسالی




تغییر شرایط آب و هوایی و رشد جمعیت و گسترش صنایع آب بر از یک سو و کاهش منابع آبی از سوی دیگر جهان را در تامین آب شرب با مشکل روبه رو ساخته است.





باشگاه خبرنگاران جوان: تغییر شرایط آب و هوایی و رشد جمعیت و گسترش صنایع آب بر از یک سو و کاهش منابع آبی از سوی دیگر جهان را در تامین آب شرب با مشکل روبه رو ساخته است.

پیش‌بینی‌های جهانی حاکی از آن است که 40 درصد از جمعیت جهان در80 کشور تا قبل از سال 2021 با کمبود شدید آب روبه رو می‌شوند و در 20 سال آینده نزدیک به دو سوم جمعیت جهان با کمبود شدید یا نسبتا  شدید منابع آب مواجه می‌شوند که عمدتا در مناطق آفریقای شمالی، خاورمیانه و آسیای غربی هستند.
 
این مشکل با رشد جمعیت، گسترش فعالیت‌های کشاورزی، افزایش شوری آب، خاک، آلودگی‌های کشاورزی و فعالیت‌های شهری و صنعتی تشدید می‌شود.
 
کشور ما نیز به تبع تغییر در شرایط آب و هوایی و قرار گرفتن 84 درصد از مساحت خود در جغرافیای خشک و نیمه خشک جهان به عنوان کشوری در معرض آسیب قرار دارد و با چالش‌هایی از جمله کاهش آب تالاب‌ها، پایین رفتن سطح آّب زیر زمینی، تقاضا برای برداشت بیش از ظرفیت از منابع زیرزمینی و به هم خوردن تعادل این منابع که منجر به کاهش حجم ذخایر آب استراتژیک زیرزمینی و تغییرات کیفی در سفره‌های آب، دست و پنجه نرم می‌کند.
 
علاوه بر موارد نام برده برداشت بیش از ظرفیت از آب‌های زیرزمینی به تنهایی عواقبی همچون نابودی آبخوان‌ها، فرونشست زمین، نابودی خاک وکشاورزی و آسیب پذیر کردن زمین‌ها در مقابل زلزله را به دنبال خواهد داشت.
 
از این روی جهانیان و به دنبال آن ایران به فکر درمان و تا حدی پیشگیری شرایط حال حاضر برای حفظ این نعمت خدادای و دستیابی به راهکار برای نجات سیاره مان از نابودی است.
 
در کالیفرنیای آمریکا به دلیل ادامه خشکسالی هزینه آب برای مصارف خانگی و کشت را برای مردم افزایش داده و یا در کراچی پاکستان کارخانه‌های تولید فولاد به عنوان صنعتی آب بر را تعطیل و در انگلیس برای آبیاری چمن حیاط منازل جریمه سنگین وضع کرده‌اند.
 
در ایران نیز مسئولان امر از طریق تصویب قوانین جدید همچون توزیع عادلانه آب و طرح تعادل بخشی و احیا منابع آب زیرزمینی به دنبال بهبود در شرایط هستند.
 
در هفته اخیر و به دنبال برگزاری همایش بین‌المللی شبکه آسیایی برنامه G-wadi رحیم میدانی معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا شرایط آبی کشور را متاثر از دو مولفه تغییر اقلیم و مدیریت منابع آبی و مشکلات ناشی از آن دانست.
 
 وی در توضیح این دو مولفه افزود: علاوه بر رشد 1.5 درجه‌ای هوا در بحث مدیریت نیز تمام دنیا به این نتیجه رسیده‌اند که مشکلات کلان آب ریشه در ضعف مدیریت منابع دارد و با مدیریت اشتباه حتی با دارا بودن منابع آبی فراوان باز هم با مشکل روبه رو خواهیم شد.
 
معاون وزیر نیرو اذعان داشت: برای تامین آب شرب با برنامه‌های ضربتی و موقتی می‌توانیم بحران را برای کوتاه مدت پشت سر بگذاریم اما برنامه ریزی‌های ما باید برای بلند مدت باشد، همچنین ما باید به جای ساختن سد پتانسیل خود را به سوی حفظ منابع زیرزمینی سوق دهیم.
 
بر این اساس؛ از این پس مدیریت منابع آب جزو اولویت‌های وزارت نیرو قرار خواهد گرفت تا آب به عنوان امانت آیندگان در دست ما به گونه ‌ای حفظ و مدیریت شود که نسل‌های بعد ما را به دلیل بی‌تدبیری مورد سرزنش قرار ندهند.






تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن