واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: آیا بیماران گوارشی می توانند روزه بگیرند؟
یک فوق تخصص گوارش و کبد بالغین گفت: مبتلایان به بیماری های گوارشی با کنترل بیماری خود از طریق مصرف مواد غذایی سالم و افزایش دفعات صرف غذا به میزان کم در فاصله زمانی بین افطار و سحر می توانند بدون بروز عارضه ای روزه بگیرند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر اکرم پورشمس افزود: مبتلایان به بیماری های گوارشی در صورتی که بیماری آنها کنترل شده و به مرحله حاد نرسیده باشد و داروهای تجویز شده برای آنها روزانه بین یک یا 2 دوز باشد، می توانند با مدیریت و برنامه ریزی روزه داری سالمی را داشته باشند.
وی با بیان اینکه رعایت میزان مناسب و نظم در دریافت موادغذایی سالم و با کیفیت به این بیماران توصیه می شود، گفت: این بیماران باید با تقسیم بندی فاصله زمانی بین افطار و سحر، دفعات دریافت موادغذایی به مقدار کم را تنظیم و از خوردن و آشامیدن یک باره موادغذایی در زمان افطار و سحر پرهیز کنند.
پورشمس افزود: این بیماران می توانند دوز داروهای خود را در وعده افطار و سحر و تحت نظر پزشک معالج مصرف کنند.
** توصیه های تغذیه ای برای روزه داران مبتلا به بیماری های گوارشی
فوق تخصص گوارش و کبد بالغین تاکید کرد: لازم است این بیماران برای پیشگیری از بروز مشکلات گوارشی، هنگام افطار موادغذایی مانند خرما، عسل، نان و پنیر، چای کم رنگ، فرنی و غذاهای ساده مصرف کنند و از خوردن انواع آش ها خودداری کنند.
پورشمس با تاکید بر اینکه این بیماران هرگز بدون سحری نباید روزه بگیرند، گفت: بیماران گوارشی باید از خوردن بیش از اندازه مواد قندی، شیرینی، زولبیا و بامیه و همچنین نمک در برنامه غذایی پرهیز کنند.
وی افزود: مصرف بیش از حد موادغذایی شیرین و چرب هنگام افطار، سبب تشنگی و در نتیجه مصرف زیاد نوشیدنی ها به ویژه مایعات خنک می شود؛ مصرف زیاد نوشیدنی ها نیز به دلیل رقیق کردن اسید و آنزیم های دستگاه گوارش سبب اختلال در هضم و جذب موادغذایی و بروز مشکلاتی مانند درد شکم و نفخ می شود.
پورشمس توصیه کرد: همچنین بیماران گوارشی از مصرف غذاهای بسیار چرب و شور مانند ته دیگ، آش های شور، برنج چرب و ماکارونی چرب در وعده سحری باید پرهیز کنند؛ بسیاری از روزه داران به علت ترس از تشنگی در طول روز، هنگام سحر مقدار زیادی آب می نوشند، اما نوشیدن آب وسط غذا، سبب رقیق شدن شیره گوارشی و سوء هاضمه می شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: خوردن غذاهایی مانند سرخ کردنی ها، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز، فلفل، انواع شور و ترشی و نوشابه های گازدار نیز توصیه نمی شود.
پورشمس همچنین توصیه کرد: بیماران گوارشی از قرار گرفتن در محیط های دارای آلودگی هوا و ریزگردها دوری کنند.
** ممنوعیت روزه داری برای مبتلایان به بیماری های گوارشی حاد
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه بیمارانی که دارای مشکلات حاد دستگاه گوارش هستند، مجاز به روزه داری نیستند، افزود: روزه برای افرادی که بیماری حاد دستگاه گوارش مانند زخم معده، زخم اثنی عشر یا نارسایی کبدی دارند، توصیه نمی شود.
پورشمس تاکید کرد: حتی بیمارانی که مشکلات گوارشی حاد دارند و به تازگی شروع به مصرف دارو کرده اند، مجاز به گرفتن روزه نیستند.
فوق تخصص گوارش و کبد بالغین گفت: به طورکلی همه بیماران، باید پیش از روزه داری در این مورد با پزشک معالج خود مشورت کنند و در صورتی که پزشک اجازه روزه داری به آنها داد، اقدام به روزه داری کنند.
** پرخوری مانع کاهش وزن اضافی
فوق تخصص گوارش و کبد بالغین با بیان اینکه روزه داری همراه با پرخوری منجر به کاهش وزن اضافی نمی شود، افزود: بیشتر افراد هنگام افطاری از موادغذایی شیرین و چرب به مقدار و حجم زیاد استفاده می کنند و همین مسئله مانع از کاهش وزن در افراد دارای وزن اضافی می شود.
به گفته پورشمس روزه داری منجر به کاهش وزن اضافی می شود که همراه با اعتدال و نظم غذایی و همچنین انتخاب غذاهای سالم باشد.
پنج شنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]