محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1857302240
از شریعتی نمیتوان عبور کرد
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: به مناسبت سالگرد معلم انقلاب
از شریعتی نمیتوان عبور کرد
دکتر شریعتی روشنفکری است که سایه او از فرهنگ سیاسی ایران پاکشدنی نیست. چه تمجید و چه تخریب، شریعتی همچنان محمل بحث است. خیلیها معتقدند شریعتی الان حرف جدیدی برای گفتن ندارد، اما برخی معتقدند شریعتی هنوز تأثیرگذار است.
روزنامه شرق: دکتر شریعتی روشنفکری است که سایه او از فرهنگ سیاسی ایران پاکشدنی نیست. چه تمجید و چه تخریب، شریعتی همچنان محمل بحث است. خیلیها معتقدند شریعتی الان حرف جدیدی برای گفتن ندارد، اما برخی معتقدند شریعتی هنوز تأثیرگذار است. بنیاد شریعتی پروژه «شریعتی و بازگشت به خویشتن» را در دستور کار خود قرار داده و معتقد است این ایده شریعتی همچنان میتواند در جامعه امروز محل بحث و نظر باشد. اینکه «شریعتی چه چیزی برای جامعه امروز ما دارد» موضوعی است که با دکتر حمیدرضا جلاییپور، جامعهشناس، در میان گذاشتهایم.
از نگاه شما بهعنوان یک جامعهشناس، چه بُعدی از شریعتی باقی مانده که همچنان در روزگار ما قابل طرح است؟
شریعتی از ابعاد مختلف یک متفکر تأثیرگذار در تاریخ معاصر ایران بوده است. من اکنون علاقه دارم به خصیصهای در کار او اشاره کنم: اینکه او متفکری بود که مضامینی را فهمیده بود، ولی راضی به این نشد که این را فقط بفهمد و بنویسد و با آن پز بدهد؛ یعنی کاری که دانشگاهیهای آرشیوی انجام میدهند.
منظورتان این است که وجه کنشگری سیاسی او بر وجه اندیشگی او غلبه داشت؟
مقصودم این است که او به اندیشههایی رسیده بود، مثل اینکه شیعیان یا مسلمانان زیاد نباید مسحور مارکسیست انقلابی شوند. این مارکسیست انقلابی علم مبارزه زمان خود بود و همه نیروهای انقلابی جوان را در دانشگاهها تحت تأثیر قرار داده بود. مارکسیسم الان به اندیشه انتقادی بدلشده است، ولی آن زمان علم مبارزه بود. شریعتی میگفت اگر دنبال راه مبارزهاید، شیعه علوی را بشناسید، اما این ایده را فقط در کتاب یا مقاله نمینوشت. با مخاطبانش در میان میگذاشت؛ یعنی به زبان امروز یک متفکر عرصه عمومی بود.
البته این انتقادی است که الان به شریعتی دارند که جنبه سخنوری او بر وجوه تئوریک کارش چیره بود.
من فکر میکنم او را میشود با اندیشمندان دوره روشنگری مقایسه کرد. آنها مضامینی را فهمیده بودند و با مخاطبان خود طرح میکردند. مخاطبان، افراد نخبه بودند، اما از ناحیه آنها این اندیشهها به سمت مردم هم ریزش داشت. این بحث مهمی در جامعهشناسی است، بهویژه در جامعهشناسی مردممدار. شریعتی این کار را انجام میداد. هم خوب بیان میکرد و هم اثر میگذاشت. از لحاظ اثرگذاری کارش واقعا محشر بود. کار او از این نظر مثالزدنی است. در صد سال گذشته ما چنین نفوذ کلامی در کمتر متفکری دیدهایم، اما اینکه جذابیت شریعتی فقط به خاطر سخنوری او بود، من قبول ندارم. ما سخنور زیاد داشتیم، ولی شریعتی مهم بود.
البته من قبول دارم الان در جامعه ما بیشتر تمایزیابی شده و حوزههای مختلف، نخبگان مختلف دارد، ولی همان نخبگان حوزههای مختلف میتوانند مضمونی که فهمیدهاند را به مخاطب منتقل کنند. این انتقال، فهم و درد میخواهد که شریعتی هردویشان را داشت. از این نظر این یک نکته درسآموز است. ما اکنون از این آدمها خیلی کم داریم؛ مثلا فکر کنید الان ما از محیطزیست غفلت کردهایم. یکی از غفلتهایش این است که «شریعتی محیطزیستی» کم داریم. در گذشته یک کسی مثل شریعتی میآمد و طرح بحث میکرد. این خیلی خوب است که اهالی فکر از این منظر به شریعتی تأسی کنند. البته نباید هوس شریعتیشدن داشته باشند.
چرا؟
چون نمیشود. جامعه دیگر جامعه زمان شریعتی نیست. تقسیم کار عمیق و جامعه تخصصیتر شده است. کمتر ممکن است شرایطی پیش آید که یک نفر بتواند همه را تحتتأثیر قرار دهد. الان به قول فوکو، هر حوزهای روشنفکر خودش را دارد، ولی همین هم مهم است که در هر حوزهای افرادی که مطالبی و موانعی را درک کردهاند، آن را درست با مخاطبان خود در میان بگذارند. راه اصلاح و روشنگری همین است. شریعتی روشنگری میکرد و روشنگریاش گرفت. او آدم کامیابی بود. البته روی مضمون و محتوای گفتههای شریعتی بعدا میشود بحث کرد و جای بحثش هم مفصل و جداست، اما از شیوه او میشود درس گرفت. بحث میکرد، فلوت نمیزد.
من یادم نمیرود، وقتی سخنرانی میکرد، در حسینیه ارشاد دو هزار نفر میخ میشدند. نکته دومی که درباره شریعتی میشود گفت و برای دانشآموختگان و فعالان حوزه علوم انسانی خیلی مهم است یاد بگیرند، این است که او عقبه فرهنگی مملکت را میشناخت و فراتر از آن چیزی که خوب با آن آشنا بود، ادبیات دینی بود. من کاری به بحث تخصصی آن ندارم. اینکه او چقدر اسلامشناس بود محل بحث من نیست. چقدر حرفهایش با معیارهای اسلامشناسی هماهنگ بود یا نه، کار اسلامشناسان است، اما اینکه توانست در کوچهپسکوچههای تاریخ اسلام قدم بزند و آن را به مردم نشان دهد و از آن استفاده کند، مهم است. این نقطه ضعف علوم اجتماعی است که ما خوب گذشته را نمیبینیم. شاید هم به خاطر وضعیت زندگی او بود. یک پدر علامه داشت.
دو نفر بودند که در سایه شریعتی خیلی دیده نشدند؛ یکی پدرش و دومی همسرش که او هم اهلقلم بود. شریعتی چیزهایی از اندیشمندان غربی یاد گرفته بود، اما اینها را به ایران و گذشته تاریخ ایران ربط داد. او نقطهنظرش را ارائه داده و مخاطب را متأثر کرده است. اشکالی ندارد سه دهه گذشته است، میشود درست و غلط کار او را نقد کنیم. این کار، از ارزش کار او کم نمیکند. چون بهویژه در قشر مذهبی روشنگری را رواج داد. خیلی از بچهمسلمانها را کتابخوان کرد.
در نهایت شما معتقدید آنچه از شریعتی همچنان میشود یاد گرفت شیوه کار اوست فارغ از محتوا؟
در خیلی حوزههای دیگر هم قطعا هست. من به بحث کیلویی اعتقاد ندارم که با یکی، دو، سه کلمه تکلیف شریعتی را روشن کنند. این دور از انصاف است. عدهای هنوز نمیدانند او چه کارهایی کرده است. یکی این بود که راه را برای اسلامشناسشدن باز کرد. یادم هست من نوجوان بودم کتابهای او را میخواندم و میرفتم مسجد با پیشنماز مسجد بحث میکردم. او سنتی بود، میگفت این حرفها به تو بچهمسلمان چه ربطی دارد؟ گاهی هم که او نبود من پیشنماز میشدم و بقیه بچهها میایستادند پشت من به نمازخواندن.
این چیزهایی بود که شریعتی به ما یاد داده بود و یک چیزی دیگری هم که یاد داد و جمهوری اسلامی هم از آن استفاده کرد، توسعهبخشیدن به بحث امت و امامت بود. تا قبل از شریعتی، واژه امام فقط برای ١٤ معصوم بهکار میرفت. بعد بحث امت و امامت شریعتی بود که دانشجویان و بچهمسلمانها به امامخمینی(ره)، امام گفتند. یادم هست همان پیشنماز ما، وقتی این واژه را تعمیم میدادیم به امامخمینی(ره)، ناراحت میشد و میگفت یعنی چه؟ ما فقط ١٢ امام داریم. آن زمان ما حتی آقای مصباح را هم نمیشناختیم، ولی از نوع اعتراضش به شریعتی- که البته صنفی بود- شناختیمش. اینکه در ایران داعشی و طالبانیسم ضعیف است به این دلیل است که ما در ایران احیاگر و اصلاحگر دینی داشتیم که شریعتی یکی ازمهمترین آنها بود.
دکتر علی شریعتی روشنفکری عملگرا بود، او در حوزه تفکر برای خود تعهد و مسئولیتی تعریف کرده بود، اما الگوی عملی شریعتی چه بود؟ اگر شریعتی زنده بود، در مقابل مسائل امروز ما چه میکرد؟ و در واقع اندیشه شریعتی امروز برای ما چه کاربردی دارد؟ اینها پرسشهايي بود که به مناسبت ٢٩ خرداد سالمرگ دکتر علی شریعتی درباره آنها با حجتالاسلام محمدتقی فاضلمیبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم و استاد دانشکده مفید قم گفتوگو کردیم.
در سالهای اخیر نقدهای زیادی به دکتر علی شریعتی وارد شده است، اما از سوی دیگر همین نقدها نشان میدهد شریعتی همچنان خوانده میشود، شما دلیل این نگاه و کنش نسبت به دکتر شریعتی را چه میدانید؟
در مورد سخنانی که به دکتر شریعتی نسبت داده میشود و نقدهایی که این روزها به ایشان وارد میشود، جانب انصاف رعایت نمیشود. چراکه اگر علی شریعتی امروز میبود، تفکر دیگری داشت. شریعتی مرد روزگار خودش بود. تفکر دکتر شریعتی تفکری سیال، پویا و در حرکت بود. اندیشه دکتر شریعتی ایستایی نداشت. اما مسئلهای که باعث میشود شریعتی جاودانه شود و اندیشه او همچنان مورد بازخوانی قرار گیرد، دردمندی و دردشناسی او در جامعه و برای جامعه است. او درد جامعه زمان خود را میدید و میشناخت و تلاش میکرد در جهت برطرفکردن این دردها حرکت کند.
این دردی که شما از آن سخن میگویید، دقیقا چه بود؟
شریعتی همواره در سه جبهه در جهاد و تلاش بود؛ اول در مقابل حاکمیت موجود، یعنی شاه و دستگاهش، دوم در برابر موج اندیشههای مارکسیستی و سوم در برابر مرتجعین.
دکتر شریعتی در زمان خود با این سه دشمن روبهرو بود. اگر شریعتی نبود، اندیشهها و افکار مارکسیستی بسیاری از جوانان را با خود برده بود. اما شریعتی بر سکوی دین ایستاد و با ارائه بازخوانی جدیدی از اندیشه دینی، جوانان را از سقوط به ورطه اندیشه مارکسیستی نجات داد. از سوی دیگر تحجر، دکتر شریعتی را رنج میداد، در آن زمان جامعه ما لعاب و فرهنگ ظاهری مذهبی داشت، اما با همین لعاب انسانها را به قهقرا کشانده بودند.
دکتر شریعتی در آثارش از کسانی مانند ابوذر غفاری و سیدجمالالدین اسدآبادی سخن میگوید، اینها کسانی بودند که در جامعه اسلامی زمان خود تغییر ایجاد کردند و نکته چهارم اینکه شریعتی با تمدن آن روز هم سر آشتی نداشت، او خلأ تمدن را عشق و معنویت میدانست. شریعتی از ناقدان مدرنیته بود لذا در کتاب «چه باید کرد» و کتاب «از کجا آغاز کنیم» میخواست نسل آن روز را در مسیری قرار دهد که نه غربزده شوند و نه به اندیشههای مارکسیستی گرایش پیدا کنند.
و در برابر حاکمیت زمان خود چگونه عمل کرد؟
شریعتی همواره قصد داشت جامعه را آگاه کند، برای خود رسالتی تعیین کرده بود. رسالت شریعتی این بود که با زر و زور و تزویر مبارزه کند. اینها واژههایی بود که شریعتی خلق کرد، با این واژهها زندگی کرد و با این واژهها جامعه را به حرکت واداشت. شاخصه اصلی شریعتی دردمندی او نسبت به جامعهای بود که در آن زندگی میکرد.
او میدید و معتقد بود که مذهبی که به شکل آنروز در جامعه وجود دارد، نهتنها درد جامعه را تسکین نمی دهد، بلکه تنها به تألمات جامعه میافزاید. دکتر شریعتی به دنبال تصفیه دینی بود. او کتابهایی مانند «حسین وارث آدم» و «فاطمه فاطمه است» نوشت و در واقع با الگوگیری از شخصیتهای بزرگ دینی قصد داشت تصویر جدیدی از دین ارائه دهد. در حقیقت شریعتی میخواست از منابع دینی، راه نجات انسان را استخراج کند. او به منابع اصلی رجوع میکرد تا این تصفیهسازی را بنیادی و بر اساس اصول انجام دهد. شریعتی معتقد بود منابع اندیشه دینی ما زلالی خود را ازدست دادهاند؛ او میگفت چهرهها و عوامل زر و زور و تزویر زلالی و شفافیت منابع دینی را گرفته و از بین بردهاند.
دومین کاری که شریعتی به دنبال آن بود این است که معتقد بود این معرفت دینی کنونی پاسخگوی نیازهای نسل امروز نیست و با این تحولی که در جهان صورت گرفته و میگیرد باید هندسه معرفت دینی را بازسازی کرد. ایشان از اقبال لاهوری الگو میگرفت. اقبال لاهوری به دنبال بازسازی اندیشه دینی بود، شریعتی هم میگفت که احیای اندیشه دینی بهتنهایی کافی نیست؛ باید اندیشه دینی جامعه ما بازسازی شود.
به نظر شما شریعتی به عنوان روشنفکری عملگرا و انقلابی میتواند الگویی برای جامعه ما باشد؟ در واقع سؤال من این است که اندیشه و عمل شریعتی امروز برای ما کاربردی دارد؟
از نظر من، اندیشه، منش و روش شریعتی برای جامعه امروز ما دو کاربرد مهم دارد. امروزه روشنفکران ما فقط در حوزه نظری فعالیت میکنند. اما با نگاهی به شیوه دکتر شریعتی در اندیشهورزی و عمل، روشنفکران باید از حوزههای نظری صرف خارج شوند و فقط به دنبال کتاب و مقالات نباشند و مانند شریعتی دردمند باشند و همراه با نسل جوان در جامعه زندگی کنند. من شاهد بودم که شریعتی ساعتها مینشست تا به پرسش یک جوان پاسخ دهد و او را قانع کند. این اصلی ثابت در منش و کنش اخلاقی شریعتی بود.
از سوی دیگر شریعتی تلاش میکرد چهره اندیشه دینی زمان خود را بازسازی کند. متأسفانه ما در جامعه امروز هم شاهد این هستیم که عدهای از افراد و جریانها با دین و اندیشه دینی به شکلی متحجرانه و ابزاری برخورد میکنند. این افراد و گروهها سخنانی میگویند و چیزهایی را به دین نسبت میدهند که اصل دین نیست. مبارزه با تحجر مذهبی یکی از اصول مهم دکتر شریعتی در زمان خود بود. اصلی که امروز هم در جامعه امروز ما کاربرد دارد.
امروز روشنفکران دینی ما باید همانگونه که شهید مطهری میگوید به چشمههای اصلی دین رجوع کنند، چشمههایی که متأسفانه به دست عدهای آلوده شده است و نیاز به پالایش و تصفیه دارد. تازمانیکه در یک جامعه دینی اندیشه دینی تصفیه و پیرایهها زدوده نشود، آن جامعه به پویایی نمیرسد. من معتقدم ما امروز سه دهه پس از مرگ دکتر شریعتی هنوز باید اندیشههای ایشان را بازخوانی کنیم.
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]
صفحات پیشنهادی
عزم ملی و اصلاحات ساختاری برای عبور از هسته سخت تورم
عزم ملی و اصلاحات ساختاری برای عبور از هسته سخت تورمبدون شک مهم ترین دلیل کاهش نرخ تورم را می توان در کاهش شدید انتظارات تورمی دنبال کرد بعد از انتخابات سال 92 آحاد مردم بر این باور بودند که وضعیت اقتصادی کشور بهبود خواهد یافت بیست و پنجمین همایش سیاست های پولی و ارزی درحرکت آزادیبخش انقلاباسلامی از مرزها عبور کرده |اخبار ایران و جهان
حرکت آزادیبخش انقلاباسلامی از مرزها عبور کرده معاون امور راهبردی و اشراف کلی فرماندهی معظم کل قوا گفت در کنار دیگر مکتبهای امنیتی دنیا مکتب امنیتی جمهوری اسلامی ایران قابل ارائه است کد خبر ۵۰۶۸۰۹ تاریخ انتشار ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷ ۳۵ - 07 June 2015 معاون امور راهبردی و اشرافمتروی اصفهان از میدان نقش جهان عبور نمیکند/رئیس جمهور مخالف طرح خط دو متروی اصفهان
متروی اصفهان از میدان نقش جهان عبور نمیکند رئیس جمهور مخالف طرح خط دو متروی اصفهان استانها > اصفهان - با توجه به احتمال عدم موافقت یونسکو برای عبور مترو از زیر میدان نقش جهان و همچنین مخالفت رئیش جمهور با این طرح عدم عبور متروی اصفهان از میدان نقش جهان قطعی شد بهتحریف؛ مقدمه عبور از امام
یادداشت محمدودود حیدری تحریف مقدمه عبور از امام همانگونه که در دوران حیات امام دشمن انگ رهبری اسلام متحجر را به وی چسبانده و تلاش میکرد چهرهای خشک متعصب لجباز و انقلابی غیرمنطقی از وی به جهانیان معرفی کند امروز نیز عدهای سعی دارند چهرهای سکولار اصلاحطلب و طرفدار آزادییازدهمین شماره « رمز عبور» منتشر شد
یازدهمین شماره رمز عبور منتشر شد شناسهٔ خبر 2770101 - یکشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۵۰ فرهنگ > رسانه یازدهمین شماره نشریه رمز عبور امروز در ۱۲۸ صفحه منتشر شد به گزارش خبرگزاری مهر تیتر اصلی این شماره از رمز عبور با عنوان فتنه تردید به موضوع هسته ای و جزئیات و آخرین تحیادداشت/ محمدودود حیدری تحریف؛ مقدمه عبور از امام
یادداشت محمدودود حیدریتحریف مقدمه عبور از امامهمانگونه که در دوران حیات امام دشمن انگ رهبری اسلام متحجر را به وی چسبانده و تلاش میکرد چهرهای خشک متعصب لجباز و انقلابی غیرمنطقی از وی به جهانیان معرفی کند امروز نیز عدهای سعی دارند چهرهای سکولار اصلاحطلب و طرفدار آزادیهدر دیدار هیأت پارلمان اروپا ظریف: بیاثر بودن فشارها و تحریمها علیه ملت ایران/ امنیت را نمیتوان با ناامنی دی
در دیدار هیأت پارلمان اروپاظریف بیاثر بودن فشارها و تحریمها علیه ملت ایران امنیت را نمیتوان با ناامنی دیگران خریدوزیر امور خارجه تروریسم و افراط گرایی را تهدید مشترک همه کشورهای منطقه و غرب برشمرد و در این خصوص خواستار همکاری مشترک همه طرفها در مبارزه علیه این تهدید مشترک شپنجمین جام بارسا با عبور از غولهای اروپا+کاریکاتور
پنجمین جام بارسا با عبور از غولهای اروپا کاریکاتوربارسلونا موفق شد با عبور از غولهای اروپا به پنجمین جام قهرمانی خود در لیگ قهرمانان رسید به گزارش خبرگزاری فارس بارسلونا شنبه شب موفق شد با نتیجه 3 بر یک یوونتوس را شکست دهد و برای پنجمین بار عنوان قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا راباقری: با جیب خالی نمیتوان بازیکن جذب کرد
باقری با جیب خالی نمیتوان بازیکن جذب کرد مربی تیم فوتبال پرسپولیس گفت برای انتخاب بازیکن اعضای کادرفنی گروهی عمل کردند اما در حال حاضر مسئولان باشگاه نمیتوانند با جیب خالی بازیکن جذب کنند به گزارش "ورزش سه" و به نقل از تسنیم کریم باقری در خصوص آخرین وضعیت تیم پرسسردار کاظمینی: چند گروه تکفیری بازداشت شدند/ تاکنون نگذاشتیم گروه های تکفیری از مرزهای کشورمان عبور کنند
سردار کاظمینی چند گروه تکفیری بازداشت شدند تاکنون نگذاشتیم گروه های تکفیری از مرزهای کشورمان عبور کنند جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله ع گفت تاکنون تیم هایی از گروه های تکفیری و ضد انقلاب که قصد ورود به کشورمان را از غرب و شرق داشتند به دلیل اشراف بر عملکردشان دستگیر و زندانیاردوغان: هیچ حزبی نمیتواند به تنهایی دولت تشکیل دهد
اردوغان هیچ حزبی نمیتواند به تنهایی دولت تشکیل دهد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه روز دوشنبه در اولین واکنش به نتایج انتخابات پارلمانی این کشور گفت هیچ حزبی قادر نیست به تنهایی تشکیل کابینه دهد در حال تکمیل 94 03 18 - 14 22ارزش معاملات تالار شیشه ای از یک میلیارد ریال عبور کرد
با 234 واحد ریزش ارزش معاملات تالار شیشه ای از یک میلیارد ریال عبور کرد شاخص بورس اواق بهادار تهران با 234 واحد ریزش به کانال 62 هزار و 952 واحدی سقوط کرد به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران در پایان معاملات بورس و اوراق بهادار تهران شاخص بورس علی رغم روند ثبانمیتوانیم در تیم ملی ژیمناستیک از تعداد زیادی مربی استفاده کنیم درویشزاده: قایمی هنوز استعفای کتبی نداده است
نمیتوانیم در تیم ملی ژیمناستیک از تعداد زیادی مربی استفاده کنیمدرویشزاده قایمی هنوز استعفای کتبی نداده است بهتر است که اختلاف نظرها حل و فصل شودرئیس فدراسیون ژیمناستیک در واکنش به استعفای مربی تیم ملی گفت قایمی هنوز استعفای کتبی به فدراسیون ارائه نکرده و بهتر است که با سرمربعلم نمیتواند دین را نادیده بگیرد
با دکتر مهدی گلشنی چهره ماندگار فیزیک علم نمیتواند دین را نادیده بگیرد علم و فلسفه نتیجه جستجوی بشر برای درک چیستی و چگونگی جهان هستی در طول تاریخ زندگی است پیش از یونان باستان تا امروز بسیاری از اندیشمندان سراسر دنیا تلاش کردهاند به روشی پدیدههای جهان و ارتباط میان آنها راز این راه پر پیچ و خم عبور کن
ماز از این راه پر پیچ و خم عبور کن سرویس کودک جام نیوز 2016 «برای ارسال نقاشی های زیبای خود این قسمت را کلیک کنید» ۱۸ ۰۳ ۱۳۹۴ - ۰۸ ۱۵کشتیگیر نمیتواند برای فدراسیون تعیین تکلیف کند |اخبار ایران و جهان
کشتیگیر نمیتواند برای فدراسیون تعیین تکلیف کند سخنگوی فدراسیون کشتی با تاکید بر این که این نوع برگزاری رقابتهای انتخابی تیم ملی بدون ایراد است گفت شرایط عادلانهای برای همه کشتیگیران فراهم شده است و یک کشتیگیر نمیتواند نظر خود را بر فدراسیون کشتی تحمیل کند کد خبر ۵ژاوی: نمیتوانم باور کنم که دیگر برای بارسلونا بازی نخواهم کرد
ژاوی نمیتوانم باور کنم که دیگر برای بارسلونا بازی نخواهم کرد هافبک بارسلونا از این که توانست با تیم محبوب خود قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا را نیز به دست آورد بسیار خوشحال است او می گوید برایش بسیار سخت است که باور کند دیگر قرار نیست برای بارسلونا به میدان برود آفتاب فصل بر-
گوناگون
پربازدیدترینها