واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
روزنامه ای که باید 20 سال بعد خواند وبلاگ > وزیری، نسرین - تا به حال روزنامه اطلاعات را ورق زده اید؟ به چشم خریدار اگر نگاهش کنید در برابر روزنامه های تمام رنگی این روزها با شکل و فرم های جذاب برای بیننده، چنگی به دل نمی زند. قطعش بزرگتر از دیگر روزنامه هاست و سخت ورق می خورد، ستون بندی مشخص ندارد و فاصله میان اخبار مشخص نیست، فونت تیترهایش بسیار متفاوت است و بعضا در پایین صفحه بزرگتر از بالاست و .... سبک نگارشش هم دست کمی از صفحه بندی اش ندارد. خنثی ترین تیترها و به قول مطبوعاتی ها بعضا از بی خاصیت ترین جای متن.
اما شاید همین ظاهر ناآراسته، سر ماندگاری قدیمی ترین روزنامه کشور باشد. روزنامه ای که امسال 90 ساله می شود و سابقه ای طولانی تر از سازمان برنامه و بودجه کشور دارد و به جز یکی دو ماه تعطیلی در پی اعتصاب های سال 57، بی وقفه منتشر شده است. روزنامه ای که با همین ظاهر ساده و بی آلایشش، همواره مشی اطلاع رسانی بی طرفانه خود را حفظ کرده و پایگاهی برای انعکاس مواضع طرف های مختلف در هر موضوع روزی بوده و هست. اینکه امروز هم سخنان ظریف و اعضای تیم هسته ای را منتشر می کند و هم گوشه ای از بیانیه های دلواپسان را، مشی امروز و دیروزش نیست، مشی ای به قدمت چند دهه کار روزنامه نگاری است. چه آنکه در آوان انقلاب نیز هم بیانیه های حزب توده و حزب جمهوری اسلامی را منتشر می کرد، هم حملات پیاپی به تجمع های مجاهدین خلق را نقد می کرد و هم تعرضشان به نتایج انتخابات را. هم سرمقاله های روزنامه جمهوری اسلامی علیه مجاهدین خلق را نقد می کرد و هم محاصره این روزنامه از سوی مجاهدین را تندروی می پنداشت و نشان می داد که مورد اعتماد و اطمینان دو طرف است. هم در گفت و گو با حبیب الله پیمان به نقد لیبرالیسم در دولت موقت می پرداخت و هم پاسخ بلندبالای مرحوم میناچی در دفاع از این دولت را منتشر می کرد. هم فهرست اتهامات دانشجویان خط امام علیه مقامات ایران در اسناد لانه جاسوسی را منتشر می کرد و هم به ابراهیم یزدی و عباس امیرانتظام تریبون می داد تا پاسخگوی اتهاماتشان باشند. هم در گفت و گو با اعضای حزب جمهوری اسلامی به دفاع از مصوبات شورای انقلاب می پرداخت و هم در گفت و گو با سران جبهه ملی و جنبش ملل و ... به نقد این مصوبات می نشست. هم بیانیه های امام خمینی(ره) را با تیتر درشت در صفحه اول می آورد و هم نقد مواضع رهبر فقید انقلاب از سوی چهره هایی چون آیت الله پسندیده، آیت الله صادق روحانی، آیت الله قمی و حتی شیخ علی تهرانی را. و البته همه و همه این ها را در قالب تیترهایی مختصر و بی طرفانه که محتوایی عمیق و در مواردی غیرقابل باور از باب مجوز انتشار، چاپ می کرد. روزنامه ای که چون گرایش سیاسی ندارد، در آستانه انتخابات های مختلف به جای تبلیغ چهره های شناخته شده، بعضا سوالاتی ار طرح می کند تا نامزدها به آنها پاسخ دهند و خودشان را به مخاطبان معرفی کنند.
این روزها که مشغول بررسی مطبوعات سراسری کشور در دهه اول انقلاب هستم، از میان سه روزنامه کیهان و جمهوری اسلامی و اطلاعات، این روزنامه اطلاعات است که منبعی بی طرف با گستره پوشش خبری فراخ است که در اغلب موارد خواننده را بی نیاز از مطالعه دیگر روزنامه های وقت می کند. روزنامه ای که تنها مصوبات شورای عالی امنیت ملی را برای ممنوع البیانی و ممنوع التصویری چهره های سیاسی می پذیرد و فارغ از جارو جنجال های رسانه ای با همین مشی آرام و بی غل و غشش، از سال 88 با انبوهی از اخباری که در رسانه های دیگر غیرقابل نقل بود، گذر کرد و پیام تسلیتی برای هاله و عزت الله سحابی با عکس این پدر و دختر در صفحه ترحیمش به چاپ رساند. روزنامه ای که صداقتش در بیان مطالب تا اینجاست که همین اخیرا نیز آیت الله سبحانی، تنها رسانه ای که سخنانش را بی تحریف درباره حجاب و ربا منتشر کرده را، روزنامه اطلاعات می داند.
خلاصه که روزنامه اطلاعات تریبونی است برای همه صداهایی که می خواستند و می خواهند شنیده شوند اما به دور از فضاسازی های رسانه ای. روزنامه ای که به گفته استادم بیژن نفیسی سردبیر اطلاعات بین الملل، برای مخاطبین 35 سال به بالا منتشر می شود که صرفا به دنبال اخبارند نه تحلیل های جناحی. روزنامه ای که وقتی 20 سال بعد، خوانده می شود، ارزشش هویداست.
ایام عزتش مستدام باد
کلید واژه ها: روزنامه اطلاعات -
چهارشنبه 27 خرداد 1394 - 20:50:01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]