تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص): نماز، از آيين هاى دين است و رضاى پروردگار، در آن است. و آن راه پيامبران است. براى ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831523803




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شهر جهاني قرباني منافع محلي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۷ خرداد ۱۳۹۴ (۱۳:۵۶ب.ظ)
اندر حکايت شهرداري بيستون و تقابل با ميراث فرهنگي: شهر جهاني قرباني منافع محلي گروه استان ها موج؛
شهريور ماه سال 1392 اعضاي شوراي شهر بيستون « در راستاي انجام وظايف قانوني خود و تعيين شهردار، با در نظر گرفتن ويژگي هاي گردشگري و طبيعي شهر بيستون، يک باستان شناس را به عنوان شهردار اين شهر انتخاب کردند.»
انتخاب احسان احمدي نصر مدير پيشين روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه با مدرک تحصيلي کارشناسي ارشد معماري و باستان شناسي و آشنا به مسائل ميراث فرهنگي در ابتداي امر نشان از يک انتخاب هوشمندانه از سوي اعضاي شوراي اين شهر تاريخي و نويد بخش شکل گيري يک همکاري و هم سويي مضاعف مابين شهرداري بيستون و اداره کل ميراث فرهنگي استان براي اعتلاي هرچه بيشتر مجموعه جهاني بيستون و رونق روز افزون صنعت گردشگري منطقه و به تبع آن توسعه اين شهر بود.
کما اين که در ابتداي امر شهردار جوان بيستون بارها با سخن از شهر جهاني و توسعه صنعت گردشگري در اين ديار نويد روزهاي خوش بيستون را به همگان داد.
اما متاسفانه ديري نپاييد که اختلافات ميان شهرداري بيستون و اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان بر سر اخذ عوارض ساليانه از مجموعه جهاني بيستون و برداشت مبالغي از حساب هاي اين اداره کل با راي کميسيون ماده 77 و به دنبال آن پي گيري حقوقي ميراث فرهنگي استان و محکوميت شهرداري بيستون، بالا گرفت و حتي اين اختلاف نظرها در تعطيلات نوروز 94 به وضوح در عملکرد اين مجموعه نسبت به ميراث فرهنگي قابل رويت بود.
اين تقابل نه تنها سودي براي شهرداري بيستون نداشته بلکه تنها به حواشي دامن زده است و به جاي پيشبرد اهداف توسعه اي اين شهر باستاني، مجموعه مديريتي شهرداري بيستون و ميراث فرهنگي را دچار يک فرسايش ناخواسته کرده و آن ها را از اهداف عاليه توسعه گردشگري و رونق اقتصادي اين منطقه دور کرده است.
هرچند که پي گيري مطالبات عوارض شهرداري جزو وظايف ذاتي مديران آن است و کسي به اين خاطر به آنها خرده نمي گيرد که البته در خصوص مجموعه جهاني بيستون قضاوت حقانيت و يا به ناحق بودن اين امر در اختيار مراجع ذي صلاح است کما اينکه پرونده حقوقي اين مساله پس از محکوميت شهرداري در دادگاه بدوي هرسين همچنان در دست اقدام است. اما متاسفانه بازي شهرداري بيستون و برخورد آن با مسائل ميراث فرهنگي اين روز ها وارد فاز نگران کننده تري شده است.
چند روز پيش خبري مبني بر عمليات ساخت و ساز غير مجاز شهرداري در محوطه پارتي بيستون و تقاضاي مديرکل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان مبني بر توقف اين مساله به دنبال بي توجهي شهرداري بيستون به تذکرهاي يگان حفاظت ميراث فرهنگي استان و صدور دستور توقف ساخت وساز از سوي مراجع قضايي بر روي خروجي اکثر خبرگزاري ها و سايت هاي خبري استان قرار گرفت.
نگران کننده به اين لحاظ که همگان بيستون را به خاطر شهرت جهاني ميراث فرهنگي آن مي شناسند و لا غير و اگر کوچکترين آسيبي آن هم از سوي مجموعه مديريتي حاکم بر اين شهر به اين آثار برسد وجه جهاني بيستون را خدشه دار مي کند.
گويند زماني که منصور حلاج را بر دار زدند «هر کس سنگي مي‌انداخت؛ شبلي را گِلي انداخت، حسين منصور آهي کرد. گفتند: از اين همه سنگ هيچ آه نکردي؛ از گِلي آه کردن چه معني است؟ گفت: از آن که آنها نمي‌دانند، معذورند؛ از او سختيم مي‌آيد که او مي‌داند که نمي‌بايد انداخت.»
جاي بسي سوال است، شهرداري که با مدرک باستان شناسي دم از شهر جهاني مي زند و خود از خانواده ميراث فرهنگي و آگاه و واقف به ضوابط و مقررات اين حوزه است، چرا اصرار به ساخت و سازهاي غيرمجاز در محدوده اي که به عنوان يکي از اولين آثار کشور به ثبت ملي رسيده است، دارد؟ آيا چنين اقدامي به جزء اينکه شهرت جهاني اين ديار و منافع بلند مدت آن را به مخاطره بيندازد، سود ديگري براي شهرداري بيستون دارد؟
اهميت تاريخي بيستون نه تنها در ايران بلکه در دنيا بر کسي پوشيده نيست.
شهري که به خاطر آثار متعدد تاريخي و وجود بزرگترين کتيبه ثبت شده به عنوان ميراث بشري براي خود نام و نشاني کسب کرده است. مجموعه اي که نمي توان نظيري را براي آن نه تنها در استان کرمانشاه بلکه در غرب کشور يافت، شهر تاريخي بيستون نيز در کنار اين مجموعه تاريخي هويت يافته است و با وجود اين آثار برجسته تاريخي و قرار گرفتن در دروازه ورودي غرب کشور به درستي همه شرايط تبديل شدن به يک شهر جهاني را دارد.
پتانسيلي که مي توان با يک مديريت صحيح شهر بيستون را نه تنها به قطب گردشگري غرب کشور بلکه به يک وزنه اقتصادي مهم در منطقه تبديل نمايد. اما متاسفانه نگاه شوراي شهر و شهرداري بيستون به اين مجموعه کسب در آمدهاي اقتصادي کم اهميت با هر روش و شيوه اي است و به جاي کمک به اعتلاي اين مجموعه جهاني و سرمايه گذاري با اهداف بلند مدت با رويکرد منطقه اي و جهاني، کسب منافع زود گذر و محلي بدون توجه به عواقب بلند مدت آن را در دستور کار خود قرار داده است. در حالي که مجموعه اي با اين مجد و عظمت نيازمند يک رويکرد مديريتي فراملي و با ويژگي تاکيد بر حفظ و پاسداشت هويت تاريخي و فرهنگي آن است. متاسفانه رويه شهرداري بيستون در برخورد با مجموعه جهاني بيستون بسيار نا مناسب و بي تدبيرانه اي است، مديريت شهري به جاي تاکيد بر حفظ داشته هاي تمدني اين ديار دچار يک خود ستيزي تلخ شده است. خود ستيزي به اين لحاظ که تخريب آثار تاريخي در بيستون تقابل با ميراث فرهنگي نيست بلکه تيشه به ريشه هويت تاريخي اين شهر زدن است.
سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور و نمايندگان آن در استان کرمانشاه وظيفه خود را حفظ و صيانت از آثار و ابنيه تاريخي مي دانند، وظيفه اي ذاتي که با توجه به امکانات موجود و سازکارهاي قانوني انجام مي گيرد، اما مديريت شهر بيستون بايد حفظ هويت تاريخي اين ديار را در راس همه برنامه هاي خود قرار دهند و به عنوان مدعي العموم در مقابل هرگونه تعرض به ارزشمندترين داشته هاي اين ديار بايستند، نه اينکه به خاطر منافع جزئي خود دچار خود زني شود.
وجود پايگاه جهاني بيستون در جوار اين شهر يک فرصت بسيار بزرگ است که همگان آرزوي داشتنش را دارند. شهرداري بيستون يا هر نهاد ديگري مي تواند با يک برنامه ريزي مناسب و نگاه فرا ملي و تبليغات گسترده با استفاده از ظرفيت هاي تاريخي که شهرت جهاني دارد به منافع کلان دست پيدا کند.
در خاتمه بايد گفت؛ جلوگيري از اقدامات مغاير با ضوابط و مقررات ميراثي و حفظ هويت تاريخي اين شهر حداقل انتظاري است که مي توان از شهردار محترم بيستون به عنوان يک تحصيل کرده در حوزه باستان شناسي داشت که اميدواريم با تغيير نگاه خود به مجموعه جهاني بيستون يک رويکرد متناسب با شرايط اين منطقه را در پيش بگيرد .













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن