واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ خرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۹ب.ظ)
اهداي خون باعث ابطال روزه نمي شود موج - قم- با فرا رسيدن ماه مبارک رمضان يکي از علل کاهش استقبال هموطنان از اهداي خون تصور ابطال روزه و يا احتمال ضعف و بي حال است، اما؛ به استناد استفتائات و فتواهاي مراجع ديني اهداي خون نه تنها باعث ابطال روزه نمي شود، بلکه واجب کفايي هم شمرده شده است.
به گزارش خبرگزاري موج از قم به نقل از روابط عمومي سازمان انتقال خون اين استان اصل کلي براي پيروي از برنامه هاي غذايي صحيح مصرف غذاهاي متنوع است، رعايت اين مسئله درطول ماه مبارک رمضان نيز بسيار حائز اهميت است مسأله قابل توجه اين است که بر خلاف تصور عموم، نيازي نيست که در اين ماه حجم زياري از غذا را در وعده هاي افطار و سحر مصرف کنيد.
در طول ماه رمضان ميزان سوخت و ساز بدن کاهش مي يابد و ساز و کارهاي تنظيم کننده شروع به فعاليت مي کنند مهم ترين ساز و کار فعال، سوخت چربي بدن است که مي تواند ميزان کلسترول خون را کنترل کند. در اين ايام نيازي به مصرف غذاهاي پر کالري نيست و برنامه غذايي را بايد طوري تنظيم کنيد که دچار کاهش يا افزايش وزن نشويد.
البته براي افرادي که اضافه وزن دارند اين ماه بهترين فرصت براي پيروي از رژيم غذايي سبک و کم کالري و در نتيجه کاهش وزن است، برنامه غذايي شما در ماه مبارک رمضان بايد به گونه اي باشد که تمام گروه هاي غذايي مصرف شوند.
روزه داراني که قبل از اذان ظهر به پايگاه هاي اهداي خون مراجعه مي کنند، براي خون دادن بايد سحري کاملي صرف نموده باشند تا در هنگام اهداي خون، روزه دار دچار افت فشار خون و بي حالي نشود. در پايگاه هاي اهداي خون پزشکان مشاور حضور دارند و شرايط آمادگي بدني روزه داران را براي اهداي خون بررسي مي کنند، اگر فردي دچار ديابت است بايد از خون دادن در زمان روزه داري خودداري کند. اين افراد به خصوص اگر در ساعات نزديک به افطار خون از دست بدهند ممکن است دچار شوک و بي حالي شوند.
گقتني است که در اين ماه پايگاه هاي سازمان انتقال خون همه روزه علاوه بر ساعات رسمي شيفت صبح، پس از افطار نيز پذيرايي هموطنان هستند و حتي در شب هاي قدر با فعاليت بيشتر به کار خود ادامه مي دهند، اما؛ اين بدان معنا نيست که اهداي خون تنها به شب هاي قدر موکول شود.
معمولا در شب هاي قدر مراکز اهداي خون با ازدحام جمعيت مواجه مي شوند و اين خود نه تنها مانع ارايه خدمات مطلوب و موجب معطلي مراجعه کنندگان مي شود، بلکه به علت محدود بودن تاريخ مصرف خون و فرآورده هاي آن امکان استفاده طولاني مدت از آن ها وجود ندارد از اين رو از اهداکنندگان گران قدر تقاضا مي شود که شب هاي ديگر را نيز مد نظر قرار دهند تا ضمن جلوگيري از اين اتفاق ميزان اهداي خون به طور متعادل در طول ماه مبارک رمضان توزيع شود.
براي جلوگيري از ضعف و بي حالي بعد از اهداي خون نيز توصيه مي شود که روز قبل و بعد از اهداي خون در فاصله افطار تا سحر مايعات بيشتري؛ به خصوص نوشيدني هاي شيرين مصرف گردد و حتي الامکان در همان ساعات اوليه صبح به مراکز اهداي خون مراجعه شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]