واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ خرداد ۱۳۹۴ (۹:۴۳ق.ظ)
عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس: حفظ ايستگاههاي راهآهن در گرو همکاريهاي چندجانبه موج - عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي ضمن تأکيد بر اهميت توسعه شبکههاي ريلي به عنوان اولويت نخست وزارت راه و شهرسازي گفت: در اين شرايط حفظ ايستگاههاي راهآهن قديمي اهميت بالايي دارد و توسعه هيچگاه به معناي تخريب ميراث گذشته و معاصر نيست.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدرضا محسنيثاني، عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي، درباره سياستها و پيگيريهاي مجلس شوراي اسلامي براي حفظ و احياي ايستگاههاي راهآهن اظهار کرد: ارائه طرح حفظ و احياي ايستگاههاي راهآهن به دليل اهميتي صورت گرفته که وزير راه و شهرسازي به حفظ ميراث تاريخي ميدهد. البته در کنار اين موضوع آنچه که براي ما مهم است گسترش و توسعه خطوط ريلي به عنوان نياز ضروري فعلي کشور و با هدف ارتقاي سطح زيرساختها است. در واقع در راستاي تغييراتي که انجام ميگيرد، بايد شرايطي را به وجود آورد تا زيرساختها بتوانند پاسخگوي نياز فعلي باشند.
عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي افزود: در شرايط فعلي يکي از زيرساختهاي مهمي که براي توسعه در ابعاد مختلف بايد مورد توجه قرار بگيرد توسعه اقتصاد ريلي است. اين مساله براي ما به لحاظ جايگاه اقتصاد ريلي کشور در منطقه و ارتباط با ساير کشورها اهميت بسياري دارد.
نماينده مردم سبزوار، خوشاب، جوين و جغتاي در مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اين سوال که آيا منظور از توسعه همان تخريب برخي از ايستگاههاي قديمي و راههاست يا اين که توسعه ميتواند در مفهوم حفظ و نگهداري داشتههاي قديمي با دانش و ابزار مرمت، مهندسي و مديريت شهري قلمداد شود، گفت: قطعا توسعه لزوماً به مفهوم تخريب نيست و ضرورت توسعه حفظ همه آن چيزهايي است که از گذشته به ما رسيده است.
وي در پاسخ به نگراني عدهاي از مرمتکاران و علاقهمندان به ميراث تاريخي و فرهنگي نسبت به تخريب و بيتوجهي به ايستگاههاي بينراهي و شبکههاي ريلي در چند سال اخير اظهار کرد: ميتوان با حفظ ايستگاهها به عنوان سرمايه و ميراث معاصر به توسعه شبکههاي ريلي توجه بيشتري داشت. گرچه در حال حاضر بيشترين تمرکز بايد روي توسعه باشد، اما؛ اين توسعه به معناي تخريب ميراث گذشته و معاصر نيست.
نماينده مجلس شوراي اسلامي اجرايي شدن طرح حفظ و احياي ايستگاههاي راهآهن را منوط به فعاليتها و اقدامات وزارت راه و شهرسازي دانست و افزود: وظيفه مهم در اين راستا بر عهده وزارت راه و شهرسازي است و در اين بين همکاري سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري نيز ميتواند مؤثر باشد. اولويت اين توجهات از بعد دستگاههاي اجرايي و دولت عمدتاً به اين دو دستگاه برميگردد.
همچنين مسوولان محلي همچون نمايندگان دولت در استانها، استانداران و دستگاههاي مرتبط با آنها نيز در اين همکاري سهيم هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]