تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نماز قلعه و دژ محکمی است که نمازگزار را از حملات شیطان نگاه می دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860551723




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ماجرای اولین رئیس‌جمهوری که در یک سفر رسمی ممنوع‌الخروج شد! |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ماجرای اولین رئیس‌جمهوری که در یک سفر رسمی ممنوع‌الخروج شد!
عمر البشیر رئیس‌جمهور سودان در 26 سال اخیر، کمتر از دو هفته پیش، دوره جدید ریاست جمهوری خود را آغاز کرد غافل از این که در جریان سفر به آفریقای جنوبی، با حکم دادگاهی در این کشور ممنوع‌الخروج خواهد شد و به عنوان اولین رئیس‌جمهور مستقر در یک کشور، به دلیل اتهام ارتکاب جرایم حقوق بشری در معرض بازداشت و محاکمه قرار خواهد گرفت.
کد خبر: ۵۰۹۲۶۳
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۸ - 15 June 2015


عمر البشیر رئیس‌جمهور سودان در 26 سال اخیر، کمتر از دو هفته پیش، دوره جدید ریاست جمهوری خود را آغاز کرد غافل از این که در جریان سفر به آفریقای جنوبی، با حکم دادگاهی در این کشور ممنوع‌الخروج خواهد شد و به عنوان اولین رئیس‌جمهور مستقر در یک کشور، به دلیل اتهام ارتکاب جرایم حقوق بشری در معرض بازداشت و محاکمه قرار خواهد گرفت. به گزارش «تابناک»، البشیر در میان تردید‌ها در باره احتمال دستگیری وی در آفریقای جنوبی برای شرکت در اجلاس سران آفریقا به این کشور سفر کرد ولی با شکایت سازمان‌های حقوق بشری، دادگاه عالی آفریقای جنوبی وی را ممنوع‌الخروج کرد و اکنون باید منتظر ماند تا سیستم قضایی این کشور تصمیم نهایی خود را بگیرد؛ بازداشت البشیر و تحویل وی به دادگاهی در لاهه یا نادیده گرفتن تعهدات آفریقای جنوبی به دیوان بین‌المللی کیفری و صدور مجوز خروج البشیر به مقصد سودان. دادگاه بین‌المللی کیفری، البشیر را به اتهام ارتکاب جنایاتی از قبیل نسل‌کشی در جریان درگیری‌ها در دارفور مورد پیگیرد قرار داده است و بان‌کی‌مون دبیر کل سازمان ملل خطاب به مقامات آفریقای جنوبی از لزوم بازداشت عمر البشیر سخن گفته و اظهار داشته: «قرار صادر شده دادگاه بین‌المللی دادگستری برای بازداشت رئیس‌جمهور البشیر به اتهام‌های جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی موضوعی است که من آن را بسیار جدی می‌گیرم».
گرفتاری البشیر از کجا شروع شد؟ هفت سال پیش و در جولای 2008، لوئیس مورنو اوکامپو دادستان دادگاه بین المللی کیفری لاهه مدعی شد که البشیر به دلیل نقش داشتن در نسل‌کشی، جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی اتفاق افتاده در دارفور بعد از سال 2003 مسئولیت شخصی دارد. دادستان، البشیر را به هدایت و اجرای جنایاتی متهم کرد که هدف آن از بین بردن سه گروه قومی در این منطقه با استفاده از ابزارهایی مانند کشتار، تجاوز و کوچ اجباری اعلام شده است. قرار بازداشت البشیر با حمایت ناتو، شبکه مداخله در برابر نسل‌کشی و عفو بین‌الملل همراه شد. در جریان درگیری‌ها در سودان حدود چهارصد هزار تن کشته شدند و بیش از دو میلیون نفر از محل سکونت خود فرار کردند. دولت سودان و قبایل عرب متحد آن به برنامه‌ریزی و اجرای جنایاتی علیه ساکنان سیاه‌پوست منطقه متهم شده‌اند. در مارس 2009، قرار بازداشت البشیر توسط هیاتی متشکل از قضاتی از غنا، لتونی و برزیل صادر شد و البشیر به پنج مورد جنایت علیه بشریت متهم شد، دادگاه شواهد را برای متهم کردن وی به نسل‌کشی کافی ندانست اگر چه یکی از قضات چنین نظری داشت. رئیس‌جمهور 71 ساله سودان در حالی اتهامات علیه خود را دروغ و کم‌ارزش‌تر از جوهری که صرف نوشتن ان شده می‌داند، که با صدور دومین قرار بازداشت وی جولای 2010، اتهام نسل‌کشی نیز به فهرست اتهامات حقوق بشری وی افزوده شده است. سودان به اساسنامه رم که مبنای تشکیل دادگاه بین‌المللی کیفری است، نپیوسته و بنابراین لازم ندیده که حکم بازداشت البشیر اجرایی شود. این در حالی است که شورای امنیت در قطعنامه 1593 خود در سال 2005، موضوع سودان را به دادگاه کیفری ارجاع داده و از کشورها خواسته که با این دادگاه همکاری کنند. همین حکم مبنای حقوقی ادعای برخی سازمان‌های حقوق بشری در ادعای لزوم اجرایی شدن قرار بازداشت البشیر است. عفو بین‌الملل مدعی است که البشیر باید خود را به دادگاه معرفی کند تا محاکمه شود و در صورتی که وی چنین قصدی نداشته باشد، مقامات سودانی وظیفه دارند که وی را تحویل دادگاه بدهند. البشیر اولین رئیس دولتی است که در زمان مسئولیت خود در معرض بازداشت و محاکمه توسط دادگاه بین‌المللی کیفری قرار گرفته است. نه پرونده‌ای که تاکنون در این دادگاه باز شده است، همگی به جرائم احتمالی افرادی در قاره آفریقا پرداخته و به همین سبب، عده‌ای از مقامات آفریقایی مدعی هستند، کار این دادگاه مقامات آفریقا را هدف قرار داده است. اتحادیه آفریقا در کنار اتحادیه عرب به مخالفت با قرار بازداشت صادر شده برای البشیر پرداخته‌اند و مقصد سفرهای وی در سال‌های اخیر نیز کشورهای همین دو اتحادیه و به ویژه کشورهای غیرعضو دادگاه بین‌المللی کیفری بوده‌اند. علاوه بر سفر به مصر و قطر، البشیر پنج سال پیش از این در جولای 2010 به چاد یکی از اعضای دادگاه بین‌المللی کیفری رفت ولی این کشور از بازداشت وی سر زد. علاوه بر کشورهای عضو دادگاه بین‌المللی کیفری، فضای هوایی بین‌المللی در زمان سفرهای البشیر دیگر محل مورد توجه دادستان اوکامپو برای بازداشت البشیر بوده که این درخواست با اسکورت هواپیمای حامل رئیس‌جمهور سودان مواجه شده است.
اهمیت تصمیم آفریقای جنوبی آفریقای جنوبی عضو دادگاه بین‌المللی کیفری است و پیش از برگزاری اجلاس سران آفریقا در ژوهانسبورگ، این دادگاه از آفریقای جنوبی درخواست کرد از هیچ تلاشی برای اجرای قرار بازداشت البشیر دریغ نکند. ولی دولت این کشور با اعطای مصونیت دیپلماتیک به همه سران حاضر در این نشست که بنا به ادعای آفریقای جنوبی رویه‌ای بین‌المللی است، نشان داد که تمایل چندانی به اجرای حکم بازداشت البشیر ندارد. درخواست بازداشت البشیر توسط مرکز دعوای حقوقی آفریقای جنوبی مطرح شد که گروهی فعال در زمینه حقوق بشر در ژوهانسبورگ است. در مقابل احتمال داده می‌شود که وکلایی که نمایندگی دولت این کشور را برعهده دارند، در دادگاه از بازداشت نشدن البشیر دفاع خواهند کرد. تصمیم احتمالی دادگاه عالی آفریقای جنوبی می‌تواند بر اعتبار تصمیمات ان نزد کشورهای عضو تاثیر منفی بگذارد و علاوه بر دبیرکل سازمان ملل، مقامات آمریکایی نیز از آفریقای جنوبی خواسته‌اند که از تلاش‌های دادگاه بین‌المللی کیفری حمایت کند تا عدالت در حق قربانیان جنایات شنیع مورد ادعای آنها اجرایی شود. جالب این است که دولت آفریقای جنوبی در گذشته تلاش داشته از افتادن در چنین وضعیت‌های پرمخاطره‌ای اجتناب کند و از احتمال طرح درخواست بازداشت البشیر در این کشور نیز اگاه بوده است. در چنین شرایطی، اعطای مجوز خروج البشیر می‌تواند با واکنش تند کشورهای غربی علیه این کشور همراه شود. در مقابل در صورت توقیف یا بازداشت البشیر و تحویل احتمالی وی به دادگاه بین‌المللی کیفری، کشورهای آفریقایی، آفریقای جنوبی را به فریب البشیر برای سفر به این کشور و بازداشت وی متهم خواهند کرد. به همین سبب و با توجه به مشکلات قاره آفریقا، به نظر می‌رسد که شانس خروج البشیر از آفریقای جنوبی بیشتر از بازداشت وی باشد.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن