تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860584888
![نمایش مجدد: سياست، امتداد فرهنگ جامعه refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
سياست، امتداد فرهنگ جامعه
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ خرداد ۱۳۹۴ (۲:۴۸ق.ظ)
سياست، امتداد فرهنگ جامعه گروه بين الملل خبرگزاري موج؛
رسانه هاي خبري در ابعاد و شکل هاي مختلف از تحليل به عنوان ابزاري براي شفاف سازي هر رويدادي در موضوعات مختلف استفاده مي کنند. يکي از انواع تحليلها، تحليل سياسي است که متناسب با موضوع علم سياست و رخدادهاي سياسي شکل مي گيرد.
محقق و خبرنگار با استفاده از تحليل، به تشريح و تبيين موضوعهاي پيچيده و يا ناشناخته در حوزه مسائل سياسي ميپردازد.
هدف از تحليل سياسي، پاسخ دادن به پرسشهاي بيجواب مسائل سياسي روز و يا بررسي تحولات و پديدههاي سياسي است که در گذشته اتفاق افتاده، اما؛ آثار و نتايج آنها هنوز وجود دارند و بر تحولات روز تاثيرگذار هستند.
محققان حوزه علوم سياسي معتقدند بايد نتيجه هر تحليل سياسي، کشف حقايق و درک واقعيتها و ساده سازي موضوعات پيچيده باشد.
با بررسي اجمالي برخي از خبرگزاري هاي بين المللي، به راحتي مي توان تفاوت تحليل هاي سياسي اين آژانس هاي خبري را نسبت به فضاي تحليل در رسانه هاي کشورمان ملاحظه کرد.
براي نمونه خبرگزاري رويترز، در بيشتر گزارش هاي خود علاوه بر بررسي عواملي که موجب شکل گيري گزارش شده است، به بررسي پيشينه خبر و مباحث فرهنگي کشورها در موضوعات مختلف نيز مي پردازد تا به مخاطب شناخت بهتري از فضاي کشور و منطقه اي که رويداد در آن رخ داده، منتقل کند.
از «فرهنگ» در قاموس و عرف سياست بينالملل به عنوان قدرت نرم ياد ميشود؛ چرا كه قدرت نرم، توانايي شكل دهي به ترجيحات ديگران و جنس آن از نوع اقناع است، به نحوي كه امروزه اين قرائت از قدرت در مقابل قدرت سخت (قدرت نظامي) كه توأم با اجبار و خشونت است به كار ميرود.
اخيرا عرصه روابط بينالملل، به شدت، تحت تاثير عوامل فرهنگي و هويتي قرار گرفته است. از اين رو، كسب وجهه و اعتبار بينالمللي و نفوذ در افكار عمومي و به عبارتي، دسترسي به قدرت نرم، از جمله اهداف مهم و در عين حال، تصريح نشده ديپلماسي كشورها در حوزه سياست بينالملل است.
گرمي روابط جمهوري اسلامي ايران با کشورهايي همچون، تاجيکستان، عراق، ترکيه، ونزوئلا، کشورهاي اسلامي و برخي سازمان هاي بين الملل بيشتر به پاس اشتراکات فرهنگي و اجتماعي است که باعث مي شود که حتي در صورت تيرگي روابط سياسي نيز اين تعاملات حفظ شده و مورد احترام از سوي دو طرف قرار گيرد.
با توجه به اين ديد نسبت به ارجعيت فرهنگي در روابط بين الملل که از 1980 بيشتر در قالب نظريات سياسي مطرح شد، پس چرا بيشتر رسانه ها و حتي کشورها ذهنيت و برداشت مخاطبان و مردم را به سوي اين کانال هدايت نمي کنند؟
اگر چه نظام بين المللي فراتر از نظام ملي که مبتني بر هويت مشترک در قلمرو مرزهاي سرزميني مشخص است، تلقي ميشود، ولي؛ داراي هنجارها، قوانين، قواعد نانوشته، روال هاي حقوقي و در واقع فرهنگ هاي ديپلماتيک و تجاري است که در عمل مورد قبول تمام کساني است که در محيط نظام بين المللي فعاليت ميکنند.
مطالعه تحليل هايي که در باره ماهيت روابط و ارتباطات بينالمللي، حقوق بشر و تاثير آن بر شکل گيري سياست خارجي ارائه شده است نيز نشان ميدهد که فرهنگ با مفاهيم مختلف آن در اين تحليل ها حضوري دايمي دارد.
تحليل برداشتي از سوي کارشناسان سياسي است که مخاطبان خاصي، هر روز در مورد رويدادهاي سياسي جهان به آن نياز دارند، اما؛ چيزي که قبل از هر چيز تحليل گر بايد بياموزد، شناخت کامل از فرهنگ و وضعيت اجتماعي و سياسي منطقه مورد نظر است.
تحليل هاي سياسي در عرصه بين الملل معمولا بعد از اظهارنظر مقامات يا رويدادهاي سياسي در کشورها يا در نهاد هاي بين الملل شکل مي گيرند. پرسشي که در پي آن هستيم اين است که آيا مي توان با واژگان و هنجارهاي داخلي هر کشوري مسائل و رويدادهاي کشور ديگر را تحليل کرد؟
ما با ملت ها سر و کار داريم؛ چرا که ملت ها به عنوان مخاطبان دو طرفه تحليل ها هستند و سياستمداران و مقامات معمولا پيرو تحليل ها و برنامه ريزي هاي خود در سطح کلان سياسي هستند و از اين فضاي رسانه اي کمتر متاثر مي شوند.
ايراني ها و هندي ها در مورد واژه قتل تا آنجا با يکديگر اشتراک دارند که آن را کشتن عمدي انساني تعريف مي کنند. اما؛ آيا هنجار هاي قتل، شکل هاي روي دادن قتل، برداشت اجتماعي از کشتن انساني ديگر و فرهنگ هاي موجود در دو کشور يکسان است.
به طور قطع هر کشوري هنجارها و فرهنگ هاي بسيار متفاوتي با کشورهاي ديگر حتي اگر همسايه باشند، دارد.
سياست، دموکراسي، جنگ، مقامات سياسي، گروه هاي فشار، قدرت اجتماعي و خيلي از موضوعات ديگري نيز وجود دارد که برداشت مختلفي از آنها از سوي مردم در کشورهاي مختلف صورت مي گيرد.
پس راه حل کجاست و آيا نمي توان هيچ گاه تحليل درستي از رويدادهاي سياسي در عرصه بين المللي ارائه کرد؟
ما کره شمالي را کشوري متجاوز و خطرناک در منطقه شرق آسيا مي دانيم، ولي؛ تا چه حد از فرهنگ اجتماعي اين کشور که شکل دهنده ديدگاه سياسي آنهاست آگاهي داريم.
محققان و انديشمندان جامعه شناسي، سياست را «امتداد فرهنگ جامعه» مي دانند، پس فضاي تحليل درست از فرهنگ جامعه هر کشوري، علاوه بر تعامل سازنده با فرهنگ هاي هماهنگ در سطح اجتماع کشورمان که موجب ديد بهتر در گسترده بين المللي و شکل گيري عنصري فعال در اين عرصه خواهد شد، سازنده افکاري عمومي آگاه از رويداد هاي بين الملل و به دور از سطحي نگري خواهد شد.
براي مثال تنش هاي بين پاکستان و هند که بيش از 65 سال است که در جريان است را مي توان در قالب هاي شناختي از فرهنگ هاي دو کشور جاي داد.
جدايى پاکستان از هند در سال 1947 با سيل مهاجرت هاى عظيم مسلمانان از سراسر هند به پاکستان همراه بود. قطع ارتباط ميان مراکز صنعتى و اقتصادى هند با پاکستان به مشکلات اين کشور تازه تاسيس مىافزود.
علاوه بر آن تعيين حدود و خطوط مرزى ميان هند و پاکستان مسائلى را به وجود آورد که بهدرگيرى و تنش ميان دو کشور منجر شد.
هند منطقه کشمير و جامو را متعلق به خود مي داند و پاکستان نيز به دليل اکثريت ملسمانان در منطقه اين ادعا را در مورد خود تکرار مي کند.
گفتني است؛ 96 درصد از مردم پاکستان مسلمان هستند.
مردم هند بردارهاي ديروز خود و مبارزان همراه خود با انگليس را مردمي افراطي و خون ريز مي دانند که رابطه با آنها، حتي ازدواج کردن و دوستي با آنها در خانواده هاي سنتي امري است که نفي مي شود.
اين دو کشور تاکنون سه بار بر سر منطقه کشمير با يکديگر جنگ کرده اند و در طول مدت صلح نيز اين منطقه ناآرام بوده است.
به جاي شناخت فرهنگي و اجتماعي دو کشور در خبرها و گزارشات منتشر شده چيزي که بيشتر رخ مي نمايد، نطق مقامات بلندپايه و مسوولان دو کشور و تهديدها و انتقادات دو طرف است که تکرار آنها نمي تواند هيچ تبييني براي شناخت بهتر جامعه از کشورهاي منطقه باشد.
هيچ فرهنگي بر فرهنگ ديگر برتري ندارد، همه هنجارهاي اجتماعي در لايه هاي جامعه اي خاص و منحصر به فرد به وجود آمده اند، پس بايد محققان عرصه رسانه ها با ديدي نسبي نگر و به دور از افراطي گرايي با تلاش براي جامعه پذيري مثبت را سرلوحه کار خود قرار دهند.
علي دادخواه
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]
صفحات پیشنهادی
دبیر شورای فرهنگ عمومی مشگینشهر: هنرمندان شاخص میراث فرهنگی جامعه هستند
دبیر شورای فرهنگ عمومی مشگینشهر هنرمندان شاخص میراث فرهنگی جامعه هستنددبیر شورای فرهنگ عمومی مشگینشهر گفت هنرمندان شاخص و تاثیرگذار جزئی از میراث فرهنگی جامعه اسلامی ما هستند که هیچ وقت منزلت و جایگاهشان متزلزل نمیشود به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل محمد رستمی پیش از ظهرمشاور مدیرکل در امور جوانان اردبیل: جامعه با فرهنگ انتظار باید امیدوار و بانشاطتر باشد
مشاور مدیرکل در امور جوانان اردبیل جامعه با فرهنگ انتظار باید امیدوار و بانشاطتر باشدمشاور مدیرکل آموزش و پرورش در امور جوانان استان اردبیل گفت در جامعهای که فرهنگ انتظار در آن نهادینه شده باید شور و نشاط و امیدواری بیش از گذشته باشد به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل سید غلاامام جمعه موقت شهرستان لنده: تبیین فرهنگ مهدویت در جامعه ضامن بقا و تداوم انقلاب است
امام جمعه موقت شهرستان لنده تبیین فرهنگ مهدویت در جامعه ضامن بقا و تداوم انقلاب استامام جمعه موقت شهرستان لنده با بیان اینکه انقلاب اسلامی زمینهساز انقلاب مهدوی در جامعه است گفت تبیین اهداف و فرهنگ مهدویت در جامعه ضامن بقاء و تداوم نظام اسلامی در کشور و جامعه جهانی خواهد شد بامام جمعه سقز عمومیت یافتن گفتمان دینی و فرهنگی را در جامعه خواستار شد
سنندج امام جمعه سقز عمومیت یافتن گفتمان دینی و فرهنگی را در جامعه خواستار شد امام جمعه سقز در نشست با مسئولان فرهنگی شهرستان سقز خواستار ترویج و عمومیت یافتن گفتمان دینی و فرهنگی در جامعه شد به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ماموستا عبدالرحمان حسین زاده گفت فرهرئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات وزارت ارشاد: ارتقای فرهنگ سواد دیجیتالی نیاز مهم جامعه امروزی است
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات وزارت ارشاد ارتقای فرهنگ سواد دیجیتالی نیاز مهم جامعه امروزی استرئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت ارتقای فرهنگ سواد دیجیتالی نیاز مهم جامعه امروزی است به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد سیدمرتضی موسویان عصر امروز درفرهنگ انتظار در امتداد حرکت عاشوراست
حجت الاسلام شکریان فرهنگ انتظار در امتداد حرکت عاشوراست شناسهٔ خبر 2763849 - شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۴۷ استانها > مازندران بابل - مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران گفت فرهنگ انتظار در امتداد مسیر فرهنگ عاشورا قرار دارد و خیمه گاه ولی عصر عج بهترین تکیه گاه و دلگرمی منتظران اسنشر فرهنگ مهدویت و تبیین مفهوم انتظار در جامعه ضروری است
حجت الاسلام سروستانی نشر فرهنگ مهدویت و تبیین مفهوم انتظار در جامعه ضروری است شناسهٔ خبر 2767089 - سهشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۵۲ استانها > بوشهر بوشهر - مدیرکل تبلیغات اسلامی بوشهر در سخنانی به مناسبت فرا رسیدن نیمه شعبان گفت نشر فرهنگ مهدویت و تبیین مفهوم انتظار در جامعه ضمعاون استاندار گلستان: برای نجات جامعه ادبیات حزبی را کنار بگذاریم/ شخصیت منفی گالیوری در حوزه فرهنگ عمومی گلس
معاون استاندار گلستان برای نجات جامعه ادبیات حزبی را کنار بگذاریم شخصیت منفی گالیوری در حوزه فرهنگ عمومی گلستانمعاون برنامهریزی و اشتغال استاندار گلستان گفت برای نجات استان و کشور باید ادبیات حزبی و گروهی را کنار بگذاریم و یک ساختار دانا توانا علاقمند باتجربه علمی و باانگیچهارمین جشنواره سراسری فرهنگی نماز در نگارستان ایران/ 19 مظفر: رسانهها آثار و برکات نماز را در جامعه ترویج کن
چهارمین جشنواره سراسری فرهنگی نماز در نگارستان ایران 19مظفر رسانهها آثار و برکات نماز را در جامعه ترویج کنندقائم مقام ستاد اقامه نماز از رسانههای مکتوب مجازی و ملی خواست تا در ترویج آثار و برکات نماز در جامعه تلاش کنند به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان محمود مظفر بعد از ظهرتامین نیازهای فرهنگی جامعه مانع از تاثیرگذاری جنگ نرم می شود
حجت الاسلام هاشمی تامین نیازهای فرهنگی جامعه مانع از تاثیرگذاری جنگ نرم می شود شناسهٔ خبر 2771758 - سهشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۱۶ استانها > گلستان علی آبادکتول- معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی گفت تامین نیازهای فرهنگی جامعه مانع از تاثیرگذاری جنگ نرم دشمن می شودامام جمعه مریوان خواستار شد ترویج فرهنگ صرفهجویی در مصرف آب در جامعه
امام جمعه مریوان خواستار شدترویج فرهنگ صرفهجویی در مصرف آب در جامعهامام جمعه مریوان بر ترویج و نهادینه کردن فرهنگ صرفهجویی در مصرف آب در جامعه تاکید کرد و گفت کمبود آب در برخی روستاها به مردم فشار آورده است به گزارش خبرگزاری فارس از مریوان ماموستا مصطفی شیرزادی در خطبهعلي جنتي : در جامعه از فرهنگ قرآني دور افتادهايم
در مراسم افتتاح نمايشگاه وحي علي جنتي در جامعه از فرهنگ قرآني دور افتادهايم وزير ارشاد گفت غيبت بدگويي و فساد اداري نبايد در جامعه اسلامي وجود داشته باشد و با ايجاد فرهنگ قرآني بايد از اين موضوعات دور شويم به گزارش خبرنگار قرآن و عترت باشگاه خبرنگاران علي جنتيافزایش جمعیت با سیاست های دستوری ممکن نیست/ غفلت از مسایل فرهنگی در جامعه
افزایش جمعیت با سیاست های دستوری ممکن نیست غفلت از مسایل فرهنگی در جامعه استانها > آذربایجان شرقی - معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی گفت نمی توان با قوانین دستوری انتظار افزایش جمعیت را در جامعه داشته باشیم به گزارش خبرآنلاین از تبامام جمعه اردبیل مطرح کرد تأثیر احیای فرهنگ انتظار در تربیت جامعه
امام جمعه اردبیل مطرح کردتأثیر احیای فرهنگ انتظار در تربیت جامعهنماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل اعتقاد به حیات و زنده بودن امام عصر عج را دارای آثار تربیتی روحی و روانی بسیار مفید و مؤثر برای اقشار مختلف جامعه دانست به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل آیتاللهمعاون فرهنگی دانشگاه اصفهان: اهمیت رسانههای مجازی در جامعه امروز غیرقابل انکار است
معاون فرهنگی دانشگاه اصفهان اهمیت رسانههای مجازی در جامعه امروز غیرقابل انکار استمعاون فرهنگی دانشگاه اصفهان گفت نقش و تاثیر رسانههای مجازی در دنیای مدرن و شرایط کنونی جامعه غیرقابل انکار است به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان حجتالاسلام جعفر شانظری در بازدید از خبرگزاریمدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان: حفاظت از محیط زیست در جامعه باید فرهنگسازی شود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان حفاظت از محیط زیست در جامعه باید فرهنگسازی شودمدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان با بیان اینکه صاحبان بصیرت نالههای طبیعت را میشنوند گفت حفاظت از محیط زیست در جامعه باید فرهنگسازی شود به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان حجتالاسلام علی&lچهارمین جشنواره سراسری فرهنگ نماز در نگارستان ایران/23 ابراهیمی: فرهنگ نماز با شعار و حرف نهادینه نمیشود/ نخب
چهارمین جشنواره سراسری فرهنگ نماز در نگارستان ایران 23ابراهیمی فرهنگ نماز با شعار و حرف نهادینه نمیشود نخبگان جامعه پیشقراولان جهاد فرهنگی هستندمسئول ستاد اقامه نماز استان مازندران با بیان اینکه توجه به نماز انسان را از بداخلاقیها و زشتیها دور میکند گفت فرهنگ نماز را نمی-
گوناگون
پربازدیدترینها